SME

Roztomilý, pôvabný zámoček s dobrou kuchyňou – to je dubnické Château Mignon

Tento rok začiatkom leta oslávil penzión s reštauráciou Château Mignon v Dubnici nad Váhom piate výročie. A podľa jeho obľúbenosti medzi hosťami sa zdá, že ich oslávi ešte veľa. Manželia Habšudovci, ktorí sú jeho vlastníkmi, si ich totiž vedia spolu s pe

V preklade z francúzštiny znamená Château Mignon roztomilý, pôvabný zámoček. Do takej podoby sa rozhodli manželia Peter a Monika Habšudovci premeniť bývalý záhradný domček z 19. storočia na konci priľahlého krásneho starého parku za nedávno zrekonštruovaným dubnickým kaštieľom. O domčeku sa však hovoriť veľmi nedá, lebo ide o jednoposchodovú budovu, ktorú po období chátrania v roku 2006 noví majitelia kompletne a citlivo zrekonštruovali podľa pôvodnej dokumentácie a pristavili izby v podkroví.

SkryťVypnúť reklamu

Hostia sa vracajú Dnes je z toho romantický rodinný penzión a reštauráciou a kaviarňou. Vstúpiť do jeho areálu znamená pripraviť sa množstvo príjemných vnemov. Celková architektúra, historizujúci štýl citlivo skombinovaný s modernými prvkami, originálne tehlové steny, zaujímavý mobiliár, veľa kvetov a rôzne drobné dekorácie svedčia o tom, že útulnosť a osobitá atmosféra je to prvoradé, o čo majitelia usilujú. Hoci obaja pred otvorením podniku pôsobili v inom prostredí – on v stavebníctve a ona v školstve, zápisy v pamätnej knihe pri vchode dokazujú, že sa im to podarilo.

„Máme už veľa hostí, z ktorých sa stali naši priatelia,“ teší sa M. Habšudová. „Chvália personál za to, že sa snaží byť prívetivý, dobre vyzerať a starať sa o nich. Väčšina našich hostí prichádza zo zahraničia a radi sa sem vracajú. Či sú to Holanďania, Nemci, Angličania alebo Kórejci, personál vie, čo jedia či pijú a môžu im ich obľúbené špeciality opäť ponúknuť.“

SkryťVypnúť reklamu

Svadby po korunami stromov V Château Mignon býva rušno celý týždeň, ale ešte viac cez víkend. Stal sa totiž obľúbeným miestom pre organizovanie svadobných hostín. Snúbenci prichádzajú od Bratislavy až po Košice, ale často aj budúce nevesty, ktoré si našli ženíchov v zahraničí. Lákadlom sú nielen príjemné reštauračné priestory, ktoré im na svadobnú hostinu domáci romanticky vyzdobia, ale aj altánok, ktorý postavili pod korunami stromov v parku. Je to ideálne miesto pre záhradné svadby, aké si mladí obľúbili aj na základe amerických filmov. Sobášiaci z mestského úradu budúce páry v takomto prostredí radi sobášia, ba neodmietol ani evanjelický farár. Keď je pekné počasie, novomanželia i svadobní hostia sa navyše radi chodia fotiť do parku i ku kaštieľu, takže aj foto pripomienka tohto veľkého dňa býva výnimočná.

SkryťVypnúť reklamu

To všetko sa podpísalo pod to, že termín na svadbu v Château Mignon si treba rezervovať poriadne včas, pretože záujemcom sa môže stať, že sa im neujde. Veď ročne tam robia aj 50 svadieb a zvlášť tento rok akoby sa s nimi vrece roztrhlo.

Obľubu letných svadieb i posedenie vonku primälo majiteľov rozšíriť vlani priestory o priestrannú krytú terasu, kde sa tiež výborne tancuje. Nechýba ani krb, kde zase usporadúvajú v letných mesiacoch pravidelne grilovačky.

Každý rok niečo nové V reštaurácii dokážu naraz usadiť 80 hostí, dva salóniky v bočnom krídle pre 20 a 16 ľudí slúžia na súkromné oslavy i firemné školenia. Najnovším prírastkom je anglická miestnosť s koženými klubovkami a krbom. Slúži na posedenie džentlmenov, ktorí si tam idú užiť svoju cigárku.

