Bratislavský Moods - nechajte sa unášať dobrou náladou

V jednej z najpôvabnejších uličiek Starého mesta Bratislavy púta pozornosť okoloidúcich maľovaný sud s fľašami vína a večer rozsvieteným lampášom. Tak víta hostí nedávno otvorená zaujímavá reštaurácia s vinárňou Moods. (Inzercia)

moodsPamätníci vedia, že tam bývala slávna a obľúbená Vináreň pod Baštou. Vinárska tradícia tvorí genius loci tohto miesta, a preto tam víno kraľuje aj teraz, avšak v modernejšom šate – v spojení s hudbou a dobrým jedlom. Moods má totiž v podtitule slová: Wine, food & joy, teda víno, jedlo a zábava.

Od začiatku sa jej majitelia snažia upútať pozornosť a prilákať hostí zaujímavými atrakciami. A tak napríklad pri príležitosti otvorenia podniku dali pomaľovať tridsať barikových sudov tridsiatke rôznych umelcov a vystavili ich na Hviezdoslavom námestí. Výťažok z ich dražby venovali talentovanému študentovi filmovej réžie, ktorý o maľovaní sudov zase pripravil zaujímavý dokument.

Dobrá muzička

Keďže Moods sa usídlil v bývalej klasickej bratislavskej pivnici, zámerom majiteľov bolo prispieť k opätovnému návratu vinární do centra Bratislavy, odkiaľ v poslednom čase takmer vymizli. „Mali by tu byť už aj preto, že patria ku koloritu historicky vinárskeho mesta, akým Bratislava nesporne je,“ hovorí manažér podniku Ľuboslav Huslička. „Keďže s vínom sa vždy spájali pôžitky, rozhodli sme sa preto popri pestovaní kultúry vína podávať aj dobré jedlo a k tomu hudbu. Skrátka, aby sa k nám ľudia chodili aj zabaviť. Všetky tieto tri zložky považujeme za rovnocenné. Aj preto niekoľko krát do týždňa pozývame kapely alebo talentovaných hudobníkov, ktorí hrajú príjemnú hudbu a nevtieravo dotvárajú celkový zážitok z návštevy. Meno podniku s dobrou hudbou pomáha vytvárať aj Moods trio – naša vlastná kapela, ktorá hrá moderný i tradičný džez.“

Staré ale dobré

Klientmi Moods sú najmä mladí a dynamicky žijúci ľudia, ktorí si chcú po práci oddýchnuť, vypnúť, zabaviť sa. Ide o generáciu, ktorá si pôvodnú Vináreň Pod baštou nepamätá a neviažu ju k nej emócie, takže neočakávajú ťažké starodávne stoly a lavice, ani cigánsku kapelu a jej ujúkanie, či bryndzové halušky. Z toho vychádzali aj tvorcovia konceptu. Architekti zvolili kombináciu minimalistického aj vintage štýlu a dodali im svieži pestrofarebný nádych: prírodné materiály, čisté línie a hra so svetlom sú hlavné charakteristiky.

„Pravdaže, nemôže chýbať vinársky motív. Ako dekorácie v podniku sú využité rôzne vinárske pomôcky a vo vinárskom duchu je spracovaná aj web stránka,“ hovorí Tomáš Slobodník, ktorý má na starosti marketing. „Tá, ako celý podnik používa šesť sviežich, teplých farebných odtieňov. Celá komunikácia je v jednotnom vizuálnom štýle, aby ju každý vedel okamžite priradiť k nám.“

moods

Podobne je to aj so slovníkom, ktorý používajú v komunikácii. Napríklad v názve je spojenie dobrá nálada, a to chce Moods aj sprostredkúvať. Nechcú skončiť iba pri hudbe, ale skôr vytvoriť spoločenský priestor, v ktorom sa stretávajú všetky kultúrne stimuly. Preto tam nebudú chýbať napríklad ani vernisáže.

