SME

Bratislavský penzión Berg – oáza s dobrou kuchyňou

Leží bokom od rušného petržalského sídliska, ale mnohí si reštauráciu v penzióne Berg obľúbili práve pre jej pokoj. O tom, že si už svoju klientelu získala, svedčí aj dobré hodnotenie na restauracie.sk. (Inzercia)

Človek, ktorý príde do Bergu prvýkrát, zrejme rozmýšľa, ako ho ostatní nájdu. V čase internetu a navigačných zariadení je však všetko ľahšie. Navyše, od takých strategických bodov ako je petržalská železničná stanica, výstavisko Incheba, diaľničný obchvat mesta či hraničný prechod Petržalka-Berg je to len na skok. Aj do centra to len čosi vyše kilometra.

Stoly – istota Majitelia penziónu sa rozhodli vtlačiť tamojšej reštaurácii štýl príjemného zariadenia, kde si môžu návštevníci nerušene posedieť s priateľmi či rodinou. Pohodovú atmosféru vytvárajú tehlové prvky, drevo, teplá hnedá podlaha, štýlové lampy, svietniky a rôzne zaujímavé dekorácie.

SkryťVypnúť reklamu

V priestore dominujú veľké stoly, pri akých sa dobre stoluje aj početnejšej skupinke. Väčšina stolov v Bergu sú naozaj pozoruhodné kúsky. Niektoré zdobí vzácna intarzia, ba nájdete tam aj taký, ktorý je z dosák zo storočného duba. Štýlové sú aj stoličky a kresielka. A napriek tomu, že ide o otvorený priestor, má vďaka veľkým živým kvetom a rôznym dekoráciám intímne zákutia.

V lete na terase Celkovo má reštaurácia kapacitu 94 stoličiek, ale vďaka pohyblivej stene tam môžu vytvoriť oddelený priestor a dá sa tam robiť viac akcii bez toho, aby sa partie rušili. Od jari do jesene je k dispozícii aj príjemná terasa pre 35 ľudí, kde sa dá pri káve či pivku posedieť v pohodlných prútených kresielkach.

Nanič by však bol pekný interiér, keby hostí neoslovovala kvalita jedla. Počas našej obedňajšej návštevy sme sa presvedčili, že reštaurácia má dobré meno, lebo bolo plno. Rolu hrá nesporne aj to, že pri penzióne sa dobre parkuje.

SkryťVypnúť reklamu

Kuchyňa v Bergu je medzinárodná, nechýbajú ani rôzne obľúbené slovenské jedlá. Jedálny lístok je pestrý, zrozumiteľný, prehľadný a každý si tam nájde niečo podľa svojej chuti.

Pozýva Vás náš personál:

Komerčné články

  1. The Last of Us je späť. Oplatilo sa čakať dva roky?
  2. Wolt Stars 2025: Najviac cien získali prevádzky v Bratislave
  3. ČSOB Bratislava Marathon s rešpektom k nevidiacim a slabozrakým
  4. Inalfa otvára v Trnave 80 prestížnych pracovných miest
  5. V Rimavskej Sobote šijú interiéry áut do celého sveta
  6. Aké výsledky prinášajú investície do modernizácie laboratórií?
  7. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  8. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  1. Neuveríte, že ste v Poľsku. V tomto meste viac cítiť Škandináviu
  2. Na Južnej triede pribudne nový mestotvorný projekt
  3. Prichádzajú investičné príležitosti s víziou aj výnosom
  4. Wolt Stars 2025: Najviac cien získali prevádzky v Bratislave
  5. EQUILIBRIO v Nivy Tower: S výhľadom a víziou
  6. The Last of Us je späť. Oplatilo sa čakať dva roky?
  7. ČSOB Bratislava Marathon s rešpektom k nevidiacim a slabozrakým
  8. Inalfa otvára v Trnave 80 prestížnych pracovných miest
  1. V Rimavskej Sobote šijú interiéry áut do celého sveta 13 244
  2. Neuveríte, že ste v Poľsku. V tomto meste viac cítiť Škandináviu 12 569
  3. The Last of Us je späť. Oplatilo sa čakať dva roky? 6 649
  4. Pili sme pivo, ktoré sa nedá ochutnať nikde inde na svete 3 155
  5. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde 2 899
  6. Inalfa otvára v Trnave 80 prestížnych pracovných miest 2 441
  7. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva? 2 275
  8. ČSOB Bratislava Marathon s rešpektom k nevidiacim a slabozrakým 2 171
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Prácu šéfkuchára berie zároveň ako svoje hobby.

Život v zahraničí mu je prirodzenejší.


Michal Kordoš sa momentálne venuje kurzom varenia a pop-upom.

Varil v michelinských reštauráciách.


22

Hľadáte jedinečné gastronomické zážitky? Objavte výnimočné reštaurácie, ktoré ponúkajú nezabudnuteľné špeciality.


Peter Slačka v januári začal variť pre bistro Jolk.

Varil aj v michelinskej reštaurácii.


11
SkryťZatvoriť reklamu