SME

V nedeľu sa nestresujte. Brunch vám uvaria kuchári v hoteli Kempinski

Spoločné nedeľné raňajky i rodinný obed sa dajú absolvovať aj bez domáceho varenia, po ktorom zostáva kopa špinavého riadu a unavená mama. Mnoho rodín už objavilo čaro skoršieho nedeľného obeda v dobrej reštaurácii, z ktorého sa postupne stáva dobrý zvyk

Brunch je slovná hračka, ktorá vznikla z anglických slov breakfast (raňajky) a lunch (obed). Ideálna kombinácia najmä na dni voľna, kedy si radi dlhšie pospíme, nechceme sa stresovať prípravou ani raňajok ani obeda. Jednoducho ich spojíme a vyberieme sa na „raňajkoobed“, teda neskoré raňajky spojené so skorším obedom.

Hoci ide o anglosaskú tradíciu, postupne sa zakoreňuje aj na Slovensku. Takúto verziu hodovania už ponúkajú viaceré podniky. Patrí k ním aj bratislavský Kempinski Hotel River Park. Tam navyše k brunchu pridali aj ďalšie služby pre celú rodinu, od najmenších až po dospelých. A tak niet čo váhať, len sa tam v najbližšiu nedeľu vybrať.

SkryťVypnúť reklamu

Ako vznikol brunch? Francúzi namiesto slova brunch uprednostňujú frázu phrase le grand petit déjeuner, teda veľké raňajky, alebo malý veľký obed. So slovom brunch údajne prišiel ako prvý britský časopis Punch v roku 1895. Nazval tak nedeľné jedlo sobotňajších hýrivcov, flamenderov. „Prečo si namiesto anglickej skorej nedeľnej večere pozostávajúcej z ťažkých jedál a presladených koláčov nedať radšej jedlo okolo obeda, ktoré sa začne šálkou čaju či kávy, kúskom chleba s marmeládou a bude pokračovať ťažšími jedlami? Odbremení vás od nedeľného skorého vstávania a urobí vám život krajším. Brunch je predstaviteľom inej formy ľudského šťastia, spoločenského zbližovania sa. Dostane vás do dobrej nálady, dodá sebadôveru a spokojnosť s blízkymi. Zmetie preč starosti, obavy a problémy z predchádzajúceho týždňa.“

SkryťVypnúť reklamu

Tematicky zamerané „Naše nedeľné brunche vždy zameriavame tematicky,“ hovorí šéfkuchár reštaurácie River Bank v bratislavskom Hoteli Kempinski Bjoern Juhnke. „Napríklad jeden víkend sa niesol v duchu cyperskej kuchyne. Ponúkali sme tzatziky, taramu, humus, šalát choriatiki, výber z cyperských syrov, souvlaki či marinované mäsá. Posledný septembrový víkend sme zase ponúkli juhoamerickú kuchyňu, kde dominovali kvalitné hovädzie mäsá a množstvo čerstvej zeleniny. Počas októbra pripravujeme anglickú, indickú, bulharskú a thajskú kuchyňu, v novembri ponúkneme výdatné jedlá na zahriatie, aké má nemecká kuchyňa, ale aj rafinované francúzske špeciality,“ vymenúva program najbližších víkendových brunchov.

Samozrejmosťou je, že brunch obsahuje aj najobľúbenejšie jedlá európskej a medzinárodnej kuchyne pre tých, ktorí niektoré z národných kuchyní nemusia. Pre deti je pripravený detský bufet. Okrem toho je v ponuke aj domáci chlieb a pečivo, nealkoholické nápoje, ale aj prípitok v podobe šumivého vína vlastnej značky Kempinski, ktoré pripravili špeciálne pre Kempinski Hotel River Park.

SkryťVypnúť reklamu

Všetko pre deti Nedeľné rodinné alebo priateľské stretnutie v Reštaurácii River Bank v Kempinski Hoteli River Park má aj iné výhody. Ponúka tiež služby detského kútika s opatrovateľkou. Deti sa tak bezpečne zabávajú, zatiaľ čo ich rodičia si vychutnajú jedlo a debatu pri ňom.

Vyhľadávaným doplnkom nedeľného obeda je aj dvojhodinový vstup zdarma do prekrásneho wellnesu Zion Spa na jedenástom poschodí hotela. Parkovanie v podzemí hotela je zdarma. Cena brunchu pre dospelého je 39 eur, pre juniorov od šesť do dvanásť rokov polovičná a pre dieťa do šesť rokov je to zdarma.

Hotel Kempinski Bratislava Kempinski Hotel River Park Bratislava je päťhviezdičkový hotel v novej štvrti River Park na brehu Dunaja, pár minút od Starého mesta. Modernú budovu, ktorá je vyklonená nad riekou, navrhol známy holandský architekt Eric van Egeraat. Hotel ponúka 231 priestranných izieb a apartmánov. Na najvyššom poschodí hotela sa nachádza Zion Spa & Health Club s výhľadom na rieku.

Komerčné články

  1. The Last of Us je späť. Oplatilo sa čakať dva roky?
  2. Wolt Stars 2025: Najviac cien získali prevádzky v Bratislave
  3. ČSOB Bratislava Marathon s rešpektom k nevidiacim a slabozrakým
  4. Inalfa otvára v Trnave 80 prestížnych pracovných miest
  5. V Rimavskej Sobote šijú interiéry áut do celého sveta
  6. Aké výsledky prinášajú investície do modernizácie laboratórií?
  7. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  8. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  1. Neuveríte, že ste v Poľsku. V tomto meste viac cítiť Škandináviu
  2. Na Južnej triede pribudne nový mestotvorný projekt
  3. Prichádzajú investičné príležitosti s víziou aj výnosom
  4. Wolt Stars 2025: Najviac cien získali prevádzky v Bratislave
  5. EQUILIBRIO v Nivy Tower: S výhľadom a víziou
  6. The Last of Us je späť. Oplatilo sa čakať dva roky?
  7. ČSOB Bratislava Marathon s rešpektom k nevidiacim a slabozrakým
  8. Inalfa otvára v Trnave 80 prestížnych pracovných miest
  1. V Rimavskej Sobote šijú interiéry áut do celého sveta 13 212
  2. Neuveríte, že ste v Poľsku. V tomto meste viac cítiť Škandináviu 12 001
  3. The Last of Us je späť. Oplatilo sa čakať dva roky? 6 547
  4. Pili sme pivo, ktoré sa nedá ochutnať nikde inde na svete 3 161
  5. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde 2 922
  6. Inalfa otvára v Trnave 80 prestížnych pracovných miest 2 408
  7. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva? 2 318
  8. Lávové polia i skvostné pláže. Lanzarote je dôkazom sily prírody 2 159
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Prácu šéfkuchára berie zároveň ako svoje hobby.

Život v zahraničí mu je prirodzenejší.


Michal Kordoš sa momentálne venuje kurzom varenia a pop-upom.

Varil v michelinských reštauráciách.


22

Hľadáte jedinečné gastronomické zážitky? Objavte výnimočné reštaurácie, ktoré ponúkajú nezabudnuteľné špeciality.


Peter Slačka v januári začal variť pre bistro Jolk.

Varil aj v michelinskej reštaurácii.


11
SkryťZatvoriť reklamu