Ako nás na večeri v Bakchuse nezavraždili

Spokojne sme si oddávali konzumácii chutného predjedla sprevádzanej spevom krásnej blondínky. A tu zrazu výstrel z pištole. Trochu sme sa preľakli, ale pod stôl neskryli. Skôr naopak: zbystrili pozornosť. Krimi večera v bratislavskom Bakchuse dospela do

BakchusSpojenie dobrého jedla s divadelným zážitkom. To je krimi večera, ktorú začali ponúkať svojim hosťom v známej vinárni Bakchus pod názvom Vražda v Bakchuse. Hostia sú vtiahnutí do deja detektívky nielen pozorným sledovaním, ale aj zapájaním sa do vyšetrovania a hádaním, kto je vrah. Ide teda súčasne o akúsi spoločenskú hru. A ak si náhodou zabudnete doma lupu, nič to. Hlavný vyšetrovateľ ju nepotrebuje. Má svoje vlastné vyšetrovacie metódy. Viac ako Sherlockovi Holmesovi sa podobá aj kvôli obnosenému baloniaku slávnemu Colombovi.

So skúseným režisérom

Kombinácia divadelného večera s dobrým jedlom nie je vo svete nič nové. Poznajú to návštevníci reštaurácií v Rakúsku, Thajsku, USA, Nemecku a inde. Tento žáner sa prezentuje zvyčajne pod názvom Crime&Dine, teda voľne preložené: vražda počas večere. Dôležité je ponúknuť konzumujúcim vhodnú divadelnú hru, ktorá bude dostatočne napínavá, zábavná a pritom nenaruší ich kulinársky zážitok z dobrého jedla.
V Bakchuse siahli po hre na námet anglického autora Kena Russela. Ten potom zobral „do rúk“ skúsený slovenský režisér Nikita Slovák, známy aj v susednom Česku. Na ilustráciu: stojí napríklad za jazzovým muzikálom Kráľovná spieva blues, hudobnou komédiou Podfuk či najúspešnejším slovenským muzikálom v novodobej histórii – Príbeh ulice.

Herci i personál

Aj keď v hre ide o vraždu, je to predovšetkým komédia. Preto prekáračky medzi postavami i množstvo milostných i nenávistných pohľadov. Vzťahy v hre sú totiž poriadne zamotané. Hostia vinárne Bakchus uvidia v predstavení viacero známych profesionálnych hercov. Popri nich mohli ukázať svoje herecké schopnosti aj členovia personálu reštaurácie. Ba dokonca pekná rola sa ušla aj Petre Turčekovej, sympatickej šéfke marketingu v spoločnosti Hlboká 7, ktorá je majiteľkou Bakchusu. A aby to bolo ešte zaujímavejšie - herci zase hrajú členov personálu.

Bakchus

Improvizácia možná

Keďže krimi večera je zároveň spoločenskou hrou, v Bakchuse veria, že je to výborný žáner na firemné večierky či teambuildingy. Do deja sa môžu zapojiť kolegovia z firmy a vzájomne súťažiť, kto je lepším detektívom. V hre je tiež možný akýkoľvek produkt placement, dajú sa pridať tanečné a spevácke čísla. Navyše herci sú pripravení reagovať na okamžité podnety a humorné príhody z kuloárov danej firmy a takisto sú schopní odmoderovať aj oficiálnu časť firemných posedení.

P.S. A ako to v Bakchuse napokon dopadlo? Kto bol vrah? To sa samozrejme nepatrí vyzradiť. Čože už by to bola za detektívka! Niečo ale napovedať môžeme: v Bakchuse nás nezavraždili. Jedlo bolo nápadité, kuchári v kuchyni predviedli svoje majstrovské kúsky a divadelný súbor to všetko svojim výkonom pozdvihol. Odchádzali sme nasýtení i rozveselení. Aj keď sa tam vraždilo.

Galéria k článku:

          Hlavné správy zo Sme.sk

          DOMOV

          Šéf polície Gašpar ide do civilu. Jeho nástupcom má byť doterajší pridelenec

          Ministerka Saková predstaví nového šéfa polície v pondelok. Ohlasuje väčšie zmeny.

          DOBRÉ RÁNO

          Dobré ráno: Fico sa už dohaduje s opozíciou, Bugár to nepovažuje za problém

          Ako Most povedal, že nepodporí návrh Smeru.

          TECH

          Čo všetko o vás vie váš telefón?

          Niektoré aplikácie si skladujú aj nahrávky vášho hlasu.

          Neprehliadnite tiež

          Viete, ako chutí dobrá káva?

          Iba 5 - 10 % ľudí, ktorí pijú kávu, sa zaujíma o kávový svet a vidí hodnotu dobrej a kvalitnej kávy. K zvyšovaniu tohto čísla napomáhajú kaviarne s ponukou kvalitných výberových a filtrovaných káv. Dávajú priestor novým pražiarňam a ukazujú ľuďom, ako chutí dobrá káva.

          Na tradičný japonský ramen chodia do Bratislavy aj Japonci z Olomouca

          O tom, čo znamená pravý tradičný japonský ramen, kde si ho môžete dať a či aj Japonec príde na toto typické národné jedlo do bistra v Bratislave, sme sa rozprávali so spolumajiteľom Gonnsuke Ramen Petrom Bohovom.

          Byť šéfkuchárom znamená kvalitne variť, ale aj pracovať so svojím tímom

          Preto sme vyspovedali šéfkuchára NH Bratislava Gate One, Viliama Turčana, ktorý nám porozprával o svojich začiatkoch, ale aj o miestach, ktoré sa stali inšpiráciou jeho kuchyne.

          Chuť Japonska v Žiline? Aj vy máte príležitosť byť jeho súčasťou

          Japonská kuchyňa sa stáva čím ďalej, tým viac obľúbenou kuchyňou po celom svete. Výnimkou nie je ani Slovensko.

          Miesto, kde sa snúbi tradícia, idylická príroda a prvotriedna gastronómia

          Každá dovolenka, ktorú strávime na vysnenom mieste a s ľuďmi, na ktorých nám záleží, je doslovne rozprávková. Zažiť však rozprávku počas dovolenky neponúka každá destinácia.