SME
Piatok, 29. september, 2023 | Meniny má Michal, Michaela

Bratislavský Moods - nechajte sa unášať dobrou náladou

V jednej z najpôvabnejších uličiek Starého mesta Bratislavy púta pozornosť okoloidúcich maľovaný sud s fľašami vína a večer rozsvieteným lampášom. Tak víta hostí nedávno otvorená zaujímavá reštaurácia s vinárňou Moods. (Inzercia)

moodsPamätníci vedia, že tam bývala slávna a obľúbená Vináreň pod Baštou. Vinárska tradícia tvorí genius loci tohto miesta, a preto tam víno kraľuje aj teraz, avšak v modernejšom šate – v spojení s hudbou a dobrým jedlom. Moods má totiž v podtitule slová: Wine, food & joy, teda víno, jedlo a zábava.

Od začiatku sa jej majitelia snažia upútať pozornosť a prilákať hostí zaujímavými atrakciami. A tak napríklad pri príležitosti otvorenia podniku dali pomaľovať tridsať barikových sudov tridsiatke rôznych umelcov a vystavili ich na Hviezdoslavom námestí. Výťažok z ich dražby venovali talentovanému študentovi filmovej réžie, ktorý o maľovaní sudov zase pripravil zaujímavý dokument.

Dobrá muzička

Keďže Moods sa usídlil v bývalej klasickej bratislavskej pivnici, zámerom majiteľov bolo prispieť k opätovnému návratu vinární do centra Bratislavy, odkiaľ v poslednom čase takmer vymizli. „Mali by tu byť už aj preto, že patria ku koloritu historicky vinárskeho mesta, akým Bratislava nesporne je,“ hovorí manažér podniku Ľuboslav Huslička. „Keďže s vínom sa vždy spájali pôžitky, rozhodli sme sa preto popri pestovaní kultúry vína podávať aj dobré jedlo a k tomu hudbu. Skrátka, aby sa k nám ľudia chodili aj zabaviť. Všetky tieto tri zložky považujeme za rovnocenné. Aj preto niekoľko krát do týždňa pozývame kapely alebo talentovaných hudobníkov, ktorí hrajú príjemnú hudbu a nevtieravo dotvárajú celkový zážitok z návštevy. Meno podniku s dobrou hudbou pomáha vytvárať aj Moods trio – naša vlastná kapela, ktorá hrá moderný i tradičný džez.“

Staré ale dobré

Klientmi Moods sú najmä mladí a dynamicky žijúci ľudia, ktorí si chcú po práci oddýchnuť, vypnúť, zabaviť sa. Ide o generáciu, ktorá si pôvodnú Vináreň Pod baštou nepamätá a neviažu ju k nej emócie, takže neočakávajú ťažké starodávne stoly a lavice, ani cigánsku kapelu a jej ujúkanie, či bryndzové halušky. Z toho vychádzali aj tvorcovia konceptu. Architekti zvolili kombináciu minimalistického aj vintage štýlu a dodali im svieži pestrofarebný nádych: prírodné materiály, čisté línie a hra so svetlom sú hlavné charakteristiky.

„Pravdaže, nemôže chýbať vinársky motív. Ako dekorácie v podniku sú využité rôzne vinárske pomôcky a vo vinárskom duchu je spracovaná aj web stránka,“ hovorí Tomáš Slobodník, ktorý má na starosti marketing. „Tá, ako celý podnik používa šesť sviežich, teplých farebných odtieňov. Celá komunikácia je v jednotnom vizuálnom štýle, aby ju každý vedel okamžite priradiť k nám.“

moods

Podobne je to aj so slovníkom, ktorý používajú v komunikácii. Napríklad v názve je spojenie dobrá nálada, a to chce Moods aj sprostredkúvať. Nechcú skončiť iba pri hudbe, ale skôr vytvoriť spoločenský priestor, v ktorom sa stretávajú všetky kultúrne stimuly. Preto tam nebudú chýbať napríklad ani vernisáže.

Neoddeliteľnou súčasťou každej vinárne sú aj degustácie vín. Tie sú jednou z kľúčových aktivít Moods. Príležitosť odprezentovať svoje produkty dostávajú tak veľké populárne vinárstva, ako aj menej známi lokálni vinári. Degustácie sú vo zväčša v štýle all-you-can-drink (koľko vypiješ), kde je vinár skôr sprievodcom, ako školiteľom.

