SME

Bratislavský Moods - nechajte sa unášať dobrou náladou

V jednej z najpôvabnejších uličiek Starého mesta Bratislavy púta pozornosť okoloidúcich maľovaný sud s fľašami vína a večer rozsvieteným lampášom. Tak víta hostí nedávno otvorená zaujímavá reštaurácia s vinárňou Moods. (Inzercia)

Pamätníci vedia, že tam bývala slávna a obľúbená Vináreň pod Baštou. Vinárska tradícia tvorí genius loci tohto miesta, a preto tam víno kraľuje aj teraz, avšak v modernejšom šate – v spojení s hudbou a dobrým jedlom. Moods má totiž v podtitule slová: Wine, food & joy, teda víno, jedlo a zábava.

Od začiatku sa jej majitelia snažia upútať pozornosť a prilákať hostí zaujímavými atrakciami. A tak napríklad pri príležitosti otvorenia podniku dali pomaľovať tridsať barikových sudov tridsiatke rôznych umelcov a vystavili ich na Hviezdoslavom námestí. Výťažok z ich dražby venovali talentovanému študentovi filmovej réžie, ktorý o maľovaní sudov zase pripravil zaujímavý dokument.

SkryťVypnúť reklamu

Dobrá muzička Keďže Moods sa usídlil v bývalej klasickej bratislavskej pivnici, zámerom majiteľov bolo prispieť k opätovnému návratu vinární do centra Bratislavy, odkiaľ v poslednom čase takmer vymizli. „Mali by tu byť už aj preto, že patria ku koloritu historicky vinárskeho mesta, akým Bratislava nesporne je,“ hovorí manažér podniku Ľuboslav Huslička. „Keďže s vínom sa vždy spájali pôžitky, rozhodli sme sa preto popri pestovaní kultúry vína podávať aj dobré jedlo a k tomu hudbu. Skrátka, aby sa k nám ľudia chodili aj zabaviť. Všetky tieto tri zložky považujeme za rovnocenné. Aj preto niekoľko krát do týždňa pozývame kapely alebo talentovaných hudobníkov, ktorí hrajú príjemnú hudbu a nevtieravo dotvárajú celkový zážitok z návštevy. Meno podniku s dobrou hudbou pomáha vytvárať aj Moods trio – naša vlastná kapela, ktorá hrá moderný i tradičný džez.“

SkryťVypnúť reklamu

Staré ale dobré Klientmi Moods sú najmä mladí a dynamicky žijúci ľudia, ktorí si chcú po práci oddýchnuť, vypnúť, zabaviť sa. Ide o generáciu, ktorá si pôvodnú Vináreň Pod baštou nepamätá a neviažu ju k nej emócie, takže neočakávajú ťažké starodávne stoly a lavice, ani cigánsku kapelu a jej ujúkanie, či bryndzové halušky. Z toho vychádzali aj tvorcovia konceptu. Architekti zvolili kombináciu minimalistického aj vintage štýlu a dodali im svieži pestrofarebný nádych: prírodné materiály, čisté línie a hra so svetlom sú hlavné charakteristiky.

„Pravdaže, nemôže chýbať vinársky motív. Ako dekorácie v podniku sú využité rôzne vinárske pomôcky a vo vinárskom duchu je spracovaná aj web stránka,“ hovorí Tomáš Slobodník, ktorý má na starosti marketing. „Tá, ako celý podnik používa šesť sviežich, teplých farebných odtieňov. Celá komunikácia je v jednotnom vizuálnom štýle, aby ju každý vedel okamžite priradiť k nám.“

SkryťVypnúť reklamu

Podobne je to aj so slovníkom, ktorý používajú v komunikácii. Napríklad v názve je spojenie dobrá nálada, a to chce Moods aj sprostredkúvať. Nechcú skončiť iba pri hudbe, ale skôr vytvoriť spoločenský priestor, v ktorom sa stretávajú všetky kultúrne stimuly. Preto tam nebudú chýbať napríklad ani vernisáže.

Neoddeliteľnou súčasťou každej vinárne sú aj degustácie vín. Tie sú jednou z kľúčových aktivít Moods. Príležitosť odprezentovať svoje produkty dostávajú tak veľké populárne vinárstva, ako aj menej známi lokálni vinári. Degustácie sú vo zväčša v štýle all-you-can-drink (koľko vypiješ), kde je vinár skôr sprievodcom, ako školiteľom.

