SME

Privilege sa zaraďuje medzi top košické reštaurácie

Peter Bradáč sa  venuje hotelovej reštaurácii Privilege už štvrtý rok. Za toto obdobie už urobili s kolektívom veľa dobrej práce  a hostí lákajú na dobrú kuchyňu, rôzne akcie i vínne ochutnávky. (Inzercia)

privilegiaHotel Privilege nájdete na kruhovom objazde pri vstupe do Košíc z výpadovky na Moldavu. Vlastne zo všetkých strán je k nemu jednoduchý prístup, či už zo sídlisk KVP, Terasa, Železníky, ako aj z centra mesta. Vchod do hotela a do hotelovej reštaurácie je z parkoviska a parkovanie je bezplatnou službou pre všetkých hostí.

Pripravujú rôzne akcie

Reštaurácia slúži nielen pre ubytovaných hostí, ale aj pre širokú verejnosť. Pre uzavreté spoločnosti vedia pripraviť aj narodeninové oslavy, svadby, rauty, bankety, ale poskytujú aj cateringové služby.
Reštaurácia ponúka široké spektrum jedál medzinárodnej kuchyne, ale snaží sa robiť aj tradičnú slovenskú kuchyňu. Populárne sú tematické akcie, či už sú to dni českej, maďarskej a talianskej kuchyne, sezónne jedlá, špeciality z rýb.

„Jednou z mojich záľub je víno a k tomu patria aj vínne ochutnávky,“ hovorí P. Bradáč a pripomína, že to robia na vyššej úrovni, lebo k degustácii vína ponúkajú aj niekoľkochodové „tasting menu“. „Hostia to hodnotia pozitívne a keďže sa im to páči, tak v tom budeme pokračovať. Okrem toho rodinám ponúkame aj spoločenské akcie ako sú Halloween party pre deti, Štefanská zábava pre deti a rodičov, či plesy pre stálych návštevníkov.“

Reštaurácia v románskom štýle

Vyberme sa na prehliadku hotela. Z parkoviska vstupujeme do preskleného foyer budovy, pričom do hotelovej reštaurácie na prvom poschodí možno prísť po schodoch alebo výťahom. Je zariadená v románskom štýle a má kapacitu 150 osôb. Počet obslúžených hostí ale závisí od charakteru akcie, pretože k dispozícii sú aj salónik a galéria. Otváracie hodiny sa začínajú raňajkami, v týždni od pondelka do piatka od siedmej ráno do 23.hodiny večer, cez víkend od ôsmej.

Zastavujeme sa pri ponuke nápojov, najmä vín. V ich sortimente patrí Privilege k špičke. Drží krok nielen s dopytom hostí, ale aj so svetovou ponukou. Vínna karta obsahuje vyše sto druhov vín z celého sveta, nechýbajú vína popredných slovenských výrobcov.

Medzi destilátmi nájdete výrobky z Alsaska, ale aj destiláty zo slovenských súkromných páleníc, rôzne druhy škótskej, írskej i americkej whisky, nechýbajú ani koňaky, ktorých sortiment práve rozširujú.

Privilege

Z čerstvých surovín

V jedálnom lístku prezentujú medzinárodnú kuchyňu už predjedlá ako husacia pečienka, rukolový šalát so sherry paradajkami, čerstvou hruškou, ríbezľami, orechmi a mozzarelou. Z polievok sa teší veľkej obľube halaszlé alebo hráškový krém s mliečnou penou a mätou. Čo sa týka hlavných jedál, využívajú už aj čerstvé mäso a ryby. Jedlá z nich zaraďujú do biznis menu väčšinou v piatok, pretože do Košíc prichádzajú dodávky čerstvých surovín prevažne vo štvrtok. Kupujú aj čerstvú teľacinu, z ktorej pripravujú čerstvý teľací hrebienok. Ten sa v súčasnosti v hotelovej reštaurácii teší mimoriadnej obľube.

Ďalej môžeme spomenúť jahňacie medailónky a medailónky zo sviečkovej v kombinácii s husacou pečienkou, jablkami, šampiňónovým ragú, flambované calvadosom. Čo sa týka maškŕt, obľúbený je letný dezert – zapekané čerstvé jahody s mascarpone a trstinovým cukrom.

„Pokiaľ ide o suroviny z domácej produkcie, pripravujeme kurčatá z domácich chovov, bažanty i divinu, kačky z biochovu, pričom sa usilujeme naštartovať aj produkciu syrov z domácej výroby,“ hovorí P. Bradáč.

