SME
Piatok, 29. september, 2023 | Meniny má Michal, Michaela

Rešturácia Rouge v Hoteli Mikado je „naj“ v Nitrianskom kraji

Business hotel Mikado  vyrástol v starobylej Nitre len pred dvomi rokmi. Napriek mladému veku sa už môže pochváliť  významným ocenením.  Pýchou hotela je luxusná reštaurácia Rouge, ktorá získala titul najlepšej reštaurácie v Nitrianskom kraji za rok 2011

mikadoPre Annu Labošovú, majiteľku hotela, je ocenenie obrovskou poctou. Ako sama hovorí, za titulom najlepšej reštaurácie sa skrýva tvrdá a namáhavá práca celého hotelového tímu.

Základom kuchyne pod vedením šéfkuchára Štefana Benďáka, ktorý svojimi skúsenosťami z Nemecka, Švajčiarska a Talianska povýšil jedlo na skutočný gastronomický zážitok, sú kvalitné, čerstvé suroviny, podľa možnosti od slovenských dodávateľov. V reštaurácii Rouge sa tak ocitnete vo svete výnimočných chutí, vôní a nápaditého prevedenia. Podľa A. Labošovej, základnými ingredienciami sú čerstvosť, pestrosť, dokonalé spracovanie, príjemné prostredie a vyškolený personál. Návštevníci ochutnávajú špeciality a lahôdky šéfkuchára z a la carte menu, ktoré ponúka výber najlepších jedál domácej a svetovej kuchyne.

Ochutnávanie ich baví

Gurmánskou záležitosťou je nesporne Degustačné menu. Predstavuje menšie porcie o štyroch až piatich chodoch. V poslednom čase záujem o toto menu mimoriadne vzrástol – je to známkou toho, že ľudia si už chodia do reštaurácie jedlo vychutnávať. Jedálny lístok menia v reštaurácii štyri krát do roka. Ten najnovší je z októbra 2012. Sezónnosť dokazuje aj gaštanový víkend. A pretože nitriansky región je bohatý práve na tento úžasný a všestranný skvost, návštevníci reštaurácie mali možnosť počas celého víkendu ochutnávať gaštanové špeciality a aj v jesennom menu sa táto ingrediencia nachádza.

Šperkom reštaurácie je vinotéka

Milovníci dobrého vína iste ocenia interiérovo zaujímavú vinotéku s viac ako stovkou druhov vína z celého sveta. Tá je šperkom Reštaurácie Rouge. Na vínnej karte dominujú kvalitné slovenské vína trinástich renomovaných slovenských výrobcov, nechýbajú ale ani vína zo známych vinárstiev Európy i Nového sveta.

vinoteka

Pravidelné novinky

Klientelu tvoria nielen hoteloví hostia, ale do reštaurácie Rouge často prichádzajú manažéri na pracovné obedy či večere. Nitrania si vychutnávajú skvelú kuchyňu počas obedov (obedné menu), ale aj pri výnimočných príležitostiach, ako sú vzácne návštevy, oslavy, jubileá,.... Mladé vedenie ako aj personál majú otvorenú myseľ nielen pri tvorbe nápojového a jedálneho lístka, ale aj pri organizovaní tematických večerov a podujatí. Reštaurácia Rouge ako jediná v Nitre pri príležitosti medzinárodného sviatku mladých vín usporiadala spoločenský večer Beaujolais Nouveau. Gurmánom, ktorí si radi vychutnávajú jedlo v sprievode dobrej hudby bol venovaný jazzový večer. Úspech zožal aj Valentínsky večer či Kubánska noc. Oázou oddychu, pokoja a zábavy možno nazvať Dámsky večer, kedy reštaurácia hostila výhradne dámy, ktoré sa už dnes dožadujú repete.

