Do žilinského Central Parku na kulinárske pôžitky

V susedstve najstaršieho žilinského parku s promenádnou gaštanovou alejou ožila jedna z najkrajších secesných viliek bývalej Parkovej ulice. V októbri minulého roka v nej po niekoľkoročnej rekonštrukcii otvorili Penzión Central Park. (Inzercia)

Park býva miestom relaxu a pohody. Penzión verný svojmu názvu to ponúka spolu so skvelou reštauráciou.

„Šijú“ na mieru

V Penzióne Central Park si hostia môžu vybrať priestor, kde budú stolovať. V sychravých dňoch dobre padne posedieť si v miestnosti s barom a rozkúreným krbom. Vkusným interiérom však láka i priestorovo rozsiahlejšia zimná záhrada s podlahovým vykurovaním, kde je miesto pre 60 ľudí. Tí, čo vyhľadávajú súkromie, privítajú i možnosť posedieť si v intímnom prostredí salónika s kapacitou 20 miest a kvalitnou vínotékou.

„Všetky tri miestnosti sú vzájomne prepojené, čo dáva možnosť flexibilne reagovať na aktuálne želania hostí,“ vysvetľuje manažérka penziónu Marcela Kultanová. „Snažíme sa vždy prispôsobiť stolovanie nielen podľa počtu hostí, ale i typu akcie. Rodinným oslavám doprajeme intimitu, firemným zasa dostatok miesta pre voľný pohyb a možnosť vzájomných diskusií. Dokonca vieme zabezpečiť i priestor na tancovanie,“ dodáva s úsmevom.

Nečudo, že reštaurácia penziónu sa stáva vyhľadávaným miestom rôznych rautov, recepcií, rodinných či firemných posedení a osláv. Počas decembra ich usporiadali takmer tridsať! Maximálna ústretovosť je samozrejmosťou dokonca i pri výbere štýlu či farebnosti výzdoby. „Každú akciu "šijeme" zákazníkovi na mieru,“ dopĺňa M. Kultanová.

Steak, pirohy i dinosaurus

Príjemným a vkusným interiérom to v tejto reštaurácii len začína. Najdôležitejšie je jedlo. O jeho prvotriednu kvalitu sa stará so svojim tímom šéfkuchár Vladimír Skuhra.
V jedálnom lístku našli miesto špeciality medzinárodnej gastronómie, ale i tradičné jedlá slovenskej a českej kuchyne. A tak údeného lososa či pražmu na egyptský spôsob strieda marinovaná sviečkovica na strapačkách s kyslou kapustou, bravčovému steaku s grilovaným hermelínom na višňovej omáčke zasa konkurujú kačacie filety na pomarančovom ragú. Nechýba pre labužníkov interesantný T-bone steak, ani stredomorím voňajúca mozarella so cherry paradajkami. Delikatesu podľa svojho gusta si tu nájde naozaj každý.

Dokonca aj deti majú na výber. Ponúkajú im vyprážaného morčacieho dinosaura s hranolčekmi, lekvárové taštičky či palacinky so šľahačkou.
Pestré je i denné obedové menu. Hostia majú k dispozícii dve polievky, päť hlavných jedál a tiež dezert a ovocie. Tri hlavné jedlá sú mäsité a jedno bezmäsité. Novinkou je jedno hlavné jedlo vo forme šalátu, ktorý dostatočne zasýti, no neohrozí líniu. Dennou samozrejmosťou je vynikajúci dezert a ovocie. Ak si náhodou niekto z menu nevyberie, personál kuchyne ochotne pripraví jedlo a la carte.

Kvalita je najlepšia delikatesa

Najdelikátnejšie jedlo je čerstvé a pripravené z kvalitných surovín. To je zásada, na ktorej si šéfkuchár Central Parku zakladá najviac. „Preferujeme zdravý životný štýl,“ hovorí V. Skuhra. „Dbáme preto na dostatočné množstvo na vitamíny bohatej čerstvej zeleniny. Pri zahusťovaní omáčok uprednostňujeme škrob pred múkou. Takto sa snažíme vychádzať v ústrety tým, ktorí držia špeciálne diéty.“ Ďalšou zásadou, ktorej sú v kuchyni verní, je precízna úprava jedla na tanieri. I chronicky známe jedlá získavajú na novej atraktivite vďaka nápaditému usporiadaniu na tanieri.
K dobrému jedlu patrí i dobré víno, na čo v reštaurácii penziónu tiež pamätajú. Keďže chcú vyhovieť každému, ich vinotéka je pestrá. „Máme bohatú ponuku slovenských odrodových a prívlastkových vín, ale i najobľúbenejšie zahraničné vína,“ prezentuje nápojový lístok čašníčka a znalkyňa vín Lenka Machlicová.

Žilinský Penzión Central Park má v meste naozaj centrálnu polohu. Park SNP (známy viac ako Sedláčkov sad), ktorý Žilinčania radi využívajú na stretnutia a kultúrne podujatia, je napojený na známe Hlinkové námestie, kde ústí i najväčšia i najdôležitejšia žilinská ulica – Národná. Napriek tomu, že je penzión takmer obkolesený pešou zónou a zeleňou priľahlého parku, je k nemu dobrý prístup autom a má i vlastné parkovisko. Skutočným centrom oddychu je predovšetkým vďaka službám – od krásneho ubytovania, wellness s masážami, saunou, jaccuzzi a oddychovým bazénom s protiprúdom a v neposlednom rade so svojou reprezentatívnou reštauráciou.

Hlavné správy zo Sme.sk

DOMOV

Faktúra za Kiskove lety stojí na vode

Premiér Robert Fico sa už takmer mesiac vyhráža tým, že pošle Andrejovi Kiskovi faktúru na takmer milión eur za lety do Popradu.

KOMENTÁRE

Faktúra za Kiskove lety pripomína šmejďácku historku

Niekto sa pokúša navodiť dojem, ako keby sa jednotlivé lety nemuseli schvaľovať.

BLOG MATÚŠA STEISA

Je bitcoin len zlatá baňa alebo finančná bublina?

Bitcoin má tento rok má za sebou skutočne divokú jazdu.

Neprehliadnite tiež

Odovzdávanie kuchárskej varechy v reštaurácii HU:MAN

S príchodom jesene odovzdal Ľubomír Herko pomyselnú štafetu jedinečného konceptu reštaurácie HU:MAN v podobe kuchárskej varechy. Jej držiteľom sa stal v gastronomickom svete uznávaný priekopník Peter Ďurčo.

Ako sa stravovať počas užívania antibiotík a kto vypestoval najkrajšie jablko na Slovensku?

Prinášame vám pestrý prehľad článkov o jedle, zdravom stravovaní a tipmi na víkendové varenie.

Svadba ako z rozprávky? Ak ste zo stredného Slovenska, máme skvelý tip

Milí páni, neberte si to osobne, no tento článok venujeme najmä vašim polovičkám. Žienky, čo by ste povedali na svadbu v krásnej záhrade? V Zlatom dukáte vám to s radosťou splnia.

Prvý ležiak na svete vznikol v Plzni. Fenomén menom Pilsner Urquell

Stačila kombinácia meštianskej nespokojnosti a talentu bavorského sládka.

Grobský dvor – miesto, ktoré ponúka domácu atmosféru

Obdobie jesene je tu. Vychutnajte si domácu husacinu v Slovenskom Grobe. My sme navštívili Grobský dvor, kde nás privítali v príjemnej atmosfére v ich jesenne naladenej záhrade.