Golden Cheese – kde nájdete jedlá z originálneho zlatého syru

Bokom od hluku centra mesta, ale súčasne na jednej z hlavných bratislavských výpadoviek – Vajnorskej ulici. Moderný vzdušný priestor, kuchyňa točiaca sa okolo syra z vlastnej výrobne. Golden Cheese má veľa „pre“, aby sa stal obľúbenou reštauráciou. (Inze

Golden Cheese patrí medzi nováčikov na bratislavskej reštauračnej scéne. Má za sebou iba pár mesiacov prevádzky, ale už množstvo fanúšikov a spokojných klientov. Najmä v čase obeda je vždy plno.

Syr bez konzervantov

golden cheese

Zaiste mnohých zaujal už samotný názov tohto podniku. Golden Cheese v preklade znamená Zlatý syr. Majiteľ reštaurácie objasňuje túto slovnú variáciu. „Našu ponuku sme založili na jedlách pripravovaných výlučne zo zdravých surovín, prírodných produktov a kvalitných mliečnych výrobkov, predovšetkým syrov. Chceme sa teda držať princípov racionálneho stravovania, ktoré sú čoraz aktuálnejšie aj pre slovenskú populáciu. “

Dominantnou surovinou v jedlách ponúkaných na jedálnom lístku Golden Cheese je vysokokvalitný syr Eidam. To je teda onen „zlatý syr.“ „Čo je ale mimoriadne dôležité, ide o syr, ktorého výroba je veľmi prísne sledovaná, takže vždy do detailov vieme, aké má vlastnosti. Ide o čistý prírodný produkt, pretože pri výrobe nie sú používané chemické konzervanty, ani chemické prídavné látky. Zreje prirodzene, tradičným spôsobom, niekoľko mesiacov“, zdôrazňuje majiteľ.

Reštaurácia Golden Cheese má prirodzenú exkluzivitu. Tento syr dostáva výlučne a prednostne iba ona, a tak podnik nemá v tejto oblasti na trhu gastronomických služieb konkurenta.
Je logické, že syr Eidam sa v rôznych obmenách objavuje na jedálnom lístku vo viacerých jedlách. Bohato ho využívajú aj pri príprave denných obedových menu, ktoré majú v okolitých firmách aj vďaka tomu veľa priaznivcov. A nie je to len klasický vyprážaný syr so šunkou, ale trebárs aj pizza s tromi druhmi syra, rôzne syrové taniere, syrové dippy či omáčky a iné variácie.

Aj na spoločenské podujatia

Golden Cheese má teda od začiatku jasnú koncepciu, kam sa má uberať jeho kuchyňa. Ako nováčik na trhu sa ešte rozhliada po vhodnej klientele, pretože čo ako úspešné denné obedové menu ambiciózneho majiteľa neuspokoja. Samotný priestor reštaurácie i lokalita však ponúkajú množstvo tušených a možno aj neodhalených možností.

Reštaurácia sa nachádza v modernej presklenej budove v susedstve známeho automobilového show roomu Auto Boat. Nad dverami vás víta názov v „zlatom“ prevedení. Pasuje to. Veď ide Golden Cheese.

Jednou z predností reštaurácie je, že ide o priestor dostatočne priestranný aj na väčšie podujatia, ako sú napríklad stužkové, firemné večierky, či iné eventy. Navyše, na malom pódiu môže vystúpiť kapela alebo dídžej. Vďaka variabilnosti sa však dá vytvoriť aj intímny priestor trebárs na oslavy jubileí či promócie v menšom kruhu rodiny a priateľov. A svoj kútik s hračkami tam nájdu aj deti.

Raňajky na úvod, večera na rozlúčku

A tými tušenými možnosťami sú napríklad návštevníci Bratislavy, ktorí vchádzajú do slovenskej metropoly alebo z nej odchádzajú domov práve Vajnorskou ulicou, a teda okolo reštaurácie Golden Cheese. Dobré raňajky z čerstvo upečeného domáceho chleba po dlhej rannej jazde kdesi z východu či stredu Slovenska, alebo chutný obed na ceste domov dobre padnú. V lete si ich budú môcť návštevníci posedieť aj na terase. Je intímne schovaná za plotom, takže oddelená od rušnej mestskej výpadovky. Mimoriadnou prednosťou tejto reštaurácie je, že má dostatočne veľké parkovisko. Takže starosti s hľadaním miesta pre svojho tátoša, ako je to pri mnohých iných reštauráciách, tu odpadávajú.

Galéria k článku:

Hlavné správy zo Sme.sk

KOMENTÁR PETRKA TKAČENKA

Babiš nám ponúkol pohľad do hlavy rozviedčika

V tomto svete sú ľudia kockami domina.

DOMOV

Kosík po prepustení: Stále chcem vypovedať

Bývalý siskár Kosík je zrazu na slobode.

DOMOV

Sabotáž vyšetrovania korupcie u Kaliňáka už nevyšetrujú

Prokurátor Vasiľ Špirko podáva sťažnosť.

Neprehliadnite tiež

Hostinec U Iváka je záhorská istota

Bez nadsádzky sa dá povedať, že v Hostinci u Iváka sa písali dejiny Záhorskej Bystrice. Veď od roku 1928, kedy ho manželia Štefan a Paula Ivákovci otvorili, nebolo v obci vážnejšej udalosti, ktorá by s týmto miestom nebola nejako spojená. Na to sa usilujú nadviazať aj noví prevádzkovatelia.

Zámocká palacinkáreň – Miesto, kde sa mení obyčajné na neobyčajné

Zámocká palacinkáreň je miesto, kde na Vás čakajú jedninečné palacinky, príjemná obsluha a posedenie s nádychom zámockej histórie.

Viete, ako pripraviť dokonalú kávu?

Káva je pre mnohých ľudí veľkým pôžitkom a dajú si na jej príprave a výslednej chuti skutočne záležať. Príprava správnej a kvalitnej kávy má presné pravidlá a pripraviť dokonalé espresso alebo cappuccino nie je vôbec jednoduché. V tomto krátkom kvíze zistíte, či aj vy máte správne znalosti o príprave tohto lahodného moku.

Vybrali sme jedenásť receptov na nepečené jablkové koláče

Jeseň vonia jablkami, pochutiť si môžete aj bez pečenia.