A la carte i tapas bar

Kuchyňa v Moods sa dá charakterizovať ako medzinárodná. Šéfkuchár Martin Novák má bohaté skúsenosti s rôznymi typmi kuchýň a viacerými známymi slovenskými aj zahraničnými reštauráciami.
Hostia si môžu vybrať jedlo podľa svojej chuti hneď z dvoch jedálnych lístkov.

Hlavný obsahuje širšiu klasicky členenú ponuku pokrmov. Nájdete v ňom predjedlá, polievky, hlavné jedlá i každý deň odlišný dezert. Počas pracovných dní podávajú aj obedové menu. Na výber je polievka, dve hlavné jedlá a za symbolický doplatok dezert. K tomu zdarma pohár Moods House Wine podľa vlastného výberu.

Druhý jedálny lístok - Tapas menu, obsahuje selekciu malých porcií jednoduchých pokrmov a jednohubiek, vhodných najmä k posedeniu pri poháriku vínka. V chladenej vitríne si ich môžu hostia prezrieť už pri vstupe do reštaurácie.

moods

Vlastná značka - Moods House Wine

Čo sa týka vín, v Moods si vyberie každý hosť, či už s ohľadom na jeho chuťovú preferenciu alebo peňaženku. Širokým sortimentom to ale iba začína. Rovnakú dôležitosť prikladajú aj správnemu servisu. Školený personál vie fundovane poradiť a odporučiť najvhodnejší mok. Vína sú uskladnené vo vitrínach a na policiach v celom podniku, nenútene dotvárajú interiérový dizajn a priam vyzývajú hostí na ochutnávku. Špecialitou sú Moods House Wines – päť typov vín brandovaných v štýle Moods. Pochádzajú od renomovaných slovenských vinárov. Vybrať si možno Chardonnay, Veltlínske zelené, Cabernet Sauvignon Rosé, Frankovku modrú alebo Alibernet. Všetky za jednotnú cenu osem eur.

Komerčné články

  1. Vyrábajú lieky, ktoré poznali naše babky
  2. Ako si sporiť na dôchodok? Odpoveď vás možno prekvapí
  3. Unikátny kamión Hladinka smeruje na Bielu noc do Bratislavy
  4. Mexiko, Keňa či Maurícius. Cestujte za top exotikou z Viedne
  5. Aké tajomstvá skrýva kancelária šéfveliteľa?
  6. Umelá inteligencia už zajtra ovládne 5 miest na Slovensku!
  7. Slováci hlásili v lete až o 35 % viac škôd než minulý rok
  8. Všetkým lepí pred voľbami
  1. Vďaka Blue Berry™ si užívam život naplno!
  2. V sobotu môžete urobiť dobrú voľbu! Union víta nových poistencov
  3. Ako si sporiť na dôchodok? Odpoveď vás možno prekvapí
  4. Unikátny kamión Hladinka smeruje na Bielu noc do Bratislavy
  5. Vyrábajú lieky, ktoré poznali naše babky
  6. Mexiko, Keňa či Maurícius. Cestujte za top exotikou z Viedne
  7. TIPOS prichádza s aplikáciou, ktorá zjednoduší stávkovanie
  8. V PLANEO sú teraz spotrebiče až o 200 eur lacnejšie!
  1. Umelá inteligencia už zajtra ovládne 5 miest na Slovensku! 19 545
  2. Prešov si dlho pýtal obchvat, stáva sa slovenským skokanom 14 341
  3. Všetkým lepí pred voľbami 11 627
  4. Hladinka smeruje do Košíc! 8 203
  5. Až dve tretiny Slovenska majú mäkkú vodu. Čo na to naše cievy? 6 873
  6. Voľba srdcom je nespoľahlivá. Toto je najlepšia pomôcka 4 959
  7. Kaufland postavený z dreva? Áno, Bratislava má európsky unikát 4 447
  8. Aké tajomstvá skrýva kancelária šéfveliteľa? 4 027
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Soňa Makranská (33) vo svojom vegánskom bistre v Prievidzi. Na fotografii je spolu s priateľom Petrom Beňadikom.

Nevzdali to s touto krajinou.


12. sep
Viliam Hujík (vľavo) sa remeslu priúčal od svojho otca.

V rodine Hujíkovcov sa výrobe piva venuje tretia generácia.


19. sep
Niektorých poriadne boľavý chrbát zo zberu ešte len čaká, iní už majú prácu za sebou.

Dobrá úroda je, keď sa zo sto kíl urodí tona.


11. sep
Roman Untermajer, spolumajiteľ Fleur bakery a jeho syn Filip

Fleur bakery založil Roman Untermajer so sestrou Evou.


8. sep
SkryťZatvoriť reklamu