Gurmánsky zážitok pre každého už šiesty rok

Najlepšie reštaurácie Slovenska opäť na Zimnom festivale jedla 2018.

(Zdroj: zimnyfestivaljedla.sk)

Aj v tomto roku sa všetci gurmáni môžu tešiť na 6. ročník Zimného festivalu jedla, ktorý počas 30 dní ponúka návštevníkom možnosť nahliadnuť do regionálnej gastronómie všetkých kútov Slovenska. Festival prebieha priamo vo vybraných reštauráciách z gastronomického sprievodcu Gurmán na Slovensku. Každá reštaurácia má pripravené jedno-, dvoj- až trojchodové menu a pitný režim, ktoré návštevníkom ponúkajú za zvýhodnenú cenu.

Každoročne sa zapojí až okolo 40 najlepších reštaurácii z celého Slovenska, ktoré získali najvyššie hodnotenie v gastronomickom bedekri Gurmán na Slovensku. Tento rok ponúkajú svoje menu napríklad reštaurácie ako FOU ZOO z Bratislavy, ktoré sú ocenené zlatými vidličkami. V Košickom kraji bude pripravené menu v reštauráciách Camelot a Baránok. Ďalej sa do Zimného festivalu zapojí reštaurácia Villa Rosa, ktorá sa nachádza v Dunajskej Strede alebo Villa Nečas zo Žiliny. Zapojí sa aj obľúbená Chateau Čereňany.

Niektoré zo zúčastnených reštaurácií sú podľa bedekra Gurmán na Slovensku ocenené Zlatými vidličkami. Medzi držiteľov Zlatých vidličiek patria reštaurácie FUO ZOO, ktorá získala až 3 Zlaté vidličky a zaradila sa tým medzi najlepšie reštaurácie na Slovensku, Chateau Čereňany, ktorá ma na svojom konte 2 Zlaté vidličky alebo Villa Rosa, ktorá je držiteľom 1 Zlatej vidličky. Tieto reštaurácie si pripravili novinku v podobe špeciálneho 4-chodového menu za zvýhodnenú cenu.

Ďalšou novinkou Zimného festivalu jedla sú „Champagne POMMERY víkendy“. Vybrané reštaurácie budú v jednotlivých mestách podávať k menu navyše 2 poháre šumivého vína, čím sa festival stane ešte exkluzívnejší.

Reštaurácie si pre návštevníkov pripravia jedlá v troch kategóriách a to:

  • Naše ikonické jedlo

  • Chute regiónov

  • Kuchárova voľba

Návštevníci sa do festivalu zapoja po kúpení a následnom uhradení Degustačného kupónu, ktorý je v predpredaji od 1. decembra 2017. Degustačný kupón je skvelým darčekom či už na Vianoce alebo na Valentína pre každého gurmána, ktorý si rád pochutná na jedlách všetkých regiónov. Stačí si vybrať reštauráciu a vychutnať si jedinečný gurmánsky zážitok v reštaurácii vo vašom meste od 15. januára do 25. februára 2018.

Hlavné správy zo Sme.sk

AUTO

Vývojár palív v F1 pre SME: Niekedy vieme viac ako technici

Benoit Poulet už začína vyvíjať benzín na budúci rok.

KULTÚRA

Pri kázaní jej otca odpadával kostol, pri jej speve masy. Zomrela Aretha Franklin

Speváčka odišla po dlhom boji so zákernou chorobou.

DOMOV

Osmina slovenských mostov je na tom zle

Už 23 mostov je v havarijnom stave.

Neprehliadnite tiež

Zábavný kvíz o varení

Otestujte sa, či máte vzťah k vareniu a patríte do kuchyne. Tak čo, hodí sa vám kuchárska zástera?

Viete v čom je francúzska kuchyňa výnimočná?

Francúzsko je vo svete preslávené najmä kvalitným vínom, syrmi, morskými plodmi, ako aj svojou originalitou, vysokou úrovňou prípravy jedál a pestrosťou pokrmov. Otestujte sa v kvíze o francúzskej kuchyni a zistite, v čom je jedinečná!

Vyznáte sa v svetovej gastronómii?

Otestujte sa a zistite, či ste skutočný odborník vo svete gastronómie. Ak radi varíte, listujete najnovšie kuchárky a trávite čas v kuchyni, tento kvíz určite hravo zvládnete!

Na tradičný japonský ramen chodia do Bratislavy aj Japonci z Olomouca

O tom, čo znamená pravý tradičný japonský ramen, kde si ho môžete dať a či aj Japonec príde na toto typické národné jedlo do bistra v Bratislave, sme sa rozprávali so spolumajiteľom Gonnsuke Ramen Petrom Bohovom.

Byť šéfkuchárom znamená kvalitne variť, ale aj pracovať so svojím tímom

Preto sme vyspovedali šéfkuchára NH Bratislava Gate One, Viliama Turčana, ktorý nám porozprával o svojich začiatkoch, ale aj o miestach, ktoré sa stali inšpiráciou jeho kuchyne.