Ako nás na večeri v Bakchuse nezavraždili

Spokojne sme si oddávali konzumácii chutného predjedla sprevádzanej  spevom krásnej blondínky. A tu zrazu výstrel z pištole. Trochu sme sa preľakli, ale pod stôl neskryli. Skôr naopak: zbystrili pozornosť. Krimi večera v bratislavskom Bakchuse dospela do

BakchusSpojenie dobrého jedla s divadelným zážitkom. To je krimi večera, ktorú začali ponúkať svojim hosťom v známej vinárni Bakchus pod názvom Vražda v Bakchuse. Hostia sú vtiahnutí do deja detektívky nielen pozorným sledovaním, ale aj zapájaním sa do vyšetrovania a hádaním, kto je vrah. Ide teda súčasne o akúsi spoločenskú hru. A ak si náhodou zabudnete doma lupu, nič to. Hlavný vyšetrovateľ ju nepotrebuje. Má svoje vlastné vyšetrovacie metódy. Viac ako Sherlockovi Holmesovi sa podobá aj kvôli obnosenému baloniaku slávnemu Colombovi.

So skúseným režisérom

Kombinácia divadelného večera s dobrým jedlom nie je vo svete nič nové. Poznajú to návštevníci reštaurácií v Rakúsku, Thajsku, USA, Nemecku a inde. Tento žáner sa prezentuje zvyčajne pod názvom Crime&Dine, teda voľne preložené: vražda počas večere. Dôležité je ponúknuť konzumujúcim vhodnú divadelnú hru, ktorá bude dostatočne napínavá, zábavná a pritom nenaruší ich kulinársky zážitok z dobrého jedla.
V Bakchuse siahli po hre na námet anglického autora Kena Russela. Ten potom zobral „do rúk“ skúsený slovenský režisér Nikita Slovák, známy aj v susednom Česku. Na ilustráciu: stojí napríklad za jazzovým muzikálom Kráľovná spieva blues, hudobnou komédiou Podfuk či najúspešnejším slovenským muzikálom v novodobej histórii – Príbeh ulice.

Herci i personál

Aj keď v hre ide o vraždu, je to predovšetkým komédia. Preto prekáračky medzi postavami i množstvo milostných i nenávistných pohľadov. Vzťahy v hre sú totiž poriadne zamotané. Hostia vinárne Bakchus uvidia v predstavení viacero známych profesionálnych hercov. Popri nich mohli ukázať svoje herecké schopnosti aj členovia personálu reštaurácie. Ba dokonca pekná rola sa ušla aj Petre Turčekovej, sympatickej šéfke marketingu v spoločnosti Hlboká 7, ktorá je majiteľkou Bakchusu. A aby to bolo ešte zaujímavejšie - herci zase hrajú členov personálu.

Bakchus

Improvizácia možná

Keďže krimi večera je zároveň spoločenskou hrou, v Bakchuse veria, že je to výborný žáner na firemné večierky či teambuildingy. Do deja sa môžu zapojiť kolegovia z firmy a vzájomne súťažiť, kto je lepším detektívom. V hre je tiež možný akýkoľvek produkt placement, dajú sa pridať tanečné a spevácke čísla. Navyše herci sú pripravení reagovať na okamžité podnety a humorné príhody z kuloárov danej firmy a takisto sú schopní odmoderovať aj oficiálnu časť firemných posedení.

P.S. A ako to v Bakchuse napokon dopadlo? Kto bol vrah? To sa samozrejme nepatrí vyzradiť. Čože už by to bola za detektívka! Niečo ale napovedať môžeme: v Bakchuse nás nezavraždili. Jedlo bolo nápadité, kuchári v kuchyni predviedli svoje majstrovské kúsky a divadelný súbor to všetko svojim výkonom pozdvihol. Odchádzali sme nasýtení i rozveselení. Aj keď sa tam vraždilo.

Galéria k článku:

Hlavné správy zo Sme.sk

ŠPORT

O zelený dres sa môže Sagan obrať už len vlastnou chybou

Po troch alpských etapách odstúpili piati výborní šprintéri.

SPIŠ KORZÁR

Pred povodňou v Starej Lesnej utekali dovolenkári aj miestni

Rekreanti skončili v škole, osadníci na úrade.

SPIŠ KORZÁR

V okrese Poprad vyhlásili mimoriadnu situáciu

Ohrozený je most na hlavnom ťahu do Poľska.

Neprehliadnite tiež

Zábavný kvíz o varení

Otestujte či máte vzťah k vareniu a patríte do kuchyne. Tak čo, hodí sa vám kuchárska zástera?

Viete v čom je francúzska kuchyňa výnimočná?

Francúzsko je vo svete preslávené najmä kvalitným vínom, syrmi, morskými plodmi, ako aj svojou originalitou, vysokou úrovňou prípravy jedál a pestrosťou pokrmov. Otestujte sa v kvíze o francúzskej kuchyni a zistite, v čom je jedinečná!

Vyznáte sa v svetovej gastronómii?

Otestujte sa a zistite, či ste skutočný odborník vo svete gastronómie. Ak radi varíte, listujete najnovšie kuchárky a trávite čas v kuchyni, tento kvíz určite hravo zvládnete!

Na tradičný japonský ramen chodia do Bratislavy aj Japonci z Olomouca

O tom, čo znamená pravý tradičný japonský ramen, kde si ho môžete dať a či aj Japonec príde na toto typické národné jedlo do bistra v Bratislave, sme sa rozprávali so spolumajiteľom Gonnsuke Ramen Petrom Bohovom.

Byť šéfkuchárom znamená kvalitne variť, ale aj pracovať so svojím tímom

Preto sme vyspovedali šéfkuchára NH Bratislava Gate One, Viliama Turčana, ktorý nám porozprával o svojich začiatkoch, ale aj o miestach, ktoré sa stali inšpiráciou jeho kuchyne.