Villa Betula ponúka rozprávkovú rodinnú dovolenku v srdci Liptova

Najväčšie detské ihrisko, jazdecký areál, golfové odpalisko s grínmi, domáce zvieratká na farme, zážitková gastronómia, blízkosť aquaparkov i Liptovskej Mary. Takúto pestrú kombináciu dovolenkových aktivít ponúka Villa Betula Resort pri Liptovskej Sielnic

Táto moderná trojhviezdičková dovolenková destinácia s orientáciou na rodiny s deťmi je v prevádzke celoročne. Vyrastať začala pod končiarmi Chočských vrchov a Západných Tatier ku koncu druhého milénia. „Pociťovali sme, že na Slovensku chýba miesto, kde môžu rodičia stráviť spolu s deťmi bezstarostné prázdniny plné zážitkov a rôznych zábavných aktivít,“ vysvetľuje začiatky podnikania generálna manažérka rezortu Anna Brezinová.

Všetko pre deti

Postupne tak k pôvodnému penziónu pribudlo nielen jazdecké centrum Mustang Aréna a tréningové golfové cvičisko driving range, ale aj viachektárový detský areál Babyland. Práve tu deti nájdu nafukovacie hrady, skákacie trampolíny, gigantickú preliezačku Tarantulu so šmykľavkovými toboganmi, terénnu detskú dráhu so šliapacími autíčkami a kárami, adrenalínovú centrifúgu, detskú lanovku a množstvo iných preliezačiek a atrakcií. V lete pribudne interiérové ihrisko pre detičky s fitnes centrom pre rodičov, odkiaľ môžu popri cvičení sledovať svoje ratolesti pri hre. Taktiež pribudne preliezačka, ktorá bude na Slovensku unikátom – s rozmerom 400 m2 a výškou až 9 metrov. Naraz sa tam bude môcť hrať viac ako sto detí. Dovezú ju zo zahraničia a je vytvorená tak, aby deti ani z najvyššieho bodu nemohli spadnúť. Zaujímavosťou je aj zvieracia farma, kde domáce zvieratká žijú vo voľnom výbehu, a deti ich tak môžu spoznať v ich prirodzenom prostredí.

Kempovanie opäť v móde

V centrálnej časti strediska je kemping. Tam si návštevníci môžu užiť tradičné kempovanie v prírode formou ubytovania v kompletne vybavených mobilných domčekoch pre stvor- až šesťčlenné rodiny, v karavanoch a obytných autách alebo v moderných rodinných stanoch so samostatnou kuchynkou. Samozrejmosťou sú udržiavané sociálne zariadenia a sprchy. „Pre nás je prioritou poskytovať hosťom služby na princípe rodinného prístupu tak, ako je to bežné v známych európskych strediskách v Alpách,“ prezradil projektový manažér destinácie Štefan Matuláni.

Zážitková gastronómia

Priamo v penzióne sa nachádza exkluzívna reštaurácia s dvomi letnými terasami susediacimi priamo s detským ihriskom, takže rodičia tu pokojne môžu popíjať kávu alebo čítať noviny, a pritom nestratia prehľad o tom, čo robia ich ratolesti.

Kuchyňa je zameraná na zážitkovú gastronómiu. V jesenných, zimných a jarných mesiacoch tam pravidelne organizujú tematické ochutnávky tradičných i exotických jedál podľa originálnych receptov šéfkuchárov Milana Maršalku a Zuzany Majerčíkovej.

Druhou špecialitou reštaurácie sú degustácie vyberaných domácich a zahraničných vín od malých producentov pod dohľadom profesionálneho someliera Martina Beňa. „Snažíme sa preferovať a propagovať málo známych, nezávislých, no o to kvalitnejších výrobcov vín prevažne zo Slovenska, Moravy a Maďarska, no napríklad v polovici októbra tu máme ochutnávku vín zo svetoznámej francúzskej vinárskej oblasti Chateauneuf-du-Pape ,“ približuje filozofiu reštaurácie M. Beňo.

Ocenenie od Únie materských centier

Všetko v penzióne, v reštaurácii aj v celom objekte je prispôsobené deťom, preto niet divu, že táto destinácia získala najvyššie hodnotenie od Únie materských centier ako zariadenie priateľské k deťom. Aj vďaka tomu tu môžu rodiny zažiť rozprávkovú dovolenku.

Hlavné správy zo Sme.sk

DOMOV

Faktúra za Kiskove lety stojí na vode

Premiér Robert Fico sa už takmer mesiac vyhráža tým, že pošle Andrejovi Kiskovi faktúru na takmer milión eur za lety do Popradu.

KOMENTÁRE

Faktúra za Kiskove lety pripomína šmejďácku historku

Niekto sa pokúša navodiť dojem, ako keby sa jednotlivé lety nemuseli schvaľovať.

BLOG MATÚŠA STEISA

Je bitcoin len zlatá baňa alebo finančná bublina?

Bitcoin má tento rok má za sebou skutočne divokú jazdu.

Neprehliadnite tiež

Odovzdávanie kuchárskej varechy v reštaurácii HU:MAN

S príchodom jesene odovzdal Ľubomír Herko pomyselnú štafetu jedinečného konceptu reštaurácie HU:MAN v podobe kuchárskej varechy. Jej držiteľom sa stal v gastronomickom svete uznávaný priekopník Peter Ďurčo.

Ako sa stravovať počas užívania antibiotík a kto vypestoval najkrajšie jablko na Slovensku?

Prinášame vám pestrý prehľad článkov o jedle, zdravom stravovaní a tipmi na víkendové varenie.

Svadba ako z rozprávky? Ak ste zo stredného Slovenska, máme skvelý tip

Milí páni, neberte si to osobne, no tento článok venujeme najmä vašim polovičkám. Žienky, čo by ste povedali na svadbu v krásnej záhrade? V Zlatom dukáte vám to s radosťou splnia.

Prvý ležiak na svete vznikol v Plzni. Fenomén menom Pilsner Urquell

Stačila kombinácia meštianskej nespokojnosti a talentu bavorského sládka.

Grobský dvor – miesto, ktoré ponúka domácu atmosféru

Obdobie jesene je tu. Vychutnajte si domácu husacinu v Slovenskom Grobe. My sme navštívili Grobský dvor, kde nás privítali v príjemnej atmosfére v ich jesenne naladenej záhrade.