Nastúpte na Gurmán bus a objavujte pestré chute Slovenska!

Už 19. januára 2013 vyrazí na cestu po Slovensku historicky prvý Gurmán bus, ktorý ponúkne možnosť v rámci Zimného festivalu jedla ochutnať výnimočné jedlá najlepších slovenských šéfkuchárov a spoznať chute slovenských regiónov. (Inzercia)

zimny festival jedlaOrganizátori Zimného festivalu jedla – Gurmán na Slovensku, v spolupráci so Slovenskou agentúrou pre cestovný ruch pripravili projekt Ochutnajte Slovensko! a v rámci neho možnosť nielen objaviť pestré chute, ale aj spoznať nové gurmánske lokality. Nadšení gurmáni a ochutnávači si môžu vybrať z niekoľkých trás Gurmán busov po Bratislave i Západnom Slovensku.

Aj jednorazové degustácie

„Gurmán busy sú skvelou príležitosťou stráviť zaujímavý a chutný deň. Počas jedného výletu navštívime tri skvelé reštaurácia, ochutnáme výnimočné jedlá a exkluzívne sa stretneme s tamojšími šéfkuchármi. Gurmáni budú mať možnosť objaviť nielen nové skvelé chute, ale aj krásy Slovenska z nového pohľadu,“ prezradil Radoslav Nackin, hlavný organizátor Zimného festivalu jedla. A dodal: „Na prvý ročník festivalu sme pripravili pre gurmánov a ochutnávačov päť trás, ktoré budú smerovať najmä po západnej časti Slovenska. Je to však len začiatok a v budúcnosti sa určite zameriame na reštaurácie po celej krajine. Avšak fanúšikovia dobrého jedla majú mnoho skvelých príležitostí ochutnať v rámci jednorazových degustácií špeciálne festivalové menu, a to v skvelých reštauráciách po celom Slovensku. Spolu ich je vyše 30.“

Prekvapenia na ceste

Počas výletov sú pre gurmánov pripravené rôzne prekvapenia. Začiatok ochutnávacieho dobrodružstva bude spojený s prípitkom a somelierskym minikurzom. Festivaloví ochutnávači dvoch pripravených trás navštívia pálenice ovocných destilátov v Marcelovej a v Jelšovciach. Exkurzia bude spojená s malou ochutnávkou. Na záver pripravili organizátori pre všetkých niekoľko malých darčekov, medzi ktorými je aj gastronomický sprievodca Gurmán na Slovensku 2012, pomocou ktorého objavovanie skvelých gurmánskych miest Slovenska môže pokračovať.

Termíny a trasy Gurmán busov Zimného festivalu jedla 2013:

Gurmánske zámky, 19. január 2013
Reštaurácie: Chateau Belá, Chateau Amade, Regnum Art Hotel Kaštieľ

Bratislavská – Exotic, 20. január 2013
Reštaurácie: Ashoka, Altitude, FouZoo

Bratislavská – Hotelová, 27. január 2013
Reštaurácie: River Bank (Hotel Kempinski River Park), Cubes Hotel Aston, Reštaurácia Albrecht

Ponitrie, 2. február 2013
Reštaurácie: Brasserie Anjou (Hotel Sheraton), Hotel Zlatý Kľúčik, Afrodita Chateau Čereňany

Malokarpatská, 3. február 2013
Reštaurácie: Elesko, Pavúk – wine restaurant, Zochova chata

Viac informácií o Gurmán busoch a Zimnom festivale jedla nájdete na webe www.ZimnyFestivalJedla.sk a www.facebook.com/ZimnyFestivalJedla.


          Hlavné správy zo Sme.sk

          ŠPORT

          Real Madrid vyhral Ligu majstrov aj po tretí raz v rade

          Po veľkej chybe gólmana Liverpoolu vyrovnal Mané, Real znova vyhráva po Baleových nožničkách a ďalekonosnej strele.

          AUTORSKÁ STRANA BORISA VANYU

          Prečo sa na malom ostrove strieľalo aj po nemeckej kapitulácii

          Zabíjajme, lebo aj tak nás zabijú.

          SPIŠ KORZÁR

          Po prietrži mračien ostali popradské ulice pod vodou

          Počasie dalo v sobotu Tatrancom opäť zabrať.

          Neprehliadnite tiež

          Viete, ako chutí dobrá káva?

          Iba 5 - 10 % ľudí, ktorí pijú kávu, sa zaujíma o kávový svet a vidí hodnotu dobrej a kvalitnej kávy. K zvyšovaniu tohto čísla napomáhajú kaviarne s ponukou kvalitných výberových a filtrovaných káv. Dávajú priestor novým pražiarňam a ukazujú ľuďom, ako chutí dobrá káva.

          Na tradičný japonský ramen chodia do Bratislavy aj Japonci z Olomouca

          O tom, čo znamená pravý tradičný japonský ramen, kde si ho môžete dať a či aj Japonec príde na toto typické národné jedlo do bistra v Bratislave, sme sa rozprávali so spolumajiteľom Gonnsuke Ramen Petrom Bohovom.

          Byť šéfkuchárom znamená kvalitne variť, ale aj pracovať so svojím tímom

          Preto sme vyspovedali šéfkuchára NH Bratislava Gate One, Viliama Turčana, ktorý nám porozprával o svojich začiatkoch, ale aj o miestach, ktoré sa stali inšpiráciou jeho kuchyne.

          Chuť Japonska v Žiline? Aj vy máte príležitosť byť jeho súčasťou

          Japonská kuchyňa sa stáva čím ďalej, tým viac obľúbenou kuchyňou po celom svete. Výnimkou nie je ani Slovensko.

          Miesto, kde sa snúbi tradícia, idylická príroda a prvotriedna gastronómia

          Každá dovolenka, ktorú strávime na vysnenom mieste a s ľuďmi, na ktorých nám záleží, je doslovne rozprávková. Zažiť však rozprávku počas dovolenky neponúka každá destinácia.