Privilege sa zaraďuje medzi top košické reštaurácie

Peter Bradáč sa  venuje hotelovej reštaurácii Privilege už štvrtý rok. Za toto obdobie už urobili s kolektívom veľa dobrej práce  a hostí lákajú na dobrú kuchyňu, rôzne akcie i vínne ochutnávky. (Inzercia)

privilegiaHotel Privilege nájdete na kruhovom objazde pri vstupe do Košíc z výpadovky na Moldavu. Vlastne zo všetkých strán je k nemu jednoduchý prístup, či už zo sídlisk KVP, Terasa, Železníky, ako aj z centra mesta. Vchod do hotela a do hotelovej reštaurácie je z parkoviska a parkovanie je bezplatnou službou pre všetkých hostí.

Pripravujú rôzne akcie

Reštaurácia slúži nielen pre ubytovaných hostí, ale aj pre širokú verejnosť. Pre uzavreté spoločnosti vedia pripraviť aj narodeninové oslavy, svadby, rauty, bankety, ale poskytujú aj cateringové služby.
Reštaurácia ponúka široké spektrum jedál medzinárodnej kuchyne, ale snaží sa robiť aj tradičnú slovenskú kuchyňu. Populárne sú tematické akcie, či už sú to dni českej, maďarskej a talianskej kuchyne, sezónne jedlá, špeciality z rýb.

„Jednou z mojich záľub je víno a k tomu patria aj vínne ochutnávky,“ hovorí P. Bradáč a pripomína, že to robia na vyššej úrovni, lebo k degustácii vína ponúkajú aj niekoľkochodové „tasting menu“. „Hostia to hodnotia pozitívne a keďže sa im to páči, tak v tom budeme pokračovať. Okrem toho rodinám ponúkame aj spoločenské akcie ako sú Halloween party pre deti, Štefanská zábava pre deti a rodičov, či plesy pre stálych návštevníkov.“

Reštaurácia v románskom štýle

Vyberme sa na prehliadku hotela. Z parkoviska vstupujeme do preskleného foyer budovy, pričom do hotelovej reštaurácie na prvom poschodí možno prísť po schodoch alebo výťahom. Je zariadená v románskom štýle a má kapacitu 150 osôb. Počet obslúžených hostí ale závisí od charakteru akcie, pretože k dispozícii sú aj salónik a galéria. Otváracie hodiny sa začínajú raňajkami, v týždni od pondelka do piatka od siedmej ráno do 23.hodiny večer, cez víkend od ôsmej.

Zastavujeme sa pri ponuke nápojov, najmä vín. V ich sortimente patrí Privilege k špičke. Drží krok nielen s dopytom hostí, ale aj so svetovou ponukou. Vínna karta obsahuje vyše sto druhov vín z celého sveta, nechýbajú vína popredných slovenských výrobcov.

Medzi destilátmi nájdete výrobky z Alsaska, ale aj destiláty zo slovenských súkromných páleníc, rôzne druhy škótskej, írskej i americkej whisky, nechýbajú ani koňaky, ktorých sortiment práve rozširujú.

Privilege

Z čerstvých surovín

V jedálnom lístku prezentujú medzinárodnú kuchyňu už predjedlá ako husacia pečienka, rukolový šalát so sherry paradajkami, čerstvou hruškou, ríbezľami, orechmi a mozzarelou. Z polievok sa teší veľkej obľube halaszlé alebo hráškový krém s mliečnou penou a mätou. Čo sa týka hlavných jedál, využívajú už aj čerstvé mäso a ryby. Jedlá z nich zaraďujú do biznis menu väčšinou v piatok, pretože do Košíc prichádzajú dodávky čerstvých surovín prevažne vo štvrtok. Kupujú aj čerstvú teľacinu, z ktorej pripravujú čerstvý teľací hrebienok. Ten sa v súčasnosti v hotelovej reštaurácii teší mimoriadnej obľube.

