A ako beží život v horskom hoteli hovorí Key Account Manager Ing. Marek Molnár.
Ako by ste predstavili Hotel SLOVAN?
Je to rodinný relax hotel s priateľskou atmosférou nachádzajúci sa v lone tatranskej prírody. Má 120 izieb vybavených v štandarde Classic, Plus, Apartman a Mezonet a celková kapacita je 259 lôžok. Pre ubytovaných hostí je zdarma k dispozícii Relax centrum a Centrum zábavy, detský kútik i outdoor ihrisko.
Pred dvoma rokmi prešiel hotel rozsiahlou rekonštrukciou. Čo všetko sa zmenilo?
Asi najzásadnejšou zmenou sú dve úplne nové poschodia, kde vznikli izby štandardu Plus, čo znamená, že izby a kúpeľne majú väčšiu rozlohu, sú tam veľké okná a balkóny s výhľadom na magické tatranské končiare s dominantou Lomnickým štítom. V pôvodných izbách štandardu Classic boli kompletne vymenené kúpeľne, textílie, ako aj nábytok a vybavenie. Architektúra vnútorného vybavenia vyniká nápaditým farebným konceptom. Jednotlivé poschodia sú koncipované ako štyri ročné obdobia: Jar, Leto, Jeseň a Zima. Extra prekvapením je piate poschodie – Deň, a exkluzívne riešené mezonetové apartmány v koncepte Noc.
Váš hotel sa špecializuje na školenia a teambuildingové pobyty. Aký trend sledujete v tejto oblasti? Zvyšuje sa záujem o podobné firemné aktivity?
Zaznamenali sme rast požiadaviek na firemné školenia pre cca 80 – 100 hostí, spojené so športovým vyžitím či už v letnej alebo aj zimnej sezóne. Mimoriadne obľúbené sú i kulinárske teambuildingy pre menšie kolektívy 15 – 25 hostí v Škole varenia, kde hostí privítame v hotelovej kuchyni a dáme im nazrieť do tajov prípravy pokrmov, vždy na atraktívne témy. Firemní hostia získajú zaujímavé poznatky i recepty a nevšedné zážitky.
S akými požiadavkami za vami prichádzajú firemní klienti, resp. aké možnosti im viete ponúknuť?
Naši firemní hostia oceňujú náš ústretový, rodinný prístup, ako aj vysokú kvalitu poskytovaných služieb a príjemné ceny. Kvalitné ubytovanie i vybavenie pre firemnú klientelu určite dopĺňajú naše bohaté skúsenosti s prípravou týchto podujatí. Baví nás pripraviť klientom na mieru vždy niečo nové. Spoločne rastieme.
V prípade školení rozhoduje aj kvalita priestorov. Aké vybavenie a akú mieru flexibility poskytujú konferenčné miestnosti?
Pre firemné stretnutia je k dispozícii sedem miestností. Prémiový klimatizovaný konferenčný priestor – Zlatý salónik má kapacitu 90 hostí pri školskom sedení, 130 pri kino sedení a je prepojený s lobby hotela, kde je si hostia oddýchnu počas coffee breakov. Červený, Modrý a Zelený salónik s kapacitou od 14 do 20 hostí sú ideálne pre prácu v skupinách. Salónik Club pre 70 hostí je flexibilným priestorom vhodným pre školenia, teambuildingy či spoločenské akcie s hudobnou produkciou. Veľká sála má kapacitu do 300 hostí s dvojprojekciou. Pre špeciálne príležitosti na firemné stretnutia je k dispozícii Salónik Cafe s kapacitou do 120 hostí a bohatou ponukou nápojov. Samozrejmosťou je technické vybavenie: ozvučenie, bezdrôtové mikrofóny so stand-up a stolovými stojanmi, premietacie plátna v každej miestnosti, dataprojektory, flipchardy (7 ks), black-out závesy, rečnícky pult ako aj copy, print a fax servis 24 hod. denne. K dispozícii sú i dve parkoviská s celkovou kapacitou sto osobných vozidiel.
Aké ďalšie aktivity možno uskutočniť v lokalite, kde sa hotel nachádza?
Firemní klienti oceňujú možnosti pre aktívne prežitie voľného času. Radi si vychutnajú pobyt v relax centre s možnosťou funny vodných hier – vodné polo, vodný futbal či volejbal či výnimočné nočné kúpanie pri svetle sviečok s výhľadom do horskej prírody. Atraktívne je i využitie viac ako 15.000 m2 trávnatej plochy s parkovou úpravou, futbalovým ihriskom a posedením, ktorá je súčasťou hotela. Ponúka priestor na športové vyžitie. Hotel má ideálnu polohu v centre letného i zimného turistického ruchu v Tatranskej Lomnici iba 250 metrov od sedačkovej lanovky na Skalnaté pleso a Lomnický štít. Hostí očarí zimná lyžovačka na svahoch v dĺžke 6,5 km s dvoma modernými sedačkami.
Dôležitým poznávacím znamením, ktoré si ľudia pri návšteve hotela dlho zapamätajú, je aj miestna kuchyňa. Čo je typické pre gastronómiu Hotela SLOVAN?
Bohatý a pestrý asistovaný bufet ako koncept polpenzie si hoteloví hostia zamilujú od prvých dní. Poctivá kuchyňa, kde s klasickými postupmi z čerstvých, lokálnych surovín pripravujú od základov výnimočné pokrmy, je ten správny kľúč k spokojnosti. Jedinečným je projekt Live cooking, ktorý je živým predstavením, v ktorom Chef de Cuisine Ing. Michal Blaha pripravuje flambovaním, zapekaním, grilovaním, karamelizovaním a kombinovaním výnimočné špeciality. Hostia ho zažijú vo vybraných termínoch počas večerného bufetu a tiež na slávnostných rautoch.
Galéria k článku:
// Autor: Hotel SLOVAN