SME

Žilinská Marakana – výhra nie len pre športovcov

Výhľad na zápas prvoligových futbalistov spoza prestretého stola, i to ponúka známa žilinská reštaurácia Marakana, ktorá rovnako, ako slávny menovec, prešla nedávno rekonštrukciou. Má moderný štýlový interiér a chutné domácke jedlá za výhodné ceny. (Inze

To sú najväčšie tromfy, ktoré reštauráciu v žilinskej časti Strážov radia medzi favoritov v boji o najvzácnejšie medaily hostí.

Nomen omen Marakana svoj názov nemá náhodou. Susedí totiž so známym športovým areálom, ktorý hojne využívajú žilinskí prvoligoví futbalisti Mestského športového klubu. Obľúbený je však i medzi rekreačnými športovcami. Hostia si tak popri stolovaní môžu pozrieť tréningy a dokonca zápasy MŠK. Bezplatne. A takúto vymoženosť nemajú ani v Rio de Janeiro! Po športovom výkone majú aktívni i pasívni športovci k dispozícii chutné, zdravé a tiež nutrične hodnotné jedlá. V kuchyni sa snažia variť výlučne z domácich - slovenských surovín, teda žiadne poľské kurčatá a mäso.

SkryťVypnúť reklamu

Láka nielen futbalistov V Marakane sa zamerali na tradičnú slovenskú a českú kuchyňu. Manažérka reštaurácie Veronika Dubeňová vysvetľuje: „Chceme, aby sa u nás hostia dobre najedli a dostali jedlá, na ktoré sú zvyknutí z domu a majú ich radi. Nepúšťame sa preto do cudzokrajnej gastronómie. Terajší nájomca viac rokov pôsobil v Čechách a filozofiu tradičnej „hospody“, kde sa dobre varí, si preniesol i sem.“

V ponuke je však i veľmi populárna pizza, pečená v peci na drevo. Zbytočne však nepečú ani bravčové kolená a rebierka, lebo aj tie sú veľmi obľúbené. V top desať je tiež huspenina a domáca zabíjačka. To všetko sú jedlá, ktoré tu vyhľadávajú hlavne motoristi, ktorí sa potrebujú rýchlo najesť a pokračovať v ceste. Reštaurácia Marakana totiž leží pri frekventovanej žilinskej výpadovke na Bratislavu a ľahko prístupná je aj z opačného smeru. A tak si vodiči po načerpaní pohonných hmôt na novootvorenej pumpe v susedstve v Marakane doplnia zasa svoju energiu.

SkryťVypnúť reklamu

V lete terasa Denné menu podávajú medzi 11. a 14. hodinou. Na výber sú štyri jedlá. V pondelok, v stredu a piatok je medzi nimi i pizza. Cez pracovný týždeň je otvorené od 8. ráno do 21. večer, cez víkendy do 20. hodiny. Počas teplých letných dní reštaurácia víta svojich hostí cez otvorené veľké francúzske okná, čím sa predná časť reštaurácie mení na pohodlnú krytú terasu.

Priamy ťah na bránu znamenitých chutí Pri zostavovaní jedálneho lístka v Marakane vyberali to najlepšie z českej a slovenskej kuchyne. Rovnaký postup uplatnili i pri výbere vhodných nápojov. Výsledkom hľadania je výber vín od slovenských vinárov, ale aj kvalitné talianske červené vína z Toskánska. Pre milovníkom zlatistého moku majú české pivo mimoriadnej chuti Svijany. V letnej sezóne si čapované Svijany - bezalkoholické, môžu vychutnať i motoristi.

SkryťVypnúť reklamu

S novým kaučom Prvú väčšiu rekonštrukciu na Marakane uskutočnili už pred dvoma rokmi. Po zmene nájomcu, ktorá sa uskutočnila pred pol rokom, je v pláne i ďalšia. Štýlový a trendy pôsobiaci interiér by mal byť ešte o niečo atraktívnejší. Myslia pri tom i na najmenších hostí, ktorí by sa mali už čoskoro dočkať svojho detského kútika. V spolupráci s architektom chcú v reštaurácii zútulniť i salónik, aby zabezpečoval väčšiu intimitu pre uzavretú spoločnosť. Manažérka reštaurácie V. Dubeňová hovorí: „Ide nám o to, aby sa u nás ľudia mohli najesť v príjemnom prostredí, s príjemnou obsluhou a dobre sa tu cítili.“

