Golden Cheese – kde nájdete jedlá z originálneho zlatého syru

Bokom od hluku centra mesta, ale súčasne na jednej z hlavných bratislavských výpadoviek – Vajnorskej ulici. Moderný vzdušný priestor, kuchyňa točiaca sa okolo syra z vlastnej výrobne. Golden Cheese má veľa „pre“, aby sa stal obľúbenou reštauráciou. (Inze

Golden Cheese patrí medzi nováčikov na bratislavskej reštauračnej scéne. Má za sebou iba pár mesiacov prevádzky, ale už množstvo fanúšikov a spokojných klientov. Najmä v čase obeda je vždy plno.

Syr bez konzervantov

golden cheese

Zaiste mnohých zaujal už samotný názov tohto podniku. Golden Cheese v preklade znamená Zlatý syr. Majiteľ reštaurácie objasňuje túto slovnú variáciu. „Našu ponuku sme založili na jedlách pripravovaných výlučne zo zdravých surovín, prírodných produktov a kvalitných mliečnych výrobkov, predovšetkým syrov. Chceme sa teda držať princípov racionálneho stravovania, ktoré sú čoraz aktuálnejšie aj pre slovenskú populáciu. “

Dominantnou surovinou v jedlách ponúkaných na jedálnom lístku Golden Cheese je vysokokvalitný syr Eidam. To je teda onen „zlatý syr.“ „Čo je ale mimoriadne dôležité, ide o syr, ktorého výroba je veľmi prísne sledovaná, takže vždy do detailov vieme, aké má vlastnosti. Ide o čistý prírodný produkt, pretože pri výrobe nie sú používané chemické konzervanty, ani chemické prídavné látky. Zreje prirodzene, tradičným spôsobom, niekoľko mesiacov“, zdôrazňuje majiteľ.

Reštaurácia Golden Cheese má prirodzenú exkluzivitu. Tento syr dostáva výlučne a prednostne iba ona, a tak podnik nemá v tejto oblasti na trhu gastronomických služieb konkurenta.
Je logické, že syr Eidam sa v rôznych obmenách objavuje na jedálnom lístku vo viacerých jedlách. Bohato ho využívajú aj pri príprave denných obedových menu, ktoré majú v okolitých firmách aj vďaka tomu veľa priaznivcov. A nie je to len klasický vyprážaný syr so šunkou, ale trebárs aj pizza s tromi druhmi syra, rôzne syrové taniere, syrové dippy či omáčky a iné variácie.

Aj na spoločenské podujatia

Golden Cheese má teda od začiatku jasnú koncepciu, kam sa má uberať jeho kuchyňa. Ako nováčik na trhu sa ešte rozhliada po vhodnej klientele, pretože čo ako úspešné denné obedové menu ambiciózneho majiteľa neuspokoja. Samotný priestor reštaurácie i lokalita však ponúkajú množstvo tušených a možno aj neodhalených možností.

Reštaurácia sa nachádza v modernej presklenej budove v susedstve známeho automobilového show roomu Auto Boat. Nad dverami vás víta názov v „zlatom“ prevedení. Pasuje to. Veď ide Golden Cheese.

Jednou z predností reštaurácie je, že ide o priestor dostatočne priestranný aj na väčšie podujatia, ako sú napríklad stužkové, firemné večierky, či iné eventy. Navyše, na malom pódiu môže vystúpiť kapela alebo dídžej. Vďaka variabilnosti sa však dá vytvoriť aj intímny priestor trebárs na oslavy jubileí či promócie v menšom kruhu rodiny a priateľov. A svoj kútik s hračkami tam nájdu aj deti.

Raňajky na úvod, večera na rozlúčku

A tými tušenými možnosťami sú napríklad návštevníci Bratislavy, ktorí vchádzajú do slovenskej metropoly alebo z nej odchádzajú domov práve Vajnorskou ulicou, a teda okolo reštaurácie Golden Cheese. Dobré raňajky z čerstvo upečeného domáceho chleba po dlhej rannej jazde kdesi z východu či stredu Slovenska, alebo chutný obed na ceste domov dobre padnú. V lete si ich budú môcť návštevníci posedieť aj na terase. Je intímne schovaná za plotom, takže oddelená od rušnej mestskej výpadovky. Mimoriadnou prednosťou tejto reštaurácie je, že má dostatočne veľké parkovisko. Takže starosti s hľadaním miesta pre svojho tátoša, ako je to pri mnohých iných reštauráciách, tu odpadávajú.

Galéria k článku:

Hlavné správy zo Sme.sk

DOMOV

Čudne rozdelené peniaze siahajú ku Kaliňákovmu známemu

Spoločnosť Highchem s pätnástimi zamestnancami a vyše miliónovými tržbami nemá podľa hodnotenia dostatočné odborné kapacity.

DOMOV

Sieť čelí exekúciám, dlžoby nespláca ani SDKÚ

Sieť nezaplatila vyše 500-tisíc eur, pre ktoré ju naháňajú exekútori.

Neprehliadnite tiež

Neobmedzujte v sa v jedení a zistite, čo má spoločné Mrlík čilský s avokádom

Všimli ste si, že prvá tretina leta je už za nami? Hoci sa teplé dni striedajú s chladnejšími, viac je tých teplých a tak zhadzujeme nielen jednotlivé kúsky oblečenia, ale taktiež nejaké to kilo, či dva, tri , štyri...

Svet karamelovej vône - čerstvo pražená káva z Caffe4U

Arabské víno, tak mnoho Európanov v minulosti nazývalo kávu. Dnes ju mnohí poznajú len ako tmavé čokoládové zrniečka uchované v rôznych nádobách, ktoré sú skladované v obchodných reťazcoch.

Rýchlo a zdravo vo vlastnej réžii

So zvyšujúcimi teplotami nás prirodzene prechádza aj chuť na ťažké jedlá, ľudia viac preferujú ľahké šaláty, studené polievky či smoothie. Prinášame vám preto pár zaujímavých kombinácií, ktoré vás nie len osviežia, ale aj spoľahlivo zasýtia.

Ako si doma pripraviť suši, pozrite si podrobný postup

Prečo hipsteri uprednostňujú surovú rybu pred údenáčmi?