SME

Žilinský Bierhaus Gladiátor víta hostí v rímskej aréne

Tak ako v rímskom Koloseu vynikali gladiátori odvahou a silou, tak udatne bojuje i žilinský Bierhaus Gladiátor o priazeň svojich hostí. Používa pri tom aj ďalšie silné zbrane – zaujímavé priestory a výborné pivo. (Inzercia)

Tortu s jednou sviečkou dostane Bierhaus Gladiátor k prvým narodeninám až ku dňu detí, no už dnes vyniká rýdzou mužnosťou. Svoju vytrvalosť demonštruje tým, že nepotrebuje prestávku, otvorený je nepretržite vo dne i v noci.

Hneď pri vstupe upúta veľkoplošnou maľbou slávnej arény rímskeho Kolosea, stropom s odhalenými krokvami, masívnymi drevenými stolmi a štýlovými stoličkami imitujúcimi dubové sudy. Z bočných stien vystupujú do priestoru medené a bronzové masky a štíty, ktoré sú reálnou kópiou brnenia mužov zápasiacich o život. Obdivuhodný je tiež jeho bar, ktorý pripomína veľkoobjemovú varnú nádobu na pivo i s priestranným sopúchom navrchu. V neposlednom rade zaujmú aj vitríny so zbierkou vzácnych krígľov z celého sveta.

SkryťVypnúť reklamu

Vlajková loď Bierhaus Gladiátor nájdete v Žiline v historickej časti mesta, na Sládkovičovej ulici susediacej s Mariánskym námestím, v budove známeho zábavného centra. Od začiatku ho jeho majitelia koncipovali ako výstavnú sieň či akúsi vlajkovú loď ostatných pivární spoločnosti Pubs and Games. Nešetrili nápadmi, materiálom ani miestom. Kapacita pivárne je 90 miest, plus špeciálne VIP sedenie pre šiestich ľudí na galérii. Bierhaus je spojený so zabehnutým Magic barom, kde je k dispozícii ďalších 60 miest na sedenie. Hostia si teda môžu vyberať medzi štýlovým sedením na drevených stoličkách alebo večerným posedením v pohodlných kreslách.

Originálne čapovacie zariadenie Piváreň zožala obdiv i u skutočných znalcov. Majitelia významného pražského pivovaru konštatovali, že v celom susednom Česku niet takéto reprezentatívne zariadenie. No nie sú to len interesantné priestory, vďaka ktorým Gladiátor v konkurenčných zápasoch získava vavrínové vence. Je to predovšetkým kvalita, ktorá tečie z tiež veľmi originálneho výčapného zariadenia dovezeného z Viedne. V Bierhaus Gladiátor čapujú šesť druhov pív, vrátane nealko z portfólia spoločnosti Heineken, ako sú Edelweiss, Heineken, Starobrno či Krušovice... Najväčším lákadlom pre náročných milovníkov zlatého moku je však desaťstupňový Zlatý bažant čapovaný tankovou technológiou.

SkryťVypnúť reklamu

Tankové je top Tankové pivo má takú čerstvú a kvalitnú chuť ako pivo načapované priamo v pivovare. Odtiaľ ho do prevádzky privážajú v špeciálne tepelne izolovaných cisternách, ktoré dokonale uchovávajú jeho vlastnosti. Uskladnené je vo veľkom v tanku s objemom 500 litrov nápoja. V Bierhaus Gladiátor majú tri takéto nádoby - dve v efektnom medenom prevedení sú umiestnené na stene vedľa baru a jedna je ešte pod ním. Pivo leží vo vákuových baloch, a tak si udržiava stabilnú teplotu. Ani na chvíľu sa nedostáva do kontaktu so vzduchom, preto je stále čerstvé a iskrivé. Odpadá tu celý proces tankovania do sudov i náročné cestovanie do skladov a z nich zase do pivární. Malý objem sudov totiž kvalitu nezvyšuje.

Certifikát Expert čapovania Tankové pivo je ošetrované samočistiacim procesom riadeným počítačom. „Všetko ovládam na displeji,“ vysvetľuje prevádzkar Michal Janásek. „Pivo odstavím a urobím výplach celého systému tak, aby trubky boli vyčistené až po pohár.“ Počas tohto procesu sa zariadenie dezinfikuje a následne prepláchne vodou. „Kontrola z Heinekenu tu bola už dvakrát a naša prevádzka dostala za dodržiavanie kvality certifikát,“ s hrdosťou dodáva prevádzkar.

