Žilinský Bierhaus Gladiátor víta hostí v rímskej aréne

Tak ako v rímskom Koloseu vynikali gladiátori odvahou a silou, tak udatne bojuje i žilinský Bierhaus Gladiátor o priazeň svojich hostí. Používa pri tom aj ďalšie silné zbrane – zaujímavé priestory a výborné pivo. (Inzercia)

gladiatorTortu s jednou sviečkou dostane Bierhaus Gladiátor k prvým narodeninám až ku dňu detí, no už dnes vyniká rýdzou mužnosťou. Svoju vytrvalosť demonštruje tým, že nepotrebuje prestávku, otvorený je nepretržite vo dne i v noci.

Hneď pri vstupe upúta veľkoplošnou maľbou slávnej arény rímskeho Kolosea, stropom s odhalenými krokvami, masívnymi drevenými stolmi a štýlovými stoličkami imitujúcimi dubové sudy. Z bočných stien vystupujú do priestoru medené a bronzové masky a štíty, ktoré sú reálnou kópiou brnenia mužov zápasiacich o život. Obdivuhodný je tiež jeho bar, ktorý pripomína veľkoobjemovú varnú nádobu na pivo i s priestranným sopúchom navrchu. V neposlednom rade zaujmú aj vitríny so zbierkou vzácnych krígľov z celého sveta.

Vlajková loď

Bierhaus Gladiátor nájdete v Žiline v historickej časti mesta, na Sládkovičovej ulici susediacej s Mariánskym námestím, v budove známeho zábavného centra. Od začiatku ho jeho majitelia koncipovali ako výstavnú sieň či akúsi vlajkovú loď ostatných pivární spoločnosti Pubs and Games. Nešetrili nápadmi, materiálom ani miestom. Kapacita pivárne je 90 miest, plus špeciálne VIP sedenie pre šiestich ľudí na galérii. Bierhaus je spojený so zabehnutým Magic barom, kde je k dispozícii ďalších 60 miest na sedenie. Hostia si teda môžu vyberať medzi štýlovým sedením na drevených stoličkách alebo večerným posedením v pohodlných kreslách.

Originálne čapovacie zariadenie

Piváreň zožala obdiv i u skutočných znalcov. Majitelia významného pražského pivovaru konštatovali, že v celom susednom Česku niet takéto reprezentatívne zariadenie. No nie sú to len interesantné priestory, vďaka ktorým Gladiátor v konkurenčných zápasoch získava vavrínové vence. Je to predovšetkým kvalita, ktorá tečie z tiež veľmi originálneho výčapného zariadenia dovezeného z Viedne. V Bierhaus Gladiátor čapujú šesť druhov pív, vrátane nealko z portfólia spoločnosti Heineken, ako sú Edelweiss, Heineken, Starobrno či Krušovice... Najväčším lákadlom pre náročných milovníkov zlatého moku je však desaťstupňový Zlatý bažant čapovaný tankovou technológiou.

gladiator

Tankové je top

Tankové pivo má takú čerstvú a kvalitnú chuť ako pivo načapované priamo v pivovare. Odtiaľ ho do prevádzky privážajú v špeciálne tepelne izolovaných cisternách, ktoré dokonale uchovávajú jeho vlastnosti. Uskladnené je vo veľkom v tanku s objemom 500 litrov nápoja. V Bierhaus Gladiátor majú tri takéto nádoby - dve v efektnom medenom prevedení sú umiestnené na stene vedľa baru a jedna je ešte pod ním. Pivo leží vo vákuových baloch, a tak si udržiava stabilnú teplotu. Ani na chvíľu sa nedostáva do kontaktu so vzduchom, preto je stále čerstvé a iskrivé. Odpadá tu celý proces tankovania do sudov i náročné cestovanie do skladov a z nich zase do pivární. Malý objem sudov totiž kvalitu nezvyšuje.

Certifikát Expert čapovania

Tankové pivo je ošetrované samočistiacim procesom riadeným počítačom. „Všetko ovládam na displeji,“ vysvetľuje prevádzkar Michal Janásek. „Pivo odstavím a urobím výplach celého systému tak, aby trubky boli vyčistené až po pohár.“ Počas tohto procesu sa zariadenie dezinfikuje a následne prepláchne vodou. „Kontrola z Heinekenu tu bola už dvakrát a naša prevádzka dostala za dodržiavanie kvality certifikát,“ s hrdosťou dodáva prevádzkar.
Zápasenie vo voľnom štýle

Veľmi populárny je samovýčapný stôl , kde si každý môže natočiť pivo tak, ako mu najviac chutí, nezávisle od obsluhujúceho personálu. Pre náročnejších sú k dispozícii i litrové poháre. Chuťovky k pivu napríklad v podobe tortilla chipsov so syrovo-cesnakovým dipom sú samozrejmosťou, ktorú cez víkend hostia dostávajú na stôl grátis. V karte nechýbajú obľúbené utopence, nakladaný hermelín, rôzne tlačenky, žiadaná škvarková nátierka... Všetko z domácej kuchyne. V spolupráci s priľahlou reštauráciou si hostia môžu objednať i hlavné jedlá, alebo jedlá formou švédskych bufetov, ako napríklad marinované bavorské kolená či pečené rebierka servírované na misách.

gladiator

Gladiátorom môže byť každý

V slávnych časoch Rímskej ríše gladiátorov muži obdivovali a ženy milovali. V Žiline je to možno tak trochu naopak, no všeobecná priazeň je zrejmá. Aspoň na niekoľko sekúnd sa v Bierhause rímskym gladiátorom môže stať každý, alebo aspoň ten, kto sa postaví za jedno z brnení, ktoré je nainštalované na výsuvnom ramene. Doma sa tak môže pochváliť interesantným portrétom.


          Hlavné správy zo Sme.sk

          KOMENTÁRE

          Spoločný obvod je jedna z najlepších vecí, ktorú nám Mečiar zanechal

          Voľba podľa regiónov je historický anachronizmus.

          DOMOV

          Obľúbený hotel Bödöra a Smeru prišiel o eurofondy

          Firmy z babindolskej skupiny odstúpili od zmluvy na opravu hotela.

          Neprehliadnite tiež

          Chuť Japonska v Žiline? Aj vy máte príležitosť byť jeho súčasťou.

          Japonská kuchyňa sa stáva čím ďalej, tým viac obľúbenou kuchyňou po celom svete. Výnimkou nie je ani Slovensko.

          Miesto, kde sa snúbi tradícia, idylická príroda a prvotriedna gastronómia

          Každá dovolenka, ktorú strávime na vysnenom mieste a s ľuďmi, na ktorých nám záleží, je doslovne rozprávková. Zažiť však rozprávku počas dovolenky neponúka každá destinácia.

          Aké je to byť šéfkuchárom v Hoteli Gino Park Palace?

          Nedávno sme mali možnosť stretnúť šéfkuchára Hotela Gino Park Palace a bolo to naozaj veľmi podnetné stretnutie.

          Reštauráciám zvyšujú tržby festivalové gurmánske špeciality

          Až o 25 percent sa zvýšili reštauráciám tržby po mesiaci trvania Zimného festivalu jedla.

          Najkľudnejšie miesto v Petržalke? Skúste BERG

          Uponáhľaná doba, dni plné stresu, pracovné tempo, ktoré niekedy hraničí so zvládnuteľnosťou a vy neviete kam sa „odložiť na reštart?“ Budeme vás navigovať.