Bratislavský Hotel Tatra i jeho reštaurácia v duchu noblesy 30. rokov

Hotel Tatra patrí k bratislavským ubytovacím legendám. Veď po Carltone je v súčasnosti druhým najstarším bratislavským hotelom. Prvých hostí privítal v roku 1930 a klientelu si získava kvalitnými službami aj dnes. (Inzercia)

tatraNie všetci okoloidúci vedia, že pôvodná budova Hotela Tatra na Nám. 1. mája mala ešte donedávna do ulice len polovičnú fasádu. To bolo pred štyrmi rokmi, než dokončili podľa projektu architekta Jozefa Struhařa jej prístavbu. Tá citlivo kopíruje pôvodný vzhľad objektu a tiež zachováva výšku okolitej zástavby.

Jeden z najväčších

Hoci prístavba je dnes prakticky nerozoznateľná od pôvodnej budovy, kapacita tohto štvorhviezdičkového biznis mestského hotela i možnosti jeho ďalších služieb, najmä stravovacích a kongresových, sa výrazne zvýšili. Napríklad hostí dnes môžu ubytovať v komfortných 200 izbách – 85 jednolôžkových, 134 dvojlôžkových a ôsmich luxusných apartmánoch. Tým sa hotel zaradil medzi najväčšie v slovenskej metropole. Keďže leží v tesnej blízkosti historického centra, uplatňuje sa aj ako turistický hotel na tzv. city brejky.

Podobne je to aj kongresovými priestormi. Tie pojmú spojením dvoch sál až 350 ľudí. Takže sa tam dajú usporiadať konferencie, semináre, školenia, svadby, stužkové, firemné podujatia i workshopy. Dva salóniky zase slúžia na podujatia pre menšie spoločnosti. Výhodou je aj rozsiahle parkovanie prednostne pre ubytovaných hostí, ale pri akciách samozrejme aj pre účastníkov.

tatra

Na akcie veľkého rozsahu musí mať hotel aj priestory na prípravu cateringu. Preto musela byť primerane naprojektovaná a vybavená aj tamojšia kuchyňa. Odtiaľ však vedia zásobovať jedlami aj iné priestory. Ochutnávali ich hostia nejedného významného podujatia, ktoré hostila Bratislava či okolie, napríklad Majstrovstiev Európy vo voltížnom jazdení v areáli Rozálka v Pezinku. Cateringové služby Hotela Tatra často využívajú aj okolité ministerstvá či školy. Je to aj vďaka výhodnej polohe hotela.

Výnimočný Silvester

Nezabudnuteľný by mal byť v Hoteli Tatra aj Silvester 2012. Pripravujú ho v štýle retro, teda obdobia 30. rokov minulého storočia, kedy sa hotel zrodil. A taký je aj dress code účastníkov. Organizátori pripravujú aj prekvapenie pre každý pár.

Prevažujú slovenské jedlá

Steny reštaurácie Stará Bratislava zdobí unikátna zbierka originálnych obrazov starej Bratislavy od akademického maliara Stanislava Harangoza. Bežne je tam 140 miest, ale vedia tam pripraviť akciu až pre 200 osôb. Klientelu tvoria tak hoteloví hostia, ale aj ľudia „zvonku“.

Reštaurácia funguje na systéme objednávok a la carte. S dennými menu sa tam nestretnete.. „Sme štvorhviezdičkový hotel a chcem si držať úroveň. Pri okolitej konkurencii by sme museli podliezať cenou,“ hovorí marketingová manažérka. „Orientujeme sa viac na rôzne podujatia, a to tak v kaviarni ako aj reštaurácii.“

Celkovo možno tamojšiu kuchyňu označiť ako medzinárodnú, ale prevažujú slovenské jedlá. Šéfkuchár so svojim kolektívom vie však vyjsť v ústrety aj požiadavkám zahraničných klientov.

tatra

Priestor pre umenie

Ani po prestavbe nezmizla z Hotela Tatra pasáž, ktorou sa možno dostať do obľúbeného Divadla L+S. Pravidelnými hosťami hotela sú teda aj známi herci a iní umelci.

Hlavné správy zo Sme.sk

DOMOV

Obec, kde sa nestrácajú eurofondy, stavia wellness centrum

Starosta Raslavíc Marek Rakoš dokázal za dva roky vybudovať 80 pracovných miest pre sociálne slabé skupiny.

BRATISLAVA

Prestavba stanice sa blíži, Bratislava o obmedzeniach mlčí

Najskôr musia dokončiť modernizáciu električkovej trate na Špitálskej ulici.

DOMOV

Kaliňák prečkáva Plavčana v zahraničí, dosiaľ šlo o jeho hlavu

Minister vnútra je už dlhšie na dovolenke.

KULTÚRA

Nové Káčerovo lahodí oku. Pravé dobrodružstvo však neukázalo

Animované seriály za tridsať rokov vyrástli.

Neprehliadnite tiež

Čučoriedky v koláčoch, pirôžkoch, zmrzline, raw torte. Vyberte si

Čučoriedky môžete zavariť, zmraziť, odšťaviť, usušiť. Jedným z najpríjemnejších spôsobov ich spracovania je pridať ich do koláča.

Neobmedzujte sa v jedení a zistite, čo má spoločné Mrlík čilský s avokádom

Všimli ste si, že prvá tretina leta je už za nami? Hoci sa teplé dni striedajú s chladnejšími, viac je tých teplých a tak zhadzujeme nielen jednotlivé kúsky oblečenia, ale taktiež nejaké to kilo, či dve, tri , štyri...

Svet karamelovej vône - čerstvo pražená káva z Caffe4U

Arabské víno, tak mnoho Európanov v minulosti nazývalo kávu. Dnes ju mnohí poznajú len ako tmavé čokoládové zrniečka uchované v rôznych nádobách, ktoré sú skladované v obchodných reťazcoch.

Rýchlo a zdravo vo vlastnej réžii

So zvyšujúcimi teplotami nás prirodzene prechádza aj chuť na ťažké jedlá, ľudia viac preferujú ľahké šaláty, studené polievky či smoothie. Prinášame vám preto pár zaujímavých kombinácií, ktoré vás nie len osviežia, ale aj spoľahlivo zasýtia.