SME

Čo nového v Sushihanil v Žiline?

Reštaurácia Sushihanil je exkluzívnym zastúpením japonskej gastronómie, kultúry a pohostinnosti. Poskytujeme štýlové prostredie kozmopolitnej reštaurácie vhodné nielen na pracovné stretnutia ale aj pokoj a relaxačnú atmosféru pre rodinné či priateľské posedenia.

(Zdroj: Sushihanil )

Sushi, asi najznámejšia a podstatná časť japonskej gastronómie, sa považuje za ideálny pokrm zdravého stravovania nielen pre nízky obsah tuku a kalórii, ale aj pre množstvo vitamínov a minerálnych látok.

Horúcou novinkou Sushihaniluje možnosť objednať si a vychutnať špeciality japonskej kuchyne aj doma. Jednoducho stačí si objednať a to formou objednávky a rozvozu cez @bistro.sk. V ponuke rozvozu nájdete nielen sushi, ale aj teplú japonskú kuchyňu, výborné sýte polievky a tradičné japonské dezerty.

SkryťVypnúť reklamu

Darčekový box zo Sushihanilumôže byť aj vhodnou formou daru pre Vašich priateľov a blízkych. Môžete si ho objednať podľa Vášho želania, radi Vám poradíme. Zavolajte priamo k nám 041/5166711.

Sushi je najznámejším pokrmom japonskej kuchyne. Obľúbené je pre svoju rafinovanosť, výraznú chuť a nekonečnú variabilitu. Stalo sa populárnym aj v našich podmienkach, nielen ako príjemná zmena v jedálničku, ale aj ako súčasť zdravého zdravotného štýlu.

Ryby sú zdrojom kvalitných bielkovín a nenasýtených kyselín, no surová ryba si zachová najviac vitamínov a zdraviu prospešných látok. V sushi nejde len o jemnú chuť čerstvej ryby , ale aj o vyváženú kombináciu sladkej, slanej, kyslej a pikantnej chuti, ktoré sa v lahodných jednohubkách skývajú.

Sushi ryža – základ každého sushi, je po uvarení dochutená ryžovým octom a cukrom. Jemná sladkokyslá chuť je základom, ktorý neskôr rozbieha celú symfóniu chutí. Skôr, ako si sushi vložíte do úst, treba ho zľahka namočiť v miske so sójovou omáčkou s troškou zelenej chrenovej pasty wasabi. Chute sa spoja do výnimočného celku.

SkryťVypnúť reklamu

Japonci sushi rozdeľujú do niekoľkých skupín, dve základné sú nigiri a maki. Pri oboch je základom ryža, názvy obrazne pomenúvajú spôsob ich prípravy, nigiri vo voľnom preklade znamená uchopiť do ruky a rovnakým spôsobom sa pri jeho príprave tvaruje ryža...

Maki sushi sa roluje a balí do morských rias pomocou bambusovej rohožky a následne sa rovnomerne pokrája na šúľky. Podáva sa buď ako hlavné jedlo, alebo ako predposledné jedlo japonského menu.

Komerčné články

  1. Inštruktorky sebaobrany: Najväčšia hrozba nie je cudzí muž v tme
  2. Dobrý nápad na podnikanie nestačí. Firmy prezradili, čo funguje
  3. Realitný fond IAD IRF dosiahol historicky najvyššie zhodnotenie
  4. Ako zvládnuť podnikanie, rodinu aj voľný čas bez kompromisov?
  5. Môže hudba pomôcť neurologickým pacientom lepšie chodiť?
  6. Veterné parky: vizuálny smog alebo nová estetika energetiky?
  7. Elektrické autá v zahraničí: poplatky za nabíjanie a diaľnice
  8. Muži, nepodceňujte návštevu kardiológa. Srdce máte len jedno
  1. Skvelý sortiment za výnimočne nízke ceny nájdete v Pepco
  2. S nami máte prístup do všetkých záhrad
  3. Dobrý nápad na podnikanie nestačí. Firmy prezradili, čo funguje
  4. Ako pripraviť motorku na sezónu: Rady pre bezpečnú jazdu
  5. Ako zvládnuť podnikanie, rodinu aj voľný čas bez kompromisov?
  6. Realitný fond IAD IRF dosiahol historicky najvyššie zhodnotenie
  7. Emma Tekelyová a tvorenie na jarné dni a Veľkú noc
  8. Inštruktorky sebaobrany: Najväčšia hrozba nie je cudzí muž v tme
  1. Inštruktorky sebaobrany: Najväčšia hrozba nie je cudzí muž v tme 13 368
  2. AI o nej píše, že je symbolom odvahy. Kvôli jedinému protestu 8 966
  3. Dobrý nápad na podnikanie nestačí. Firmy prezradili, čo funguje 7 529
  4. Elektrické autá v zahraničí: poplatky za nabíjanie a diaľnice 6 700
  5. Muži, nepodceňujte návštevu kardiológa. Srdce máte len jedno 6 609
  6. Nevšedný ostrov. Ischia priťahuje pozornosť čoraz viac turistov 5 129
  7. Realitný fond IAD IRF dosiahol historicky najvyššie zhodnotenie 4 565
  8. Slovenskí milionári minulý rok bohatli rekordným tempom 3 355
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Michal Kordoš sa momentálne venuje kurzom varenia a pop-upom.

Varil v michelinských reštauráciách.


22

Hľadáte jedinečné gastronomické zážitky? Objavte výnimočné reštaurácie, ktoré ponúkajú nezabudnuteľné špeciality.


Peter Slačka v januári začal variť pre bistro Jolk.

Varil aj v michelinskej reštaurácii.


11

Vyhľadávaná reštaurácia McDonald's na Hornej Nitre prešla v týchto dňoch výraznou premenou, ktorá prináša viacero noviniek pre ešte lepší zákaznícky zážitok.


SkryťZatvoriť reklamu