Sushi dokáže prísť do práce i na výlet na hrádzu

Žijeme uponáhľanú dobu, ale jesť treba. Mnohí si zvykli, že jedlo príde za nimi až na pracovisko, domov, alebo trebárs aj do parku. (Inzercia)


Zdroj: sushitime.sk
V roznáške sushi ale aj jedál pripravených vo woku patrí firme Sushi Time v Bratislave i na Slovensku prvenstvo.
„Tento podnikateľský nápad sme dostali zhruba pred rokom, keď sme si uvedomili, že po Bratislave behá množstvo roznáškových áut najmä s pizzou a hotovými jedlami, ale ani jedno so sushi. Pritom ide o japonské jedlo, ktoré je vo svete veľmi trendové, má obrovskú popularitu, okrem iného aj preto, že spĺňa požiadavky zdravej výživy,“ hovorí spolumajiteľ firmy Ivan Žídek. „Pri príprave podnikateľského projektu sme tiež vychádzali z toho, že sushi bary a reštaurácie sú u nás pomerne drahé a zväčša poloprázne. Možno aj kvôli tomu, že niektorí ľudia ešte nemajú skúsenosti a nevedia ako sushi konzumovať. A tak sme sa im rozhodli ponúknuť alternatívu, teda že si toto jedlo môžu ochutnať aj v súkromí.“

Zaručená čerstvosť

Od nápadu k realizácii nebol iba povestný krok, ale množstvo náročných organizačných a administratívnych úkonov. Okrem iného aj preto, že sushi je svojim spôsobom na slovenské pomery výnimočné jedlo – obsahuje surové mäso. Prvotriedna kvalita surovín a prísne dodržiavanie hygieny sa považujú za samozrejmosť. A že to naozaj v Sushi Time platí, dokazuje aj fakt, že ako prvá a jediná donášková služba v Bratislave zaoberajúca sa výrobou sushi získala od Štátnej veterinárnej a potravinárskej správy povolenie, čo deklaruje, že výroba i rozvoz splnili podmienky prísnych noriem. Mimochodom, čerstvé suroviny, ktoré používajú, dovážajú z Viedne a Prahy.

Objednať sushi a jedlá z woku si môžu zákazníci prostredníctvom internetetu, telefonicky alebo osobne na recepcii prevádzky. Internetové objednávky je možné uhradiť bezhotovostne prostredníctvom služby CardPay.
Každý druh, ktorý je v ponuke, je detailne nafotený a popísaný. Nájdete tam nigiri sushi, kaviar sushi, maki či fotomaki, sašimi, tempura rolky, rôzne druhy šalátov, pochutiny i prílohy k jedlám ako ryža, chren wasabi či nakladaný ďumbier, ale i alkoholické i nealko nápoje.

Obľúbené sú aj bento boxy – tradičné japonské obedové škatuľky s kompletným jedlom a ryžou i sushi sety s pestrou zmeskou týchto špecialít . Z jedál z woku sú to najmä obľúbené thajské rezance pad thai či opekaná ryža s kuracím, lososím mäsom či krevetami. A objednať si možno aj sladkú bodku za jedlom v podobe dezertov, ako sú mozzi, kokosové guľky či sweet maki.

Už aj za hranice

Zdroj: sushitime.sk „Náš koncept je pochopiteľne iný ako reštauračný,“ pokračuje I. Žídek. „Na výrobu nepotrebujeme honosné priestory, dekorácie a drahý riad, nemusíme byť v centre mesta. A tak môžme sushi ponúkať za výrazne nižšie ceny. Donáška našich produktov sa od začiatku teší veľkej obľube. Dôkazom je vysoká návštevnosť našej stránky a 3 000 aktívnych facebookových fanúšikov. Náš koncept dokonca stihli po roku skopírovať štyri ďalšie firmy,“ dodáva.

Konkurencie sa ale v Sushi Time neobávajú. Naopak, svoje aktivity rozširujú aj za hranice. Ich výstižné logo, kde nájdete japonskú vlajku a hodiny, ktorých ručičky tvoria paličky, budú čoskoro poznať aj milovníci sushi a jedál z woku v Prahe, Brne a ďalších mestách.

Vopred viete, kedy jedlo príde

Stačí zakliknúť druh, dopísať počet kusov a objednávka je na svete, a to dokonca aj v čase, keď je výrobňa zatvorená. Dodávky zo Sushi Time fungujú od 10,30 do 22,00 hod. V čase od 14. do 17. hodiny sú happy hours, keď si objednávate s 15 %-nou zľavou. Systém vám vypočíta cenu vrátane rozvozu (podľa vzdialeností od 0 do 6 €) .
Jedlá sa vyrábajú tradičnými postupmi na základe objednávky, aby bola dodržaná čerstvosť, preto výrobky nie sú k dispozícii okamžite. Zákazník sa ale môže rozhodnúť, či je čas dodávky, ktorý sa dozvie na internete, ochotný akceptovať za to, že dostane čerstvé a nie predpripravené suchi.
Firma Sushi Time ponúka tiež kompletné cateringové služby. Znamená to, že sushi a jedlá z woku pripravia aj pre večierky, recepcie, rodinné oslavy. Pracovníci vedia podujatie naplánovať a zrealizovať tak, aby bolo pre všetkých hostí výnimočným gastronomickým zážitkom.

Kto je milovníkom sushi?
Prieskum, ktorý si dali urobiť v Sushi Time ukázal, že sushi si najčastejšie objednávajú mladí, scestovaní, dobre zarábajúci ľudia vo veku od 25 do 40 rokov. Teda nová generácia. Prevažujú ženy. Je to zrejme tým, že viac sledujú stravovacie trendy a nesporne vedia tiež oceniť, že náročnú prácu pri zháňaní potrebných surovín ako aj prípravu sushi za ne urobia skúsení odborníci a zdatní kuchári.

Hlavné správy zo Sme.sk

KULTÚRA

Film roka vyhlásili dvakrát, Oscara má Moonlight (minúta po minúte)

Muzikál La La Land vyhral šesť cien, ale na konci večera sa udial veľký trapas.

DOMOV

Kocáb: Kisku už dlho uznávam, ocenenie ma šokovalo

Pre SME hovorí, že je hrdý slniečkar. S tvrdou silou nemáme šancu.

KULTÚRA

Oscar nemá logiku. 5 dôvodov, prečo vyhral Moonlight

Mal šťastie, že nie je sci-fi.

TECH

Nokii sa podarilo vstať z mŕtvych. Ukázali Nokiu 3310

Majú Android, nízku cenu a dobrý hardvér.

Neprehliadnite tiež

Boli ste sa už niekedy najesť v garáži? Tá v Trenčíne stojí za to

Aj v priemyselnej zóne sa dá nájsť výborné miesto na večeru.

Staré Dobré Mexiko v Prešove: Už rozumieme prečo východniari chvália Šariš

Myslím, že naša premiéra v Prešove dopadla úspešne.

Piano Club v Prievidzi: Plzeň s kuracími dinosaurami

Aj v Prievidzi dostanete nefiltrovanú Plzeň z tanku. Stojí za to.


Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop