V Pekingu má veľký úspech reštaurácia podávajúca penisy

O Číňanoch sa hovorí, že zjedia všetko, čo má nohy a krídla. A známe je tiež, že čínski kuchári dokážu naozaj chutne spracovať akékoľvek mäso. V reštaurácii s názvom Guolizhuang Penis Restaurant v Pekingu i Atlante sa špecializujú na úpravu penisov rôzny

Prvú reštauráciu, kde začali podávať rôzne upravené genitálie zo zvierat, otvorila pôvodom čínska rodina Guovcov v Čínskej štvrti americkej Atlanty už pred 55 rokmi. Politické zmeny v Číne umožnili, že pred piatimi rokmi mohli začať podnikať aj v domovskej krajine. V Pekingu vybudovali reštauráciu, ktorá už názvom dáva jasne najavo, načo sa špecializuje – Guolizhuang Penis Restaurant. V súčasnosti už reštaurácie tohto mena vytvárajú v Pekingu niekoľkopočetnú franchisovú sieť.

V Guolizhuang Penis Restaurant dostanete jedlá z penisov jakov, jeleňov, hadov, koní, tuleňov, oslov, koní, psov, capov či kačíc. Celkovo z vyše 30 druhov zvierat. Majitelia reštaurácie hovoria, že ide o diétnu reštauráciu a alkohol tam príliš neponúkajú. Možno zo strachu, že by v príliš uvoľnenej nálade prišiel na rad posmech. Mnohí hostia si však niečo na posilnenie odvahy radi vypýtajú.

Deťom vstup zakázaný

Zakladateľ siete Guo li Zuang má dnes cez osemdesiatku a je na dôchodku. Kedysi žil v Taiwane a už tam sa začal zaoberať tradičnou čínskou medicínou. Jeho reštauráciu v Pekingu nájdete v pekne zreštaurovanom dome pri Západnom jazere.

Nápad otvoriť niečo také iste neľutuje. Odvážni muži tam vraj radi chodia kvôli afrodiziatickým účinkom týchto častí zvierat. Obsluha v reštaurácii však pripomenie, že je potrebná pravidelná konzumácia. Odvážnym ženám konzumácia zvieracích penisov vraj dobre vplýva na pleť. Tie tam však vidno naozaj zriedka a keď, tak zvyčajne so starším partnerom.

Najčastejšími hosťami sú manažéri so svojimi obchodnými partnermi a medzi pozvanými bývajú vraj často aj štátni úradníci, pre ktorých to je „všimné“ za nejakú službu.

Pre čínskych hostí údajne nejde o skúšku odvahy ale skôr liečbu libida. Turisti prichádzajú najmä zo zvedavosti a viac ako konzumácii sa venujú zvedavému pozorovaniu a debate s personálom.

Mimochodom, deti tam majú vstup zakázaný, lebo konzumácia takýchto jedál s vysokým obsahom hormónov by údajne mohla negatívne vplývať na ich rast.

Psí penis pre šťastie

Penisy dokážu upraviť kuchári reštaurácie na akýkoľvek spôsob. Varené, pečené, grilované... ale aj na karí či s čili korením, s omáčkou i bez nej, s rôznymi druhmi zeleniny. Niektoré druhy, napríklad penis z kanadského tuleňa, si však treba objednať vopred, lebo nie vždy je „na sklade“.

Zaujímavé sú aj názvy jedál na jedálnom lístku. Romantické, vzletné. Napríklad Esencia Zlatého Budhu, Vstávanie vtáka Fénixa z popola, Jazmínové kvety s tisícmi lupienkov či Hľadanie pokladov v púštnom piesku. Lupienky v jazmínovom kvete znamenajú na tenučko nakrájaný oslí penis. Ovčie penisy poliate nasladlou majonézou zas dostali meno Henryho bič.

Ceny v tejto reštaurácii nie sú nízke. Degustačný tanier s kúskami desiatich druhov penisov je za 89 eur. Mimoriadne cenený je penis z jaka a stojí v prepočte 80 eur, ale také ovčie či jelenie sú celkom lacné – stačí desať eur.

Ochutnať možno dokonca aj penis z tigra, ale na to už treba vlastniť členskú kartu. Platinová, teda najdrahšia, stojí takmer tisíc eur. Problémom je, že zabíjanie tigrov je v Číne nelegálne. Našťastie takáto objednávka sa objaví sotva raz či dvakrát v roku. Obyčajne od ľudí, ktorí sa chcú vystatovať svojim bohatstvom.

Na záver večera dostane hosť škatuľku previazanú mašličkou, ktorá skrýva psí penis. Vraj pre šťastie a ako ochrana pred zlými vplyvmi.

Hlavné správy zo Sme.sk

Podcast Dobré ráno

Dobré ráno: V akom stave sú slovenské autobusy, ak ich nepustia do Rakúska

Aká je kvalita autobusov na cestách.

KOMENTÁR PETRA TKAČENKA

Majstra populizmu nemá kto nahradiť

Skutočný talent vie škodiť aj z opozície.

Neprehliadnite tiež

Zábavný kvíz o varení

Otestujte či máte vzťah k vareniu a patríte do kuchyne. Tak čo, hodí sa vám kuchárska zástera?

Viete v čom je francúzska kuchyňa výnimočná?

Francúzsko je vo svete preslávené najmä kvalitným vínom, syrmi, morskými plodmi, ako aj svojou originalitou, vysokou úrovňou prípravy jedál a pestrosťou pokrmov. Otestujte sa v kvíze o francúzskej kuchyni a zistite, v čom je jedinečná!

Vyznáte sa v svetovej gastronómii?

Otestujte sa a zistite, či ste skutočný odborník vo svete gastronómie. Ak radi varíte, listujete najnovšie kuchárky a trávite čas v kuchyni, tento kvíz určite hravo zvládnete!

Na tradičný japonský ramen chodia do Bratislavy aj Japonci z Olomouca

O tom, čo znamená pravý tradičný japonský ramen, kde si ho môžete dať a či aj Japonec príde na toto typické národné jedlo do bistra v Bratislave, sme sa rozprávali so spolumajiteľom Gonnsuke Ramen Petrom Bohovom.

Byť šéfkuchárom znamená kvalitne variť, ale aj pracovať so svojím tímom

Preto sme vyspovedali šéfkuchára NH Bratislava Gate One, Viliama Turčana, ktorý nám porozprával o svojich začiatkoch, ale aj o miestach, ktoré sa stali inšpiráciou jeho kuchyne.