INZERCIA

Chuť Japonska v Žiline? Aj vy máte príležitosť byť jeho súčasťou

Japonská kuchyňa sa stáva čím ďalej, tým viac obľúbenou kuchyňou po celom svete. Výnimkou nie je ani Slovensko.

(Zdroj: http://www.sushihanil.sk/)

Z tohto dôvodu Vás aj my pozývame na cestu plnú chutí a vôní naprieč Japonskom, do Žilinskej reštaurácie SUSHIHANIL. Sushi, asi najznámejšia a podstatmá súčasť japonskej gastronómie, sa považuje za ideálny pokrm zdravého stravovania nielen pre nízky obsah tuku a kalórii, ale aj pre množstvo vitamínov, minerálnych látok, kvalitných bielkovín, jódu, nenasýtených kyselín a proteínov. Vďaka svojmu pestrému zloženiu je japonská kuchyňa známa predovšetkým priaznivým vplyvom na ľudské zdravie a dlhovekosť.

Sushi je v Japonsku a po celom svete obľúbené pre výraznú chuť, nekonečnú variabilitu a rafinovanosť a pri stolovaní poskytuje nielen gurmánsky, ale aj estetický zážitok.

Zaujíma aj Vás ako sa SUSHIHANIL dostal do Žiliny, v čom je výnimočný a prečo si personál vedenie starostlivo vyberá? Ak áno, tak viac Vám prezradí majiteľka reštaurácie p. Monika Mahdoňová.

Monika, prezradíte nám Vaše začiatky a zážitky s Japonskou kuchyňou a reštauráciou SUSHIHANIL?

Reštaurácia je v prevádzke už 10 rokov. Otvorili ju majitelia bratislavskej sushi reštaurácie a asi po roku od otvorenia sme ju s manželom po vzájomnej dohode prevzali pod vlastné krídla. Priznám sa, že začiatky neboli vôbec jednoduché, nakoľko v tom období bola japonská kuchyňa ešte cudzia a chvíľu trvalo, kým si ľudia zvykli na niečo nové.

Dnes nám robí radosť, že ľudia dokážu mať z jedla zážitok a radi sa k nám vracajú. Ja sama som sa učila jesť sushi pár mesiacov, kým som si našla kombinácie, ktoré mi chutia. Z jedálneho lístka by som určite odporučila našu Dragon rolku s krevetami a čerstvým avokádom, ktorú aj ja milujem. Teší ma, že sushi majú radi naše deti a dokonca aj moja mama vo veku 70 rokov má veľmi rada sushi a čerstvé ryby.

Čo považujete v SUSHIHANIL za výnimočné a čím sa odlišujete od iných reštaurácii?

Skvelou novinkou je jedálny lístok v Ipadoch, kde si môžu naši hostia pozrieť fotky jednotlivých jedál, dočítajú sa rôzne zaujímavé informácie, vedia si prezrieť archív z akcíí v SUSHIHANIL, či recenzie od prominentných hostí.

Ak sa zameriame na našu ponuku, tak za výnimočný považujeme celý jedálny lístok. Naši hostia obľubujú skvelé japonské polievočky ako napr. TOM YUM s kokosovým mliekom či široký výber špeciálnych roliek z čerstvých rýb a zeleniny.

Pochutí si vo Vašej reštaurácii aj človek, ktorý nemá rád ryby?

Samozrejme, myslíme aj na týchto zákazníkov. V našej ponuke nájdete aj rôzne druhy mäsa, zaujímavé môžu byť kačacie prsia na japonský spôsob so skvelou omáčkou teriyaki.

Nemyslíte si, že ľudia, ktorí nevedia jesť paličkami, môže návšteva sushi reštaurácie odradiť?

Nikto sa nemusí báť, keď nevie jesť paličkami. Sushi sa môže jesť aj rukami. Každý hosť dostane teplý uteráčik, ktorým si môže pred konzumáciou ruky utrieť.

Aký nápoj by ste odporučili k sushi?