SkryťVypnúť reklamu

Každý rok teda pribudne niečo nové. A majitelia majú ešte kopu iných plánov. Keďže záujem o ubytovanie v dvanástich izbách ich zariadenia pre 22 hostí je veľký, radi by zvýšili prístavbou jeho kapacitu. V podzemí chcú vybudovať vínnu pivnicu i malé wellnes . „Treba mať stále vízie. Hostia musia vidieť, že pre nich vymýšľame stále niečo nové, že majú opäť o dôvod naviac navštívíť nás,“ dodáva P. Habšuda, ktorý v sebe nezaprie dušu stavbára.

Z tradičných celoročných akcií sú obľúbené napríklad utorkové klavírne večery s Jurajom Hortom, pravidelné ochutnávky vín známych slovenských vinárov, ako napríklad Mrva&Stanko, či Karpatská perla. Na jeseň spestria jedálny lístok husacie a kačacie hody či dni poľovníckych špecialít.

Veľký úspech majú aj svetové Vianoce podľa zvykov jednotlivých krajín. Vlani to boli francúzske Vianoce a tento rok je v pláne ďalšia z krajín. Nechajme sa prekvapiť.

SkryťVypnúť reklamu

Nedeľa pre rodinné obedy „Kuchyňa je medzinárodná, v ponuke ale nechýbajú ani obľúbené slovenské špeciality. Jedálny lístok obmieňajú štyri krát ročne. Keď nedávno slávili piate výročie otvorenia zariadenia, vytvorili rebríček top najpredávanejších jedál. Vyhrali bravčové medajlónky Château Mignon obalené slaninkou s horčicovo- šampiňónovou omáčkou a zemiakovými dolkami.

Varia zásadne z čerstvých surovín. Už teraz si sami pečú chlebík i pečivo a chceli si vyrábať aj vlastné mäsové a iné špeciality, dopestovať si okrem doterajších byliniek aj vlastnú zeleninu a dochovať kurence a prasiatka.

Ponúkajú tiež denné menu v dvoch cenových kategóriách a mimoriadne obľúbené je víkendové rodinné menu za 7,90 € na osobu. Keďže v ponuke majú aj detské menu a v parku v susedstve nechýbajú preliezky, aj vďaka tomu majú v nedeľu pravidelne plno. „My sami sme veľká rodina a viem, ako to matke dobre padne tešiť sa s rodinou zo spoločného obeda a nestráviť pritom predtým hodiny v kuchyni,“ hovorí M. Habšudová.

Komerčné články

  1. V podzemí sa skrýva poklad nezmenený už 182 rokov
  2. Kondičný tréner: Motivácia na zmenu nestačí
  3. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok
  4. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna
  5. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky
  6. Konferencia eFleet Day 2025 hlási posledné voľné miesta
  7. Dobrý nápad na podnikanie nestačí. Firmy prezradili, čo funguje
  8. Realitný fond IAD IRF dosiahol historicky najvyššie zhodnotenie
  1. Kondičný tréner: Motivácia na zmenu nestačí
  2. Najlepšia dovolenka s deťmi pri mori: Kam letieť z Košíc?
  3. Na koho myslíš, keď si pripínaš narcis?
  4. Domácnosti pozor, od júla sa mení výpočet poplatkov za elektrinu
  5. Na Marka oharka do jarka
  6. Najlepšie okamihy svojho života zachytené s HONOR 400 Lite
  7. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok
  8. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna
  1. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna 19 007
  2. Dobrý nápad na podnikanie nestačí. Firmy prezradili, čo funguje 9 913
  3. Inštruktorky sebaobrany: Najväčšia hrozba nie je cudzí muž v tme 9 109
  4. Čo robí Portugalsko jedinečným? Jedenásť typických vecí a zvykov 8 369
  5. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok 3 835
  6. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky 3 128
  7. Pili sme pivo, ktoré sa nedá ochutnať nikde inde na svete 2 726
  8. Elektrické autá v zahraničí: poplatky za nabíjanie a diaľnice 2 483
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Michal Kordoš sa momentálne venuje kurzom varenia a pop-upom.

Varil v michelinských reštauráciách.


22

Hľadáte jedinečné gastronomické zážitky? Objavte výnimočné reštaurácie, ktoré ponúkajú nezabudnuteľné špeciality.


Peter Slačka v januári začal variť pre bistro Jolk.

Varil aj v michelinskej reštaurácii.


11

Vyhľadávaná reštaurácia McDonald's na Hornej Nitre prešla v týchto dňoch výraznou premenou, ktorá prináša viacero noviniek pre ešte lepší zákaznícky zážitok.


SkryťZatvoriť reklamu