Zavítali aj celebrity

Nazreli sme aj do ubytovacej časti hotela, ktorá má 12 dvojlôžkových izieb, z toho jeden dvojizbový apartmán. Všetky izby spĺňajú štandard štvorhviezdičkového hotela, samozrejmosťou je recepcia s profesionálnym personálom.
V Privilege môžete zájsť aj do tzv. rímskych kúpeľov. Vo wellness S.P.Q.R. nájdete všetky rímske pôžitky na jednom mieste. Môžete si vychutnať relaxačnú masáž z rúk odborníkov, objaviť liečivé účinky sáun, dopriať svojim nohám kneippov kúpeľ a zmyť svoje problémy v bazéne s protiprúdom, vo vírivej vani či v masážnej sprche. Svoju regeneráciu môžete zakončiť oddychom v odpočivárni na vyhrievaných ležadlách.

K zaujímavým hosťom tohto hotela patrili viacerí umelci, napríklad Jiří Korn či Miroslav Donutil. Spoluprácu nadviazali aj s majstrom šéfkuchárom Jaroslavom Žídekom. V tejto súvislosti P. Bradáč pripomína známu pravdu, že „koľko ľudí, toľko chutí“, pretože každý hosť preferuje niečo iné. Aj preto je dôležitá zmena, potreba neustále hľadať a ponúkať niečo nové, lebo práve to prináša pridanú hodnotu.

A na záver krédo P. Bradáča: „Dobrý tím by mal vytvoriť dobrú náladu, a v tej dobrej nálade sa určite dostavia aj dobré výsledky nielen pre reštauráciu, manažment a majiteľa podniku, ale najmä pre našich hostí.“

Galéria k článku:

Komerčné články

  1. Naučte deti narábať s peniazmi: Máme pre vás niekoľko tipov
  2. GUTEN TAG! Deň plný pohody, zaujímavých destinácií a informácií
  3. Ak chcete byť bohatší, musíte nad peniazmi rozmýšľať
  4. Daň z cukru zasiahne sociálne slabších a ohrozí výrobu sirupov
  5. Vyhnúť sa plateniu daní? Drzý gróf v Apúlii to vyriešil svojsky
  6. Exportujete do zahraničia? Poistite si svoje pohľadávky
  7. Práca snov? Prihlás sa na prácu sprievodcu v BUBO
  8. Choďte za odborníkom. Či vás bolí zub alebo chcete investovať
  1. Ak chcete byť bohatší, musíte nad peniazmi rozmýšľať
  2. Exportujete do zahraničia? Poistite si svoje pohľadávky
  3. Vyhnúť sa plateniu daní? Drzý gróf v Apúlii to vyriešil svojsky
  4. Práca snov? Prihlás sa na prácu sprievodcu v BUBO
  5. Daň z cukru zasiahne sociálne slabších a ohrozí výrobu sirupov
  6. Deň narcisov už po piatykrát v dm
  7. Nissan Qashqai: Facelift prináša množstvo inovatívnych vylepšení
  8. Choďte za odborníkom. Či vás bolí zub alebo chcete investovať
  1. Cestujte za zlomok ceny. Päť destinácii na dovolenku mimo sezóny 13 743
  2. Revolučná inovácia: Mobil pomáha v boji proti rakovine! 8 669
  3. V púpave je všetko, čo potrebujete 5 210
  4. Zmena pre ľudí s postihnutím: Prichádzajú európske preukazy 4 101
  5. Esplanade - wellnes s pridanou hodnotou 3 118
  6. Veľká zmena pre ľudí s postihnutím 2 916
  7. Náš prvý prezident sa nebál hovoriť o mravnosti v politike 2 387
  8. 25 tipov na tašky, ktoré vás budú baviť. A takto si ich vyrobíte 2 258
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Wolt už funguje v Česku.

Oceňovania sa zúčastnil aj veľvyslanec.


SITA

Inšpirujte sa a nechajte sa unášať do sveta gastronomických pochúťok s našou druhou časťou najlepších tipov na jedlo a nápoje v našom meste.


Inšpirujte sa najnovšími trendmi v gastronómii, a objavte skryté poklady lokálnej kuchyne.


(ilustračné foto)

Foodora pôsobí v siedmich krajinách Európy.


TASR
SkryťZatvoriť reklamu