Pre Annu Labošovú, majiteľku hotela, je ocenenie obrovskou poctou. Ako sama hovorí, za titulom najlepšej reštaurácie sa skrýva tvrdá a namáhavá práca celého hotelového tímu.
Základom kuchyne pod vedením šéfkuchára Štefana Benďáka, ktorý svojimi skúsenosťami z Nemecka, Švajčiarska a Talianska povýšil jedlo na skutočný gastronomický zážitok, sú kvalitné, čerstvé suroviny, podľa možnosti od slovenských dodávateľov. V reštaurácii Rouge sa tak ocitnete vo svete výnimočných chutí, vôní a nápaditého prevedenia. Podľa A. Labošovej, základnými ingredienciami sú čerstvosť, pestrosť, dokonalé spracovanie, príjemné prostredie a vyškolený personál. Návštevníci ochutnávajú špeciality a lahôdky šéfkuchára z a la carte menu, ktoré ponúka výber najlepších jedál domácej a svetovej kuchyne.
Ochutnávanie ich baví Gurmánskou záležitosťou je nesporne Degustačné menu. Predstavuje menšie porcie o štyroch až piatich chodoch. V poslednom čase záujem o toto menu mimoriadne vzrástol – je to známkou toho, že ľudia si už chodia do reštaurácie jedlo vychutnávať. Jedálny lístok menia v reštaurácii štyri krát do roka. Ten najnovší je z októbra 2012. Sezónnosť dokazuje aj gaštanový víkend. A pretože nitriansky región je bohatý práve na tento úžasný a všestranný skvost, návštevníci reštaurácie mali možnosť počas celého víkendu ochutnávať gaštanové špeciality a aj v jesennom menu sa táto ingrediencia nachádza.
Šperkom reštaurácie je vinotéka Milovníci dobrého vína iste ocenia interiérovo zaujímavú vinotéku s viac ako stovkou druhov vína z celého sveta. Tá je šperkom Reštaurácie Rouge. Na vínnej karte dominujú kvalitné slovenské vína trinástich renomovaných slovenských výrobcov, nechýbajú ale ani vína zo známych vinárstiev Európy i Nového sveta.
Pravidelné novinky Klientelu tvoria nielen hoteloví hostia, ale do reštaurácie Rouge často prichádzajú manažéri na pracovné obedy či večere. Nitrania si vychutnávajú skvelú kuchyňu počas obedov (obedné menu), ale aj pri výnimočných príležitostiach, ako sú vzácne návštevy, oslavy, jubileá,.... Mladé vedenie ako aj personál majú otvorenú myseľ nielen pri tvorbe nápojového a jedálneho lístka, ale aj pri organizovaní tematických večerov a podujatí. Reštaurácia Rouge ako jediná v Nitre pri príležitosti medzinárodného sviatku mladých vín usporiadala spoločenský večer Beaujolais Nouveau. Gurmánom, ktorí si radi vychutnávajú jedlo v sprievode dobrej hudby bol venovaný jazzový večer. Úspech zožal aj Valentínsky večer či Kubánska noc. Oázou oddychu, pokoja a zábavy možno nazvať Dámsky večer, kedy reštaurácia hostila výhradne dámy, ktoré sa už dnes dožadujú repete.
Hotel Mikado, ktorého neodmysliteľnou súčasťou je reštaurácia Rouge, dosiahol za pomerne krátky čas uznanie a obdiv. Želanie Anny Labošovej do budúcnosti nie je skromné ani jednoduché. A opäť sa za ním ukrýva tvrdá a namáhavá práca - udržať si nadstavený vysoký štandard aj do budúcna.
Ubytovanie: Hotel ponúka ubytovanie v 45 exkluzívne zariadených izbách Junior Suite a Double Room a dvoch apartmánoch. Kapacita hotela je 104 ubytovaných hostí. Gastronómia: Posedenie v atraktívnom prostredí a vynikajúce jedlá medzinárodnej a slovenskej kuchyne ponúka Reštaurácia Rouge (86 miest), príjemné posedenie ponúka aj Lobby Bar a Wellness Bar. Oddych: Exkluzívnym miestom pre relax je wellness centrum, kde hostia majú k dispozícii bazén, saunu, squashový kurt, golfový trenažér, poľovnícky trenažér, fitness centrum a na vyžiadanie aj masáže. Po príjemnom relaxe sa môžu osviežiť vo Wellness Bare. Eventy a konferencie: Exkluzívne priestory umožňujú organizáciu školení, tlačových konferencií, svadieb, osláv, firemných večierkov, recepcii a banketov. Hotel Mikado vám poskytne nadštandardné reprezentatívne priestory a profesionálny servis. Veľkoryso zariadené priestory kongresovej sály, foyer a kongresovej reštaurácie sú navrhnuté s cieľom uspokojiť požiadavky nielen biznis aktivít, ale i súkromných stretnutí. Samozrejmosťou je klimatizácia v celom hoteli, hostia majú k dispozícii Wifi alebo bezplatné pripojenie na internet. Kongresovú časť tvoria: Kongresová sála/y, Executive Lounge, Kongresová reštaurácia a bar s terasou, foyer, biznis centrum Parkovanie: Súčasťou hotela je bezplatné, nonstop monitorované parkovisko.
Autor: Kristýna Šmehýlová