Nastúpte na Gurmán bus a objavujte pestré chute Slovenska!

Už 19. januára 2013 vyrazí na cestu po Slovensku historicky prvý Gurmán bus, ktorý ponúkne možnosť v rámci Zimného festivalu jedla ochutnať výnimočné jedlá najlepších slovenských šéfkuchárov a spoznať chute slovenských regiónov. (Inzercia)

zimny festival jedlaOrganizátori Zimného festivalu jedla – Gurmán na Slovensku, v spolupráci so Slovenskou agentúrou pre cestovný ruch pripravili projekt Ochutnajte Slovensko! a v rámci neho možnosť nielen objaviť pestré chute, ale aj spoznať nové gurmánske lokality. Nadšení gurmáni a ochutnávači si môžu vybrať z niekoľkých trás Gurmán busov po Bratislave i Západnom Slovensku.

Aj jednorazové degustácie

„Gurmán busy sú skvelou príležitosťou stráviť zaujímavý a chutný deň. Počas jedného výletu navštívime tri skvelé reštaurácia, ochutnáme výnimočné jedlá a exkluzívne sa stretneme s tamojšími šéfkuchármi. Gurmáni budú mať možnosť objaviť nielen nové skvelé chute, ale aj krásy Slovenska z nového pohľadu,“ prezradil Radoslav Nackin, hlavný organizátor Zimného festivalu jedla. A dodal: „Na prvý ročník festivalu sme pripravili pre gurmánov a ochutnávačov päť trás, ktoré budú smerovať najmä po západnej časti Slovenska. Je to však len začiatok a v budúcnosti sa určite zameriame na reštaurácie po celej krajine. Avšak fanúšikovia dobrého jedla majú mnoho skvelých príležitostí ochutnať v rámci jednorazových degustácií špeciálne festivalové menu, a to v skvelých reštauráciách po celom Slovensku. Spolu ich je vyše 30.“

Prekvapenia na ceste

Počas výletov sú pre gurmánov pripravené rôzne prekvapenia. Začiatok ochutnávacieho dobrodružstva bude spojený s prípitkom a somelierskym minikurzom. Festivaloví ochutnávači dvoch pripravených trás navštívia pálenice ovocných destilátov v Marcelovej a v Jelšovciach. Exkurzia bude spojená s malou ochutnávkou. Na záver pripravili organizátori pre všetkých niekoľko malých darčekov, medzi ktorými je aj gastronomický sprievodca Gurmán na Slovensku 2012, pomocou ktorého objavovanie skvelých gurmánskych miest Slovenska môže pokračovať.

Termíny a trasy Gurmán busov Zimného festivalu jedla 2013:

Gurmánske zámky, 19. január 2013
Reštaurácie: Chateau Belá, Chateau Amade, Regnum Art Hotel Kaštieľ

Bratislavská – Exotic, 20. január 2013
Reštaurácie: Ashoka, Altitude, FouZoo

Bratislavská – Hotelová, 27. január 2013
Reštaurácie: River Bank (Hotel Kempinski River Park), Cubes Hotel Aston, Reštaurácia Albrecht

Ponitrie, 2. február 2013
Reštaurácie: Brasserie Anjou (Hotel Sheraton), Hotel Zlatý Kľúčik, Afrodita Chateau Čereňany

Malokarpatská, 3. február 2013
Reštaurácie: Elesko, Pavúk – wine restaurant, Zochova chata

Viac informácií o Gurmán busoch a Zimnom festivale jedla nájdete na webe www.ZimnyFestivalJedla.sk a www.facebook.com/ZimnyFestivalJedla.

Hlavné správy zo Sme.sk

DOMOV

Sabotáž vyšetrovania korupcie u Kaliňáka už nevyšetrujú

Prokurátor Vasiľ Špirko podáva sťažnosť.

DOMOV

Bývalého príslušníka SIS Kosíka pustili z väznice v Mali

Kosík strávil v malijskom väzení dva roky.

DOMOV

Slovenskí novinári: Odmietame Ficove útoky

Už jedna vražda je príliš.

Neprehliadnite tiež

Hostinec U Iváka je záhorská istota

Bez nadsádzky sa dá povedať, že v Hostinci u Iváka sa písali dejiny Záhorskej Bystrice. Veď od roku 1928, kedy ho manželia Štefan a Paula Ivákovci otvorili, nebolo v obci vážnejšej udalosti, ktorá by s týmto miestom nebola nejako spojená. Na to sa usilujú nadviazať aj noví prevádzkovatelia.

Zámocká palacinkáreň – Miesto, kde sa mení obyčajné na neobyčajné

Zámocká palacinkáreň je miesto, kde na Vás čakajú jedninečné palacinky, príjemná obsluha a posedenie s nádychom zámockej histórie.

Viete, ako pripraviť dokonalú kávu?

Káva je pre mnohých ľudí veľkým pôžitkom a dajú si na jej príprave a výslednej chuti skutočne záležať. Príprava správnej a kvalitnej kávy má presné pravidlá a pripraviť dokonalé espresso alebo cappuccino nie je vôbec jednoduché. V tomto krátkom kvíze zistíte, či aj vy máte správne znalosti o príprave tohto lahodného moku.

Vybrali sme jedenásť receptov na nepečené jablkové koláče

Jeseň vonia jablkami, pochutiť si môžete aj bez pečenia.