SME

Chuť Japonska v Žiline? Aj vy máte príležitosť byť jeho súčasťou

Japonská kuchyňa sa stáva čím ďalej, tým viac obľúbenou kuchyňou po celom svete. Výnimkou nie je ani Slovensko.

(Zdroj: http://www.sushihanil.sk/)

Z tohto dôvodu Vás aj my pozývame na cestu plnú chutí a vôní naprieč Japonskom, do Žilinskej reštaurácie SUSHIHANIL. Sushi, asi najznámejšia a podstatmá súčasť japonskej gastronómie, sa považuje za ideálny pokrm zdravého stravovania nielen pre nízky obsah tuku a kalórii, ale aj pre množstvo vitamínov, minerálnych látok, kvalitných bielkovín, jódu, nenasýtených kyselín a proteínov. Vďaka svojmu pestrému zloženiu je japonská kuchyňa známa predovšetkým priaznivým vplyvom na ľudské zdravie a dlhovekosť.

SkryťVypnúť reklamu

Sushi je v Japonsku a po celom svete obľúbené pre výraznú chuť, nekonečnú variabilitu a rafinovanosť a pri stolovaní poskytuje nielen gurmánsky, ale aj estetický zážitok.

Zaujíma aj Vás ako sa SUSHIHANIL dostal do Žiliny, v čom je výnimočný a prečo si personál vedenie starostlivo vyberá? Ak áno, tak viac Vám prezradí majiteľka reštaurácie p. Monika Mahdoňová.

Monika, prezradíte nám Vaše začiatky a zážitky s Japonskou kuchyňou a reštauráciou SUSHIHANIL?

Reštaurácia je v prevádzke už 10 rokov. Otvorili ju majitelia bratislavskej sushi reštaurácie a asi po roku od otvorenia sme ju s manželom po vzájomnej dohode prevzali pod vlastné krídla. Priznám sa, že začiatky neboli vôbec jednoduché, nakoľko v tom období bola japonská kuchyňa ešte cudzia a chvíľu trvalo, kým si ľudia zvykli na niečo nové.

SkryťVypnúť reklamu

Dnes nám robí radosť, že ľudia dokážu mať z jedla zážitok a radi sa k nám vracajú. Ja sama som sa učila jesť sushi pár mesiacov, kým som si našla kombinácie, ktoré mi chutia. Z jedálneho lístka by som určite odporučila našu Dragon rolku s krevetami a čerstvým avokádom, ktorú aj ja milujem. Teší ma, že sushi majú radi naše deti a dokonca aj moja mama vo veku 70 rokov má veľmi rada sushi a čerstvé ryby.

Čo považujete v SUSHIHANIL za výnimočné a čím sa odlišujete od iných reštaurácii?

Skvelou novinkou je jedálny lístok v Ipadoch, kde si môžu naši hostia pozrieť fotky jednotlivých jedál, dočítajú sa rôzne zaujímavé informácie, vedia si prezrieť archív z akcíí v SUSHIHANIL, či recenzie od prominentných hostí.

Ak sa zameriame na našu ponuku, tak za výnimočný považujeme celý jedálny lístok. Naši hostia obľubujú skvelé japonské polievočky ako napr. TOM YUM s kokosovým mliekom či široký výber špeciálnych roliek z čerstvých rýb a zeleniny.

SkryťVypnúť reklamu

Pochutí si vo Vašej reštaurácii aj človek, ktorý nemá rád ryby?

Samozrejme, myslíme aj na týchto zákazníkov. V našej ponuke nájdete aj rôzne druhy mäsa, zaujímavé môžu byť kačacie prsia na japonský spôsob so skvelou omáčkou teriyaki.

Nemyslíte si, že ľudia, ktorí nevedia jesť paličkami, môže návšteva sushi reštaurácie odradiť?

Nikto sa nemusí báť, keď nevie jesť paličkami. Sushi sa môže jesť aj rukami. Každý hosť dostane teplý uteráčik, ktorým si môže pred konzumáciou ruky utrieť.

Aký nápoj by ste odporučili k sushi?

Skôr ako si začnete vychutnávať svoj zážitok na tanieri, odporúčame Vám vyskúšať tradičný japonský alkohol – saké. Ak by som mala poradiť nealkoholický nápoj, tak odporúčam naše špeciálne čaje sencha, matcha, zelený čaj s vôňou sakury i veľmi obľúbený diamantový čaj. Je toho veľa, treba prísť.

