INZERCIA

Najkľudnejšie miesto v Petržalke? Skúste BERG

Uponáhľaná doba, dni plné stresu, pracovné tempo, ktoré niekedy hraničí so zvládnuteľnosťou a vy neviete kam sa „odložiť na reštart?“ Budeme vás navigovať.

(Zdroj: Penzión Berg)

Miesto ukryté v starej Petržalke, presnejšie v nie veľmi lukratívnej industriálnej časti, poskytuje reštaurácia spolu s penziónom Berg útočisko mnohým návštevníkom.

Povedzme si na rovinu, ísť niekam v Bratislave a nerozmýšľať nad parkovaním, je častokrát nereálne. No vlastné parkovisko, ktorým prevádzka disponuje uberá ťarchu nejednému. Príchod k miestu lemuje pestovaná zeleň rôzneho druhu a umocňuje tak pocit oázy pokoja.

Svojský charakter tohto „živého organizmu“ spôsobuje zabúdanie na čas. Jednoducho človek čerpá z atmosféry, ktorej je na rozdávanie. Súkromné, či pracovné stretnutia sú na Bergu jedinečné vďaka mnohým činiteľom. V prostredí pripomínajúcom toskánsky vidiek i francúzske Provensálsko, vítaní usmievajúcim personálom.

Kuchári, ktorí mnohoročne v zosynchronizovaných zostavách pripravujú vynikajúce jedlá tradičnej slovenskej aj medzinárodnej kuchyne. Súčasťou tunajšieho pôžitkárstva sú čerstvé domáce dezerty i kvalitné vína širokého výberu.

Ideálne miesto pre raňajkové meetingy biznismenov, firemné obedy, oslavy s rodinnou či podvečer s priateľmi. Tlmené svetlá dotvárajú osobité čaro i pre zaľúbené holubičky. Napríklad obľúbenou kombináciou je šafránové rizoto pre „ňu“ a riadny steak pre „neho“.

Skúsení kávičkári aj večerní vychutnávači drinkov. Každý si príde na to svoje. A ak prvýkrát, isto nie posledný! Už po prvej návšteve sa Berg stáva pre mnohých opätovne vyhľadávaným miestom vďaka zaručenej spoľahlivosti a kvalite.

Na základe hodnotení v roku 2016, uverejnených portálom restauracie.sme.sk, získal Berg zaslúžene druhé miesto v kategórii Najlepšia reštaurácia v lokalite Bratislava. Takmer desaťročie poskytuje hosťom svoje služby v oblasti gastronómie i hoteliérstva. Napriek tomu je dodnes pre mnohých domácich Bratislavčanov neobjaveným miestom.

V časoch, kedy sa všetko mení neskutočnou rýchlosťou, Berg ostáva totožný.

Miesto s dušou, emóciou a najmä srdcom!


Hlavné správy zo Sme.sk

ŠPORT

Vyhrať celú Tour? A prečo by som mal, smial sa Sagan

Vraj to ešte nie je najlepšia forma a musí popracovať. Aj tak posunul hranice.

ŽENA

Etnologička: Aj na slovenskej dedine boli panny len naoko

O predstieraných, posvätných aj starých pannách rozpráva Tatiana Bužeková.

Neprehliadnite tiež

Viete v čom je francúzska kuchyňa výnimočná?

Francúzsko je vo svete preslávené najmä kvalitným vínom, syrmi, morskými plodmi, ako aj svojou originalitou, vysokou úrovňou prípravy jedál a pestrosťou pokrmov. Otestujte sa v kvíze o francúzskej kuchyni a zistite, v čom je jedinečná!

Vyznáte sa v svetovej gastronómii?

Otestujte sa a zistite, či ste skutočný odborník vo svete gastronómie. Ak radi varíte, listujete najnovšie kuchárky a trávite čas v kuchyni, tento kvíz určite hravo zvládnete!

Viete, ako chutí dobrá káva?

Iba 5 - 10 % ľudí, ktorí pijú kávu, sa zaujíma o kávový svet a vidí hodnotu dobrej a kvalitnej kávy. K zvyšovaniu tohto čísla napomáhajú kaviarne s ponukou kvalitných výberových a filtrovaných káv. Dávajú priestor novým pražiarňam a ukazujú ľuďom, ako chutí dobrá káva.

Na tradičný japonský ramen chodia do Bratislavy aj Japonci z Olomouca

O tom, čo znamená pravý tradičný japonský ramen, kde si ho môžete dať a či aj Japonec príde na toto typické národné jedlo do bistra v Bratislave, sme sa rozprávali so spolumajiteľom Gonnsuke Ramen Petrom Bohovom.

Byť šéfkuchárom znamená kvalitne variť, ale aj pracovať so svojím tímom

Preto sme vyspovedali šéfkuchára NH Bratislava Gate One, Viliama Turčana, ktorý nám porozprával o svojich začiatkoch, ale aj o miestach, ktoré sa stali inšpiráciou jeho kuchyne.