Ďalej môžeme spomenúť jahňacie medailónky a medailónky zo sviečkovej v kombinácii s husacou pečienkou, jablkami, šampiňónovým ragú, flambované calvadosom. Čo sa týka maškŕt, obľúbený je letný dezert – zapekané čerstvé jahody s mascarpone a trstinovým cukrom.

„Pokiaľ ide o suroviny z domácej produkcie, pripravujeme kurčatá z domácich chovov, bažanty i divinu, kačky z biochovu, pričom sa usilujeme naštartovať aj produkciu syrov z domácej výroby,“ hovorí P. Bradáč.

Zavítali aj celebrity

Nazreli sme aj do ubytovacej časti hotela, ktorá má 12 dvojlôžkových izieb, z toho jeden dvojizbový apartmán. Všetky izby spĺňajú štandard štvorhviezdičkového hotela, samozrejmosťou je recepcia s profesionálnym personálom.
V Privilege môžete zájsť aj do tzv. rímskych kúpeľov. Vo wellness S.P.Q.R. nájdete všetky rímske pôžitky na jednom mieste. Môžete si vychutnať relaxačnú masáž z rúk odborníkov, objaviť liečivé účinky sáun, dopriať svojim nohám kneippov kúpeľ a zmyť svoje problémy v bazéne s protiprúdom, vo vírivej vani či v masážnej sprche. Svoju regeneráciu môžete zakončiť oddychom v odpočivárni na vyhrievaných ležadlách.

K zaujímavým hosťom tohto hotela patrili viacerí umelci, napríklad Jiří Korn či Miroslav Donutil. Spoluprácu nadviazali aj s majstrom šéfkuchárom Jaroslavom Žídekom. V tejto súvislosti P. Bradáč pripomína známu pravdu, že „koľko ľudí, toľko chutí“, pretože každý hosť preferuje niečo iné. Aj preto je dôležitá zmena, potreba neustále hľadať a ponúkať niečo nové, lebo práve to prináša pridanú hodnotu.

A na záver krédo P. Bradáča: „Dobrý tím by mal vytvoriť dobrú náladu, a v tej dobrej nálade sa určite dostavia aj dobré výsledky nielen pre reštauráciu, manažment a majiteľa podniku, ale najmä pre našich hostí.“

Galéria k článku:

Hlavné správy zo Sme.sk

Podcast Dobré ráno

Dobré ráno: V akom stave sú slovenské autobusy, ak ich nepustia do Rakúska

Aká je kvalita autobusov na cestách.

KOMENTÁR PETRA TKAČENKA

Majstra populizmu nemá kto nahradiť

Skutočný talent vie škodiť aj z opozície.

Neprehliadnite tiež

Zábavný kvíz o varení

Otestujte či máte vzťah k vareniu a patríte do kuchyne. Tak čo, hodí sa vám kuchárska zástera?

Viete v čom je francúzska kuchyňa výnimočná?

Francúzsko je vo svete preslávené najmä kvalitným vínom, syrmi, morskými plodmi, ako aj svojou originalitou, vysokou úrovňou prípravy jedál a pestrosťou pokrmov. Otestujte sa v kvíze o francúzskej kuchyni a zistite, v čom je jedinečná!

Vyznáte sa v svetovej gastronómii?

Otestujte sa a zistite, či ste skutočný odborník vo svete gastronómie. Ak radi varíte, listujete najnovšie kuchárky a trávite čas v kuchyni, tento kvíz určite hravo zvládnete!

Na tradičný japonský ramen chodia do Bratislavy aj Japonci z Olomouca

O tom, čo znamená pravý tradičný japonský ramen, kde si ho môžete dať a či aj Japonec príde na toto typické národné jedlo do bistra v Bratislave, sme sa rozprávali so spolumajiteľom Gonnsuke Ramen Petrom Bohovom.

Byť šéfkuchárom znamená kvalitne variť, ale aj pracovať so svojím tímom

Preto sme vyspovedali šéfkuchára NH Bratislava Gate One, Viliama Turčana, ktorý nám porozprával o svojich začiatkoch, ale aj o miestach, ktoré sa stali inšpiráciou jeho kuchyne.