Ako nás na večeri v Bakchuse nezavraždili

Spokojne sme si oddávali konzumácii chutného predjedla sprevádzanej spevom krásnej blondínky. A tu zrazu výstrel z pištole. Trochu sme sa preľakli, ale pod stôl neskryli. Skôr naopak: zbystrili pozornosť. Krimi večera v bratislavskom Bakchuse dospela do

BakchusSpojenie dobrého jedla s divadelným zážitkom. To je krimi večera, ktorú začali ponúkať svojim hosťom v známej vinárni Bakchus pod názvom Vražda v Bakchuse. Hostia sú vtiahnutí do deja detektívky nielen pozorným sledovaním, ale aj zapájaním sa do vyšetrovania a hádaním, kto je vrah. Ide teda súčasne o akúsi spoločenskú hru. A ak si náhodou zabudnete doma lupu, nič to. Hlavný vyšetrovateľ ju nepotrebuje. Má svoje vlastné vyšetrovacie metódy. Viac ako Sherlockovi Holmesovi sa podobá aj kvôli obnosenému baloniaku slávnemu Colombovi.

So skúseným režisérom

Kombinácia divadelného večera s dobrým jedlom nie je vo svete nič nové. Poznajú to návštevníci reštaurácií v Rakúsku, Thajsku, USA, Nemecku a inde. Tento žáner sa prezentuje zvyčajne pod názvom Crime&Dine, teda voľne preložené: vražda počas večere. Dôležité je ponúknuť konzumujúcim vhodnú divadelnú hru, ktorá bude dostatočne napínavá, zábavná a pritom nenaruší ich kulinársky zážitok z dobrého jedla.
V Bakchuse siahli po hre na námet anglického autora Kena Russela. Ten potom zobral „do rúk“ skúsený slovenský režisér Nikita Slovák, známy aj v susednom Česku. Na ilustráciu: stojí napríklad za jazzovým muzikálom Kráľovná spieva blues, hudobnou komédiou Podfuk či najúspešnejším slovenským muzikálom v novodobej histórii – Príbeh ulice.

Herci i personál

Aj keď v hre ide o vraždu, je to predovšetkým komédia. Preto prekáračky medzi postavami i množstvo milostných i nenávistných pohľadov. Vzťahy v hre sú totiž poriadne zamotané. Hostia vinárne Bakchus uvidia v predstavení viacero známych profesionálnych hercov. Popri nich mohli ukázať svoje herecké schopnosti aj členovia personálu reštaurácie. Ba dokonca pekná rola sa ušla aj Petre Turčekovej, sympatickej šéfke marketingu v spoločnosti Hlboká 7, ktorá je majiteľkou Bakchusu. A aby to bolo ešte zaujímavejšie - herci zase hrajú členov personálu.

Bakchus

Improvizácia možná

Keďže krimi večera je zároveň spoločenskou hrou, v Bakchuse veria, že je to výborný žáner na firemné večierky či teambuildingy. Do deja sa môžu zapojiť kolegovia z firmy a vzájomne súťažiť, kto je lepším detektívom. V hre je tiež možný akýkoľvek produkt placement, dajú sa pridať tanečné a spevácke čísla. Navyše herci sú pripravení reagovať na okamžité podnety a humorné príhody z kuloárov danej firmy a takisto sú schopní odmoderovať aj oficiálnu časť firemných posedení.

P.S. A ako to v Bakchuse napokon dopadlo? Kto bol vrah? To sa samozrejme nepatrí vyzradiť. Čože už by to bola za detektívka! Niečo ale napovedať môžeme: v Bakchuse nás nezavraždili. Jedlo bolo nápadité, kuchári v kuchyni predviedli svoje majstrovské kúsky a divadelný súbor to všetko svojim výkonom pozdvihol. Odchádzali sme nasýtení i rozveselení. Aj keď sa tam vraždilo.

Galéria k článku:

Hlavné správy zo Sme.sk

PLUS

Ako sa Slovák z Terchovej stal veľkým reformátorom u Márie Terézie

Adam František Kollár, vedec a knihovník bol jedným z popredných osvietenských reformátorov.

PLUS

V kráľovstve polievok sa držková nevarí

Do niekoľkých hrncov naložili Bratislavčania svojho tvorivého ducha.

KOMENTÁRE

Potrebujeme posilniť kultúru záväznosti

Musíme prestať so spájaním LGBTI s ohrozením tzv. tradičnej rodiny.

Neprehliadnite tiež

Čučoriedky v koláčoch, pirôžkoch, zmrzline, raw torte. Vyberte si

Čučoriedky môžete zavariť, zmraziť, odšťaviť, usušiť. Jedným z najpríjemnejších spôsobov ich spracovania je pridať ich do koláča.

Neobmedzujte sa v jedení a zistite, čo má spoločné Mrlík čilský s avokádom

Všimli ste si, že prvá tretina leta je už za nami? Hoci sa teplé dni striedajú s chladnejšími, viac je tých teplých a tak zhadzujeme nielen jednotlivé kúsky oblečenia, ale taktiež nejaké to kilo, či dve, tri , štyri...

Svet karamelovej vône - čerstvo pražená káva z Caffe4U

Arabské víno, tak mnoho Európanov v minulosti nazývalo kávu. Dnes ju mnohí poznajú len ako tmavé čokoládové zrniečka uchované v rôznych nádobách, ktoré sú skladované v obchodných reťazcoch.

Rýchlo a zdravo vo vlastnej réžii

So zvyšujúcimi teplotami nás prirodzene prechádza aj chuť na ťažké jedlá, ľudia viac preferujú ľahké šaláty, studené polievky či smoothie. Prinášame vám preto pár zaujímavých kombinácií, ktoré vás nie len osviežia, ale aj spoľahlivo zasýtia.