Hotel Mikado, ktorého neodmysliteľnou súčasťou je reštaurácia Rouge, dosiahol za pomerne krátky čas uznanie a obdiv. Želanie Anny Labošovej do budúcnosti nie je skromné ani jednoduché. A opäť sa za ním ukrýva tvrdá a namáhavá práca - udržať si nadstavený vysoký štandard aj do budúcna.

mikado

  • Ubytovanie: Hotel ponúka ubytovanie v 45 exkluzívne zariadených izbách Junior Suite a Double Room a dvoch apartmánoch. Kapacita hotela je 104 ubytovaných hostí.
  • Gastronómia: Posedenie v atraktívnom prostredí a vynikajúce jedlá medzinárodnej a slovenskej kuchyne ponúka Reštaurácia Rouge (86 miest), príjemné posedenie ponúka aj Lobby Bar a Wellness Bar.
  • Oddych: Exkluzívnym miestom pre relax je wellness centrum, kde hostia majú k dispozícii bazén, saunu, squashový kurt, golfový trenažér, poľovnícky trenažér, fitness centrum a na vyžiadanie aj masáže. Po príjemnom relaxe sa môžu osviežiť vo Wellness Bare.
  • Eventy a konferencie: Exkluzívne priestory umožňujú organizáciu školení, tlačových konferencií, svadieb, osláv, firemných večierkov, recepcii a banketov. Hotel Mikado vám poskytne nadštandardné reprezentatívne priestory a profesionálny servis. Veľkoryso zariadené priestory kongresovej sály, foyer a kongresovej reštaurácie sú navrhnuté s cieľom uspokojiť požiadavky nielen biznis aktivít, ale i súkromných stretnutí. Samozrejmosťou je klimatizácia v celom hoteli, hostia majú k dispozícii Wifi alebo bezplatné pripojenie na internet.
  • Kongresovú časť tvoria: Kongresová sála/y, Executive Lounge, Kongresová reštaurácia a bar s terasou, foyer, biznis centrum
  • Parkovanie: Súčasťou hotela je bezplatné, nonstop monitorované parkovisko.

Komerčné články

  1. Vyrábajú lieky, ktoré poznali naše babky
  2. Ako si sporiť na dôchodok? Odpoveď vás možno prekvapí
  3. Unikátny kamión Hladinka smeruje na Bielu noc do Bratislavy
  4. Mexiko, Keňa či Maurícius. Cestujte za top exotikou z Viedne
  5. Aké tajomstvá skrýva kancelária šéfveliteľa?
  6. Umelá inteligencia už zajtra ovládne 5 miest na Slovensku!
  7. Slováci hlásili v lete až o 35 % viac škôd než minulý rok
  8. Všetkým lepí pred voľbami
  1. Vďaka Blue Berry™ si užívam život naplno!
  2. V sobotu môžete urobiť dobrú voľbu! Union víta nových poistencov
  3. Ako si sporiť na dôchodok? Odpoveď vás možno prekvapí
  4. Unikátny kamión Hladinka smeruje na Bielu noc do Bratislavy
  5. Vyrábajú lieky, ktoré poznali naše babky
  6. Mexiko, Keňa či Maurícius. Cestujte za top exotikou z Viedne
  7. TIPOS prichádza s aplikáciou, ktorá zjednoduší stávkovanie
  8. V PLANEO sú teraz spotrebiče až o 200 eur lacnejšie!
  1. Umelá inteligencia už zajtra ovládne 5 miest na Slovensku! 19 591
  2. Prešov si dlho pýtal obchvat, stáva sa slovenským skokanom 14 178
  3. Všetkým lepí pred voľbami 11 646
  4. Hladinka smeruje do Košíc! 8 207
  5. Až dve tretiny Slovenska majú mäkkú vodu. Čo na to naše cievy? 6 873
  6. Voľba srdcom je nespoľahlivá. Toto je najlepšia pomôcka 4 959
  7. Kaufland postavený z dreva? Áno, Bratislava má európsky unikát 4 447
  8. Aké tajomstvá skrýva kancelária šéfveliteľa? 4 035
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Soňa Makranská (33) vo svojom vegánskom bistre v Prievidzi. Na fotografii je spolu s priateľom Petrom Beňadikom.

Nevzdali to s touto krajinou.


12. sep
Viliam Hujík (vľavo) sa remeslu priúčal od svojho otca.

V rodine Hujíkovcov sa výrobe piva venuje tretia generácia.


19. sep
Niektorých poriadne boľavý chrbát zo zberu ešte len čaká, iní už majú prácu za sebou.

Dobrá úroda je, keď sa zo sto kíl urodí tona.


11. sep
Roman Untermajer, spolumajiteľ Fleur bakery a jeho syn Filip

Fleur bakery založil Roman Untermajer so sestrou Evou.


8. sep
SkryťZatvoriť reklamu