Oslavovať sa dá vo veľkom Na rodinnú oslavu či posedenie s priateľmi si do Marakany možno pozvať rovnú stovku hostí. Na svadobnú hostinu 50 až 60 ľudí, to aby mali dostatok miesta aj na tancovanie. Fajčiari majú svoj kútik, uzavretá spoločnosť svoj salónik. „Pri oslavách či svadbách si hostia môžu navrhnúť jedlá podľa vlastného výberu“, hovorí V. Dubeňová a dodáva: „Vyhovieme požiadavkám zákazníka. Ak aj nemáme nejaké jedlo v našom menu, snažíme sa ho pripraviť.“ Samozrejmosťou je i adekvátna výzdoba interiéru. Dokonca vedia hosťom v prípade potreby zabezpečiť nocľah v priľahlej ubytovni pre 20 osôb. Parkovisko pred reštauráciou má kapacitu 40 áut a je bezplatné.

SkryťVypnúť reklamu

Slávna brazílska Maracana sa teraz intenzívne chystá na svoj veľký comeback v podobe blížiacich sa Majstrovstiev sveta vo futbale. Na „plný dom“ sú pripravení aj v žilinskej časti Strážov, kde má Marakana pre svojich verných i okoloidúcich pripravené samé lahôdky. A nielen tie futbalové.

Galéria k článku:

//

Komerčné články

  1. Ako zvládnuť krádež či stratu dokladov na dovolenke bez stresu
  2. Dubaj: Viac než letovisko – priestor pre život a investície
  3. Firmy otvorene o tom, kam AI pustia a kam už nie
  4. Last minute zájazdov je každé leto menej. Kde ich ešte nájdete?
  5. Expert varuje: Takto vás podvodníci oberú o všetky úspory
  6. Trhy, história aj all inclusive. Kam k moru v Tunisku?
  7. Tunisko nie je len o plážach. Takto vyzerá mimo rezortu
  8. Maldivy mimo sezóny. Dážď prišiel dvakrát, vila za cenu izby
  1. Dajte zabrať vášmu mozgu, preverí ho Tréning pamäti
  2. Dubaj: Viac než letovisko – priestor pre život a investície
  3. Ako zvládnuť krádež či stratu dokladov na dovolenke bez stresu
  4. Prečo les potrebuje aj výrub, nie len ochranu
  5. Last minute zájazdov je každé leto menej. Kde ich ešte nájdete?
  6. Letná háčkovaná móda a kúsok mora u vás doma
  7. Firmy otvorene o tom, kam AI pustia a kam už nie
  8. Expert varuje: Takto vás podvodníci oberú o všetky úspory
  1. Expert varuje: Takto vás podvodníci oberú o všetky úspory 12 582
  2. Tunisko nie je len o plážach. Takto vyzerá mimo rezortu 7 545
  3. Maldivy mimo sezóny. Dážď prišiel dvakrát, vila za cenu izby 4 536
  4. Trhy, história aj all inclusive. Kam k moru v Tunisku? 3 283
  5. Čo môže spôsobiť minúta navyše pri pražení kávy? 2 706
  6. Firmy otvorene o tom, kam AI pustia a kam už nie 2 654
  7. Last minute zájazdov je každé leto menej. Kde ich ešte nájdete? 1 789
  8. Na Devín kyvadlovou dopravou zadarmo 1 645
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Eva a Peter Janíčkovci

Keď Eva a Peter Janíčkovci začali budovať Château Gbeľany, mali jasnú víziu - vytvoriť miesto, kde reštaurácia nebude len súčasťou hotela, ale samostatným dôvodom na návrat.


Cenu za TOP inováciu si odniesol autor projektu Štefánik - odkaz pre 21. storočie Matúš Tomáška.


TASR
Najviac bodov v kraji získala reštaurácia hotela Château Gbeľany.

Gault&Millau dal odporúčania.


Top reštaurácie do 10 eur.

Reštaurácie z bedekra Gault&Millau.


8
SkryťZatvoriť reklamu