Zimnú sezónu v reštaurácii UFO watch.taste.groove. otvára jamajský kuchársky šaman

Reštaurácia UFO watch.taste.groove. týčiaca vo výške nad bratislavským Mostom SNP bola doteraz spájaná s mediteránsko-ázijskou kuchyňou.  Nedávno získala exotický jamajsko-karibský šmrnc. (Inzercia)

ufo sezónnom menu, ktoré je pripravené pre hostí už od začiatku decembra 2012, spojili svoje sily hneď dvaja šéfkuchári par excellence. Do majstrovskej precíznosti „domáceho“ Petra Kissa primiešal svoje ingrediencie, karibskú fantáziu a vzletnosť špeciálny hosť Collin Brown.

Bude to teda trošku iná jeseň a zima na tanieroch, ako si ju predstavujeme v našich končinách, ale rozhodne pestrá a bohatá: s množstvom rýb v lahodných omáčkach, byliniek a exotických vôní. Tešiť sa môžete na špecialitu z homára, ale aj na tradične hriešne dobré dezerty – cheesecake, rumový koláč, banánové chlebíky s kokosovou zmrzlinou. Všetko to má byť vo svojej jednoduchosti predovšetkým chutné a inšpiratívne.

Našiel spriaznené duše

collin brown

Collin Brown, rodený Jamajčan už roky pôsobiaci v Londýne, nie je v Bratislave po prvý raz. V kuchyni UFO si zaexperimentoval už pred 18 mesiacmi. Vtedy z toho vzišla úžasná symbióza dvoch majstrov kuchárov a Collinov rukopis zostal vpečatený v niektorých jedlách menu reštaurácie dodnes. A tak Collin Brown – dnes majiteľ reštaurácie v londýnskom Docklands, neváhal vraj ani sekundu, keď znovu dostal ponuku vrátiť sa na „miesto činu“ a ozvláštniť nové menu svojím kuchárskym vtipom a umom.

„Prečo som tu opäť?Je to jednoduché: našiel som tu absolútnych profíkov, ktorí vždy vedia, čo robiť. A potom - rozumieme si! Hovoríme podobnou kuchárskou rečou. Keď som im povedal svoje nápady, hneď sme sa do toho bez rečí pustili. Navyše, Peter je v kuchyni taký ako ja: nekričí, ale maká,“ vysvetľuje so širokým úsmevom Collin.

Zimné útočisko

Taký je Collin Brown, a tak sa v tejto sezóne prezentuje aj reštaurácia UFO watch.taste.groove., ktorá chce týmto menu definitívne zbúrať mýty a predsudky o extravagantom a neprístupnom mieste. Reštaurácia síce tróni vysoko nad mestom, no svojím prístupom, a predovšetkým zaujímavým, hravým novým jedálnym lístkom spájajúcim dobré tradície s čerstvými nápadmi tentoraz mieri priamo do sŕdc miestnych a chce sa stať pre nich, ako aj pre ich chuťové poháriky skvelým zimným útočiskom. Reštaurácia UFO watch.taste.groove. patrí do portfólia spoločnosti Red Monkey Group, ktorá o. i. prevádzkuje Reštauráciu Paparazzi, sezónnu prevádzku Pláž pod UFOm, Klub LOFT! a zabezpečuje komplexné cateringové služby.

Hlavné správy zo Sme.sk

DOMOV

Kotlebovcom funkcionár so svastikou na hrudi neprekáža

Viditeľné tetovanie so svastikou je trestné.

SVET

Rusko vyhostilo slovenského vojenského diplomata

Krajinu má opustiť v priebehu 48 hodín.

ŠPORT

Kmotrík: Máte pocit, že Barcelona má v kádri pätnásť odchovancov?

Majiteľ Slovana hovorí o novom štadióne.

DOMOV

Vlani mu o tisícku vyššie platy prekážali, Fico po roku otočil

Bugár kritizoval Smer a SNS, že neprišli s vlastnými riešením.

Neprehliadnite tiež

Desať receptov na najlepšie zimné dezerty s medom

Koláče, zákusky aj drobné pečivo.

Hostinec U Iváka je záhorská istota

Bez nadsádzky sa dá povedať, že v Hostinci u Iváka sa písali dejiny Záhorskej Bystrice. Veď od roku 1928, kedy ho manželia Štefan a Paula Ivákovci otvorili, nebolo v obci vážnejšej udalosti, ktorá by s týmto miestom nebola nejako spojená. Na to sa usilujú nadviazať aj noví prevádzkovatelia.

Zámocká palacinkáreň – Miesto, kde sa mení obyčajné na neobyčajné

Zámocká palacinkáreň je miesto, kde na Vás čakajú jedninečné palacinky, príjemná obsluha a posedenie s nádychom zámockej histórie.

Viete, ako pripraviť dokonalú kávu?

Káva je pre mnohých ľudí veľkým pôžitkom a dajú si na jej príprave a výslednej chuti skutočne záležať. Príprava správnej a kvalitnej kávy má presné pravidlá a pripraviť dokonalé espresso alebo cappuccino nie je vôbec jednoduché. V tomto krátkom kvíze zistíte, či aj vy máte správne znalosti o príprave tohto lahodného moku.