Zimnú sezónu v reštaurácii UFO watch.taste.groove. otvára jamajský kuchársky šaman

Reštaurácia UFO watch.taste.groove. týčiaca vo výške nad bratislavským Mostom SNP bola doteraz spájaná s mediteránsko-ázijskou kuchyňou.  Nedávno získala exotický jamajsko-karibský šmrnc. (Inzercia)

ufo sezónnom menu, ktoré je pripravené pre hostí už od začiatku decembra 2012, spojili svoje sily hneď dvaja šéfkuchári par excellence. Do majstrovskej precíznosti „domáceho“ Petra Kissa primiešal svoje ingrediencie, karibskú fantáziu a vzletnosť špeciálny hosť Collin Brown.

Bude to teda trošku iná jeseň a zima na tanieroch, ako si ju predstavujeme v našich končinách, ale rozhodne pestrá a bohatá: s množstvom rýb v lahodných omáčkach, byliniek a exotických vôní. Tešiť sa môžete na špecialitu z homára, ale aj na tradične hriešne dobré dezerty – cheesecake, rumový koláč, banánové chlebíky s kokosovou zmrzlinou. Všetko to má byť vo svojej jednoduchosti predovšetkým chutné a inšpiratívne.

Našiel spriaznené duše

collin brown

Collin Brown, rodený Jamajčan už roky pôsobiaci v Londýne, nie je v Bratislave po prvý raz. V kuchyni UFO si zaexperimentoval už pred 18 mesiacmi. Vtedy z toho vzišla úžasná symbióza dvoch majstrov kuchárov a Collinov rukopis zostal vpečatený v niektorých jedlách menu reštaurácie dodnes. A tak Collin Brown – dnes majiteľ reštaurácie v londýnskom Docklands, neváhal vraj ani sekundu, keď znovu dostal ponuku vrátiť sa na „miesto činu“ a ozvláštniť nové menu svojím kuchárskym vtipom a umom.

„Prečo som tu opäť?Je to jednoduché: našiel som tu absolútnych profíkov, ktorí vždy vedia, čo robiť. A potom - rozumieme si! Hovoríme podobnou kuchárskou rečou. Keď som im povedal svoje nápady, hneď sme sa do toho bez rečí pustili. Navyše, Peter je v kuchyni taký ako ja: nekričí, ale maká,“ vysvetľuje so širokým úsmevom Collin.

Zimné útočisko

Taký je Collin Brown, a tak sa v tejto sezóne prezentuje aj reštaurácia UFO watch.taste.groove., ktorá chce týmto menu definitívne zbúrať mýty a predsudky o extravagantom a neprístupnom mieste. Reštaurácia síce tróni vysoko nad mestom, no svojím prístupom, a predovšetkým zaujímavým, hravým novým jedálnym lístkom spájajúcim dobré tradície s čerstvými nápadmi tentoraz mieri priamo do sŕdc miestnych a chce sa stať pre nich, ako aj pre ich chuťové poháriky skvelým zimným útočiskom. Reštaurácia UFO watch.taste.groove. patrí do portfólia spoločnosti Red Monkey Group, ktorá o. i. prevádzkuje Reštauráciu Paparazzi, sezónnu prevádzku Pláž pod UFOm, Klub LOFT! a zabezpečuje komplexné cateringové služby.

Hlavné správy zo Sme.sk

AUTO

Vývojár palív v F1 pre SME: Niekedy vieme viac ako technici

Benoit Poulet už začína vyvíjať benzín na budúci rok.

KULTÚRA

Pri kázaní jej otca odpadával kostol, pri jej speve masy. Zomrela Aretha Franklin

Speváčka odišla po dlhom boji so zákernou chorobou.

Neprehliadnite tiež

Zábavný kvíz o varení

Otestujte sa, či máte vzťah k vareniu a patríte do kuchyne. Tak čo, hodí sa vám kuchárska zástera?

Viete v čom je francúzska kuchyňa výnimočná?

Francúzsko je vo svete preslávené najmä kvalitným vínom, syrmi, morskými plodmi, ako aj svojou originalitou, vysokou úrovňou prípravy jedál a pestrosťou pokrmov. Otestujte sa v kvíze o francúzskej kuchyni a zistite, v čom je jedinečná!

Vyznáte sa v svetovej gastronómii?

Otestujte sa a zistite, či ste skutočný odborník vo svete gastronómie. Ak radi varíte, listujete najnovšie kuchárky a trávite čas v kuchyni, tento kvíz určite hravo zvládnete!

Na tradičný japonský ramen chodia do Bratislavy aj Japonci z Olomouca

O tom, čo znamená pravý tradičný japonský ramen, kde si ho môžete dať a či aj Japonec príde na toto typické národné jedlo do bistra v Bratislave, sme sa rozprávali so spolumajiteľom Gonnsuke Ramen Petrom Bohovom.

Byť šéfkuchárom znamená kvalitne variť, ale aj pracovať so svojím tímom

Preto sme vyspovedali šéfkuchára NH Bratislava Gate One, Viliama Turčana, ktorý nám porozprával o svojich začiatkoch, ale aj o miestach, ktoré sa stali inšpiráciou jeho kuchyne.