SME

Tri studničky v Demänovskej doline lákajú zážitkovou gastronómiou

Štvorhviezdičkový hotel Tri studničky akoby strážil vstup do Demänovskej doliny v Nízkych Tatrách. Či idete k tamojším jaskyniam, alebo až na severné svahy Chopku, pohľad na štýlovú stavbu s drevom, kameňom, meďou a sklom vás neminie. Oplatí sa zastaviť.

Hotel má veľké parkovisko a hneď vedľa recepcie hostí víta veľký leguán Mišo. Nie plyšový, ale skutočný, vyhrievajúci sa na umelom svetle v teráriu. Kedysi tam boli leguány tri, no keďže dospelé jedince obľubujú samotu, dva z nich skončili u iných chovateľov. Nie na jedálnom lístku - to treba zdôrazniť tým “srandistom”, ktorí by si Miša chceli objednať ako špecialitu.

Zmeny podľa sezón Z jedálneho lístka si vyberie asi každý. Je na ňom zastúpená medzinárodná kuchyňa od rýb cez steaky, cestoviny, šaláty až po bezmäsité jedlá. Riaditeľka hotela Iveta Chovanová pripomína, že jedálny lístok menia aspoň trikrát za rok - podľa sezón, a navyše ho dopĺňajú osobitnou ponukou. Na jar to boli špeciality francúzskej kuchyne, v letnej sezóne si návštevníci žiadajú domáce jedlá slovenskej a českej kuchyne a na jeseň to bude možno pohľad na chute Škandinávie.

SkryťVypnúť reklamu

Silným tromfom Troch studničiek je jej šéfkuchár Roman Kováč, najlepší na tohtoročnom Slovak Food Festivale v Bratislave a víťaz prestížnej súťaže Horeca varí s profesionálmi spred dvoch rokov. Boduje takmer na všetkých podujatiach, na ktoré sa prihlási a kto chce, môže od neho čo to odkukať aj priamo pri jeho práci.

„Dvakrát ročne organizujeme Live Cooking Show, kde pozývame šéfkuchárov z inej kuchyne. Spolu s naším šéfkuchárom priamo v reštaurácii, pred hosťami, pripravujú jedlo, postup komentujú a diskutujú s hosťami, pri stolovaní hrá živá hudba. Je to zážitok pre oči, ústa a uši,” hovorí riaditeľka hotela. Ďalšou možnosťou vidieť šéfkuchára v akcii, sú kurzy varenia, ktoré Hotel Tri studničky ponúka. Maximálne päťčlenná skupinka záujemcov si pod dozorom Romana Kováča pripraví zvolené menu.

SkryťVypnúť reklamu

Aj pre okoloidúcich Reštaurácia vďaka výbornej polohe hotela neslúži len ubytovaným hosťom. Polovica návštevníkov sú tí, ktorí len okolo prechádzajú, alebo sa zámerne vyberú za gurmánskym zážitkom do prírody. Cez letné mesiace pripravujú víkendové rodinné obedy od 12-tej do 16-tej, tak aby ich hostia stihli buď pred túrou alebo ešte po nej. Sú trojchodové, cenovo prijateľnejšie ako klasická objednávka z jedálneho lístka.

Snahou je prilákať aj tých hostí, ktorým sa zdá reštaurácia v štvorhviezdičkovom hoteli príliš luxusná. „Áno, ceny máme o trochu vyššie, ako inde, ale ponúkame za to najvyššiu kvalitu. A to počnúc surovinami. Napríklad halušky s bryndzou sú u nás naozaj z bryndze, a nie hocijakej. Kupujeme ju z Východnej, kde majú ekologické hospodárenie a ich bryndza spod Kriváňa je vlastne bioprodukt,” objasňuje riaditeľka hotela.

SkryťVypnúť reklamu

Špecialitou kuchyne je sladkokyslá hubová polievka a čučoriedkové pirohy - obe jedlá sú preto v ponuke po celý rok. Kto by si však myslel, že uprostred tatranskej prírody si môžu kuchári kedykoľvek odskočiť nazbierať vlastné hríby za hotel, či čučoriedky povedzme k Vrbickému plesu, mýlil by sa. Takéto suroviny nakupujú od preverených dodávateľov a sú tak zárukou najvyššej kvality.

Mackom nenechať nič A ešte jeden tip: komu nestačí na posedenie malá terasa za hotelom Tri studničky, môže zájsť až za Demänovku, ktorá okolo neho preteká. Za potokom hotel ponúka posedenie v prírode, kde hosťom, ktorí o to budú mať záujem, pripravia pravú grilovačku. Len zvyšky jedál treba určite odniesť do hotela, inak by si na dobrotách z Troch studničiek určite pochutnali aj tatranskí mackovia.

Komerčné články

  1. Chcela v Prešove dobrú kávu. Dnes praží pre desiatky kaviarní
  2. Hodnotenie profesionála: Hotely na Zakynthose prekvapia detailmi
  3. S tanečnicou Katarínou Jakeš na výlete v Košiciach
  4. Nie je zlato ako zlato, nájdete ho pri bežnom nákupe potravín
  5. Oliver Oswald prezradil, po čom túžil už celé roky
  6. Ako zvládnuť krádež či stratu dokladov na dovolenke bez stresu
  7. Dubaj: Viac než letovisko – priestor pre život a investície
  8. Firmy otvorene o tom, kam AI pustia a kam už nie
  1. S tanečnicou Katarínou Jakeš na výlete v Košiciach
  2. Hodnotenie profesionála: Hotely na Zakynthose prekvapia detailmi
  3. LESY SR obnovili 100 km lesných ciest
  4. Nie je zlato ako zlato, nájdete ho pri bežnom nákupe potravín
  5. Oliver Oswald prezradil, po čom túžil už celé roky
  6. Dajte zabrať vášmu mozgu, preverí ho Tréning pamäti
  7. Ako zvládnuť krádež či stratu dokladov na dovolenke bez stresu
  8. Dubaj: Viac než letovisko – priestor pre život a investície
  1. Expert varuje: Takto vás podvodníci oberú o všetky úspory 15 999
  2. Firmy otvorene o tom, kam AI pustia a kam už nie 4 006
  3. Last minute zájazdov je každé leto menej. Kde ich ešte nájdete? 3 781
  4. Hodnotenie profesionála: Hotely na Zakynthose prekvapia detailmi 3 760
  5. Tunisko nie je len o plážach. Takto vyzerá mimo rezortu 3 172
  6. Nie je zlato ako zlato, nájdete ho pri bežnom nákupe potravín 2 806
  7. Maldivy mimo sezóny. Dážď prišiel dvakrát, vila za cenu izby 2 744
  8. Trhy, história aj all inclusive. Kam k moru v Tunisku? 2 553
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Eva a Peter Janíčkovci

Keď Eva a Peter Janíčkovci začali budovať Château Gbeľany, mali jasnú víziu - vytvoriť miesto, kde reštaurácia nebude len súčasťou hotela, ale samostatným dôvodom na návrat.


Cenu za TOP inováciu si odniesol autor projektu Štefánik - odkaz pre 21. storočie Matúš Tomáška.


TASR
Najviac bodov v kraji získala reštaurácia hotela Château Gbeľany.

Gault&Millau dal odporúčania.


Top reštaurácie do 10 eur.

Reštaurácie z bedekra Gault&Millau.


8
SkryťZatvoriť reklamu