SME
Piatok, 29. september, 2023 | Meniny má Michal, Michaela

Do žilinského Central Parku na kulinárske pôžitky

V susedstve najstaršieho žilinského parku s promenádnou gaštanovou alejou ožila jedna z najkrajších secesných viliek bývalej Parkovej ulice. V októbri minulého roka v nej po niekoľkoročnej rekonštrukcii otvorili Penzión Central Park. (Inzercia)

Park býva miestom relaxu a pohody. Penzión verný svojmu názvu to ponúka spolu so skvelou reštauráciou.

„Šijú“ na mieru

V Penzióne Central Park si hostia môžu vybrať priestor, kde budú stolovať. V sychravých dňoch dobre padne posedieť si v miestnosti s barom a rozkúreným krbom. Vkusným interiérom však láka i priestorovo rozsiahlejšia zimná záhrada s podlahovým vykurovaním, kde je miesto pre 60 ľudí. Tí, čo vyhľadávajú súkromie, privítajú i možnosť posedieť si v intímnom prostredí salónika s kapacitou 20 miest a kvalitnou vínotékou.

„Všetky tri miestnosti sú vzájomne prepojené, čo dáva možnosť flexibilne reagovať na aktuálne želania hostí,“ vysvetľuje manažérka penziónu Marcela Kultanová. „Snažíme sa vždy prispôsobiť stolovanie nielen podľa počtu hostí, ale i typu akcie. Rodinným oslavám doprajeme intimitu, firemným zasa dostatok miesta pre voľný pohyb a možnosť vzájomných diskusií. Dokonca vieme zabezpečiť i priestor na tancovanie,“ dodáva s úsmevom.

Nečudo, že reštaurácia penziónu sa stáva vyhľadávaným miestom rôznych rautov, recepcií, rodinných či firemných posedení a osláv. Počas decembra ich usporiadali takmer tridsať! Maximálna ústretovosť je samozrejmosťou dokonca i pri výbere štýlu či farebnosti výzdoby. „Každú akciu "šijeme" zákazníkovi na mieru,“ dopĺňa M. Kultanová.

Steak, pirohy i dinosaurus

Príjemným a vkusným interiérom to v tejto reštaurácii len začína. Najdôležitejšie je jedlo. O jeho prvotriednu kvalitu sa stará so svojim tímom šéfkuchár Vladimír Skuhra.
V jedálnom lístku našli miesto špeciality medzinárodnej gastronómie, ale i tradičné jedlá slovenskej a českej kuchyne. A tak údeného lososa či pražmu na egyptský spôsob strieda marinovaná sviečkovica na strapačkách s kyslou kapustou, bravčovému steaku s grilovaným hermelínom na višňovej omáčke zasa konkurujú kačacie filety na pomarančovom ragú. Nechýba pre labužníkov interesantný T-bone steak, ani stredomorím voňajúca mozarella so cherry paradajkami. Delikatesu podľa svojho gusta si tu nájde naozaj každý.

Dokonca aj deti majú na výber. Ponúkajú im vyprážaného morčacieho dinosaura s hranolčekmi, lekvárové taštičky či palacinky so šľahačkou.
Pestré je i denné obedové menu. Hostia majú k dispozícii dve polievky, päť hlavných jedál a tiež dezert a ovocie. Tri hlavné jedlá sú mäsité a jedno bezmäsité. Novinkou je jedno hlavné jedlo vo forme šalátu, ktorý dostatočne zasýti, no neohrozí líniu. Dennou samozrejmosťou je vynikajúci dezert a ovocie. Ak si náhodou niekto z menu nevyberie, personál kuchyne ochotne pripraví jedlo a la carte.

