V Pekingu má veľký úspech reštaurácia podávajúca penisy

O Číňanoch sa hovorí, že zjedia všetko, čo má nohy a krídla. A známe je tiež, že čínski kuchári dokážu naozaj chutne spracovať akékoľvek mäso. V reštaurácii s názvom Guolizhuang Penis Restaurant v Pekingu i Atlante sa špecializujú na úpravu penisov rôzny

Prvú reštauráciu, kde začali podávať rôzne upravené genitálie zo zvierat, otvorila pôvodom čínska rodina Guovcov v Čínskej štvrti americkej Atlanty už pred 55 rokmi. Politické zmeny v Číne umožnili, že pred piatimi rokmi mohli začať podnikať aj v domovskej krajine. V Pekingu vybudovali reštauráciu, ktorá už názvom dáva jasne najavo, načo sa špecializuje – Guolizhuang Penis Restaurant. V súčasnosti už reštaurácie tohto mena vytvárajú v Pekingu niekoľkopočetnú franchisovú sieť.

V Guolizhuang Penis Restaurant dostanete jedlá z penisov jakov, jeleňov, hadov, koní, tuleňov, oslov, koní, psov, capov či kačíc. Celkovo z vyše 30 druhov zvierat. Majitelia reštaurácie hovoria, že ide o diétnu reštauráciu a alkohol tam príliš neponúkajú. Možno zo strachu, že by v príliš uvoľnenej nálade prišiel na rad posmech. Mnohí hostia si však niečo na posilnenie odvahy radi vypýtajú.

Deťom vstup zakázaný

Zakladateľ siete Guo li Zuang má dnes cez osemdesiatku a je na dôchodku. Kedysi žil v Taiwane a už tam sa začal zaoberať tradičnou čínskou medicínou. Jeho reštauráciu v Pekingu nájdete v pekne zreštaurovanom dome pri Západnom jazere.

Nápad otvoriť niečo také iste neľutuje. Odvážni muži tam vraj radi chodia kvôli afrodiziatickým účinkom týchto častí zvierat. Obsluha v reštaurácii však pripomenie, že je potrebná pravidelná konzumácia. Odvážnym ženám konzumácia zvieracích penisov vraj dobre vplýva na pleť. Tie tam však vidno naozaj zriedka a keď, tak zvyčajne so starším partnerom.

Najčastejšími hosťami sú manažéri so svojimi obchodnými partnermi a medzi pozvanými bývajú vraj často aj štátni úradníci, pre ktorých to je „všimné“ za nejakú službu.

Pre čínskych hostí údajne nejde o skúšku odvahy ale skôr liečbu libida. Turisti prichádzajú najmä zo zvedavosti a viac ako konzumácii sa venujú zvedavému pozorovaniu a debate s personálom.

Mimochodom, deti tam majú vstup zakázaný, lebo konzumácia takýchto jedál s vysokým obsahom hormónov by údajne mohla negatívne vplývať na ich rast.

Psí penis pre šťastie

Penisy dokážu upraviť kuchári reštaurácie na akýkoľvek spôsob. Varené, pečené, grilované... ale aj na karí či s čili korením, s omáčkou i bez nej, s rôznymi druhmi zeleniny. Niektoré druhy, napríklad penis z kanadského tuleňa, si však treba objednať vopred, lebo nie vždy je „na sklade“.

Zaujímavé sú aj názvy jedál na jedálnom lístku. Romantické, vzletné. Napríklad Esencia Zlatého Budhu, Vstávanie vtáka Fénixa z popola, Jazmínové kvety s tisícmi lupienkov či Hľadanie pokladov v púštnom piesku. Lupienky v jazmínovom kvete znamenajú na tenučko nakrájaný oslí penis. Ovčie penisy poliate nasladlou majonézou zas dostali meno Henryho bič.

Ceny v tejto reštaurácii nie sú nízke. Degustačný tanier s kúskami desiatich druhov penisov je za 89 eur. Mimoriadne cenený je penis z jaka a stojí v prepočte 80 eur, ale také ovčie či jelenie sú celkom lacné – stačí desať eur.

Ochutnať možno dokonca aj penis z tigra, ale na to už treba vlastniť členskú kartu. Platinová, teda najdrahšia, stojí takmer tisíc eur. Problémom je, že zabíjanie tigrov je v Číne nelegálne. Našťastie takáto objednávka sa objaví sotva raz či dvakrát v roku. Obyčajne od ľudí, ktorí sa chcú vystatovať svojim bohatstvom.

Na záver večera dostane hosť škatuľku previazanú mašličkou, ktorá skrýva psí penis. Vraj pre šťastie a ako ochrana pred zlými vplyvmi.

Hlavné správy zo Sme.sk

ŽENA

Facky, traumy, málo ľudskosti. Aj tak zobrazuje dokument slovenské pôrodníctvo

Znova sa hovorí o pôrodoch, ozývajú sa traumatizované ženy.

DOMOV

Za nástenku dostali dlhoročné tresty Janušek a Štefanov

Exministri výstavby za SNS budú jediní odsúdení.

KOMENTÁRE

Janušek je len Ficov figový list

Nemožno sa ubrániť pocitu, že ide o ukážkový prípad selektívnej spravodlivosti.

Neprehliadnite tiež

Grobský dvor – miesto, ktoré ponúka domácu atmosféru

Obdobie jesene je tu. Vychutnajte si domácu husacinu v Slovenskom Grobe. My sme navštívili Grobský dvor, kde nás privítali v príjemnej atmosfére v ich jesenne naladenej záhrade.

Nebezpečný kofeín?

Už dlho sa vedú spory o tom, či je kofeín nebezpečný. Mnohé štúdie dokazujú, že má zdraviu prospešné účinky, avšak všetko treba s mierou.

Tradičná domáca husacina v Grobskej izbe

Jeseň je symbolom farebných stromov, vína či husaciny. Preto sme sa rozhodli zavítať do Slovenského Grobu, aby sme zistili viac o histórii husaciny v tejto obci a v čom spočíva kvalita jej mäska. Na naše otázky nám veľmi ochotne odpovedali majitelia reštaurácie Grobská izba.

Uvarme si spoločné pivo

V Jama Craft Brewery už pár dobrých pív navarili, a čo vy? Teraz máte šancu podieľať sa na jednom z nich. Nie, nedošli im nápady, len chcú dať šancu aj tým vašim. Vyplňte formulár a pivovar uvarí pivo - „Vaše pivo“