Skôr ako si začnete vychutnávať svoj zážitok na tanieri, odporúčame Vám vyskúšať tradičný japonský alkohol – saké. Ak by som mala poradiť nealkoholický nápoj, tak odporúčam naše špeciálne čaje sencha, matcha, zelený čaj s vôňou sakury i veľmi obľúbený diamantový čaj. Je toho veľa, treba prísť.

V prípade, že máte chuť na niečo iné, tak bude pre Vás tým pravým nápojovým sprievodcom Čajový lístok, ktorého vhodný výber Vám uľahčí náš personál.

Dozvedeli sme sa, že personál do reštaurácie starostlivo vyberáte a máte väčšinou stabilných ľudí. Prečo ste sa rozhodli rozšíriť rady a čo by mal uchádzač spĺňať?

Hlavným dôvodom je vyťaženosť prevádzky. Keďže dbáme na kvalitu našej kuchyne, rovnaké nároky máme aj na našich zamestnancov. Dobrý kolektív v práci vytvára nielen dobrú atmosféru v kuchyni, ale rovnako to cítiť aj medzi zákazníkmi. Preto si pri výbere dávame veľmi záležať. A čo by mal spĺňať? Uvítame uchádzačov so skúsenosťami na pozícii čašník alebo kuchár s chuťou učiť sa nové veci.

Chceli by ste aj vy pracovať v mieste, kde fantázia a kvalitné jedlo dokáže vytvoriť nový zážitok z jedla? Láka Vás chodiť do práce, kde je cítiť vôňa orientu a chuť japonskej kuchyne?

Reštaurácia SUSHIHAIL rozširuje svoje rady a dáva príležitosť šikovným ľuďom zamilovať sa do jej orientálnych tajov. V prípade, že máte záujem stať sa súčasťou nášho tímu, pošlite nám, prosím, životopis na e-mail: monika@uir.sk.


Hlavné správy zo Sme.sk

ŠPORT

Vyhrať celú Tour? A prečo by som mal, smial sa Sagan

Vraj to ešte nie je najlepšia forma a musí popracovať. Aj tak posunul hranice.

ŽENA

Etnologička: Aj na slovenskej dedine boli panny len naoko

O predstieraných, posvätných aj starých pannách rozpráva Tatiana Bužeková.

Neprehliadnite tiež

Viete v čom je francúzska kuchyňa výnimočná?

Francúzsko je vo svete preslávené najmä kvalitným vínom, syrmi, morskými plodmi, ako aj svojou originalitou, vysokou úrovňou prípravy jedál a pestrosťou pokrmov. Otestujte sa v kvíze o francúzskej kuchyni a zistite, v čom je jedinečná!

Vyznáte sa v svetovej gastronómii?

Otestujte sa a zistite, či ste skutočný odborník vo svete gastronómie. Ak radi varíte, listujete najnovšie kuchárky a trávite čas v kuchyni, tento kvíz určite hravo zvládnete!

Viete, ako chutí dobrá káva?

Iba 5 - 10 % ľudí, ktorí pijú kávu, sa zaujíma o kávový svet a vidí hodnotu dobrej a kvalitnej kávy. K zvyšovaniu tohto čísla napomáhajú kaviarne s ponukou kvalitných výberových a filtrovaných káv. Dávajú priestor novým pražiarňam a ukazujú ľuďom, ako chutí dobrá káva.

Na tradičný japonský ramen chodia do Bratislavy aj Japonci z Olomouca

O tom, čo znamená pravý tradičný japonský ramen, kde si ho môžete dať a či aj Japonec príde na toto typické národné jedlo do bistra v Bratislave, sme sa rozprávali so spolumajiteľom Gonnsuke Ramen Petrom Bohovom.

Byť šéfkuchárom znamená kvalitne variť, ale aj pracovať so svojím tímom

Preto sme vyspovedali šéfkuchára NH Bratislava Gate One, Viliama Turčana, ktorý nám porozprával o svojich začiatkoch, ale aj o miestach, ktoré sa stali inšpiráciou jeho kuchyne.