Nastúpte na Gurmán bus a objavujte pestré chute Slovenska!

Už 19. januára 2013 vyrazí na cestu po Slovensku historicky prvý Gurmán bus, ktorý ponúkne možnosť v rámci Zimného festivalu jedla ochutnať výnimočné jedlá najlepších slovenských šéfkuchárov a spoznať chute slovenských regiónov. (Inzercia)

zimny festival jedlaOrganizátori Zimného festivalu jedla – Gurmán na Slovensku, v spolupráci so Slovenskou agentúrou pre cestovný ruch pripravili projekt Ochutnajte Slovensko! a v rámci neho možnosť nielen objaviť pestré chute, ale aj spoznať nové gurmánske lokality. Nadšení gurmáni a ochutnávači si môžu vybrať z niekoľkých trás Gurmán busov po Bratislave i Západnom Slovensku.

Aj jednorazové degustácie

„Gurmán busy sú skvelou príležitosťou stráviť zaujímavý a chutný deň. Počas jedného výletu navštívime tri skvelé reštaurácia, ochutnáme výnimočné jedlá a exkluzívne sa stretneme s tamojšími šéfkuchármi. Gurmáni budú mať možnosť objaviť nielen nové skvelé chute, ale aj krásy Slovenska z nového pohľadu,“ prezradil Radoslav Nackin, hlavný organizátor Zimného festivalu jedla. A dodal: „Na prvý ročník festivalu sme pripravili pre gurmánov a ochutnávačov päť trás, ktoré budú smerovať najmä po západnej časti Slovenska. Je to však len začiatok a v budúcnosti sa určite zameriame na reštaurácie po celej krajine. Avšak fanúšikovia dobrého jedla majú mnoho skvelých príležitostí ochutnať v rámci jednorazových degustácií špeciálne festivalové menu, a to v skvelých reštauráciách po celom Slovensku. Spolu ich je vyše 30.“

Prekvapenia na ceste

Počas výletov sú pre gurmánov pripravené rôzne prekvapenia. Začiatok ochutnávacieho dobrodružstva bude spojený s prípitkom a somelierskym minikurzom. Festivaloví ochutnávači dvoch pripravených trás navštívia pálenice ovocných destilátov v Marcelovej a v Jelšovciach. Exkurzia bude spojená s malou ochutnávkou. Na záver pripravili organizátori pre všetkých niekoľko malých darčekov, medzi ktorými je aj gastronomický sprievodca Gurmán na Slovensku 2012, pomocou ktorého objavovanie skvelých gurmánskych miest Slovenska môže pokračovať.

Termíny a trasy Gurmán busov Zimného festivalu jedla 2013:

Gurmánske zámky, 19. január 2013
Reštaurácie: Chateau Belá, Chateau Amade, Regnum Art Hotel Kaštieľ

Bratislavská – Exotic, 20. január 2013
Reštaurácie: Ashoka, Altitude, FouZoo

Bratislavská – Hotelová, 27. január 2013
Reštaurácie: River Bank (Hotel Kempinski River Park), Cubes Hotel Aston, Reštaurácia Albrecht

Ponitrie, 2. február 2013
Reštaurácie: Brasserie Anjou (Hotel Sheraton), Hotel Zlatý Kľúčik, Afrodita Chateau Čereňany

Malokarpatská, 3. február 2013
Reštaurácie: Elesko, Pavúk – wine restaurant, Zochova chata

Viac informácií o Gurmán busoch a Zimnom festivale jedla nájdete na webe www.ZimnyFestivalJedla.sk a www.facebook.com/ZimnyFestivalJedla.

Hlavné správy zo Sme.sk

EKONOMIKA

Poistky môžu opäť zdražieť, Kažimír zvažuje DPH z poistného

DPH by nahradila dve mimoriadne dane, ktoré teraz poisťovne platia z poistenia nehnuteľností či áut.

Neprehliadnite tiež

Svet karamelovej vône - čerstvo pražená káva z Caffe4U

Arabské víno, tak mnoho Európanov v minulosti nazývalo kávu. Dnes ju mnohí poznajú len ako tmavé čokoládové zrniečka uchované v rôznych nádobách, ktoré sú skladované v obchodných reťazcoch.

Rýchlo a zdravo vo vlastnej réžii

So zvyšujúcimi teplotami nás prirodzene prechádza aj chuť na ťažké jedlá, ľudia viac preferujú ľahké šaláty, studené polievky či smoothie. Prinášame vám preto pár zaujímavých kombinácií, ktoré vás nie len osviežia, ale aj spoľahlivo zasýtia.

Ako si doma pripraviť suši, pozrite si podrobný postup

Prečo hipsteri uprednostňujú surovú rybu pred údenáčmi?

Rýchla večera: Kuracie rolky

Chutia dobre za každých okolností a sú skvelým jedlom aj na cesty.