SME
Piatok, 29. september, 2023 | Meniny má Michal, Michaela

Najkľudnejšie miesto v Petržalke? Skúste BERG

Uponáhľaná doba, dni plné stresu, pracovné tempo, ktoré niekedy hraničí so zvládnuteľnosťou a vy neviete kam sa „odložiť na reštart?“ Budeme vás navigovať.

(Zdroj: Penzión Berg)

Miesto ukryté v starej Petržalke , presnejšie v nie veľmi lukratívnej industriálnej časti, poskytuje reštaurácia spolu s penziónom Berg útočisko mnohým návštevníkom.

Povedzme si na rovinu, ísť niekam v Bratislave a nerozmýšľať nad parkovaním, je častokrát nereálne. No vlastné parkovisko, ktorým prevádzka disponuje uberá ťarchu nejednému. Príchod k miestu lemuje pestovaná zeleň rôzneho druhu a umocňuje tak pocit oázy pokoja.

Svojský charakter tohto „živého organizmu“ spôsobuje zabúdanie na čas. Jednoducho človek čerpá z atmosféry, ktorej je na rozdávanie. Súkromné, či pracovné stretnutia sú na Bergu jedinečné vďaka mnohým činiteľom. V prostredí pripomínajúcom toskánsky vidiek i francúzske Provensálsko, vítaní usmievajúcim personálom.

SkryťVypnúť reklamu

Kuchári, ktorí mnohoročne v zosynchronizovaných zostavách pripravujú vynikajúce jedlá tradičnej slovenskej aj medzinárodnej kuchyne. Súčasťou tunajšieho pôžitkárstva sú čerstvé domáce dezerty i kvalitné vína širokého výberu.

Ideálne miesto pre raňajkové meetingy biznismenov, firemné obedy, oslavy s rodinnou či podvečer s priateľmi. Tlmené svetlá dotvárajú osobité čaro i pre zaľúbené holubičky. Napríklad obľúbenou kombináciou je šafránové rizoto pre „ňu“ a riadny steak pre „neho“.

Skúsení kávičkári aj večerní vychutnávači drinkov. Každý si príde na to svoje. A ak prvýkrát, isto nie posledný! Už po prvej návšteve sa Berg stáva pre mnohých opätovne vyhľadávaným miestom vďaka zaručenej spoľahlivosti a kvalite.

Na základe hodnotení v roku 2016, uverejnených portálom restauracie.sme.sk, získal Berg zaslúžene druhé miesto v kategórii Najlepšia reštaurácia v lokalite Bratislava. Takmer desaťročie poskytuje hosťom svoje služby v oblasti gastronómie i hoteliérstva. Napriek tomu je dodnes pre mnohých domácich Bratislavčanov neobjaveným miestom.

SkryťVypnúť reklamu

V časoch, kedy sa všetko mení neskutočnou rýchlosťou, Berg ostáva totožný.

Miesto s dušou, emóciou a najmä srdcom!

Komerčné články

  1. Vyrábajú lieky, ktoré poznali naše babky
  2. Ako si sporiť na dôchodok? Odpoveď vás možno prekvapí
  3. Unikátny kamión Hladinka smeruje na Bielu noc do Bratislavy
  4. Mexiko, Keňa či Maurícius. Cestujte za top exotikou z Viedne
  5. Aké tajomstvá skrýva kancelária šéfveliteľa?
  6. Umelá inteligencia už zajtra ovládne 5 miest na Slovensku!
  7. Slováci hlásili v lete až o 35 % viac škôd než minulý rok
  8. Všetkým lepí pred voľbami
  1. Vďaka Blue Berry™ si užívam život naplno!
  2. V sobotu môžete urobiť dobrú voľbu! Union víta nových poistencov
  3. Ako si sporiť na dôchodok? Odpoveď vás možno prekvapí
  4. Unikátny kamión Hladinka smeruje na Bielu noc do Bratislavy
  5. Vyrábajú lieky, ktoré poznali naše babky
  6. Mexiko, Keňa či Maurícius. Cestujte za top exotikou z Viedne
  7. TIPOS prichádza s aplikáciou, ktorá zjednoduší stávkovanie
  8. V PLANEO sú teraz spotrebiče až o 200 eur lacnejšie!
  1. Umelá inteligencia už zajtra ovládne 5 miest na Slovensku! 19 591
  2. Prešov si dlho pýtal obchvat, stáva sa slovenským skokanom 14 178
  3. Všetkým lepí pred voľbami 11 646
  4. Hladinka smeruje do Košíc! 8 207
  5. Až dve tretiny Slovenska majú mäkkú vodu. Čo na to naše cievy? 6 873
  6. Voľba srdcom je nespoľahlivá. Toto je najlepšia pomôcka 4 959
  7. Kaufland postavený z dreva? Áno, Bratislava má európsky unikát 4 447
  8. Aké tajomstvá skrýva kancelária šéfveliteľa? 4 035
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Soňa Makranská (33) vo svojom vegánskom bistre v Prievidzi. Na fotografii je spolu s priateľom Petrom Beňadikom.

Nevzdali to s touto krajinou.


12. sep
Viliam Hujík (vľavo) sa remeslu priúčal od svojho otca.

V rodine Hujíkovcov sa výrobe piva venuje tretia generácia.


19. sep
Niektorých poriadne boľavý chrbát zo zberu ešte len čaká, iní už majú prácu za sebou.

Dobrá úroda je, keď sa zo sto kíl urodí tona.


11. sep
Roman Untermajer, spolumajiteľ Fleur bakery a jeho syn Filip

Fleur bakery založil Roman Untermajer so sestrou Evou.


8. sep
SkryťZatvoriť reklamu