SME

Grilovačka v záhrade je zážitok pre všetky zmysly

Grilovanie sa stalo populárnou spoločenskou udalosťou v nejednej slovenskej záhrade. Kto sa mu začne hlbšie venovať, zistí, že ide o ozajstné umenie. (Inzercia)

Zdroj: www.elgaucho.sk Pozorovať ako sa mäso správne griluje, je zaujímavý gurmánsky zážitok, ktorý opantá všetky zmysly . Naplno si ho možno vychutnať aj vďaka bratislavskej reštaurácii El Gaucho. Stačí si objednať termín a príbeh prípravy mäsa na ohni môžte vidieť do detailov na vlastné oči vo vašej záhrade alebo na firemnej terase. Tamojší kuchári nazývaní steakmani toto tajomstvo výborne ovládajú a vedia ho aj patrične predviesť.

Rodinná tradícia My sme mali to šťastie, že pri grile sa zvŕtal sám majiteľ tejto reštaurácie Nathan Himi. „Prečo som sa rozhodol pre steak house? Nuž, asi preto, že mäso mám veľmi rád,“ netají. „A potom je to aj rodinná tradícia. Naša rodina vlastní v Izraeli tri reštaurácie zamerané na prípravu steakov. Ja sám som prvý steakhouse otvoril pred pätnástimi rokmi v Prahe a neskôr aj v Bratislave.“

SkryťVypnúť reklamu

Ďalším z dôvodov, prečo si N. Himi zamiloval argentínsku kuchyňu, pre ktorú je typické grilovanie, je podľa neho jednoduchosť. „Porovnajme si ju trebárs s francúzskou kuchyňou, ktorá je postavená na komplikovaných receptúrach, vrátane desiatok druhov prácnych omáčok. Pravda, na argentínsku kuchyňu treba mať ten správny produkt, surovinu, teda mäso,“ zdôrazňuje. „Ak k tomu pridáte plnené pirôžky empanády, klobásy chorizo a štipľavú zeleninovú omáčku chimichuri, máte z toho nezabudnuteľný gurmánsky zážitok.“

Nie je gril ako gril Pri grilovaní je dôležité dbať na to, aby mäso neprišlo do styku s ničím iným okrem ohňa. V El Gaucho používajú unikátny gril zvaný radianti. Keďže pri jeho konštrukcii použili špeciálne vysoko odolné železo, na rozdiel od lávových grilov zabraňuje, aby sa uvoľnená para a tuk preniesli do nasledujúceho grilovania.

SkryťVypnúť reklamu

Tento čistý spôsob prípravy dodáva steakom originálnu chuť zdôraznenú servírovaním na špeciálnych podnosoch nazývaných paricha. Pod nimi je umiestnené rozžeravené uhlie, ktoré steaky nielen udržiava v teplom stave, ale tam aj a „dojdú“.

Pozorujeme ako N. Himi pripravuje na grile rôzne druhy steakov a dostáva sa nám k tomu aj patričný výklad. Prvou dôležitou zásadou je správna teplota ohňa. Keď sa mäso pečie na uhlí, musí byť pahreba pripravená vopred a v čase grilovania by mala byť navrchu biela. Za dôležité tiež označuje H. Himi piecť mäso na ohni najskôr z jednej strany, aby sa stihli uzavrieť jeho póry. Až potom ho osolí a dopečie z druhej strany. „Takto zostane zaručene šťavnaté,“ hovorí o svojich dlhoročných skúsenostiach.

A pridáva radu: „Hosť by si mal najskôr vybrať spôsob prepečenia a až potom druh mäsa. Čašníci v našom steakhouse mu radi poradia. Napríklad, ak chce dobre prepečený, teda well done, nie je na to vhodné mäso strip loin, teda z nízkej roštenky. Steak by bol tvrdý a úlohou čašníka je hosťa od toho odhovoriť.“

SkryťVypnúť reklamu

Kompletné služby Pred letnou sezónou sa v El Gaucho rozhodli pre novú službu – sú pripravení vybrať sa za svojimi hosťami do ich domovov či na pracoviská a spríjemniť im narodeniny a iné rodinné, priateľské či firemné oslavy. K tomu ponúkajú to najlepšie zo steakovej kuchyne, vrátane prvotriednej obsluhy. Miesto konania záhradnej grilovacej slávnosti v štýle barbeque môže byť rôzne. Napríklad terasa či atrium vo firemnej budove. Profesionálny cateringový El Gaucho Garden Grill tím všetko pripraví od naaranžovania miesta, zostavenia menu, grilovania, barových služieb, ozvučenia, party stanov, kvetinových a iných dekorácií, návrhu a tlače pozvánok, až po očistenie priestorov pred i po podujatí.

A menu prispôsobí danej udalosti. Chýbať by ale nemali steaky, hamburgery i klobásky, k tomu čerstvé šaláty, prílohy a nápoje.

SkryťVypnúť reklamu

Autor: www.elgaucho.sk

Komerčné články

  1. The Last of Us je späť. Oplatilo sa čakať dva roky?
  2. Wolt Stars 2025: Najviac cien získali prevádzky v Bratislave
  3. ČSOB Bratislava Marathon s rešpektom k nevidiacim a slabozrakým
  4. Inalfa otvára v Trnave 80 prestížnych pracovných miest
  5. V Rimavskej Sobote šijú interiéry áut do celého sveta
  6. Aké výsledky prinášajú investície do modernizácie laboratórií?
  7. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  8. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  1. Neuveríte, že ste v Poľsku. V tomto meste viac cítiť Škandináviu
  2. Na Južnej triede pribudne nový mestotvorný projekt
  3. Prichádzajú investičné príležitosti s víziou aj výnosom
  4. Wolt Stars 2025: Najviac cien získali prevádzky v Bratislave
  5. EQUILIBRIO v Nivy Tower: S výhľadom a víziou
  6. The Last of Us je späť. Oplatilo sa čakať dva roky?
  7. ČSOB Bratislava Marathon s rešpektom k nevidiacim a slabozrakým
  8. Inalfa otvára v Trnave 80 prestížnych pracovných miest
  1. Neuveríte, že ste v Poľsku. V tomto meste viac cítiť Škandináviu 15 046
  2. V Rimavskej Sobote šijú interiéry áut do celého sveta 13 375
  3. The Last of Us je späť. Oplatilo sa čakať dva roky? 6 994
  4. Pili sme pivo, ktoré sa nedá ochutnať nikde inde na svete 3 157
  5. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde 2 804
  6. Inalfa otvára v Trnave 80 prestížnych pracovných miest 2 599
  7. ČSOB Bratislava Marathon s rešpektom k nevidiacim a slabozrakým 2 516
  8. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva? 2 065
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Prácu šéfkuchára berie zároveň ako svoje hobby.

Život v zahraničí mu je prirodzenejší.


Michal Kordoš sa momentálne venuje kurzom varenia a pop-upom.

Varil v michelinských reštauráciách.


22

Hľadáte jedinečné gastronomické zážitky? Objavte výnimočné reštaurácie, ktoré ponúkajú nezabudnuteľné špeciality.


Peter Slačka v januári začal variť pre bistro Jolk.

Varil aj v michelinskej reštaurácii.


11
SkryťZatvoriť reklamu