Motorest Rieka láka okoloidúcich na zážitok z jedla

V súčasnosti už nestačí len dobrá poloha reštauračného zariadenia na hlavnom cestnom ťahu. Motorest Rieka v Kraľovanoch pri Krpelianskej priehrade je príkladom toho, ako urobiť pre hostí viac. (Inzercia)

riekaPopri tradičných gulášoch či haluškách si možno v Motoreste Rieka vychutnať aj divinu či ryby, samozrejme spolu s čerstvými šalátmi či kvalitným vínom a inými nápojmi. „Oplatí sa tu teda zastaviť nielen okoloidúcim, ktorí sa potrebujú počas cesty rýchlo najesť, ale aj tým, ktorí si chcú len v pokoji posedieť a porozprávať sa pri kvalitnom jedle,“ predstavuje stratégiu motorestu prevádzkarka Veronika Gregorcová.

Turistické atrakcie okolo

Minúť Motoreste Rieka vari ani nie je možné. Hlavná cesta I/18 medzi Martinom a Kraľovanmi tam schádza do úžiny rieky Váh, kde je aj Krpelianska priehrada. Častým cieľom turistov býva neďaleký Šútovský vodopád a hrebeň Malej Fatry, v lete sa možno aj okúpať v blízkom prírodnom jazere v bývalom kameňolome. Poloha motorestu je strategická najmä pre ľudí na cestách – po ruke ju majú nielen tí, ktorí križujú Slovensko z Bratislavy a Žiliny do Košíc, ale aj tí, ktorí mieria na sever – cez Oravu do Poľska.

Aj preto jeho majitelia investovali do veľkokapacitného parkoviska s viac ako 250 miestami. Je bezpečné, bez kamiónov, s kamerovým systémom a s výhľadom na zaparkované autá priamo z reštaurácie.
Stavba je zrubová, z dreva, s masívnymi drevenými stolmi. V zime i chladnejších dňoch hostia určite ocenia pohodu sálajúceho tepla z kozubu i podlahového kúrenia. Nechýba ani bezplatný prístup na internet. Rodiny zas privítajú možnosť využiť detský kútik, v ktorom môžu rodičia nechať deti aj samotné.

Reštaurácia je samoobslužná, uličky sú však dostatočne široké, aby sa v nich vyhli ľudia s táckami. Silnou zbraňou motorestu je jeho kapacita a rýchlosť prípravy jedál. Prevádzkarka Veronika Gregorcová sľubuje, že najesť sa bez čakania sa tu dá aj vtedy, keď spolu s vami príde plný autobus hladošov. A bez problémov sa v podniku najedia aj dva autobusy cestujúcich.

rieka

Z čerstvých surovín

„Tajomstvo tkvie v čerstvo pripravených jedlách, a tak si aj pri plnej obsadenosti možno vyberať z viacerých polievok či hlavných jedál. Pripravené sú vždy z čerstvých surovín a v obmedzenom množstve. Ak sa míňajú, kuchári ponuku dopĺňajú ďalšími jedlami. Porcie sú o niečo väčšie, ako v iných podnikoch, takže hladný by nemal odísť nikto,“ tvrdí prevádzkarka. Niekoho oslovia jedlá na grile alebo jelení guláš, iní dajú prednosť diétnejším jedlám z brokolice, zeleninovým šalátom či lososovým steakom.

V reštaurácii si sami vyrábajú až 90 % jedál, a tak kto si dá k jeleniemu gulášu knedľu, mala by mu pripadať ako z kuchýň našich starých mám. Robia to aj preto, že hosťom chcú garantovať nielen jedinečnú chuť jedál, ale najmä ich zdravotnú bezchybnosť. V kuchyni sa vyhýbajú akýmkoľvek chemickým prídavkom, ktorými sa v potravinárskom priemysle zvykne predlžovať trvácnosť jedál, či nahrádzať drahšie, ale hodnotnejšie prírodné zložky.

rieka

Aj posedenie pri sviečkach

V Motoreste Rieka sa stretla rýchla dostupnosť a kvalita jedla, čo oceňujú tí cestujúci, ktorí sa potrebujú najesť síce rýchlo, ale zdravo. No spokojní sú aj tí, ktorí sa v podniku zdržia dlhšie. Či už na pracovnej schôdzke, alebo na večeri pri sviečkach s posedením napríklad pri fľaši kvalitného vína. A komu by nestačilo, nie je problém kúpiť si ho aj so sebou. Silnou zbraňou podniku sú dezerty – maškrtníci si vždy môžu vybrať z viacerých druhov, rovnako ako aj nápoje. Ich ponuka je širšia, ako býva štandard v takýchto podnikoch.

Okrem jedla si tam možno kúpiť aj doplnkový tovar – sladkosti a kvalitný alkohol. A podľa V. Gregorcovej by mali pribudnúť ďalšie výrobky - luxusné vína, kvalitné domáce syry, džemy a medy. „Našou snahou je predávať aj to, čo inde nemožno kúpiť, ako napríklad talianske koláče, špeciálne mäsové výrobky či lososové filety. Všetko samozrejme zabalené tak, aby to kupujúcim vydržalo ďalšiu cestu autom,“ dodáva prevádzkarka podniku.
Popri výhodnej polohe, rýchlom prístupe k jedlám a ich kvalite tak hostia budú mať ďalší dôvod zastaviť sa v Motoreste Rieka v Kraľovanoch.

Hlavné správy zo Sme.sk

DOMOV

Policajti, vojaci aj vrtuľník. Vrahov Kubašiaka hľadali tri dni

Obvinenia voči Šajgalovi, ktorý je na úteku, odznova prejedná prvostupňový okresný súd.

KOMENTÁRE

Slovensko ničí lowcostová mentalita. Kedy s tým niečo urobíme?

Atmosféra nedôstojných príjmov nás ničí.

Neprehliadnite tiež

Odovzdávanie kuchárskej varechy v reštaurácii HU:MAN

S príchodom jesene odovzdal Ľubomír Herko pomyselnú štafetu jedinečného konceptu reštaurácie HU:MAN v podobe kuchárskej varechy. Jej držiteľom sa stal v gastronomickom svete uznávaný priekopník Peter Ďurčo.

Ako sa stravovať počas užívania antibiotík a kto vypestoval najkrajšie jablko na Slovensku?

Prinášame vám pestrý prehľad článkov o jedle, zdravom stravovaní a tipmi na víkendové varenie.

Svadba ako z rozprávky? Ak ste zo stredného Slovenska, máme skvelý tip

Milí páni, neberte si to osobne, no tento článok venujeme najmä vašim polovičkám. Žienky, čo by ste povedali na svadbu v krásnej záhrade? V Zlatom dukáte vám to s radosťou splnia.

Prvý ležiak na svete vznikol v Plzni. Fenomén menom Pilsner Urquell

Stačila kombinácia meštianskej nespokojnosti a talentu bavorského sládka.

Grobský dvor – miesto, ktoré ponúka domácu atmosféru

Obdobie jesene je tu. Vychutnajte si domácu husacinu v Slovenskom Grobe. My sme navštívili Grobský dvor, kde nás privítali v príjemnej atmosfére v ich jesenne naladenej záhrade.