Reštaurácii košického hotela Roca vládne taliansky kuchár

Hotel Roca v Košiciach má za sebou len rok činnosti, ale už si získal veľa klientov. Okrem iného aj vďaka stredomorskej kuchyni tamojšej reštaurácie, kde šéfuje rodený Talian Robert Gerett. (Inzercia)

rocaModerný hotel Roca na Južnej triede 117 v Košiciach vznikol pred rokom podľa architektonického návrhu inžiniera Štefana Pacáka z firmy Kopa, pričom išlo o rekonštrukciu bývalej administratívnej budovy. Z niekdajších kancelárií vznikli moderné, vkusné, minimalisticky, ale príjemne zariadené hotelové izby, kde sa hostia cítia naozaj komfortne. Interiér je farebne zladený, vrátane obrazov a hotelových doplnkov. Len pre zaujímavosť, hotel bol zaradený aj do súťaže Rekonštrukciu roka, v ktorej získal popredné umiestnenie.

Celkovo má Roca kapacitu sto ubytovacích miest v 57-mich izbách, z čoho tri sú apartmány, jeden bezbariérový. Keďže ide o biznis hotel, prioritou sú jednolôžkové izby. Štandardom izieb je klimatizácia, bezplatné internetové pripojenie, nechýba veľké hotelové parkovisko, ale ani služby v nonstop loby bare a reštaurácii, ktorá je večer otvorená do 10-tej hodiny.

Pred očami hostí

V hotelovej reštaurácii ponúkajú mediteránsku, teda stredomorskú kuchyňu. Vareškou v nej vládne taliansky šéfkuchár Robert Gerett. Od začiatku marca budú ponúkať novinku: obedové menu z čerstvých surovín budú pripravovať priamo pred očami hostí v show roomovej kuchyni. Variť budú z čerstvých surovín od mäsa, morských plodov až po ryby. „Čiže všetko budeme podávať čerstvé, pripravené podľa želania hostí, pričom oni si sami vyberú aj prílohu alebo šaláty,“ hovorí manažérka hotela Jana Mendelová.

Šéfkuchár R. Geretto pripomína svoju taliansku národnosť, čo znamená, že v kuchyni dáva prednosť rybám a nekomplikovaným jedlám, z ktorých vylúčil ťažké smotany. Okrem toho ponúka bufet so šalátmi, kde si každý naberie podľa chuti. Samozrejme nechýbajú dresingy, ale všetky sú na báze olivového oleja a nie z majonéz, ktoré sú podľa neho príliš tučné a nezdravé.

Dodáva: „V rámci menu ako predjedlo môžeme ponúknuť čerstvú mozzarellu di bufala, ktorú labužníci vychutnajú s trochou olivového oleja, cherry paradajkami, olivami a čerstvou bazalkou. Ako predjedlo môžu dostať aj cestoviny, pričom veľa cestovín robíme ako minútky. Sú to nekomplikované recepty, no a k tomu omáčky. Z darov mora to môže byť morský hok, ryby filetované alebo urobené na panvici s troškou oleja, ale aj pomarančovou šťavou na šaláte. Na záver ponúkame klasické tiramisu, známy taliansky jednoduchý a obľúbený dezert panna cotta, vanilkový dezert creme brulée, ovocný šalát, karamelizovaný ananás, jahodový pohár alebo jogurty s cereáliami. Ak je na večeru mäso alebo ryba, nezaškodí pohár vína. Nemusí byť talianske, ale nie veľmi silné. Dávame ochutnať aj perlivé víno, tiež nie veľmi silné. Moje krédo šéfkuchára je: „Málo ingrediencií, ale kvalitné.“

roca

Tematické večere

Ďalšou novinkou v reštaurácii hotela Roca sú tematické večere. Program majú pripravený na celý rok, pričom témy sa budú striedať: „Budeme uprednostňovať rodiny s deťmi, ktoré k nám prídu na večeru alebo na obed, či už sobotňajší alebo nedeľňajší, kde im poskytneme rodinnú zľavu. Zároveň bude vyhrať príjemná hudba, takže bude to možnosť stráviť čas s členmi rodiny, posedieť si. V pláne máme zriadiť v hoteli aj detský kútik.“

Prioritne sa však v hoteli Roca orientujú na biznis klientov, ktorým ponúkajú prostredie na obchodné stretnutia. V rámci pracovného obeda, ktorý pozostáva z niekoľkých chodov, vypijú kávu, podebatujú. V podstate sa nemusia ponáhľať, chutne sa naobedujú a zároveň vyriešia aj pracovné záležitosti.

