Kúsok Thajska na Slovensku

Prevádzka, ktorá sa môže pýšiť originálnou thajskou kuchyňou, vďaka šéfkuchárke priamo z Thajska.

(Zdroj: Naam Thai food)

Ingrediencie sú na prvom mieste

„Našim cieľom je zlepšovať povedomie o Thajsku a to hlavne prostredníctvom gastronómie. To robíme vďaka pani Naam, priamo manželky jedného z majiteľov konceptu Naam Thai Food.

Keďže na Slovensku neboli dostupné ingrediencie, ktoré sú základom thajskej kuchyne, zo začiatku sme ich museli neustále dovážať. Postupne sme si však povedali, že si otvoríme menší obchod, kde budú tieto ingrediencie k dispozícii aj pre ostatných milovníkov thajského jedla.

Nie všetkým slovenským zákazníkom boli však tieto potraviny na začiatku úplne známe, preto sme sa rozhodli priblížiť im thajskú kuchyňu a jej chute aj prostredníctvom ochutnávok. Nielenže si naši zákazníci začali pravidelne kupovať tradičné thajské potraviny, či koreniny a skúšať recepty, zrazu sa chceli u nás aj najesť. To nás podnietilo k vzniku prvého konceptu tzv. „táckárne“, ktorý vznikol už v roku 2009 v bývalom Freshmarkete.“

Nie je „Čína“ ako „Čína“

Väčšina Slovákov žiaľ zvykne zovšeobecňovať a celú ázijskú kuchyňu nazývajú jednoducho “Čínou“. Avšak ázijská kuchyňa pozostáva z viacerých čiastkových, medzi ktorými je veľký rozdiel“, vysvetľuje P. Greguš.

„Iná kuchyňa je japonská, vietnamská, kórejská, thajská. Aj samotná Čína má viacero provincií v rámci ktorých sú rozdiely. Thajská kuchyňa si zakladá na kvalitných surovinách, špecifických koreninách či čili. Samotní Thajci sú veľmi hrdí na svoju kuchyňu."

Spestrite si svoj jedálniček a naučte sa variť thajské jedlo

„Pani Naam vám vo svojej škole varenia veľmi rada ukáže, ako navariť chutné tradičné thajské jedlo. Školu varenia pre gurmánov nájdete vo Svätom Jure", pokračuje pán Bystriansky. Kurzy sa tešia veľkej obľube, čo majiteľov samozrejme veľmi teší.

Zdravé jedlo pre všetkých

„99% našich hostí sú Slováci, z ktorých už mnohí boli v Thajsku. Aj preto sa k nám pravidelne vracajú. Snažíme sa o čo najvernejšie prevedenie thajskej kuchyne. Jazmínovú ryžu dovážame priamo z Thajska, zeleninu máme každý deň čerstvú. Vo všeobecnosti si milovníci zdravej, vyváženej stravy v tejto exotickej kuchyni prídu na svoje."

Čoskoro aj v Petržalke

„Tešíme sa, že v blízkej budúcnosti otvárame novú prevádzku, ktorá bude v Petržalke, konkrétne v rámci bytového komplexu Slnečnice. Okrem novej prevádzky plánujeme napísať aj kuchársku knihu, či jednoduchú zbierku receptov. Autorom tejto knihy bude ako inak pani Naam. Našou víziou je robiť ambasádorov thajského jedla na Slovensku."

Čo by ste mali určite ochutnať ?

„Jednoznačne Tom Kha Gai, teda kuraciu polievku s kokosovým mliekom. Z hlavného jedla odporúčame Pad Krapao Hed s jazmínovou ryžou. Pre tých, ktorí by radi vyskúšali niečo naozaj exotické ponúkame (po návratoch z Thajska) aj smažené kobylky či iné pochúťky“.

Za rozhovor ďakujeme pánovi Gregušovi a manželovi pani Naam, pánovi Bystrianskemu.


          Hlavné správy zo Sme.sk

          KOMENTÁRE

          Spoločný obvod je jedna z najlepších vecí, ktorú nám Mečiar zanechal

          Voľba podľa regiónov je historický anachronizmus.

          DOMOV

          Obľúbený hotel Bödöra a Smeru prišiel o eurofondy

          Firmy z babindolskej skupiny odstúpili od zmluvy na opravu hotela.

          Neprehliadnite tiež

          Chuť Japonska v Žiline? Aj vy máte príležitosť byť jeho súčasťou.

          Japonská kuchyňa sa stáva čím ďalej, tým viac obľúbenou kuchyňou po celom svete. Výnimkou nie je ani Slovensko.

          Miesto, kde sa snúbi tradícia, idylická príroda a prvotriedna gastronómia

          Každá dovolenka, ktorú strávime na vysnenom mieste a s ľuďmi, na ktorých nám záleží, je doslovne rozprávková. Zažiť však rozprávku počas dovolenky neponúka každá destinácia.

          Aké je to byť šéfkuchárom v Hoteli Gino Park Palace?

          Nedávno sme mali možnosť stretnúť šéfkuchára Hotela Gino Park Palace a bolo to naozaj veľmi podnetné stretnutie.

          Reštauráciám zvyšujú tržby festivalové gurmánske špeciality

          Až o 25 percent sa zvýšili reštauráciám tržby po mesiaci trvania Zimného festivalu jedla.

          Najkľudnejšie miesto v Petržalke? Skúste BERG

          Uponáhľaná doba, dni plné stresu, pracovné tempo, ktoré niekedy hraničí so zvládnuteľnosťou a vy neviete kam sa „odložiť na reštart?“ Budeme vás navigovať.