SME

Villa Betula ponúka rozprávkovú rodinnú dovolenku v srdci Liptova

Najväčšie detské ihrisko, jazdecký areál, golfové odpalisko s grínmi, domáce zvieratká na farme, zážitková gastronómia, blízkosť aquaparkov i Liptovskej Mary. Takúto pestrú kombináciu dovolenkových aktivít ponúka Villa Betula Resort pri Liptovskej Sielnic

Táto moderná trojhviezdičková dovolenková destinácia s orientáciou na rodiny s deťmi je v prevádzke celoročne. Vyrastať začala pod končiarmi Chočských vrchov a Západných Tatier ku koncu druhého milénia. „Pociťovali sme, že na Slovensku chýba miesto, kde môžu rodičia stráviť spolu s deťmi bezstarostné prázdniny plné zážitkov a rôznych zábavných aktivít,“ vysvetľuje začiatky podnikania generálna manažérka rezortu Anna Brezinová.

Všetko pre deti

Postupne tak k pôvodnému penziónu pribudlo nielen jazdecké centrum Mustang Aréna a tréningové golfové cvičisko driving range, ale aj viachektárový detský areál Babyland. Práve tu deti nájdu nafukovacie hrady, skákacie trampolíny, gigantickú preliezačku Tarantulu so šmykľavkovými toboganmi, terénnu detskú dráhu so šliapacími autíčkami a kárami, adrenalínovú centrifúgu, detskú lanovku a množstvo iných preliezačiek a atrakcií. V lete pribudne interiérové ihrisko pre detičky s fitnes centrom pre rodičov, odkiaľ môžu popri cvičení sledovať svoje ratolesti pri hre. Taktiež pribudne preliezačka, ktorá bude na Slovensku unikátom – s rozmerom 400 m2 a výškou až 9 metrov. Naraz sa tam bude môcť hrať viac ako sto detí. Dovezú ju zo zahraničia a je vytvorená tak, aby deti ani z najvyššieho bodu nemohli spadnúť. Zaujímavosťou je aj zvieracia farma, kde domáce zvieratká žijú vo voľnom výbehu, a deti ich tak môžu spoznať v ich prirodzenom prostredí.

SkryťVypnúť reklamu

Kempovanie opäť v móde

V centrálnej časti strediska je kemping. Tam si návštevníci môžu užiť tradičné kempovanie v prírode formou ubytovania v kompletne vybavených mobilných domčekoch pre stvor- až šesťčlenné rodiny, v karavanoch a obytných autách alebo v moderných rodinných stanoch so samostatnou kuchynkou. Samozrejmosťou sú udržiavané sociálne zariadenia a sprchy. „Pre nás je prioritou poskytovať hosťom služby na princípe rodinného prístupu tak, ako je to bežné v známych európskych strediskách v Alpách,“ prezradil projektový manažér destinácie Štefan Matuláni.

Zážitková gastronómia

Priamo v penzióne sa nachádza exkluzívna reštaurácia s dvomi letnými terasami susediacimi priamo s detským ihriskom, takže rodičia tu pokojne môžu popíjať kávu alebo čítať noviny, a pritom nestratia prehľad o tom, čo robia ich ratolesti.

SkryťVypnúť reklamu

Kuchyňa je zameraná na zážitkovú gastronómiu. V jesenných, zimných a jarných mesiacoch tam pravidelne organizujú tematické ochutnávky tradičných i exotických jedál podľa originálnych receptov šéfkuchárov Milana Maršalku a Zuzany Majerčíkovej.

Druhou špecialitou reštaurácie sú degustácie vyberaných domácich a zahraničných vín od malých producentov pod dohľadom profesionálneho someliera Martina Beňa. „Snažíme sa preferovať a propagovať málo známych, nezávislých, no o to kvalitnejších výrobcov vín prevažne zo Slovenska, Moravy a Maďarska, no napríklad v polovici októbra tu máme ochutnávku vín zo svetoznámej francúzskej vinárskej oblasti Chateauneuf-du-Pape ,“ približuje filozofiu reštaurácie M. Beňo.

Ocenenie od Únie materských centier

Všetko v penzióne, v reštaurácii aj v celom objekte je prispôsobené deťom, preto niet divu, že táto destinácia získala najvyššie hodnotenie od Únie materských centier ako zariadenie priateľské k deťom. Aj vďaka tomu tu môžu rodiny zažiť rozprávkovú dovolenku.

Komerčné články

  1. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  2. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  3. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  4. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  5. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže
  6. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna
  7. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky
  1. Tisíce ľudí sa tešia z vyšších platov
  2. Motoristi späť za volantom. Riziko nehôd opäť rastie.
  3. Lávové polia i skvostné pláže. Lanzarote je dôkazom sily prírody
  4. Tvorivé háčkovanie aj 30 otázok pre Hanu Gregorovú
  5. Budúci lesníci opäť v teréne: S LESY SR vysadia les novej generá
  6. Slovenské naj na jednom mieste. Stačí lúštiť
  7. Nový rekord v politickom terore utvorili Červení Khméri
  8. Šéf nemocníc v Šaci Sabol: Nemôžeme byť spokojní s počtom roboti
  1. Domácnosti pozor, od júla sa mení výpočet poplatkov za elektrinu 104 347
  2. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna 22 482
  3. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže 12 276
  4. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok 7 318
  5. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky 5 930
  6. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde 5 465
  7. Šaca - centrum robotickej chirurgie na východe Slovenska 4 554
  8. Pili sme pivo, ktoré sa nedá ochutnať nikde inde na svete 4 088
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Prácu šéfkuchára berie zároveň ako svoje hobby.

Život v zahraničí mu je prirodzenejší.


Michal Kordoš sa momentálne venuje kurzom varenia a pop-upom.

Varil v michelinských reštauráciách.


22

Hľadáte jedinečné gastronomické zážitky? Objavte výnimočné reštaurácie, ktoré ponúkajú nezabudnuteľné špeciality.


Peter Slačka v januári začal variť pre bistro Jolk.

Varil aj v michelinskej reštaurácii.


11
SkryťZatvoriť reklamu