J. Mendelová pripája aj krédo hotela: „Hotel Roca – partner pre váš biznis. To znamená, že chceme byť dobrým partnerom pre našu biznis klientelu a zároveň príjemným prostredím pre rodiny, ktoré sa rozhodnú počas víkendu stráviť s nami svoj čas.“

Na začiatku maratónskej trate

Stáli i noví hostia vedia, že Hotel Roca stojí na niekdajšej maratónskej trati. Túto symboliku si uvedomuje aj manažérka J. Mendelová, ktorá na margo prvého výročia hotela povedala: „Je to cesta, na ktorej sme začali budovať svoju klientelu a získali prvé kontakty so stálymi zákazníkmi. Začíname získavať pozitívne ohlasy na našu prácu, hotel, priestory. Hosťom sa páčia nielen izby, ale aj osobný prístup personálu. Máme klientelu, ktorá sa k nám rada vracia. Svedčí o tom množstvo zazmluvnených stálych partnerov, ktorí k nám chodia v pravidelných intervaloch. Vieme však, že pred nami ešte veľa práce. Chceme, aby klienti využívali naše bonusy, aby boli spokojní s našim ubytovaním a reštauračnými službami, aby sa u nás cítili ako doma. Symbolicky stojíme na začiatku dlhej maratónskej trate, ale myslím si, že za ten rok sme už získali skúsenosti, nabrali dosť síl z pozitívnych ohlasov. Takže verím, že budeme mať silu vytrvať a »bežať« ďalej.“

Hlavné správy zo Sme.sk

DOMOV

Faktúra za Kiskove lety stojí na vode

Premiér Robert Fico sa už takmer mesiac vyhráža tým, že pošle Andrejovi Kiskovi faktúru na takmer milión eur za lety do Popradu.

KOMENTÁRE

Faktúra za Kiskove lety pripomína šmejďácku historku

Niekto sa pokúša navodiť dojem, ako keby sa jednotlivé lety nemuseli schvaľovať.

BLOG MATÚŠA STEISA

Je bitcoin len zlatá baňa alebo finančná bublina?

Bitcoin má tento rok má za sebou skutočne divokú jazdu.

Neprehliadnite tiež

Odovzdávanie kuchárskej varechy v reštaurácii HU:MAN

S príchodom jesene odovzdal Ľubomír Herko pomyselnú štafetu jedinečného konceptu reštaurácie HU:MAN v podobe kuchárskej varechy. Jej držiteľom sa stal v gastronomickom svete uznávaný priekopník Peter Ďurčo.

Ako sa stravovať počas užívania antibiotík a kto vypestoval najkrajšie jablko na Slovensku?

Prinášame vám pestrý prehľad článkov o jedle, zdravom stravovaní a tipmi na víkendové varenie.

Svadba ako z rozprávky? Ak ste zo stredného Slovenska, máme skvelý tip

Milí páni, neberte si to osobne, no tento článok venujeme najmä vašim polovičkám. Žienky, čo by ste povedali na svadbu v krásnej záhrade? V Zlatom dukáte vám to s radosťou splnia.

Prvý ležiak na svete vznikol v Plzni. Fenomén menom Pilsner Urquell

Stačila kombinácia meštianskej nespokojnosti a talentu bavorského sládka.

Grobský dvor – miesto, ktoré ponúka domácu atmosféru

Obdobie jesene je tu. Vychutnajte si domácu husacinu v Slovenskom Grobe. My sme navštívili Grobský dvor, kde nás privítali v príjemnej atmosfére v ich jesenne naladenej záhrade.