Nastúpte na Gurmán bus a objavujte pestré chute Slovenska!

Už 19. januára 2013 vyrazí na cestu po Slovensku historicky prvý Gurmán bus, ktorý ponúkne možnosť v rámci Zimného festivalu jedla ochutnať výnimočné jedlá najlepších slovenských šéfkuchárov a spoznať chute slovenských regiónov. (Inzercia)

zimny festival jedlaOrganizátori Zimného festivalu jedla – Gurmán na Slovensku, v spolupráci so Slovenskou agentúrou pre cestovný ruch pripravili projekt Ochutnajte Slovensko! a v rámci neho možnosť nielen objaviť pestré chute, ale aj spoznať nové gurmánske lokality. Nadšení gurmáni a ochutnávači si môžu vybrať z niekoľkých trás Gurmán busov po Bratislave i Západnom Slovensku.

Aj jednorazové degustácie

„Gurmán busy sú skvelou príležitosťou stráviť zaujímavý a chutný deň. Počas jedného výletu navštívime tri skvelé reštaurácia, ochutnáme výnimočné jedlá a exkluzívne sa stretneme s tamojšími šéfkuchármi. Gurmáni budú mať možnosť objaviť nielen nové skvelé chute, ale aj krásy Slovenska z nového pohľadu,“ prezradil Radoslav Nackin, hlavný organizátor Zimného festivalu jedla. A dodal: „Na prvý ročník festivalu sme pripravili pre gurmánov a ochutnávačov päť trás, ktoré budú smerovať najmä po západnej časti Slovenska. Je to však len začiatok a v budúcnosti sa určite zameriame na reštaurácie po celej krajine. Avšak fanúšikovia dobrého jedla majú mnoho skvelých príležitostí ochutnať v rámci jednorazových degustácií špeciálne festivalové menu, a to v skvelých reštauráciách po celom Slovensku. Spolu ich je vyše 30.“

Prekvapenia na ceste

Počas výletov sú pre gurmánov pripravené rôzne prekvapenia. Začiatok ochutnávacieho dobrodružstva bude spojený s prípitkom a somelierskym minikurzom. Festivaloví ochutnávači dvoch pripravených trás navštívia pálenice ovocných destilátov v Marcelovej a v Jelšovciach. Exkurzia bude spojená s malou ochutnávkou. Na záver pripravili organizátori pre všetkých niekoľko malých darčekov, medzi ktorými je aj gastronomický sprievodca Gurmán na Slovensku 2012, pomocou ktorého objavovanie skvelých gurmánskych miest Slovenska môže pokračovať.

Termíny a trasy Gurmán busov Zimného festivalu jedla 2013:

Gurmánske zámky, 19. január 2013
Reštaurácie: Chateau Belá, Chateau Amade, Regnum Art Hotel Kaštieľ

Bratislavská – Exotic, 20. január 2013
Reštaurácie: Ashoka, Altitude, FouZoo

Bratislavská – Hotelová, 27. január 2013
Reštaurácie: River Bank (Hotel Kempinski River Park), Cubes Hotel Aston, Reštaurácia Albrecht

Ponitrie, 2. február 2013
Reštaurácie: Brasserie Anjou (Hotel Sheraton), Hotel Zlatý Kľúčik, Afrodita Chateau Čereňany

Malokarpatská, 3. február 2013
Reštaurácie: Elesko, Pavúk – wine restaurant, Zochova chata

Viac informácií o Gurmán busoch a Zimnom festivale jedla nájdete na webe www.ZimnyFestivalJedla.sk a www.facebook.com/ZimnyFestivalJedla.

Hlavné správy zo Sme.sk

EKONOMIKA

Vianočný dôchodok získa viac ľudí, Slováci v Rakúsku však nie

Najchudobnejší dôchodcovia znovu dostanú sto eur navyše, nemení sa to už štvrtý rok.

EKONOMIKA

Firma, ktorej zadržali kamióny: Hľadáte problém tam, kde nie je

North Sea Express je podozrivá z vykorisťovania.

PRIMÁR

Viac nočných môr a najmä zvuky. Ako snívajú nevidiaci

Čo sa sníva ľuďom, ktorí nikdy nevideli okolitý svet.

Neprehliadnite tiež

Odovzdávanie kuchárskej varechy v reštaurácii HU:MAN

S príchodom jesene odovzdal Ľubomír Herko pomyselnú štafetu jedinečného konceptu reštaurácie HU:MAN v podobe kuchárskej varechy. Jej držiteľom sa stal v gastronomickom svete uznávaný priekopník Peter Ďurčo.

Ako sa stravovať počas užívania antibiotík a kto vypestoval najkrajšie jablko na Slovensku?

Prinášame vám pestrý prehľad článkov o jedle, zdravom stravovaní a tipmi na víkendové varenie.

Svadba ako z rozprávky? Ak ste zo stredného Slovenska, máme skvelý tip

Milí páni, neberte si to osobne, no tento článok venujeme najmä vašim polovičkám. Žienky, čo by ste povedali na svadbu v krásnej záhrade? V Zlatom dukáte vám to s radosťou splnia.

Prvý ležiak na svete vznikol v Plzni. Fenomén menom Pilsner Urquell

Stačila kombinácia meštianskej nespokojnosti a talentu bavorského sládka.

Grobský dvor – miesto, ktoré ponúka domácu atmosféru

Obdobie jesene je tu. Vychutnajte si domácu husacinu v Slovenskom Grobe. My sme navštívili Grobský dvor, kde nás privítali v príjemnej atmosfére v ich jesenne naladenej záhrade.