Kvalita je najlepšia delikatesa

Najdelikátnejšie jedlo je čerstvé a pripravené z kvalitných surovín. To je zásada, na ktorej si šéfkuchár Central Parku zakladá najviac. „Preferujeme zdravý životný štýl,“ hovorí V. Skuhra. „Dbáme preto na dostatočné množstvo na vitamíny bohatej čerstvej zeleniny. Pri zahusťovaní omáčok uprednostňujeme škrob pred múkou. Takto sa snažíme vychádzať v ústrety tým, ktorí držia špeciálne diéty.“ Ďalšou zásadou, ktorej sú v kuchyni verní, je precízna úprava jedla na tanieri. I chronicky známe jedlá získavajú na novej atraktivite vďaka nápaditému usporiadaniu na tanieri.
K dobrému jedlu patrí i dobré víno, na čo v reštaurácii penziónu tiež pamätajú. Keďže chcú vyhovieť každému, ich vinotéka je pestrá. „Máme bohatú ponuku slovenských odrodových a prívlastkových vín, ale i najobľúbenejšie zahraničné vína,“ prezentuje nápojový lístok čašníčka a znalkyňa vín Lenka Machlicová.

Žilinský Penzión Central Park má v meste naozaj centrálnu polohu. Park SNP (známy viac ako Sedláčkov sad), ktorý Žilinčania radi využívajú na stretnutia a kultúrne podujatia, je napojený na známe Hlinkové námestie, kde ústí i najväčšia i najdôležitejšia žilinská ulica – Národná. Napriek tomu, že je penzión takmer obkolesený pešou zónou a zeleňou priľahlého parku, je k nemu dobrý prístup autom a má i vlastné parkovisko. Skutočným centrom oddychu je predovšetkým vďaka službám – od krásneho ubytovania, wellness s masážami, saunou, jaccuzzi a oddychovým bazénom s protiprúdom a v neposlednom rade so svojou reprezentatívnou reštauráciou.

Komerčné články

  1. Vyrábajú lieky, ktoré poznali naše babky
  2. Ako si sporiť na dôchodok? Odpoveď vás možno prekvapí
  3. Unikátny kamión Hladinka smeruje na Bielu noc do Bratislavy
  4. Mexiko, Keňa či Maurícius. Cestujte za top exotikou z Viedne
  5. Aké tajomstvá skrýva kancelária šéfveliteľa?
  6. Umelá inteligencia už zajtra ovládne 5 miest na Slovensku!
  7. Slováci hlásili v lete až o 35 % viac škôd než minulý rok
  8. Všetkým lepí pred voľbami
  1. Vďaka Blue Berry™ si užívam život naplno!
  2. V sobotu môžete urobiť dobrú voľbu! Union víta nových poistencov
  3. Ako si sporiť na dôchodok? Odpoveď vás možno prekvapí
  4. Unikátny kamión Hladinka smeruje na Bielu noc do Bratislavy
  5. Vyrábajú lieky, ktoré poznali naše babky
  6. Mexiko, Keňa či Maurícius. Cestujte za top exotikou z Viedne
  7. TIPOS prichádza s aplikáciou, ktorá zjednoduší stávkovanie
  8. V PLANEO sú teraz spotrebiče až o 200 eur lacnejšie!
  1. Umelá inteligencia už zajtra ovládne 5 miest na Slovensku! 19 717
  2. Prešov si dlho pýtal obchvat, stáva sa slovenským skokanom 13 735
  3. Všetkým lepí pred voľbami 11 703
  4. Hladinka smeruje do Košíc! 8 220
  5. Až dve tretiny Slovenska majú mäkkú vodu. Čo na to naše cievy? 6 876
  6. Voľba srdcom je nespoľahlivá. Toto je najlepšia pomôcka 4 961
  7. Kaufland postavený z dreva? Áno, Bratislava má európsky unikát 4 464
  8. Ako si sporiť na dôchodok? Odpoveď vás možno prekvapí 4 144
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Soňa Makranská (33) vo svojom vegánskom bistre v Prievidzi. Na fotografii je spolu s priateľom Petrom Beňadikom.

Nevzdali to s touto krajinou.


12. sep
Viliam Hujík (vľavo) sa remeslu priúčal od svojho otca.

V rodine Hujíkovcov sa výrobe piva venuje tretia generácia.


19. sep
Niektorých poriadne boľavý chrbát zo zberu ešte len čaká, iní už majú prácu za sebou.

Dobrá úroda je, keď sa zo sto kíl urodí tona.


11. sep
Roman Untermajer, spolumajiteľ Fleur bakery a jeho syn Filip

Fleur bakery založil Roman Untermajer so sestrou Evou.


8. sep
SkryťZatvoriť reklamu