INZERCIA

Chuť Japonska v Žiline? Aj vy máte príležitosť byť jeho súčasťou.

Japonská kuchyňa sa stáva čím ďalej, tým viac obľúbenou kuchyňou po celom svete. Výnimkou nie je ani Slovensko.

(Zdroj: http://www.sushihanil.sk/)

Z tohto dôvodu Vás aj my pozývame na cestu plnú chutí a vôní naprieč Japonskom, do Žilinskej reštaurácie SUSHIHANIL. Sushi, asi najznámejšia a podstatmá súčasť japonskej gastronómie, sa považuje za ideálny pokrm zdravého stravovania nielen pre nízky obsah tuku a kalórii, ale aj pre množstvo vitamínov, minerálnych látok, kvalitných bielkovín, jódu, nenasýtených kyselín a proteínov. Vďaka svojmu pestrému zloženiu je japonská kuchyňa známa predovšetkým priaznivým vplyvom na ľudské zdravie a dlhovekosť.

Sushi je v Japonsku a po celom svete obľúbené pre výraznú chuť, nekonečnú variabilitu a rafinovanosť a pri stolovaní poskytuje nielen gurmánsky, ale aj estetický zážitok.

Zaujíma aj Vás ako sa SUSHIHANIL dostal do Žiliny, v čom je výnimočný a prečo si personál vedenie starostlivo vyberá? Ak áno, tak viac Vám prezradí majiteľka reštaurácie p. Monika Mahdoňová.

Monika, prezradíte nám Vaše začiatky a zážitky s Japonskou kuchyňou a reštauráciou SUSHIHANIL?

Reštaurácia je v prevádzke už 10 rokov. Otvorili ju majitelia bratislavskej sushi reštaurácie a asi po roku od otvorenia sme ju s manželom po vzájomnej dohode prevzali pod vlastné krídla. Priznám sa, že začiatky neboli vôbec jednoduché, nakoľko v tom období bola japonská kuchyňa ešte cudzia a chvíľu trvalo, kým si ľudia zvykli na niečo nové.

Dnes nám robí radosť, že ľudia dokážu mať z jedla zážitok a radi sa k nám vracajú. Ja sama som sa učila jesť sushi pár mesiacov, kým som si našla kombinácie, ktoré mi chutia. Z jedálneho lístka by som určite odporučila našu Dragon rolku s krevetami a čerstvým avokádom, ktorú aj ja milujem. Teší ma, že sushi majú radi naše deti a dokonca aj moja mama vo veku 70 rokov má veľmi rada sushi a čerstvé ryby.

Čo považujete v SUSHIHANIL za výnimočné a čím sa odlišujete od iných reštaurácii?

Skvelou novinkou je jedálny lístok v Ipadoch, kde si môžu naši hostia pozrieť fotky jednotlivých jedál, dočítajú sa rôzne zaujímavé informácie, vedia si prezrieť archív z akcíí v SUSHIHANIL, či recenzie od prominentných hostí.

Ak sa zameriame na našu ponuku, tak za výnimočný považujeme celý jedálny lístok. Naši hostia obľubujú skvelé japonské polievočky ako napr. TOM YUM s kokosovým mliekom či široký výber špeciálnych roliek z čerstvých rýb a zeleniny.

Pochutí si vo Vašej reštaurácii aj človek, ktorý nemá rád ryby?

Samozrejme, myslíme aj na týchto zákazníkov. V našej ponuke nájdete aj rôzne druhy mäsa, zaujímavé môžu byť kačacie prsia na japonský spôsob so skvelou omáčkou teriyaki.

Nemyslíte si, že ľudia, ktorí nevedia jesť paličkami, môže návšteva sushi reštaurácie odradiť?

Nikto sa nemusí báť, keď nevie jesť paličkami. Sushi sa môže jesť aj rukami. Každý hosť dostane teplý uteráčik, ktorým si môže pred konzumáciou ruky utrieť.

