SME
Piatok, 29. september, 2023 | Meniny má Michal, Michaela

V žilinskom Zeppeline si pivo môžete načapovať i sami a priamo zo stola

Šľachtic gróf Ferdinand von Zeppelin neprepožičal svoje meno len najslávnejším vzducholodiam, ale aj pivárni na žilinskom sídlisku Vlčince, ktorá už piaty rok získava atribúty „naj“ medzi milovníkmi dobrého piva a ešte lepšieho jedla. (Inzercia)

Pivárov raj

Sedem druhov čapovaného piva – od osvedčeného pivovaru Staroprameň, až po belgické „vychytávky“ Leffe a Hoegaarden a ako najväčšie prekvapenie – samoobslužné výčapné zariadenie priamo na stole, dávajú tušiť, že v Zeppeline si milovníci piva prídu na svoje.

„Chceli sme ponúknuť hosťom niečo, čo tu predtým nebolo, čím by sme si získali ich obľubu,“ rozhovoril sa o prvotnej myšlienke samoobslužného čapovania prevádzkar pivárne Michal Janásek. A podarilo sa. Dnes si do Zeppelinu prichádzajú načapovať svoj nápoj viac i menej početné partie milovníkov dobrého piva. „Každý si natočí tak, ako mu chutí. Nenačapuje napríklad plný pohár, ale len dva deci. Pivo tak pije stále čerstvé.“ dopĺňa výhody samoobslužnej pípy prevádzkar.

zeppelin

Zariadenie, vďaka ktorému sa Zeppelin stáva vyhľadávaným miestom na posedenie s priateľmi, doviezli z Holandska a špeciálny stôl im vyrobil tunajší stolár na mieru. Ako to v praxi vyzerá, približuje M. Janásek: „Zákazník si vyberie pivo z nášho portfólia a my mu priamo pod stôl vložíme narazený sud.“ V spojení s chutným jedlom a intimitou samostatného 40 miestneho salónika tak niet prekážky usporadúvať rodinné, alebo firemné oslavy či úplne neformálne posedenia.

Vyšperkovaná kuchyňa

Zeppelin však nie je len piváreň, ale zároveň i výborná reštaurácia, kde na pečené bavorské koleno, rôzne steaky, grilované minútkové jedlá, chuťovky, ako napríklad nakladaný hermelín, domáce utopence, domácu tlačenku, rôzne druhy huspeniny, či domácu škvarkovú nátierku úspešne lákajú nielen pivárov.

„Robíme všetko, o čo majú ľudia záujem,“ komentuje jedálny lístok M. Janásek a pokračuje: „Začínali sme ako steakhouse, no postupne sme ponúkali i rôzne, predovšetkým bavorské špeciality. Jedálny lístok sme niekoľkokrát menili, kým nadobudol dnešnú podobu.“

Kuchyňa je teda výsledkom intenzívnej niekoľkoročnej práce. Dali si záležať na mnohých detailoch, napríklad, aby zladili technologické postupy obidvoch kuchárov. „U nás sa nemôže stať, že jedlo, ktoré vám chutilo, nabudúce pripravia inak a už vám to chutiť nebude. Kuchári robia všetko rovnako,“ vyzdvihuje prácu kolegov prevádzkar zariadenia.

zeppelin

Bohaté menu

Od 11. do 14. hodiny sú každý pracovný deň v Zeppeline k dispozícii denné menu – polievka a dva druhy hlavného jedla. Vždy chutné a veľké porcie za nemeniacu sa cenu 3,29 eura. Kuchyňa je potom k dispozícii až do 22. hodiny každý deň od pondelka, v piatok až do druhej v noci , v sobotu do polnoci a v nedeľu od 17. do 22.00. Ak je záujem hostí o teplé jedlá aj po tomto čase, kuchár zostane variť i nadčas.

