SME

Zimnú sezónu v reštaurácii UFO watch.taste.groove. otvára jamajský kuchársky šaman

Reštaurácia UFO watch.taste.groove. týčiaca vo výške nad bratislavským Mostom SNP bola doteraz spájaná s mediteránsko-ázijskou kuchyňou. Nedávno získala exotický jamajsko-karibský šmrnc. (Inzercia)

sezónnom menu, ktoré je pripravené pre hostí už od začiatku decembra 2012, spojili svoje sily hneď dvaja šéfkuchári par excellence. Do majstrovskej precíznosti „domáceho“ Petra Kissa primiešal svoje ingrediencie, karibskú fantáziu a vzletnosť špeciálny hosť Collin Brown.

Bude to teda trošku iná jeseň a zima na tanieroch, ako si ju predstavujeme v našich končinách, ale rozhodne pestrá a bohatá: s množstvom rýb v lahodných omáčkach, byliniek a exotických vôní. Tešiť sa môžete na špecialitu z homára, ale aj na tradične hriešne dobré dezerty – cheesecake, rumový koláč, banánové chlebíky s kokosovou zmrzlinou. Všetko to má byť vo svojej jednoduchosti predovšetkým chutné a inšpiratívne.

SkryťVypnúť reklamu

Našiel spriaznené duše

Collin Brown, rodený Jamajčan už roky pôsobiaci v Londýne, nie je v Bratislave po prvý raz. V kuchyni UFO si zaexperimentoval už pred 18 mesiacmi. Vtedy z toho vzišla úžasná symbióza dvoch majstrov kuchárov a Collinov rukopis zostal vpečatený v niektorých jedlách menu reštaurácie dodnes. A tak Collin Brown – dnes majiteľ reštaurácie v londýnskom Docklands, neváhal vraj ani sekundu, keď znovu dostal ponuku vrátiť sa na „miesto činu“ a ozvláštniť nové menu svojím kuchárskym vtipom a umom.

„Prečo som tu opäť?Je to jednoduché: našiel som tu absolútnych profíkov, ktorí vždy vedia, čo robiť. A potom - rozumieme si! Hovoríme podobnou kuchárskou rečou. Keď som im povedal svoje nápady, hneď sme sa do toho bez rečí pustili. Navyše, Peter je v kuchyni taký ako ja: nekričí, ale maká,“ vysvetľuje so širokým úsmevom Collin.

SkryťVypnúť reklamu

Zimné útočisko Taký je Collin Brown, a tak sa v tejto sezóne prezentuje aj reštaurácia UFO watch.taste.groove., ktorá chce týmto menu definitívne zbúrať mýty a predsudky o extravagantom a neprístupnom mieste. Reštaurácia síce tróni vysoko nad mestom, no svojím prístupom, a predovšetkým zaujímavým, hravým novým jedálnym lístkom spájajúcim dobré tradície s čerstvými nápadmi tentoraz mieri priamo do sŕdc miestnych a chce sa stať pre nich, ako aj pre ich chuťové poháriky skvelým zimným útočiskom. Reštaurácia UFO watch.taste.groove. patrí do portfólia spoločnosti Red Monkey Group, ktorá o. i. prevádzkuje Reštauráciu Paparazzi, sezónnu prevádzku Pláž pod UFOm, Klub LOFT! a zabezpečuje komplexné cateringové služby.

Autor: Reštaurácia UFO watch.taste.groove

Komerčné články

  1. The Last of Us je späť. Oplatilo sa čakať dva roky?
  2. Wolt Stars 2025: Najviac cien získali prevádzky v Bratislave
  3. ČSOB Bratislava Marathon s rešpektom k nevidiacim a slabozrakým
  4. Inalfa otvára v Trnave 80 prestížnych pracovných miest
  5. V Rimavskej Sobote šijú interiéry áut do celého sveta
  6. Aké výsledky prinášajú investície do modernizácie laboratórií?
  7. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  8. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  1. Neuveríte, že ste v Poľsku. V tomto meste viac cítiť Škandináviu
  2. Na Južnej triede pribudne nový mestotvorný projekt
  3. Prichádzajú investičné príležitosti s víziou aj výnosom
  4. Wolt Stars 2025: Najviac cien získali prevádzky v Bratislave
  5. EQUILIBRIO v Nivy Tower: S výhľadom a víziou
  6. The Last of Us je späť. Oplatilo sa čakať dva roky?
  7. ČSOB Bratislava Marathon s rešpektom k nevidiacim a slabozrakým
  8. Inalfa otvára v Trnave 80 prestížnych pracovných miest
  1. V Rimavskej Sobote šijú interiéry áut do celého sveta 13 092
  2. Neuveríte, že ste v Poľsku. V tomto meste viac cítiť Škandináviu 8 935
  3. The Last of Us je späť. Oplatilo sa čakať dva roky? 6 176
  4. Pili sme pivo, ktoré sa nedá ochutnať nikde inde na svete 3 150
  5. Lávové polia i skvostné pláže. Lanzarote je dôkazom sily prírody 3 088
  6. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde 3 081
  7. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva? 2 469
  8. Inalfa otvára v Trnave 80 prestížnych pracovných miest 2 259
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Prácu šéfkuchára berie zároveň ako svoje hobby.

Život v zahraničí mu je prirodzenejší.


Michal Kordoš sa momentálne venuje kurzom varenia a pop-upom.

Varil v michelinských reštauráciách.


22

Hľadáte jedinečné gastronomické zážitky? Objavte výnimočné reštaurácie, ktoré ponúkajú nezabudnuteľné špeciality.


Peter Slačka v januári začal variť pre bistro Jolk.

Varil aj v michelinskej reštaurácii.


11
SkryťZatvoriť reklamu