Bratislavský penzión Berg – oáza s dobrou kuchyňou

Leží bokom od rušného petržalského sídliska, ale mnohí si reštauráciu v penzióne Berg obľúbili práve pre jej pokoj. O tom, že si už svoju klientelu získala, svedčí aj dobré hodnotenie na restauracie.sk. (Inzercia)

Človek, ktorý príde do Bergu prvýkrát, zrejme rozmýšľa, ako ho ostatní nájdu. V čase internetu a navigačných zariadení je však všetko ľahšie. Navyše, od takých strategických bodov ako je petržalská železničná stanica, výstavisko Incheba, diaľničný obchvat mesta či hraničný prechod Petržalka-Berg je to len na skok. Aj do centra to len čosi vyše kilometra.

berg

Stoly – istota

Majitelia penziónu sa rozhodli vtlačiť tamojšej reštaurácii štýl príjemného zariadenia, kde si môžu návštevníci nerušene posedieť s priateľmi či rodinou. Pohodovú atmosféru vytvárajú tehlové prvky, drevo, teplá hnedá podlaha, štýlové lampy, svietniky a rôzne zaujímavé dekorácie.

V priestore dominujú veľké stoly, pri akých sa dobre stoluje aj početnejšej skupinke. Väčšina stolov v Bergu sú naozaj pozoruhodné kúsky. Niektoré zdobí vzácna intarzia, ba nájdete tam aj taký, ktorý je z dosák zo storočného duba. Štýlové sú aj stoličky a kresielka. A napriek tomu, že ide o otvorený priestor, má vďaka veľkým živým kvetom a rôznym dekoráciám intímne zákutia.

berg

V lete na terase

Celkovo má reštaurácia kapacitu 94 stoličiek, ale vďaka pohyblivej stene tam môžu vytvoriť oddelený priestor a dá sa tam robiť viac akcii bez toho, aby sa partie rušili. Od jari do jesene je k dispozícii aj príjemná terasa pre 35 ľudí, kde sa dá pri káve či pivku posedieť v pohodlných prútených kresielkach.

Nanič by však bol pekný interiér, keby hostí neoslovovala kvalita jedla. Počas našej obedňajšej návštevy sme sa presvedčili, že reštaurácia má dobré meno, lebo bolo plno. Rolu hrá nesporne aj to, že pri penzióne sa dobre parkuje.

Kuchyňa v Bergu je medzinárodná, nechýbajú ani rôzne obľúbené slovenské jedlá. Jedálny lístok je pestrý, zrozumiteľný, prehľadný a každý si tam nájde niečo podľa svojej chuti.

Pozýva Vás náš personál:

berg-kontakt

Hlavné správy zo Sme.sk

PLUS

Čipový génius Rado Danilák: Viem, ako súperiť s Intelom

Počítačový výskumník a podnikateľ so slovenskými koreňmi vysvetľuje, ako sa môže presadiť malý hráč.

KOMENTÁRE

Prečo sa Česi rozhodli vyhodiť vlastnú krajinu do povetria

Voliči Mariana Kotlebu a Miloša Zemana sa hnevajú na 21. storočie.

TECH

Historici sa mýlia, čiernu smrť roznieslo čosi iné

Nový výskum naznačuje, ako sa problém šíril.

Neprehliadnite tiež

Slovensko bude chutiť gurmánskymi špecialitami

Od 15. januára do 25. februára môžete prostredníctvom šiesteho ročníka Zimného festivalu jedla ochutnať Slovensko. Účastníci sa stanú gurmánmi v 37 reštauráciách vo všetkých krajoch po celom Slovensku.

Gurmánsky zážitok pre každého už šiesty rok

Najlepšie reštaurácie Slovenska opäť na Zimnom festivale jedla 2018.

Už ste skúsili Chilteco street food v Žiline ?

Pod taktovkou mexickej kuchyne jedlá spievajú farebnosťou, pikantnosťou a exotikou.

Zelená káva na chudnutie. Mýtus alebo fakt?

Zelená káva zažívala svoju najväčšiu slávu hlavne tak dva -tri roky dozadu a to prevažne v spojení s chudnutím.

Aj vynikajúcou kávou sa dá podporiť dobrá vec

V multižánrovej kaviarni HalmiSpace v Košiciach vyberajú pre svojich zákazníkov vždy tú najlepšiu kávu.