SME
Piatok, 30. október, 2020 | Meniny má Simon, SimonaKrížovkyKrížovky

Hotel SLOVAN*** v Tatranskej Lomnici – ideálne miesto pre relax v srdci Vysokých Tatier

Tento rodinný relax hotel otvorili znovu po komplexnej rekonštrukcii v roku 2011. Jeho majitelia majú však zaujímavú ponuku aj pre firemnú klientelu. (Inzercia)

slovanA ako beží život v horskom hoteli hovorí Key Account Manager Ing. Marek Molnár.

Ako by ste predstavili Hotel SLOVAN?

Je to rodinný relax hotel s priateľskou atmosférou nachádzajúci sa v lone tatranskej prírody. Má 120 izieb vybavených v štandarde Classic, Plus, Apartman a Mezonet a celková kapacita je 259 lôžok. Pre ubytovaných hostí je zdarma k dispozícii Relax centrum a Centrum zábavy, detský kútik i outdoor ihrisko.

Pred dvoma rokmi prešiel hotel rozsiahlou rekonštrukciou. Čo všetko sa zmenilo?

Asi najzásadnejšou zmenou sú dve úplne nové poschodia, kde vznikli izby štandardu Plus, čo znamená, že izby a kúpeľne majú väčšiu rozlohu, sú tam veľké okná a balkóny s výhľadom na magické tatranské končiare s dominantou Lomnickým štítom. V pôvodných izbách štandardu Classic boli kompletne vymenené kúpeľne, textílie, ako aj nábytok a vybavenie. Architektúra vnútorného vybavenia vyniká nápaditým farebným konceptom. Jednotlivé poschodia sú koncipované ako štyri ročné obdobia: Jar, Leto, Jeseň a Zima. Extra prekvapením je piate poschodie – Deň, a exkluzívne riešené mezonetové apartmány v koncepte Noc.

Váš hotel sa špecializuje na školenia a teambuildingové pobyty. Aký trend sledujete v tejto oblasti? Zvyšuje sa záujem o podobné firemné aktivity?

Zaznamenali sme rast požiadaviek na firemné školenia pre cca 80 – 100 hostí, spojené so športovým vyžitím či už v letnej alebo aj zimnej sezóne. Mimoriadne obľúbené sú i kulinárske teambuildingy pre menšie kolektívy 15 – 25 hostí v Škole varenia, kde hostí privítame v hotelovej kuchyni a dáme im nazrieť do tajov prípravy pokrmov, vždy na atraktívne témy. Firemní hostia získajú zaujímavé poznatky i recepty a nevšedné zážitky.

Lomnica

S akými požiadavkami za vami prichádzajú firemní klienti, resp. aké možnosti im viete ponúknuť?

Naši firemní hostia oceňujú náš ústretový, rodinný prístup, ako aj vysokú kvalitu poskytovaných služieb a príjemné ceny. Kvalitné ubytovanie i vybavenie pre firemnú klientelu určite dopĺňajú naše bohaté skúsenosti s prípravou týchto podujatí. Baví nás pripraviť klientom na mieru vždy niečo nové. Spoločne rastieme.

V prípade školení rozhoduje aj kvalita priestorov. Aké vybavenie a akú mieru flexibility poskytujú konferenčné miestnosti?

Pre firemné stretnutia je k dispozícii sedem miestností. Prémiový klimatizovaný konferenčný priestor – Zlatý salónik má kapacitu 90 hostí pri školskom sedení, 130 pri kino sedení a je prepojený s lobby hotela, kde je si hostia oddýchnu počas coffee breakov. Červený, Modrý a Zelený salónik s kapacitou od 14 do 20 hostí sú ideálne pre prácu v skupinách. Salónik Club pre 70 hostí je flexibilným priestorom vhodným pre školenia, teambuildingy či spoločenské akcie s hudobnou produkciou. Veľká sála má kapacitu do 300 hostí s dvojprojekciou. Pre špeciálne príležitosti na firemné stretnutia je k dispozícii Salónik Cafe s kapacitou do 120 hostí a bohatou ponukou nápojov. Samozrejmosťou je technické vybavenie: ozvučenie, bezdrôtové mikrofóny so stand-up a stolovými stojanmi, premietacie plátna v každej miestnosti, dataprojektory, flipchardy (7 ks), black-out závesy, rečnícky pult ako aj copy, print a fax servis 24 hod. denne. K dispozícii sú i dve parkoviská s celkovou kapacitou sto osobných vozidiel.

