Ako nás na večeri v Bakchuse nezavraždili

Spokojne sme si oddávali konzumácii chutného predjedla sprevádzanej  spevom krásnej blondínky. A tu zrazu výstrel z pištole. Trochu sme sa preľakli, ale pod stôl neskryli. Skôr naopak: zbystrili pozornosť. Krimi večera v bratislavskom Bakchuse dospela do

BakchusSpojenie dobrého jedla s divadelným zážitkom. To je krimi večera, ktorú začali ponúkať svojim hosťom v známej vinárni Bakchus pod názvom Vražda v Bakchuse. Hostia sú vtiahnutí do deja detektívky nielen pozorným sledovaním, ale aj zapájaním sa do vyšetrovania a hádaním, kto je vrah. Ide teda súčasne o akúsi spoločenskú hru. A ak si náhodou zabudnete doma lupu, nič to. Hlavný vyšetrovateľ ju nepotrebuje. Má svoje vlastné vyšetrovacie metódy. Viac ako Sherlockovi Holmesovi sa podobá aj kvôli obnosenému baloniaku slávnemu Colombovi.

So skúseným režisérom

Kombinácia divadelného večera s dobrým jedlom nie je vo svete nič nové. Poznajú to návštevníci reštaurácií v Rakúsku, Thajsku, USA, Nemecku a inde. Tento žáner sa prezentuje zvyčajne pod názvom Crime&Dine, teda voľne preložené: vražda počas večere. Dôležité je ponúknuť konzumujúcim vhodnú divadelnú hru, ktorá bude dostatočne napínavá, zábavná a pritom nenaruší ich kulinársky zážitok z dobrého jedla.
V Bakchuse siahli po hre na námet anglického autora Kena Russela. Ten potom zobral „do rúk“ skúsený slovenský režisér Nikita Slovák, známy aj v susednom Česku. Na ilustráciu: stojí napríklad za jazzovým muzikálom Kráľovná spieva blues, hudobnou komédiou Podfuk či najúspešnejším slovenským muzikálom v novodobej histórii – Príbeh ulice.

Herci i personál

Aj keď v hre ide o vraždu, je to predovšetkým komédia. Preto prekáračky medzi postavami i množstvo milostných i nenávistných pohľadov. Vzťahy v hre sú totiž poriadne zamotané. Hostia vinárne Bakchus uvidia v predstavení viacero známych profesionálnych hercov. Popri nich mohli ukázať svoje herecké schopnosti aj členovia personálu reštaurácie. Ba dokonca pekná rola sa ušla aj Petre Turčekovej, sympatickej šéfke marketingu v spoločnosti Hlboká 7, ktorá je majiteľkou Bakchusu. A aby to bolo ešte zaujímavejšie - herci zase hrajú členov personálu.

Bakchus

Improvizácia možná

Keďže krimi večera je zároveň spoločenskou hrou, v Bakchuse veria, že je to výborný žáner na firemné večierky či teambuildingy. Do deja sa môžu zapojiť kolegovia z firmy a vzájomne súťažiť, kto je lepším detektívom. V hre je tiež možný akýkoľvek produkt placement, dajú sa pridať tanečné a spevácke čísla. Navyše herci sú pripravení reagovať na okamžité podnety a humorné príhody z kuloárov danej firmy a takisto sú schopní odmoderovať aj oficiálnu časť firemných posedení.

P.S. A ako to v Bakchuse napokon dopadlo? Kto bol vrah? To sa samozrejme nepatrí vyzradiť. Čože už by to bola za detektívka! Niečo ale napovedať môžeme: v Bakchuse nás nezavraždili. Jedlo bolo nápadité, kuchári v kuchyni predviedli svoje majstrovské kúsky a divadelný súbor to všetko svojim výkonom pozdvihol. Odchádzali sme nasýtení i rozveselení. Aj keď sa tam vraždilo.

Galéria k článku:

Hlavné správy zo Sme.sk

AUTORSKÁ STRANA PETRA SCHUTZA

Plagiátor z parlamentu a český škandál desaťročia (Schutzov týždeň)

Dankove myšlienky si zaslúžia tvrdé dosky.

KOŠICE KORZÁR

Košický rektor o Dankovej kauze: Právnická fakulta môže mať zhodu do 40 percent

Odhalili i plagiát s 2-percentnou zhodou.

EKONOMIKA

Dali si zatepliť panelák, teraz hrozí, že budú musieť zaplatiť státisíce

Vlastníci si musia dať pozor, čo podpisujú.

Neprehliadnite tiež

Hostinec U Iváka je záhorská istota

Bez nadsádzky sa dá povedať, že v Hostinci u Iváka sa písali dejiny Záhorskej Bystrice. Veď od roku 1928, kedy ho manželia Štefan a Paula Ivákovci otvorili, nebolo v obci vážnejšej udalosti, ktorá by s týmto miestom nebola nejako spojená. Na to sa usilujú nadviazať aj noví prevádzkovatelia.

Zámocká palacinkáreň – Miesto, kde sa mení obyčajné na neobyčajné

Zámocká palacinkáreň je miesto, kde na Vás čakajú jedninečné palacinky, príjemná obsluha a posedenie s nádychom zámockej histórie.

Viete, ako pripraviť dokonalú kávu?

Káva je pre mnohých ľudí veľkým pôžitkom a dajú si na jej príprave a výslednej chuti skutočne záležať. Príprava správnej a kvalitnej kávy má presné pravidlá a pripraviť dokonalé espresso alebo cappuccino nie je vôbec jednoduché. V tomto krátkom kvíze zistíte, či aj vy máte správne znalosti o príprave tohto lahodného moku.

Vybrali sme jedenásť receptov na nepečené jablkové koláče

Jeseň vonia jablkami, pochutiť si môžete aj bez pečenia.