Neoddeliteľnou súčasťou každej vinárne sú aj degustácie vín. Tie sú jednou z kľúčových aktivít Moods. Príležitosť odprezentovať svoje produkty dostávajú tak veľké populárne vinárstva, ako aj menej známi lokálni vinári. Degustácie sú vo zväčša v štýle all-you-can-drink (koľko vypiješ), kde je vinár skôr sprievodcom, ako školiteľom.

A la carte i tapas bar

Kuchyňa v Moods sa dá charakterizovať ako medzinárodná. Šéfkuchár Martin Novák má bohaté skúsenosti s rôznymi typmi kuchýň a viacerými známymi slovenskými aj zahraničnými reštauráciami.
Hostia si môžu vybrať jedlo podľa svojej chuti hneď z dvoch jedálnych lístkov.

Hlavný obsahuje širšiu klasicky členenú ponuku pokrmov. Nájdete v ňom predjedlá, polievky, hlavné jedlá i každý deň odlišný dezert. Počas pracovných dní podávajú aj obedové menu. Na výber je polievka, dve hlavné jedlá a za symbolický doplatok dezert. K tomu zdarma pohár Moods House Wine podľa vlastného výberu.

Druhý jedálny lístok - Tapas menu, obsahuje selekciu malých porcií jednoduchých pokrmov a jednohubiek, vhodných najmä k posedeniu pri poháriku vínka. V chladenej vitríne si ich môžu hostia prezrieť už pri vstupe do reštaurácie.

moods

Vlastná značka - Moods House Wine

Čo sa týka vín, v Moods si vyberie každý hosť, či už s ohľadom na jeho chuťovú preferenciu alebo peňaženku. Širokým sortimentom to ale iba začína. Rovnakú dôležitosť prikladajú aj správnemu servisu. Školený personál vie fundovane poradiť a odporučiť najvhodnejší mok. Vína sú uskladnené vo vitrínach a na policiach v celom podniku, nenútene dotvárajú interiérový dizajn a priam vyzývajú hostí na ochutnávku. Špecialitou sú Moods House Wines – päť typov vín brandovaných v štýle Moods. Pochádzajú od renomovaných slovenských vinárov. Vybrať si možno Chardonnay, Veltlínske zelené, Cabernet Sauvignon Rosé, Frankovku modrú alebo Alibernet. Všetky za jednotnú cenu osem eur.

Hlavné správy zo Sme.sk

EKONOMIKA

O 13. a 14. plate hovoril Danko, teraz ho podporil aj Smer

Koaličné strany sa zrejme dohodnú na úľavách pre firmy, ktoré vyplácajú trináste a štrnáste platy.

KULTÚRA

Rytmus bude nadávať, orchester hrať

Ľahší primitivizmus a ukáznenosť vraj idú dokopy.

SVET

Správca budúcnosti, o ktorom ste nepočuli. Zomrel de Brum

Klimatická dohoda by bez neho nevznikla.

Neprehliadnite tiež

Čučoriedky v koláčoch, pirôžkoch, zmrzline, raw torte. Vyberte si

Čučoriedky môžete zavariť, zmraziť, odšťaviť, usušiť. Jedným z najpríjemnejších spôsobov ich spracovania je pridať ich do koláča.

Neobmedzujte sa v jedení a zistite, čo má spoločné Mrlík čilský s avokádom

Všimli ste si, že prvá tretina leta je už za nami? Hoci sa teplé dni striedajú s chladnejšími, viac je tých teplých a tak zhadzujeme nielen jednotlivé kúsky oblečenia, ale taktiež nejaké to kilo, či dve, tri , štyri...

Svet karamelovej vône - čerstvo pražená káva z Caffe4U

Arabské víno, tak mnoho Európanov v minulosti nazývalo kávu. Dnes ju mnohí poznajú len ako tmavé čokoládové zrniečka uchované v rôznych nádobách, ktoré sú skladované v obchodných reťazcoch.

Rýchlo a zdravo vo vlastnej réžii

So zvyšujúcimi teplotami nás prirodzene prechádza aj chuť na ťažké jedlá, ľudia viac preferujú ľahké šaláty, studené polievky či smoothie. Prinášame vám preto pár zaujímavých kombinácií, ktoré vás nie len osviežia, ale aj spoľahlivo zasýtia.