Bratislavský Hotel Tatra i jeho reštaurácia v duchu noblesy 30. rokov

Hotel Tatra patrí k bratislavským ubytovacím legendám. Veď po Carltone je v súčasnosti druhým najstarším bratislavským hotelom. Prvých hostí privítal v roku 1930 a klientelu si získava kvalitnými službami aj dnes. (Inzercia)

tatraNie všetci okoloidúci vedia, že pôvodná budova Hotela Tatra na Nám. 1. mája mala ešte donedávna do ulice len polovičnú fasádu. To bolo pred štyrmi rokmi, než dokončili podľa projektu architekta Jozefa Struhařa jej prístavbu. Tá citlivo kopíruje pôvodný vzhľad objektu a tiež zachováva výšku okolitej zástavby.

Jeden z najväčších

Hoci prístavba je dnes prakticky nerozoznateľná od pôvodnej budovy, kapacita tohto štvorhviezdičkového biznis mestského hotela i možnosti jeho ďalších služieb, najmä stravovacích a kongresových, sa výrazne zvýšili. Napríklad hostí dnes môžu ubytovať v komfortných 200 izbách – 85 jednolôžkových, 134 dvojlôžkových a ôsmich luxusných apartmánoch. Tým sa hotel zaradil medzi najväčšie v slovenskej metropole. Keďže leží v tesnej blízkosti historického centra, uplatňuje sa aj ako turistický hotel na tzv. city brejky.

Podobne je to aj kongresovými priestormi. Tie pojmú spojením dvoch sál až 350 ľudí. Takže sa tam dajú usporiadať konferencie, semináre, školenia, svadby, stužkové, firemné podujatia i workshopy. Dva salóniky zase slúžia na podujatia pre menšie spoločnosti. Výhodou je aj rozsiahle parkovanie prednostne pre ubytovaných hostí, ale pri akciách samozrejme aj pre účastníkov.

tatra

Na akcie veľkého rozsahu musí mať hotel aj priestory na prípravu cateringu. Preto musela byť primerane naprojektovaná a vybavená aj tamojšia kuchyňa. Odtiaľ však vedia zásobovať jedlami aj iné priestory. Ochutnávali ich hostia nejedného významného podujatia, ktoré hostila Bratislava či okolie, napríklad Majstrovstiev Európy vo voltížnom jazdení v areáli Rozálka v Pezinku. Cateringové služby Hotela Tatra často využívajú aj okolité ministerstvá či školy. Je to aj vďaka výhodnej polohe hotela.

Výnimočný Silvester

Nezabudnuteľný by mal byť v Hoteli Tatra aj Silvester 2012. Pripravujú ho v štýle retro, teda obdobia 30. rokov minulého storočia, kedy sa hotel zrodil. A taký je aj dress code účastníkov. Organizátori pripravujú aj prekvapenie pre každý pár.

Prevažujú slovenské jedlá

Steny reštaurácie Stará Bratislava zdobí unikátna zbierka originálnych obrazov starej Bratislavy od akademického maliara Stanislava Harangoza. Bežne je tam 140 miest, ale vedia tam pripraviť akciu až pre 200 osôb. Klientelu tvoria tak hoteloví hostia, ale aj ľudia „zvonku“.

Reštaurácia funguje na systéme objednávok a la carte. S dennými menu sa tam nestretnete.. „Sme štvorhviezdičkový hotel a chcem si držať úroveň. Pri okolitej konkurencii by sme museli podliezať cenou,“ hovorí marketingová manažérka. „Orientujeme sa viac na rôzne podujatia, a to tak v kaviarni ako aj reštaurácii.“

Celkovo možno tamojšiu kuchyňu označiť ako medzinárodnú, ale prevažujú slovenské jedlá. Šéfkuchár so svojim kolektívom vie však vyjsť v ústrety aj požiadavkám zahraničných klientov.

tatra

Priestor pre umenie

Ani po prestavbe nezmizla z Hotela Tatra pasáž, ktorou sa možno dostať do obľúbeného Divadla L+S. Pravidelnými hosťami hotela sú teda aj známi herci a iní umelci.

Hlavné správy zo Sme.sk

EKONOMIKA

Štátna firma ukázala, ako by sa dalo obísť zvyšovanie príplatkov

Najväčší súkromní zamestnávatelia zhodne tvrdia, že také kroky, ako chystá železničné Cargo, neplánujú.

PLUS

Čo sa deje v Smere? Fico drží Kaliňáka aj za cenu, že stranu pochová

Premiér umlčal hlasy, ktoré volali po personálnych zmenách v jeho strane.

EKONOMIKA

PSA bude v Trnave vyrábať elektromobily. Model je tajomný

Koncern PSA Groupe na Slovensku vyrába Citroën C3 a Peugeot 208.

DOMOV

Bratislavu zradila doprava aj kultúrna uzavretosť, hovoria experti

Lieková agentúra v Bratislave nebude.

Neprehliadnite tiež

Odovzdávanie kuchárskej varechy v reštaurácii HU:MAN

S príchodom jesene odovzdal Ľubomír Herko pomyselnú štafetu jedinečného konceptu reštaurácie HU:MAN v podobe kuchárskej varechy. Jej držiteľom sa stal v gastronomickom svete uznávaný priekopník Peter Ďurčo.

Ako sa stravovať počas užívania antibiotík a kto vypestoval najkrajšie jablko na Slovensku?

Prinášame vám pestrý prehľad článkov o jedle, zdravom stravovaní a tipmi na víkendové varenie.

Svadba ako z rozprávky? Ak ste zo stredného Slovenska, máme skvelý tip

Milí páni, neberte si to osobne, no tento článok venujeme najmä vašim polovičkám. Žienky, čo by ste povedali na svadbu v krásnej záhrade? V Zlatom dukáte vám to s radosťou splnia.

Prvý ležiak na svete vznikol v Plzni. Fenomén menom Pilsner Urquell

Stačila kombinácia meštianskej nespokojnosti a talentu bavorského sládka.