SkryťVypnúť reklamu

Zápasenie vo voľnom štýle

Veľmi populárny je samovýčapný stôl , kde si každý môže natočiť pivo tak, ako mu najviac chutí, nezávisle od obsluhujúceho personálu. Pre náročnejších sú k dispozícii i litrové poháre. Chuťovky k pivu napríklad v podobe tortilla chipsov so syrovo-cesnakovým dipom sú samozrejmosťou, ktorú cez víkend hostia dostávajú na stôl grátis. V karte nechýbajú obľúbené utopence, nakladaný hermelín, rôzne tlačenky, žiadaná škvarková nátierka... Všetko z domácej kuchyne. V spolupráci s priľahlou reštauráciou si hostia môžu objednať i hlavné jedlá, alebo jedlá formou švédskych bufetov, ako napríklad marinované bavorské kolená či pečené rebierka servírované na misách.

Gladiátorom môže byť každý V slávnych časoch Rímskej ríše gladiátorov muži obdivovali a ženy milovali. V Žiline je to možno tak trochu naopak, no všeobecná priazeň je zrejmá. Aspoň na niekoľko sekúnd sa v Bierhause rímskym gladiátorom môže stať každý, alebo aspoň ten, kto sa postaví za jedno z brnení, ktoré je nainštalované na výsuvnom ramene. Doma sa tak môže pochváliť interesantným portrétom.

Komerčné články

  1. Kaufland oslavuje 25 rokov a tvorí pilier slovenskej ekonomiky
  2. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  3. Koniec nálepkovaniu a predsudkom medzi kolegami u tohto predajcu
  4. Ako sa z firmy na výrobu krbov stal líder v robotike?
  5. Dobrovoľníci, prihláste sa na Týždeň dobrovoľníctva
  6. Roman Kukumberg ml.: Online hejty vedia bolieť viac ako bodyček
  7. Green Corner: zelené bývanie blízko centra s prvou splátkou 10 %
  8. Bývajte v centre Košíc – 18 bytov v boutique residence Huštáky
  1. Sapara a Nagy povzbudzovali malých futbalistov a futbalistky
  2. Pozvánka, ktorá sa neodmieta: oslávte 25 rokov s Kauflandom
  3. Kaufland oslavuje 25 rokov a tvorí pilier slovenskej ekonomiky
  4. Bankroty a miliardové dlhy. Úspešný Trump je ilúzia
  5. Zvieratá presne vedia, aké bude počasie
  6. Koniec nálepkovaniu a predsudkom medzi kolegami u tohto predajcu
  7. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  8. Roman Kukumberg ml.: Online hejty vedia bolieť viac ako bodyček
  1. Toto je Balkán? Roky prehliadané Albánsko prekvapuje 8 353
  2. Ako sa z firmy na výrobu krbov stal líder v robotike? 6 387
  3. Roman Kukumberg ml.: Online hejty vedia bolieť viac ako bodyček 4 510
  4. PLANEO otvára v máji 9 predajní. Má to zmysel v dobe digitálu? 3 987
  5. Bývajte v centre Košíc – 18 bytov v boutique residence Huštáky 3 971
  6. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy 3 532
  7. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre 2 246
  8. Slováci posielajú na MS mladíkov. Kedy hrajú a kde ich sledovať? 2 101
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Ilustračné foto

Zdražuje sa najmä v Bratislave a Košiciach.


100
Následky sobotňajšieho ruského útoku v ukrajinskej Doneckej oblasti.

Pri 80. výročí konca druhej svetovej vojny myslíme na historické lekcie.


13
Tréner Barcelony Hansi Flick.

Každé rozhodnutie, ktoré bolo 50 na 50, bolo pre nich, tvrdí Flick.


13

Občas nechcite vidieť moje brucho a občas aha, tu je moje brucho.


8

Neprehliadnite tiež

Prácu šéfkuchára berie zároveň ako svoje hobby.

Život v zahraničí mu je prirodzenejší.


Michal Kordoš sa momentálne venuje kurzom varenia a pop-upom.

Varil v michelinských reštauráciách.


22

Hľadáte jedinečné gastronomické zážitky? Objavte výnimočné reštaurácie, ktoré ponúkajú nezabudnuteľné špeciality.


Peter Slačka v januári začal variť pre bistro Jolk.

Varil aj v michelinskej reštaurácii.


11
SkryťZatvoriť reklamu