Čas na sushi, čas na sushitime

Sushi je obľúbený fenomén súčasnosti. Či už usporadúvate oslavu, máte pracovné stretnutie, alebo sa chcete len výdatne a zdravo naobedovať, sushi nikdy nesklame. Je zábavné, variabilné, vie okúzliť, potešiť, zasýtiť, zlepšiť náladu. (Inzercia)

Akože sa tento multifunkčný gastronomický šperk pripravuje? Na to sme sa išli pozrieť do najväčšej bratislavskej výrobne a donáškovej služby sushi a jedál z woku Sushitime. Sushi z tejto firmy je známe čerstvosťou surovín, z ktorých je pripravované, priaznivou cenovou politikou, ktorá sa približuje sushi obedovému menu a robí ho dostupným pre každého. V Bratislave je Sushitime v tomto smere na gastronomickej scéne jednotkou.

sushitime

Pri našej návšteve práve pripravovala ,,sushiwoman'' Andrea sushi rolku nazvanú Uramaki, ktorá je obrátená – teda ryža je na povrchu a riasa vo vnútri. Na túto nádhernú vec si najskôr pripravila podložku obalenú fresh fóliou (aby sa riasa nelepila), riasu nori, ktorú položila lesklou stranou dole (na drsnejšiu stranu sa nalepí ryža) a sushi ryžu. Do nej po uvarení zamiešala ocot, aby ryža pekne držala pokope.

sushitime

Na riasu nori nakládla vrstvu ryže. Dôležité je neustále namáčať si ruky do vody, inak sa nich ryža drží a sťažuje prácu. Keď je ryža tam, kde má byť, dostáva slovo nasekaný kôpor. Na jednej strane je významný z estetického hľadiska (pozri poslednú fotografiu), na druhej chuťovo zaujímavý a osviežujúci. „Základ“ je teda hotový a riasa s ryžou sa môže jedným pohybom obrátiť.

sushitime

Slovo dostáva plnka. Andrea namáča prst v omáčke z majonézy, horčice, wasabi a sójovej omáčky a pár ťahmi pripravuje stred riasy na položenie ďalšej voňavej ingrediencie – údeného lososa. Toho možno nahradiť i bežnejšou makrelou. Tenké plátky ryby sa položia na riasu a ozdobia dvomi tyčinkami špargle povarenej v špeciálnej omáčke.

sushitime

Špargľa je poslednou ingredienciou, ktorá tvorí v tomto prípade „plnku“. Teraz už iba zostáva zabaliť rolku. To však nie je také jednoduché. Po prvom pohybe Andrea chytila krajom k sebe plnku roztiahnutými prstami tak, aby z nej nič „neutieklo“.

sushitime

Dôležitá je rovnováha tlaku, ktorý sa pri tom používa – sushi sa nesmie ani rozpadať, ani zlisovať. Rolka sa roluje palcami a keď sa horný okraj ryže preloží cez spodný, tak sa podložka odstráni z okraja a použije len na dotvarovanie rolky. To môže byť rozmanité – do klasického kruhu, efektného štvorca či geometricky presného trojuholníka.

sushitime

Z jednotlivých kúskov sa dajú nakrájať nádherné obrazce, takže tvar sa volí podľa toho, aké nápadité má byť servírovanie. Čo sa týka krájania, snáď len jedna dôležitá zásada – nôž treba stále namáčať a pred odkrojením každého kúska nechať stiecť po čepeli kvapku vody.

sushitime

Sushitime prináša zážitkovú gastronómiu do každodenného života. A pretože ceny a nedostatok času nesmú definovať gastronomické štandardy, prináša kulinársky zážitok a najčerstvejšie potraviny ľuďom bez ohľadu na to, kde sa práve nachádzajú. A to bez príplatku luxusných reštaurácií v top lokalitách. Vyskúšať teda rýchle a profesionálne služby Sushitime sa oplatí.
Aktuálne akcie Sushitime wok & delivery nájdete aj na Facebook profile. Pridajte sa a nič vám neutečie. Okrem noviniek a akcií tam možno nájsť aj fotky zo zákulisia, zaujímavých eventov, či obrázky nových menu…

Galéria k článku:

          Hlavné správy zo Sme.sk

          DOMOV

          Šéf polície Gašpar ide do civilu. Jeho nástupcom má byť doterajší pridelenec

          Ministerka Saková predstaví nového šéfa polície v pondelok. Ohlasuje väčšie zmeny.

          DOBRÉ RÁNO

          Dobré ráno: Fico sa už dohaduje s opozíciou, Bugár to nepovažuje za problém

          Ako Most povedal, že nepodporí návrh Smeru.

          TECH

          Čo všetko o vás vie váš telefón?

          Niektoré aplikácie si skladujú aj nahrávky vášho hlasu.

          Neprehliadnite tiež

          Viete, ako chutí dobrá káva?

          Iba 5 - 10 % ľudí, ktorí pijú kávu, sa zaujíma o kávový svet a vidí hodnotu dobrej a kvalitnej kávy. K zvyšovaniu tohto čísla napomáhajú kaviarne s ponukou kvalitných výberových a filtrovaných káv. Dávajú priestor novým pražiarňam a ukazujú ľuďom, ako chutí dobrá káva.

          Na tradičný japonský ramen chodia do Bratislavy aj Japonci z Olomouca

          O tom, čo znamená pravý tradičný japonský ramen, kde si ho môžete dať a či aj Japonec príde na toto typické národné jedlo do bistra v Bratislave, sme sa rozprávali so spolumajiteľom Gonnsuke Ramen Petrom Bohovom.

          Byť šéfkuchárom znamená kvalitne variť, ale aj pracovať so svojím tímom

          Preto sme vyspovedali šéfkuchára NH Bratislava Gate One, Viliama Turčana, ktorý nám porozprával o svojich začiatkoch, ale aj o miestach, ktoré sa stali inšpiráciou jeho kuchyne.

          Chuť Japonska v Žiline? Aj vy máte príležitosť byť jeho súčasťou

          Japonská kuchyňa sa stáva čím ďalej, tým viac obľúbenou kuchyňou po celom svete. Výnimkou nie je ani Slovensko.

          Miesto, kde sa snúbi tradícia, idylická príroda a prvotriedna gastronómia

          Každá dovolenka, ktorú strávime na vysnenom mieste a s ľuďmi, na ktorých nám záleží, je doslovne rozprávková. Zažiť však rozprávku počas dovolenky neponúka každá destinácia.