SME

Bratislavský Hotel Tatra i jeho reštaurácia v duchu noblesy 30. rokov

Hotel Tatra patrí k bratislavským ubytovacím legendám. Veď po Carltone je v súčasnosti druhým najstarším bratislavským hotelom. Prvých hostí privítal v roku 1930 a klientelu si získava kvalitnými službami aj dnes. (Inzercia)

Nie všetci okoloidúci vedia, že pôvodná budova Hotela Tatra na Nám. 1. mája mala ešte donedávna do ulice len polovičnú fasádu. To bolo pred štyrmi rokmi, než dokončili podľa projektu architekta Jozefa Struhařa jej prístavbu. Tá citlivo kopíruje pôvodný vzhľad objektu a tiež zachováva výšku okolitej zástavby.

Jeden z najväčších Hoci prístavba je dnes prakticky nerozoznateľná od pôvodnej budovy, kapacita tohto štvorhviezdičkového biznis mestského hotela i možnosti jeho ďalších služieb, najmä stravovacích a kongresových, sa výrazne zvýšili. Napríklad hostí dnes môžu ubytovať v komfortných 200 izbách – 85 jednolôžkových, 134 dvojlôžkových a ôsmich luxusných apartmánoch. Tým sa hotel zaradil medzi najväčšie v slovenskej metropole. Keďže leží v tesnej blízkosti historického centra, uplatňuje sa aj ako turistický hotel na tzv. city brejky.

SkryťVypnúť reklamu

Podobne je to aj kongresovými priestormi. Tie pojmú spojením dvoch sál až 350 ľudí. Takže sa tam dajú usporiadať konferencie, semináre, školenia, svadby, stužkové, firemné podujatia i workshopy. Dva salóniky zase slúžia na podujatia pre menšie spoločnosti. Výhodou je aj rozsiahle parkovanie prednostne pre ubytovaných hostí, ale pri akciách samozrejme aj pre účastníkov.

Na akcie veľkého rozsahu musí mať hotel aj priestory na prípravu cateringu. Preto musela byť primerane naprojektovaná a vybavená aj tamojšia kuchyňa. Odtiaľ však vedia zásobovať jedlami aj iné priestory. Ochutnávali ich hostia nejedného významného podujatia, ktoré hostila Bratislava či okolie, napríklad Majstrovstiev Európy vo voltížnom jazdení v areáli Rozálka v Pezinku. Cateringové služby Hotela Tatra často využívajú aj okolité ministerstvá či školy. Je to aj vďaka výhodnej polohe hotela.

SkryťVypnúť reklamu

Výnimočný Silvester Nezabudnuteľný by mal byť v Hoteli Tatra aj Silvester 2012. Pripravujú ho v štýle retro, teda obdobia 30. rokov minulého storočia, kedy sa hotel zrodil. A taký je aj dress code účastníkov. Organizátori pripravujú aj prekvapenie pre každý pár.

Prevažujú slovenské jedlá Steny reštaurácie Stará Bratislava zdobí unikátna zbierka originálnych obrazov starej Bratislavy od akademického maliara Stanislava Harangoza. Bežne je tam 140 miest, ale vedia tam pripraviť akciu až pre 200 osôb. Klientelu tvoria tak hoteloví hostia, ale aj ľudia „zvonku“.

Reštaurácia funguje na systéme objednávok a la carte. S dennými menu sa tam nestretnete.. „Sme štvorhviezdičkový hotel a chcem si držať úroveň. Pri okolitej konkurencii by sme museli podliezať cenou,“ hovorí marketingová manažérka. „Orientujeme sa viac na rôzne podujatia, a to tak v kaviarni ako aj reštaurácii.“

SkryťVypnúť reklamu

Celkovo možno tamojšiu kuchyňu označiť ako medzinárodnú, ale prevažujú slovenské jedlá. Šéfkuchár so svojim kolektívom vie však vyjsť v ústrety aj požiadavkám zahraničných klientov.

Priestor pre umenie Ani po prestavbe nezmizla z Hotela Tatra pasáž, ktorou sa možno dostať do obľúbeného Divadla L+S. Pravidelnými hosťami hotela sú teda aj známi herci a iní umelci.

Komerčné články

  1. Chcela v Prešove dobrú kávu. Dnes praží pre desiatky kaviarní
  2. Hodnotenie profesionála: Hotely na Zakynthose prekvapia detailmi
  3. S tanečnicou Katarínou Jakeš na výlete v Košiciach
  4. Nie je zlato ako zlato, nájdete ho pri bežnom nákupe potravín
  5. Oliver Oswald prezradil, po čom túžil už celé roky
  6. Ako zvládnuť krádež či stratu dokladov na dovolenke bez stresu
  7. Dubaj: Viac než letovisko – priestor pre život a investície
  8. Firmy otvorene o tom, kam AI pustia a kam už nie
  1. S tanečnicou Katarínou Jakeš na výlete v Košiciach
  2. Hodnotenie profesionála: Hotely na Zakynthose prekvapia detailmi
  3. LESY SR obnovili 100 km lesných ciest
  4. Nie je zlato ako zlato, nájdete ho pri bežnom nákupe potravín
  5. Oliver Oswald prezradil, po čom túžil už celé roky
  6. Dajte zabrať vášmu mozgu, preverí ho Tréning pamäti
  7. Ako zvládnuť krádež či stratu dokladov na dovolenke bez stresu
  8. Dubaj: Viac než letovisko – priestor pre život a investície
  1. Expert varuje: Takto vás podvodníci oberú o všetky úspory 16 001
  2. Firmy otvorene o tom, kam AI pustia a kam už nie 4 006
  3. Last minute zájazdov je každé leto menej. Kde ich ešte nájdete? 3 781
  4. Hodnotenie profesionála: Hotely na Zakynthose prekvapia detailmi 3 764
  5. Tunisko nie je len o plážach. Takto vyzerá mimo rezortu 3 170
  6. Nie je zlato ako zlato, nájdete ho pri bežnom nákupe potravín 2 806
  7. Maldivy mimo sezóny. Dážď prišiel dvakrát, vila za cenu izby 2 741
  8. Trhy, história aj all inclusive. Kam k moru v Tunisku? 2 547
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Eva a Peter Janíčkovci

Keď Eva a Peter Janíčkovci začali budovať Château Gbeľany, mali jasnú víziu - vytvoriť miesto, kde reštaurácia nebude len súčasťou hotela, ale samostatným dôvodom na návrat.


Cenu za TOP inováciu si odniesol autor projektu Štefánik - odkaz pre 21. storočie Matúš Tomáška.


TASR
Najviac bodov v kraji získala reštaurácia hotela Château Gbeľany.

Gault&Millau dal odporúčania.


Top reštaurácie do 10 eur.

Reštaurácie z bedekra Gault&Millau.


8
SkryťZatvoriť reklamu