A la carte i tapas bar Kuchyňa v Moods sa dá charakterizovať ako medzinárodná. Šéfkuchár Martin Novák má bohaté skúsenosti s rôznymi typmi kuchýň a viacerými známymi slovenskými aj zahraničnými reštauráciami.

SkryťVypnúť reklamu

Hostia si môžu vybrať jedlo podľa svojej chuti hneď z dvoch jedálnych lístkov.

Hlavný obsahuje širšiu klasicky členenú ponuku pokrmov. Nájdete v ňom predjedlá, polievky, hlavné jedlá i každý deň odlišný dezert. Počas pracovných dní podávajú aj obedové menu. Na výber je polievka, dve hlavné jedlá a za symbolický doplatok dezert. K tomu zdarma pohár Moods House Wine podľa vlastného výberu.

Druhý jedálny lístok - Tapas menu, obsahuje selekciu malých porcií jednoduchých pokrmov a jednohubiek, vhodných najmä k posedeniu pri poháriku vínka. V chladenej vitríne si ich môžu hostia prezrieť už pri vstupe do reštaurácie.

Vlastná značka - Moods House Wine Čo sa týka vín, v Moods si vyberie každý hosť, či už s ohľadom na jeho chuťovú preferenciu alebo peňaženku. Širokým sortimentom to ale iba začína. Rovnakú dôležitosť prikladajú aj správnemu servisu. Školený personál vie fundovane poradiť a odporučiť najvhodnejší mok. Vína sú uskladnené vo vitrínach a na policiach v celom podniku, nenútene dotvárajú interiérový dizajn a priam vyzývajú hostí na ochutnávku. Špecialitou sú Moods House Wines – päť typov vín brandovaných v štýle Moods. Pochádzajú od renomovaných slovenských vinárov. Vybrať si možno Chardonnay, Veltlínske zelené, Cabernet Sauvignon Rosé, Frankovku modrú alebo Alibernet. Všetky za jednotnú cenu osem eur.

Komerčné články

  1. Ako rozoznať dobrú kávu? Poradí pražiarka
  2. Tunisko nie je len o plážach. Takto vyzerá mimo rezortu
  3. Maldivy mimo sezóny. Dážď prišiel dvakrát, vila za cenu izby
  4. Na Devín kyvadlovou dopravou zadarmo
  5. Za dovolenkové škody vyplatila Allianz o 41 percent viac
  6. Hodnotenie profesionála: Ako je Turecko pripravené na leto?
  7. Inšpirujte sa tajomstvom najšťastnejších krajín sveta
  8. Last minute zájazdov je každé leto menej. Kde ich ešte nájdete?
  1. Letná revolúcia a špeciál o mužoch a našich svetoch
  2. Tunisko nie je len o plážach. Takto vyzerá mimo rezortu
  3. Stanovisko LESY Slovenskej republiky, š. p.
  4. Maldivy mimo sezóny. Dážď prišiel dvakrát, vila za cenu izby
  5. Apartmány pri mori nie sú len pre smerákov. Kde nájdete lacné?
  6. Na Devín kyvadlovou dopravou zadarmo
  7. Za dovolenkové škody vyplatila Allianz o 41 percent viac
  8. Takto má vyzerať dostupný biznis notebook
  1. Maldivy mimo sezóny. Dážď prišiel dvakrát, vila za cenu izby 20 637
  2. Apartmány pri mori nie sú len pre smerákov. Kde nájdete lacné? 6 147
  3. Hodnotenie profesionála: Ako je Turecko pripravené na leto? 4 893
  4. Na Devín kyvadlovou dopravou zadarmo 4 177
  5. Tunisko nie je len o plážach. Takto vyzerá mimo rezortu 4 069
  6. Inšpirujte sa tajomstvom najšťastnejších krajín sveta 2 487
  7. Last minute zájazdov je každé leto menej. Kde ich ešte nájdete? 2 297
  8. Ako často treba čistiť fasádu? Niektoré si vystačia samy 2 272
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Eva a Peter Janíčkovci

Keď Eva a Peter Janíčkovci začali budovať Château Gbeľany, mali jasnú víziu - vytvoriť miesto, kde reštaurácia nebude len súčasťou hotela, ale samostatným dôvodom na návrat.


Cenu za TOP inováciu si odniesol autor projektu Štefánik - odkaz pre 21. storočie Matúš Tomáška.


TASR
Najviac bodov v kraji získala reštaurácia hotela Château Gbeľany.

Gault&Millau dal odporúčania.


Top reštaurácie do 10 eur.

Reštaurácie z bedekra Gault&Millau.


8
SkryťZatvoriť reklamu