SME

Košický Pablo so stredomorským temperamentom

Centrum Košíc s rozsiahlou pešou zónou ponúka mnoho kultúrnych, historických alebo aj nákupných dôvodov na korzovanie. Ak by ste si potom radi posedeli a domov je ešte ďaleko, nablízku je dobrá adresa – reštaurácia Pablo. (Inzercia)

Tento podnik hľadajte na Kováčskej ulici. Už samotný názov napovedá, že hostí tam čaká španielska kuchyňa, receptúry, atmosféra. Takto pred piatimi rokmi Pablo začínal a aj si nachádzal svoju cieľovú skupinu. Avšak nebola dostatočná na to, aby sa reštaurácia ekonomicky adaptovala.

A tak potom prešla viacerými fázami vývoja, hľadala novú identitu, no stále si udržiavala ráz stredozemskej kuchyne. Postupne sa začala zameriavať na špecifické jedlá, ktoré vyhľadávajú istí zákazníci. Príkladom môže byť čierna treska. Najnovšie sa tam rozhodli pre ďalšiu modifikáciu – vidieckejší rozmer. Jednoduchý, ale o to príjemnejší. Ponúkajú jedlá, ktoré si viete objednať hocikde v bistre v Španielsku, Taliansku či Francúzsku a nemusí to byť práve reštaurácia s personálom v rukavičkách a somelierom. Skôr sú to jedlá, ktoré v týchto krajinách bežne jedávajú aj v domácnostiach.

SkryťVypnúť reklamu

Pohodlie ako doma

Rokmi sa reštaurácia rozrastala. Začínala s hlavným priestorom (dnešná zadná časť) vyzdobeným na mieru vyrobenými replikami Picassa. Neskôr pribudla zimná záhrada s kozubom, čím sa vnútri oddelil konzumný priestor od oddychového a to dodalo reštaurácii osobitú atmosférou. Inšpiráciu čerpali práve na vidieku v stredozemí, kde si v skromnejších príbytkoch zvyknú ľudia v interiérových kozuboch aj opekať. V Pable až tak ďaleko nezašli.

Nízke stoličky, pohár dobrého vína, trebárs aj cigara a – vyložené nohy. Hostia na to ešte nie sú zvyknutí, personál ich postupne naviguje, nech si urobia pohodlie ako doma. Môžu si pospájať stoly, gauče, zobrať vankúše, deky... Skvelý priestor na nerušené diskusie o čomkoľvek. Nekladú vám príbor pod nos, nenútia vás konzumovať. Ak nerátame tapas, na ktorých si v Pable dali záležať. No opäť s dôrazom na jednoduchosť. Zemiaková tortilla, nátierky, marinované olivy...

SkryťVypnúť reklamu

Ďalšou alternatívou je letná záhrada so slnečníkmi a netradičnými limonádami, aké sa pripravovali za čias našich starých mám niekde pri mori. S levanduľou, ružovými lupeňmi, malinami, citrónom. Ak napríklad skombinujete levanduľu s citrónom, pripomína to gin. A máte intenzívny pocit, že pijete alkohol.

Lákajú aj akciami

Väčšina klientely chodí do Pabla predovšetkým kvôli kuchyni. Medzi top objednávky patria steaky, bravčová panenka s omáčkou z modrého syra zabalená v slaninke. No výborný ohlas majú aj jedlá akoby z bistra, avšak s dotykom stredozemia. Napríklad šalát s grilovaným mäsom a tymianom.

Lákadlom sú aj rôzne akcie. Napríklad happy time - medzi 15. až 19.hodinou, teda 30-percentná zľava na všetky jedlá. Zámerom je umožniť ľuďom po práci nebežať domov do ďalšej šichty do kuchyne, ale za rovnaké náklady, no bezprácne a s obsluhou sa najesť v Pable.

SkryťVypnúť reklamu

Vernosť pre konzumáciu obedového menu podporuje akcia 6+1. Každé siedme jedlo je zadarmo. Zákazník dostane kartičku, po šiestich pečiatkach si objednáva grátis. Ak by mal záujem aj o vernostný bonus, mal by v rámci nejakej party minúť aspoň 200 eur. Odmenou je kredit vo výške 20 percent z objednávky využiteľný kedykoľvek a navyše trvalá 10 percentná zľava na všetky jedlá.

Zábava graduje o dvere ďalej

Pablo má pestrú klientelu. Vôbec sa nesnaží zamerať na konkrétnu cieľovú skupinu. Zámerom je osloviť aj ľudí, ktorí bežne nechodia do reštaurácie. Chcú im dokázať, že dnes sú reštaurácie prístupne komukoľvek – aj cenami, aj chuťami, aj prístupom.

Ak sa vám v Pable zdá, že zábava by po večeri mohla ešte gradovať, je to najmenší problém a bez akejkoľvek námahy. Len sa presuniete o pár metrov. Doslova, lebo Pablo od Retro cult clubu (má rovnakého majiteľa) delia len prechodové dvere. Je súčasťou tej istej budovy. A môžete sa baviť aj do štvrtej do rána.

SkryťVypnúť reklamu

Autor: restauracie

Komerčné články

  1. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  2. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  3. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  4. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  5. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže
  6. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna
  7. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky
  1. Tisíce ľudí sa tešia z vyšších platov
  2. Motoristi späť za volantom. Riziko nehôd opäť rastie.
  3. Lávové polia i skvostné pláže. Lanzarote je dôkazom sily prírody
  4. Tvorivé háčkovanie aj 30 otázok pre Hanu Gregorovú
  5. Budúci lesníci opäť v teréne: S LESY SR vysadia les novej generá
  6. Slovenské naj na jednom mieste. Stačí lúštiť
  7. Nový rekord v politickom terore utvorili Červení Khméri
  8. Šéf nemocníc v Šaci Sabol: Nemôžeme byť spokojní s počtom roboti
  1. Domácnosti pozor, od júla sa mení výpočet poplatkov za elektrinu 104 353
  2. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna 22 491
  3. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže 12 280
  4. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok 7 332
  5. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky 5 937
  6. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde 5 472
  7. Šaca - centrum robotickej chirurgie na východe Slovenska 4 554
  8. Pili sme pivo, ktoré sa nedá ochutnať nikde inde na svete 4 087
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Prácu šéfkuchára berie zároveň ako svoje hobby.

Život v zahraničí mu je prirodzenejší.


Michal Kordoš sa momentálne venuje kurzom varenia a pop-upom.

Varil v michelinských reštauráciách.


22

Hľadáte jedinečné gastronomické zážitky? Objavte výnimočné reštaurácie, ktoré ponúkajú nezabudnuteľné špeciality.


Peter Slačka v januári začal variť pre bistro Jolk.

Varil aj v michelinskej reštaurácii.


11
SkryťZatvoriť reklamu