Aký nápoj by ste odporučili k sushi?

Skôr ako si začnete vychutnávať svoj zážitok na tanieri, odporúčame Vám vyskúšať tradičný japonský alkohol – saké. Ak by som mala poradiť nealkoholický nápoj, tak odporúčam naše špeciálne čaje sencha, matcha, zelený čaj s vôňou sakury i veľmi obľúbený diamantový čaj. Je toho veľa, treba prísť.

V prípade, že máte chuť na niečo iné, tak bude pre Vás tým pravým nápojovým sprievodcom Čajový lístok, ktorého vhodný výber Vám uľahčí náš personál.

Dozvedeli sme sa, že personál do reštaurácie starostlivo vyberáte a máte väčšinou stabilných ľudí. Prečo ste sa rozhodli rozšíriť rady a čo by mal uchádzač spĺňať?

Hlavným dôvodom je vyťaženosť prevádzky. Keďže dbáme na kvalitu našej kuchyne, rovnaké nároky máme aj na našich zamestnancov. Dobrý kolektív v práci vytvára nielen dobrú atmosféru v kuchyni, ale rovnako to cítiť aj medzi zákazníkmi. Preto si pri výbere dávame veľmi záležať. A čo by mal spĺňať? Uvítame uchádzačov so skúsenosťami na pozícii čašník alebo kuchár s chuťou učiť sa nové veci.

Chceli by ste aj vy pracovať v mieste, kde fantázia a kvalitné jedlo dokáže vytvoriť nový zážitok z jedla? Láka Vás chodiť do práce, kde je cítiť vôňa orientu a chuť japonskej kuchyne?

Reštaurácia SUSHIHAIL rozširuje svoje rady a dáva príležitosť šikovným ľuďom zamilovať sa do jej orientálnych tajov. V prípade, že máte záujem stať sa súčasťou nášho tímu, pošlite nám, prosím, životopis na e-mail: monika@uir.sk.


          Hlavné správy zo Sme.sk

          KOMENTÁRE

          Výpovedná smrť Borodina a Danko zasa vyskakuje (Schutzov týždeň)

          Zvláštna pochvala letí Macronovi, ktorý sa 15 rokov po Iraku nezľakol zaujať hodnotový postoj, a tým zvýrazniť jednotu Západu.

          BRATISLAVA

          Bratislava má novú atrakciu. Prechádzku vo výške 85 metrov

          Záujemcovia sa môžu pokochať výhľadom z parapetnej rímsy okolo reštaurácie Ufo.

          Neprehliadnite tiež

          Chuť Japonska v Žiline? Aj vy máte príležitosť byť jeho súčasťou.

          Japonská kuchyňa sa stáva čím ďalej, tým viac obľúbenou kuchyňou po celom svete. Výnimkou nie je ani Slovensko.

          Miesto, kde sa snúbi tradícia, idylická príroda a prvotriedna gastronómia

          Každá dovolenka, ktorú strávime na vysnenom mieste a s ľuďmi, na ktorých nám záleží, je doslovne rozprávková. Zažiť však rozprávku počas dovolenky neponúka každá destinácia.

          Aké je to byť šéfkuchárom v Hoteli Gino Park Palace?

          Nedávno sme mali možnosť stretnúť šéfkuchára Hotela Gino Park Palace a bolo to naozaj veľmi podnetné stretnutie.

          Reštauráciám zvyšujú tržby festivalové gurmánske špeciality

          Až o 25 percent sa zvýšili reštauráciám tržby po mesiaci trvania Zimného festivalu jedla.

          Najkľudnejšie miesto v Petržalke? Skúste BERG

          Uponáhľaná doba, dni plné stresu, pracovné tempo, ktoré niekedy hraničí so zvládnuteľnosťou a vy neviete kam sa „odložiť na reštart?“ Budeme vás navigovať.