Žilinský Bierhaus Gladiátor víta hostí v rímskej aréne

Tak ako v rímskom Koloseu vynikali gladiátori odvahou a silou, tak udatne bojuje i žilinský Bierhaus Gladiátor o priazeň svojich hostí. Používa pri tom aj ďalšie silné zbrane – zaujímavé  priestory a výborné pivo. (Inzercia)

gladiatorTortu s jednou sviečkou dostane Bierhaus Gladiátor k prvým narodeninám až ku dňu detí, no už dnes vyniká rýdzou mužnosťou. Svoju vytrvalosť demonštruje tým, že nepotrebuje prestávku, otvorený je nepretržite vo dne i v noci.

Hneď pri vstupe upúta veľkoplošnou maľbou slávnej arény rímskeho Kolosea, stropom s odhalenými krokvami, masívnymi drevenými stolmi a štýlovými stoličkami imitujúcimi dubové sudy. Z bočných stien vystupujú do priestoru medené a bronzové masky a štíty, ktoré sú reálnou kópiou brnenia mužov zápasiacich o život. Obdivuhodný je tiež jeho bar, ktorý pripomína veľkoobjemovú varnú nádobu na pivo i s priestranným sopúchom navrchu. V neposlednom rade zaujmú aj vitríny so zbierkou vzácnych krígľov z celého sveta.

Vlajková loď

Bierhaus Gladiátor nájdete v Žiline v historickej časti mesta, na Sládkovičovej ulici susediacej s Mariánskym námestím, v budove známeho zábavného centra. Od začiatku ho jeho majitelia koncipovali ako výstavnú sieň či akúsi vlajkovú loď ostatných pivární spoločnosti Pubs and Games. Nešetrili nápadmi, materiálom ani miestom. Kapacita pivárne je 90 miest, plus špeciálne VIP sedenie pre šiestich ľudí na galérii. Bierhaus je spojený so zabehnutým Magic barom, kde je k dispozícii ďalších 60 miest na sedenie. Hostia si teda môžu vyberať medzi štýlovým sedením na drevených stoličkách alebo večerným posedením v pohodlných kreslách.

Originálne čapovacie zariadenie

Piváreň zožala obdiv i u skutočných znalcov. Majitelia významného pražského pivovaru konštatovali, že v celom susednom Česku niet takéto reprezentatívne zariadenie. No nie sú to len interesantné priestory, vďaka ktorým Gladiátor v konkurenčných zápasoch získava vavrínové vence. Je to predovšetkým kvalita, ktorá tečie z tiež veľmi originálneho výčapného zariadenia dovezeného z Viedne. V Bierhaus Gladiátor čapujú šesť druhov pív, vrátane nealko z portfólia spoločnosti Heineken, ako sú Edelweiss, Heineken, Starobrno či Krušovice... Najväčším lákadlom pre náročných milovníkov zlatého moku je však desaťstupňový Zlatý bažant čapovaný tankovou technológiou.

gladiator

Tankové je top

Tankové pivo má takú čerstvú a kvalitnú chuť ako pivo načapované priamo v pivovare. Odtiaľ ho do prevádzky privážajú v špeciálne tepelne izolovaných cisternách, ktoré dokonale uchovávajú jeho vlastnosti. Uskladnené je vo veľkom v tanku s objemom 500 litrov nápoja. V Bierhaus Gladiátor majú tri takéto nádoby - dve v efektnom medenom prevedení sú umiestnené na stene vedľa baru a jedna je ešte pod ním. Pivo leží vo vákuových baloch, a tak si udržiava stabilnú teplotu. Ani na chvíľu sa nedostáva do kontaktu so vzduchom, preto je stále čerstvé a iskrivé. Odpadá tu celý proces tankovania do sudov i náročné cestovanie do skladov a z nich zase do pivární. Malý objem sudov totiž kvalitu nezvyšuje.

Certifikát Expert čapovania

Tankové pivo je ošetrované samočistiacim procesom riadeným počítačom. „Všetko ovládam na displeji,“ vysvetľuje prevádzkar Michal Janásek. „Pivo odstavím a urobím výplach celého systému tak, aby trubky boli vyčistené až po pohár.“ Počas tohto procesu sa zariadenie dezinfikuje a následne prepláchne vodou. „Kontrola z Heinekenu tu bola už dvakrát a naša prevádzka dostala za dodržiavanie kvality certifikát,“ s hrdosťou dodáva prevádzkar.
Zápasenie vo voľnom štýle

Veľmi populárny je samovýčapný stôl , kde si každý môže natočiť pivo tak, ako mu najviac chutí, nezávisle od obsluhujúceho personálu. Pre náročnejších sú k dispozícii i litrové poháre. Chuťovky k pivu napríklad v podobe tortilla chipsov so syrovo-cesnakovým dipom sú samozrejmosťou, ktorú cez víkend hostia dostávajú na stôl grátis. V karte nechýbajú obľúbené utopence, nakladaný hermelín, rôzne tlačenky, žiadaná škvarková nátierka... Všetko z domácej kuchyne. V spolupráci s priľahlou reštauráciou si hostia môžu objednať i hlavné jedlá, alebo jedlá formou švédskych bufetov, ako napríklad marinované bavorské kolená či pečené rebierka servírované na misách.

gladiator

Gladiátorom môže byť každý

V slávnych časoch Rímskej ríše gladiátorov muži obdivovali a ženy milovali. V Žiline je to možno tak trochu naopak, no všeobecná priazeň je zrejmá. Aspoň na niekoľko sekúnd sa v Bierhause rímskym gladiátorom môže stať každý, alebo aspoň ten, kto sa postaví za jedno z brnení, ktoré je nainštalované na výsuvnom ramene. Doma sa tak môže pochváliť interesantným portrétom.

Hlavné správy zo Sme.sk

DOMOV

Sabotáž vyšetrovania korupcie u Kaliňáka už nevyšetrujú

Prokurátor Vasiľ Špirko podáva sťažnosť.

DOMOV

Bývalého príslušníka SIS Kosíka pustili z väznice v Mali

Kosík strávil v malijskom väzení dva roky.

DOMOV

Slovenskí novinári: Odmietame Ficove útoky

Už jedna vražda je príliš.

Neprehliadnite tiež

Hostinec U Iváka je záhorská istota

Bez nadsádzky sa dá povedať, že v Hostinci u Iváka sa písali dejiny Záhorskej Bystrice. Veď od roku 1928, kedy ho manželia Štefan a Paula Ivákovci otvorili, nebolo v obci vážnejšej udalosti, ktorá by s týmto miestom nebola nejako spojená. Na to sa usilujú nadviazať aj noví prevádzkovatelia.

Zámocká palacinkáreň – Miesto, kde sa mení obyčajné na neobyčajné

Zámocká palacinkáreň je miesto, kde na Vás čakajú jedninečné palacinky, príjemná obsluha a posedenie s nádychom zámockej histórie.

Viete, ako pripraviť dokonalú kávu?

Káva je pre mnohých ľudí veľkým pôžitkom a dajú si na jej príprave a výslednej chuti skutočne záležať. Príprava správnej a kvalitnej kávy má presné pravidlá a pripraviť dokonalé espresso alebo cappuccino nie je vôbec jednoduché. V tomto krátkom kvíze zistíte, či aj vy máte správne znalosti o príprave tohto lahodného moku.

Vybrali sme jedenásť receptov na nepečené jablkové koláče

Jeseň vonia jablkami, pochutiť si môžete aj bez pečenia.