Hot tipy – skvelá gramáž i cena

Počas víkendu hostia radi využívajú takzvané hot tipy, aktuálne upravené podľa sezóny či rôznych sviatkov. „Napríklad na fašiangy nechýbali zabíjačkové špeciality, ale mali sme i kačacie či husacie hody s husacím vývarom a s domácimi trhancami,“ spomína M. Janásek. „Robievame tiež rôzne väčšie akcie. Medzi najvydarenejšie patrí určite Oktoberfest, ktorý sme v Žiline mali paralelne so známym nemeckým. Nechýbalo ani originálne mníchovské pivo Paulaner varené špeciálne pre slávny festival. Dokonca litrový krígeľ stál o polovicu menej ako v Nemecku! Zladili sme to samozrejme i s bavorskou kuchyňou,“ hrdo dodáva.
Podobným spôsobom sa v Zeppeline pripravili na Írske dni, aby spolu s Írmi a ich whisky i tamojšími kulinárskymi špecialitami oslávili patróna Sv. Patrika. No i každý víkend sa tam začína nejakou zaujímavou akciou, kedy v rámci promo rôznych značiek nápojov či cigariet nechýbajú pekné hostesky, výhodné ceny a darčeky.

Verní svojmu názvu

Verní svojmu názvu si v Zeppeline potrpia na čerstvý vzduch, ktorý zabezpečuje kvalitná vzduchotechnika a klimatizácia. Reštaurácia je po celý deň delená na fajčiarsku a nefajčiarsku časť, hostia si tak môžu vybrať, čo im lepšie vyhovuje. Nechýba ani voľné wifi, veľké televízory kvôli dobrému výhľadu a v lete krytá terasa s kapacitu sto ľudí a plnou obsluhou do 22. hodiny.

Steak pub Zeppelin nepláva vzduchom, ale stojí rovnými nohami priamo na zemi, a tak poskytuje svojim zákazníkom každý deň kvalitné jedlá a ešte lepšie nápoje, z ktorých tie čapované majú osobité čaro. Niet predsa nad to vziať do ruky pípu a natočiť si

Galéria k článku:

Komerčné články

  1. Vyrábajú lieky, ktoré poznali naše babky
  2. Ako si sporiť na dôchodok? Odpoveď vás možno prekvapí
  3. Unikátny kamión Hladinka smeruje na Bielu noc do Bratislavy
  4. Mexiko, Keňa či Maurícius. Cestujte za top exotikou z Viedne
  5. Aké tajomstvá skrýva kancelária šéfveliteľa?
  6. Umelá inteligencia už zajtra ovládne 5 miest na Slovensku!
  7. Slováci hlásili v lete až o 35 % viac škôd než minulý rok
  8. Všetkým lepí pred voľbami
  1. Vďaka Blue Berry™ si užívam život naplno!
  2. V sobotu môžete urobiť dobrú voľbu! Union víta nových poistencov
  3. Ako si sporiť na dôchodok? Odpoveď vás možno prekvapí
  4. Unikátny kamión Hladinka smeruje na Bielu noc do Bratislavy
  5. Vyrábajú lieky, ktoré poznali naše babky
  6. Mexiko, Keňa či Maurícius. Cestujte za top exotikou z Viedne
  7. TIPOS prichádza s aplikáciou, ktorá zjednoduší stávkovanie
  8. V PLANEO sú teraz spotrebiče až o 200 eur lacnejšie!
  1. Umelá inteligencia už zajtra ovládne 5 miest na Slovensku! 19 515
  2. Prešov si dlho pýtal obchvat, stáva sa slovenským skokanom 14 466
  3. Všetkým lepí pred voľbami 11 616
  4. Hladinka smeruje do Košíc! 8 200
  5. Až dve tretiny Slovenska majú mäkkú vodu. Čo na to naše cievy? 6 872
  6. Voľba srdcom je nespoľahlivá. Toto je najlepšia pomôcka 4 957
  7. Kaufland postavený z dreva? Áno, Bratislava má európsky unikát 4 445
  8. Aké tajomstvá skrýva kancelária šéfveliteľa? 4 024
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Soňa Makranská (33) vo svojom vegánskom bistre v Prievidzi. Na fotografii je spolu s priateľom Petrom Beňadikom.

Nevzdali to s touto krajinou.


12. sep
Viliam Hujík (vľavo) sa remeslu priúčal od svojho otca.

V rodine Hujíkovcov sa výrobe piva venuje tretia generácia.


19. sep
Niektorých poriadne boľavý chrbát zo zberu ešte len čaká, iní už majú prácu za sebou.

Dobrá úroda je, keď sa zo sto kíl urodí tona.


11. sep
Roman Untermajer, spolumajiteľ Fleur bakery a jeho syn Filip

Fleur bakery založil Roman Untermajer so sestrou Evou.


8. sep
SkryťZatvoriť reklamu