I love pasta: Nehráme sa na Talianov

Začínali s pizzeriou v Košiciach. Na základe prvotného úspechu postupne otvárali ďalšie pizzerie a po presťahovaní sa do Bratislavy vznikol koncept I love pasta.

(Zdroj: I love pasta)

O reštaurácii nám bližšie porozprával jej majiteľ, pán Tarasiuk.

Vzťah k jedlu je základ

"V prvom rade mám veľmi rád jedlo", začína náš rozhovor pán Tarasiuk. Gastronómií sa začal venovať zhruba päťnásť rokov dozadu. Na začiatku začínali s pizzeriou v Košiciach. Tam sa im podarilo vytvoriť kvalitnú pec na pizzu, pričom prevádzka fungovala bez obsluhy.

Výhodou bol veľmi rýchly výdaj jedál, takže zákazníci nemuseli dlho čakať. Ďalšou výhodou okrem kvalitnej chuti pizze bola aj nízka cena.

"Na základe tohto prvotného úspechu som postupne otváral ďalšie pizzérie. Po presťahovaní sa do Bratislavy som chcel aj naďalej pokračovať s pizzou a tak vznikol koncept I love pizza. Prevádzka sa nachádza v Starom meste pri Čumilovi."

Nehráme sa na Talianov

"Odlišujeme sa hlavne v intenzite chuti a množstve omáčok v cestovinách. Pravda je taká, že každá krajina má svoje špecifické chute. V konečnom dôsledku reguláciu chutí robia aj veľké firmy v potravinovom priemysle. Na základe toho som vedel, že Slováci majú radi o niečo viac výraznejšie chute, než napríklad Taliani. Okrem toho mi aj samotní zákazníci povedali, že majú radšej viac omáčky na cestovinách a presne to aj našim zákazníkom ponúkame.

V našej prevádzke ponúkame len talianske jedlá. Paradoxom však je, že našu kuchyňu by som doslova nazval slovenská kuchyňa s nádychom talianskej kuchyne, v čom sme asi tak trocha výnimoční".

Základom sú suroviny

"Základom kvalitnej chuti jedla sú kvalitné suroviny, na ktorých si samozrejme zakladáme. Podobne ako v talianskej kuchyni, používame čerstvé suroviny a kvalitné mäso. Mäso a zelenina sú slovenského pôvodu, avšak v ponuke máme aj rôzne rizotá, pričom ryža je prirodzene priamo z talianska."

A čo určite ochutnať?

"Výhodou je, že naše porcie si môžu zákazníci kombinovať. Mnoho zákazníkov si skombinuje cestoviny s dvomi druhmi omáčok. Z cestovín chutia ľudom penne z boloňskou omáčkou, alebo syrová omáčka s kúskami kuracieho mäsa. Zákazníci radi kombinujú aj chute rizota. Medzi obľúbené rizotá patrí špenátové rizoto, či boloňské rizoto. Okrem toho zákazníci k našim jedlám dostanú zdarma kuracie kúsky a grilovanú zeleninu.

Ponúkame vlastné kombinácie rizot a omáčok. Napríklad v paradajkovej omáčke máme aj sušené paradajky a pridali sme tam čierne olivy. V špenátovom rizote máme listy, ktoré ručne mixujeme, tým je v rizote výraznejšia chuť a čerstvá chuť. Čo sa týka našej syrovej omáčky, tak tá je postavená hlavne na syre Niva, pretože jej chuť je výraznejšia a našim zákazníkom chutí najviac."

Nová prevádzka už v jari

"Na jar plánujeme otvárať novú prevádzku v Slnečniciach. Koncept bude taktiež I love pasta. Okrem toho aktívne pracujeme na koncepte, kde bude naozaj rýchly výdaj jedla. Niečo, kde bude o niečo menší sortiment a v ponuke budú cestoviny za výbornú cenu. Tento koncept plánujeme zrealizovať už tento rok. Lokalita bude v meste, ale aj na nejakých eventoch, či festivaloch."

Hlavné správy zo Sme.sk

Autorská strana Ondreja Podstupku

Ako vyhrať hádku s ľuďmi, ktorí neveria vo vedu

Ako vyhrať hádku s ľuďmi, ktorí neveria vo vedu.

Neprehliadnite tiež

Zábavný kvíz o varení

Otestujte či máte vzťah k vareniu a patríte do kuchyne. Tak čo, hodí sa vám kuchárska zástera?

Viete v čom je francúzska kuchyňa výnimočná?

Francúzsko je vo svete preslávené najmä kvalitným vínom, syrmi, morskými plodmi, ako aj svojou originalitou, vysokou úrovňou prípravy jedál a pestrosťou pokrmov. Otestujte sa v kvíze o francúzskej kuchyni a zistite, v čom je jedinečná!

Vyznáte sa v svetovej gastronómii?

Otestujte sa a zistite, či ste skutočný odborník vo svete gastronómie. Ak radi varíte, listujete najnovšie kuchárky a trávite čas v kuchyni, tento kvíz určite hravo zvládnete!

Na tradičný japonský ramen chodia do Bratislavy aj Japonci z Olomouca

O tom, čo znamená pravý tradičný japonský ramen, kde si ho môžete dať a či aj Japonec príde na toto typické národné jedlo do bistra v Bratislave, sme sa rozprávali so spolumajiteľom Gonnsuke Ramen Petrom Bohovom.

Byť šéfkuchárom znamená kvalitne variť, ale aj pracovať so svojím tímom

Preto sme vyspovedali šéfkuchára NH Bratislava Gate One, Viliama Turčana, ktorý nám porozprával o svojich začiatkoch, ale aj o miestach, ktoré sa stali inšpiráciou jeho kuchyne.