Aké ďalšie aktivity možno uskutočniť v lokalite, kde sa hotel nachádza?

Firemní klienti oceňujú možnosti pre aktívne prežitie voľného času. Radi si vychutnajú pobyt v relax centre s možnosťou funny vodných hier – vodné polo, vodný futbal či volejbal či výnimočné nočné kúpanie pri svetle sviečok s výhľadom do horskej prírody. Atraktívne je i využitie viac ako 15.000 m2 trávnatej plochy s parkovou úpravou, futbalovým ihriskom a posedením, ktorá je súčasťou hotela. Ponúka priestor na športové vyžitie. Hotel má ideálnu polohu v centre letného i zimného turistického ruchu v Tatranskej Lomnici iba 250 metrov od sedačkovej lanovky na Skalnaté pleso a Lomnický štít. Hostí očarí zimná lyžovačka na svahoch v dĺžke 6,5 km s dvoma modernými sedačkami.

skola varenia

Dôležitým poznávacím znamením, ktoré si ľudia pri návšteve hotela dlho zapamätajú, je aj miestna kuchyňa. Čo je typické pre gastronómiu Hotela SLOVAN?

Bohatý a pestrý asistovaný bufet ako koncept polpenzie si hoteloví hostia zamilujú od prvých dní. Poctivá kuchyňa, kde s klasickými postupmi z čerstvých, lokálnych surovín pripravujú od základov výnimočné pokrmy, je ten správny kľúč k spokojnosti. Jedinečným je projekt Live cooking, ktorý je živým predstavením, v ktorom Chef de Cuisine Ing. Michal Blaha pripravuje flambovaním, zapekaním, grilovaním, karamelizovaním a kombinovaním výnimočné špeciality. Hostia ho zažijú vo vybraných termínoch počas večerného bufetu a tiež na slávnostných rautoch.

live

Galéria k článku:
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Žilinská nemocnica varuje pred režimom vojnovej medicíny

Bojnická nemocnica už nevie vyčleniť ďalšie lôžka pre pacientov s Covidom

Väčšina nemocníc má dostatok lôžok. Avšak hlavne tým na severe Slovenska začínajú akútne chýbať zdravotníci.
Dobré ráno

Dobré ráno: V Poľsku sú ľudia už týždeň v uliciach, zúri tam kultúrna vojna

Do protestov sa zapájajú desaťtisíce ľudí.

Podcast Dobré Ráno.

Fico žije v atmosfére strachu, jeho ľudia končia v putách

Šéf Smeru sa zastal viacerých zadržaných.

Predseda Smeru Robert Fico.
Komentár šéfredaktorky Beaty Balogovej

Trump patrí do múzea

Trump bol nesmiernou inšpiráciou pre všetkých populistov, ale aj autokratov.

Beata Balogová, šefredaktorka denníka SME

Neprehliadnite tiež

Ľubomír Trizuliak

HoReCa Summit 2020: Čo s gastronómiou v čase koronakrízy

Zapojte sa do diskusie s expertmi, ktorí sa podelia o skúsenosti z praxe a načrtnú predstavy o budúcnosti a fungovaní gastronómie.

#foodporn

Víno Bažalík: žije v maringotke a predáva biovína bez chémie

Víno zo Svätého Jura vyrábané ekologickými postupmi.

Michal Bažalík