SME
Streda, 28. september, 2022 | Meniny má Václav

I love pasta: Nehráme sa na Talianov

Začínali s pizzeriou v Košiciach. Na základe prvotného úspechu postupne otvárali ďalšie pizzerie a po presťahovaní sa do Bratislavy vznikol koncept I love pasta.

(Zdroj: I love pasta)

O reštaurácii nám bližšie porozprával jej majiteľ, pán Tarasiuk.

Vzťah k jedlu je základ

"V prvom rade mám veľmi rád jedlo", začína náš rozhovor pán Tarasiuk. Gastronómií sa začal venovať zhruba päťnásť rokov dozadu. Na začiatku začínali s pizzeriou v Košiciach. Tam sa im podarilo vytvoriť kvalitnú pec na pizzu, pričom prevádzka fungovala bez obsluhy.

Výhodou bol veľmi rýchly výdaj jedál, takže zákazníci nemuseli dlho čakať. Ďalšou výhodou okrem kvalitnej chuti pizze bola aj nízka cena.

SkryťVypnúť reklamu

"Na základe tohto prvotného úspechu som postupne otváral ďalšie pizzérie. Po presťahovaní sa do Bratislavy som chcel aj naďalej pokračovať s pizzou a tak vznikol koncept I love pizza. Prevádzka sa nachádza v Starom meste pri Čumilovi."

Nehráme sa na Talianov

"Odlišujeme sa hlavne v intenzite chuti a množstve omáčok v cestovinách. Pravda je taká, že každá krajina má svoje špecifické chute. V konečnom dôsledku reguláciu chutí robia aj veľké firmy v potravinovom priemysle. Na základe toho som vedel, že Slováci majú radi o niečo viac výraznejšie chute, než napríklad Taliani. Okrem toho mi aj samotní zákazníci povedali, že majú radšej viac omáčky na cestovinách a presne to aj našim zákazníkom ponúkame.

V našej prevádzke ponúkame len talianske jedlá. Paradoxom však je, že našu kuchyňu by som doslova nazval slovenská kuchyňa s nádychom talianskej kuchyne, v čom sme asi tak trocha výnimoční".

SkryťVypnúť reklamu

Základom sú suroviny

"Základom kvalitnej chuti jedla sú kvalitné suroviny, na ktorých si samozrejme zakladáme. Podobne ako v talianskej kuchyni, používame čerstvé suroviny a kvalitné mäso . Mäso a zelenina sú slovenského pôvodu, avšak v ponuke máme aj rôzne rizotá, pričom ryža je prirodzene priamo z talianska."

A čo určite ochutnať?

"Výhodou je, že naše porcie si môžu zákazníci kombinovať. Mnoho zákazníkov si skombinuje cestoviny s dvomi druhmi omáčok. Z cestovín chutia ľudom penne z boloňskou omáčkou, alebo syrová omáčka s kúskami kuracieho mäsa. Zákazníci radi kombinujú aj chute rizota. Medzi obľúbené rizotá patrí špenátové rizoto, či boloňské rizoto. Okrem toho zákazníci k našim jedlám dostanú zdarma kuracie kúsky a grilovanú zeleninu.

SkryťVypnúť reklamu

Ponúkame vlastné kombinácie rizot a omáčok. Napríklad v paradajkovej omáčke máme aj sušené paradajky a pridali sme tam čierne olivy. V špenátovom rizote máme listy, ktoré ručne mixujeme, tým je v rizote výraznejšia chuť a čerstvá chuť. Čo sa týka našej syrovej omáčky, tak tá je postavená hlavne na syre Niva, pretože jej chuť je výraznejšia a našim zákazníkom chutí najviac."

Nová prevádzka už v jari

"Na jar plánujeme otvárať novú prevádzku v Slnečniciach. Koncept bude taktiež I love pasta. Okrem toho aktívne pracujeme na koncepte, kde bude naozaj rýchly výdaj jedla. Niečo, kde bude o niečo menší sortiment a v ponuke budú cestoviny za výbornú cenu. Tento koncept plánujeme zrealizovať už tento rok. Lokalita bude v meste, ale aj na nejakých eventoch, či festivaloch."

SkryťVypnúť reklamu

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Rodák z Lučenca Palo Sekerka(spodný rad-tretí sprava) zo svojim tímom za vitrínou, ktorou sa na nich môžu dívať hostia michelinskej reštaurácie v Paríži.

Bolo to komplikované, ale nenechal sa odradiť prvým neúspechom.


16. sep
Branislav Cvik a Ľubomír Vančo zo spoločnosti Banskobystrický pivovar

Branislav Cvik a Ľubomír Vančo oživili banskobystrický pivovar zdevastovaný mečiarovským privatizérom.


2. sep
Ilustračné foto.

Zdraženie chleba bolo na Slovensku tretie najvyššie v EÚ.


TASR 20. sep

Mesto pod Tatrami. Aj takúto prezývku si vyslúžil Poprad ležiaci v Podtatranskej kotline. Ulice tu majú jedinečné čaro – horizont množstva z nich zdobia hrdo sa týčiace štíty Vysokých Tatier.


6. sep
SkryťZatvoriť reklamu