Do žilinského Central Parku na kulinárske pôžitky

V susedstve najstaršieho žilinského parku s promenádnou gaštanovou alejou ožila jedna z najkrajších secesných viliek bývalej Parkovej ulice. V októbri minulého roka v nej po niekoľkoročnej rekonštrukcii otvorili Penzión Central Park. (Inzercia)

Park býva miestom relaxu a pohody. Penzión verný svojmu názvu to ponúka spolu so skvelou reštauráciou.

„Šijú“ na mieru

V Penzióne Central Park si hostia môžu vybrať priestor, kde budú stolovať. V sychravých dňoch dobre padne posedieť si v miestnosti s barom a rozkúreným krbom. Vkusným interiérom však láka i priestorovo rozsiahlejšia zimná záhrada s podlahovým vykurovaním, kde je miesto pre 60 ľudí. Tí, čo vyhľadávajú súkromie, privítajú i možnosť posedieť si v intímnom prostredí salónika s kapacitou 20 miest a kvalitnou vínotékou.

„Všetky tri miestnosti sú vzájomne prepojené, čo dáva možnosť flexibilne reagovať na aktuálne želania hostí,“ vysvetľuje manažérka penziónu Marcela Kultanová. „Snažíme sa vždy prispôsobiť stolovanie nielen podľa počtu hostí, ale i typu akcie. Rodinným oslavám doprajeme intimitu, firemným zasa dostatok miesta pre voľný pohyb a možnosť vzájomných diskusií. Dokonca vieme zabezpečiť i priestor na tancovanie,“ dodáva s úsmevom.

Nečudo, že reštaurácia penziónu sa stáva vyhľadávaným miestom rôznych rautov, recepcií, rodinných či firemných posedení a osláv. Počas decembra ich usporiadali takmer tridsať! Maximálna ústretovosť je samozrejmosťou dokonca i pri výbere štýlu či farebnosti výzdoby. „Každú akciu "šijeme" zákazníkovi na mieru,“ dopĺňa M. Kultanová.

Steak, pirohy i dinosaurus

Príjemným a vkusným interiérom to v tejto reštaurácii len začína. Najdôležitejšie je jedlo. O jeho prvotriednu kvalitu sa stará so svojim tímom šéfkuchár Vladimír Skuhra.
V jedálnom lístku našli miesto špeciality medzinárodnej gastronómie, ale i tradičné jedlá slovenskej a českej kuchyne. A tak údeného lososa či pražmu na egyptský spôsob strieda marinovaná sviečkovica na strapačkách s kyslou kapustou, bravčovému steaku s grilovaným hermelínom na višňovej omáčke zasa konkurujú kačacie filety na pomarančovom ragú. Nechýba pre labužníkov interesantný T-bone steak, ani stredomorím voňajúca mozarella so cherry paradajkami. Delikatesu podľa svojho gusta si tu nájde naozaj každý.

Dokonca aj deti majú na výber. Ponúkajú im vyprážaného morčacieho dinosaura s hranolčekmi, lekvárové taštičky či palacinky so šľahačkou.
Pestré je i denné obedové menu. Hostia majú k dispozícii dve polievky, päť hlavných jedál a tiež dezert a ovocie. Tri hlavné jedlá sú mäsité a jedno bezmäsité. Novinkou je jedno hlavné jedlo vo forme šalátu, ktorý dostatočne zasýti, no neohrozí líniu. Dennou samozrejmosťou je vynikajúci dezert a ovocie. Ak si náhodou niekto z menu nevyberie, personál kuchyne ochotne pripraví jedlo a la carte.

Kvalita je najlepšia delikatesa

Najdelikátnejšie jedlo je čerstvé a pripravené z kvalitných surovín. To je zásada, na ktorej si šéfkuchár Central Parku zakladá najviac. „Preferujeme zdravý životný štýl,“ hovorí V. Skuhra. „Dbáme preto na dostatočné množstvo na vitamíny bohatej čerstvej zeleniny. Pri zahusťovaní omáčok uprednostňujeme škrob pred múkou. Takto sa snažíme vychádzať v ústrety tým, ktorí držia špeciálne diéty.“ Ďalšou zásadou, ktorej sú v kuchyni verní, je precízna úprava jedla na tanieri. I chronicky známe jedlá získavajú na novej atraktivite vďaka nápaditému usporiadaniu na tanieri.
K dobrému jedlu patrí i dobré víno, na čo v reštaurácii penziónu tiež pamätajú. Keďže chcú vyhovieť každému, ich vinotéka je pestrá. „Máme bohatú ponuku slovenských odrodových a prívlastkových vín, ale i najobľúbenejšie zahraničné vína,“ prezentuje nápojový lístok čašníčka a znalkyňa vín Lenka Machlicová.

Žilinský Penzión Central Park má v meste naozaj centrálnu polohu. Park SNP (známy viac ako Sedláčkov sad), ktorý Žilinčania radi využívajú na stretnutia a kultúrne podujatia, je napojený na známe Hlinkové námestie, kde ústí i najväčšia i najdôležitejšia žilinská ulica – Národná. Napriek tomu, že je penzión takmer obkolesený pešou zónou a zeleňou priľahlého parku, je k nemu dobrý prístup autom a má i vlastné parkovisko. Skutočným centrom oddychu je predovšetkým vďaka službám – od krásneho ubytovania, wellness s masážami, saunou, jaccuzzi a oddychovým bazénom s protiprúdom a v neposlednom rade so svojou reprezentatívnou reštauráciou.

Hlavné správy zo Sme.sk

SVET

Babiš pre SME: Nie som skorumpovaný, ale ostatní sú

Kauza Čapí hnízdo je pomsta, tvrdí možný budúci český premiér.

TECH

Facebook sa radikálne mení, začal ukrývať správy

Nová funkcia rozdelí obsah do dvoch kanálov.

SVET

Trump urazil matku padlého vojaka. Navyše vraj klame

Vedel, do čoho ide, povedal o zabitom vojakovi prezident.

Neprehliadnite tiež

Grobský dvor – miesto, ktoré ponúka domácu atmosféru

Obdobie jesene je tu. Vychutnajte si domácu husacinu v Slovenskom Grobe. My sme navštívili Grobský dvor, kde nás privítali v príjemnej atmosfére v ich jesenne naladenej záhrade.

Nebezpečný kofeín?

Už dlho sa vedú spory o tom, či je kofeín nebezpečný. Mnohé štúdie dokazujú, že má zdraviu prospešné účinky, avšak všetko treba s mierou.

Tradičná domáca husacina v Grobskej izbe

Jeseň je symbolom farebných stromov, vína či husaciny. Preto sme sa rozhodli zavítať do Slovenského Grobu, aby sme zistili viac o histórii husaciny v tejto obci a v čom spočíva kvalita jej mäska. Na naše otázky nám veľmi ochotne odpovedali majitelia reštaurácie Grobská izba.

Uvarme si spoločné pivo

V Jama Craft Brewery už pár dobrých pív navarili, a čo vy? Teraz máte šancu podieľať sa na jednom z nich. Nie, nedošli im nápady, len chcú dať šancu aj tým vašim. Vyplňte formulár a pivovar uvarí pivo - „Vaše pivo“