SkryťVypnúť reklamu

V prípade, že máte chuť na niečo iné, tak bude pre Vás tým pravým nápojovým sprievodcom Čajový lístok, ktorého vhodný výber Vám uľahčí náš personál.

Dozvedeli sme sa, že personál do reštaurácie starostlivo vyberáte a máte väčšinou stabilných ľudí. Prečo ste sa rozhodli rozšíriť rady a čo by mal uchádzač spĺňať?

Hlavným dôvodom je vyťaženosť prevádzky. Keďže dbáme na kvalitu našej kuchyne, rovnaké nároky máme aj na našich zamestnancov. Dobrý kolektív v práci vytvára nielen dobrú atmosféru v kuchyni, ale rovnako to cítiť aj medzi zákazníkmi. Preto si pri výbere dávame veľmi záležať. A čo by mal spĺňať? Uvítame uchádzačov so skúsenosťami na pozícii čašník alebo kuchár s chuťou učiť sa nové veci.

Chceli by ste aj vy pracovať v mieste, kde fantázia a kvalitné jedlo dokáže vytvoriť nový zážitok z jedla? Láka Vás chodiť do práce, kde je cítiť vôňa orientu a chuť japonskej kuchyne?

SkryťVypnúť reklamu

Reštaurácia SUSHIHAIL rozširuje svoje rady a dáva príležitosť šikovným ľuďom zamilovať sa do jej orientálnych tajov. V prípade, že máte záujem stať sa súčasťou nášho tímu, pošlite nám, prosím, životopis na e-mail: monika@uir.sk.

Komerčné články

  1. Inštruktorky sebaobrany: Najväčšia hrozba nie je cudzí muž v tme
  2. Dobrý nápad na podnikanie nestačí. Firmy prezradili, čo funguje
  3. Realitný fond IAD IRF dosiahol historicky najvyššie zhodnotenie
  4. Ako zvládnuť podnikanie, rodinu aj voľný čas bez kompromisov?
  5. Môže hudba pomôcť neurologickým pacientom lepšie chodiť?
  6. Veterné parky: vizuálny smog alebo nová estetika energetiky?
  7. Elektrické autá v zahraničí: poplatky za nabíjanie a diaľnice
  8. Muži, nepodceňujte návštevu kardiológa. Srdce máte len jedno
  1. Skvelý sortiment za výnimočne nízke ceny nájdete v Pepco
  2. S nami máte prístup do všetkých záhrad
  3. Dobrý nápad na podnikanie nestačí. Firmy prezradili, čo funguje
  4. Ako pripraviť motorku na sezónu: Rady pre bezpečnú jazdu
  5. Ako zvládnuť podnikanie, rodinu aj voľný čas bez kompromisov?
  6. Realitný fond IAD IRF dosiahol historicky najvyššie zhodnotenie
  7. Emma Tekelyová a tvorenie na jarné dni a Veľkú noc
  8. Inštruktorky sebaobrany: Najväčšia hrozba nie je cudzí muž v tme
  1. Inštruktorky sebaobrany: Najväčšia hrozba nie je cudzí muž v tme 13 390
  2. AI o nej píše, že je symbolom odvahy. Kvôli jedinému protestu 8 966
  3. Dobrý nápad na podnikanie nestačí. Firmy prezradili, čo funguje 7 536
  4. Elektrické autá v zahraničí: poplatky za nabíjanie a diaľnice 6 705
  5. Muži, nepodceňujte návštevu kardiológa. Srdce máte len jedno 6 621
  6. Nevšedný ostrov. Ischia priťahuje pozornosť čoraz viac turistov 5 129
  7. Realitný fond IAD IRF dosiahol historicky najvyššie zhodnotenie 4 568
  8. Slovenskí milionári minulý rok bohatli rekordným tempom 3 325
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Michal Kordoš sa momentálne venuje kurzom varenia a pop-upom.

Varil v michelinských reštauráciách.


22

Hľadáte jedinečné gastronomické zážitky? Objavte výnimočné reštaurácie, ktoré ponúkajú nezabudnuteľné špeciality.


Peter Slačka v januári začal variť pre bistro Jolk.

Varil aj v michelinskej reštaurácii.


11

Vyhľadávaná reštaurácia McDonald's na Hornej Nitre prešla v týchto dňoch výraznou premenou, ktorá prináša viacero noviniek pre ešte lepší zákaznícky zážitok.


SkryťZatvoriť reklamu