V žilinskom Zeppeline si pivo môžete načapovať i sami a priamo zo stola

Šľachtic gróf Ferdinand von Zeppelin neprepožičal svoje meno len najslávnejším vzducholodiam, ale aj pivárni na žilinskom sídlisku Vlčince, ktorá už piaty rok získava atribúty „naj“ medzi milovníkmi dobrého piva a ešte lepšieho jedla. (Inzercia)

Pivárov raj

Sedem druhov čapovaného piva – od osvedčeného pivovaru Staroprameň, až po belgické „vychytávky“ Leffe a Hoegaarden a ako najväčšie prekvapenie – samoobslužné výčapné zariadenie priamo na stole, dávajú tušiť, že v Zeppeline si milovníci piva prídu na svoje.

„Chceli sme ponúknuť hosťom niečo, čo tu predtým nebolo, čím by sme si získali ich obľubu,“ rozhovoril sa o prvotnej myšlienke samoobslužného čapovania prevádzkar pivárne Michal Janásek. A podarilo sa. Dnes si do Zeppelinu prichádzajú načapovať svoj nápoj viac i menej početné partie milovníkov dobrého piva. „Každý si natočí tak, ako mu chutí. Nenačapuje napríklad plný pohár, ale len dva deci. Pivo tak pije stále čerstvé.“ dopĺňa výhody samoobslužnej pípy prevádzkar.

zeppelin

Zariadenie, vďaka ktorému sa Zeppelin stáva vyhľadávaným miestom na posedenie s priateľmi, doviezli z Holandska a špeciálny stôl im vyrobil tunajší stolár na mieru. Ako to v praxi vyzerá, približuje M. Janásek: „Zákazník si vyberie pivo z nášho portfólia a my mu priamo pod stôl vložíme narazený sud.“ V spojení s chutným jedlom a intimitou samostatného 40 miestneho salónika tak niet prekážky usporadúvať rodinné, alebo firemné oslavy či úplne neformálne posedenia.

Vyšperkovaná kuchyňa

Zeppelin však nie je len piváreň, ale zároveň i výborná reštaurácia, kde na pečené bavorské koleno, rôzne steaky, grilované minútkové jedlá, chuťovky, ako napríklad nakladaný hermelín, domáce utopence, domácu tlačenku, rôzne druhy huspeniny, či domácu škvarkovú nátierku úspešne lákajú nielen pivárov.

„Robíme všetko, o čo majú ľudia záujem,“ komentuje jedálny lístok M. Janásek a pokračuje: „Začínali sme ako steakhouse, no postupne sme ponúkali i rôzne, predovšetkým bavorské špeciality. Jedálny lístok sme niekoľkokrát menili, kým nadobudol dnešnú podobu.“

Kuchyňa je teda výsledkom intenzívnej niekoľkoročnej práce. Dali si záležať na mnohých detailoch, napríklad, aby zladili technologické postupy obidvoch kuchárov. „U nás sa nemôže stať, že jedlo, ktoré vám chutilo, nabudúce pripravia inak a už vám to chutiť nebude. Kuchári robia všetko rovnako,“ vyzdvihuje prácu kolegov prevádzkar zariadenia.

zeppelin

Bohaté menu

Od 11. do 14. hodiny sú každý pracovný deň v Zeppeline k dispozícii denné menu – polievka a dva druhy hlavného jedla. Vždy chutné a veľké porcie za nemeniacu sa cenu 3,29 eura. Kuchyňa je potom k dispozícii až do 22. hodiny každý deň od pondelka, v piatok až do druhej v noci , v sobotu do polnoci a v nedeľu od 17. do 22.00. Ak je záujem hostí o teplé jedlá aj po tomto čase, kuchár zostane variť i nadčas.

Hot tipy – skvelá gramáž i cena

Počas víkendu hostia radi využívajú takzvané hot tipy, aktuálne upravené podľa sezóny či rôznych sviatkov. „Napríklad na fašiangy nechýbali zabíjačkové špeciality, ale mali sme i kačacie či husacie hody s husacím vývarom a s domácimi trhancami,“ spomína M. Janásek. „Robievame tiež rôzne väčšie akcie. Medzi najvydarenejšie patrí určite Oktoberfest, ktorý sme v Žiline mali paralelne so známym nemeckým. Nechýbalo ani originálne mníchovské pivo Paulaner varené špeciálne pre slávny festival. Dokonca litrový krígeľ stál o polovicu menej ako v Nemecku! Zladili sme to samozrejme i s bavorskou kuchyňou,“ hrdo dodáva.
Podobným spôsobom sa v Zeppeline pripravili na Írske dni, aby spolu s Írmi a ich whisky i tamojšími kulinárskymi špecialitami oslávili patróna Sv. Patrika. No i každý víkend sa tam začína nejakou zaujímavou akciou, kedy v rámci promo rôznych značiek nápojov či cigariet nechýbajú pekné hostesky, výhodné ceny a darčeky.

Verní svojmu názvu

Verní svojmu názvu si v Zeppeline potrpia na čerstvý vzduch, ktorý zabezpečuje kvalitná vzduchotechnika a klimatizácia. Reštaurácia je po celý deň delená na fajčiarsku a nefajčiarsku časť, hostia si tak môžu vybrať, čo im lepšie vyhovuje. Nechýba ani voľné wifi, veľké televízory kvôli dobrému výhľadu a v lete krytá terasa s kapacitu sto ľudí a plnou obsluhou do 22. hodiny.

Steak pub Zeppelin nepláva vzduchom, ale stojí rovnými nohami priamo na zemi, a tak poskytuje svojim zákazníkom každý deň kvalitné jedlá a ešte lepšie nápoje, z ktorých tie čapované majú osobité čaro. Niet predsa nad to vziať do ruky pípu a natočiť si

Galéria k článku:

Hlavné správy zo Sme.sk

DOMOV

Memorandum proti Kotlebovi zatiaľ podpísal len Mičev

Vyzývatelia extrémistu Mariana Kotlebu Ján Lunter aj Martin Klus tvrdia, že v župných voľbách sa zachovajú zodpovedne.

KOMENTÁRE

Kotleba na 26 percent má, no na štyridsiatku nesiahne

Roztrieštenosť priniesla víťazstvo Franca, spojenectvo porážku Hitlera.

ŠPORT

Mladí Slováci predviedli skvelý výkon, Švédom strelili tri góly

Prvý strelil Chrien, druhý Mihalík a tretí Šatka.

SVET

Aerolínie sa chcú vrátiť k Concorde: tichším a lacnejším

Nová spoločnosť sľubuje po rokoch návrat k nadzvukovej doprave.

Neprehliadnite tiež

Rýchlo a zdravo vo vlastnej réžii

So zvyšujúcimi teplotami nás prirodzene prechádza aj chuť na ťažké jedlá, ľudia viac preferujú ľahké šaláty, studené polievky či smoothie. Prinášame vám preto pár zaujímavých kombinácií, ktoré vás nie len osviežia, ale aj spoľahlivo zasýtia.

Ako si doma pripraviť suši, pozrite si podrobný postup

Prečo hipsteri uprednostňujú surovú rybu pred údenáčmi?

Rýchla večera: Kuracie rolky

Chutia dobre za každých okolností a sú skvelým jedlom aj na cesty.

Chilli Nové Zámky: Široký výber pizze a dobrá Plznička k tomu

Chcete experimentovať s pizzou a spoľahnúť sa na pivo? Toto je to miesto.