SME
Štvrtok, 29. október, 2020 | Meniny má KláraKrížovkyKrížovky

Gurmánsky zážitok pre každého už šiesty rok

Najlepšie reštaurácie Slovenska opäť na Zimnom festivale jedla 2018.

(Zdroj: zimnyfestivaljedla.sk)

Aj v tomto roku sa všetci gurmáni môžu tešiť na 6. ročník Zimného festivalu jedla , ktorý počas 30 dní ponúka návštevníkom možnosť nahliadnuť do regionálnej gastronómie všetkých kútov Slovenska. Festival prebieha priamo vo vybraných reštauráciách z gastronomického sprievodcu Gurmán na Slovensku. Každá reštaurácia má pripravené jedno-, dvoj- až trojchodové menu a pitný režim, ktoré návštevníkom ponúkajú za zvýhodnenú cenu.

Každoročne sa zapojí až okolo 40 najlepších reštaurácii z celého Slovenska, ktoré získali najvyššie hodnotenie v gastronomickom bedekri Gurmán na Slovensku. Tento rok ponúkajú svoje menu napríklad reštaurácie ako FOU ZOO z Bratislavy, ktoré sú ocenené zlatými vidličkami. V Košickom kraji bude pripravené menu v reštauráciách Camelot a Baránok. Ďalej sa do Zimného festivalu zapojí reštaurácia Villa Rosa, ktorá sa nachádza v Dunajskej Strede alebo Villa Nečas zo Žiliny. Zapojí sa aj obľúbená Chateau Čereňany.

Skryť Vypnúť reklamu

Niektoré zo zúčastnených reštaurácií sú podľa bedekra Gurmán na Slovensku ocenené Zlatými vidličkami. Medzi držiteľov Zlatých vidličiek patria reštaurácie FUO ZOO, ktorá získala až 3 Zlaté vidličky a zaradila sa tým medzi najlepšie reštaurácie na Slovensku, Chateau Čereňany, ktorá ma na svojom konte 2 Zlaté vidličky alebo Villa Rosa, ktorá je držiteľom 1 Zlatej vidličky. Tieto reštaurácie si pripravili novinku v podobe špeciálneho 4-chodového menu za zvýhodnenú cenu.

Ďalšou novinkou Zimného festivalu jedla sú „Champagne POMMERY víkendy“. Vybrané reštaurácie budú v jednotlivých mestách podávať k menu navyše 2 poháre šumivého vína, čím sa festival stane ešte exkluzívnejší.

Reštaurácie si pre návštevníkov pripravia jedlá v troch kategóriách a to:

Skryť Vypnúť reklamu
  • Naše ikonické jedlo

  • Chute regiónov

  • Kuchárova voľba

Návštevníci sa do festivalu zapoja po kúpení a následnom uhradení Degustačného kupónu, ktorý je v predpredaji od 1. decembra 2017. Degustačný kupón je skvelým darčekom či už na Vianoce alebo na Valentína pre každého gurmána, ktorý si rád pochutná na jedlách všetkých regiónov. Stačí si vybrať reštauráciu a vychutnať si jedinečný gurmánsky zážitok v reštaurácii vo vašom meste od 15. januára do 25. februára 2018.

Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

CYNICKÁ OBLUDA

Ďakujeme Kotlebovi

Kotleba vo videu odporúčal, ako sa majú jeho nasledovníci vysporiadať s koronou. Ďakujeme.

Autorská strana Ondreja Podstupku

Vláda nezvláda slová a môže to stáť životy

Stručný návod na lepšie hospodárenie s dôverou.

Premiér Matovič (OĽaNO) počas tlačovej konferencie ku kompenzačných schémam.

Koronavírus: Na Slovensku pribudlo 2 785 prípadov a 16 úmrtí (minúta po minúte)

Celkovo sa koronavírusom na Slovensku nakazilo 51 728. Pandémia Covid-19 si doteraz vyžiadala 200 obetí.

Minister obrany Jaroslav Naď.
Dnes píše Elena Eleková

Nie, nečaká nás sloboda s dvoma negatívnymi testami vo vrecku

To je vec, ktorú robí vláda zle: nehovorí otvorene ľuďom, čo ich čaká.

Elena Eleková

Neprehliadnite tiež

Ľubomír Trizuliak

HoReCa Summit 2020: Čo s gastronómiou v čase koronakrízy

Zapojte sa do diskusie s expertmi, ktorí sa podelia o skúsenosti z praxe a načrtnú predstavy o budúcnosti a fungovaní gastronómie.

#foodporn

Víno Bažalík: žije v maringotke a predáva biovína bez chémie

Víno zo Svätého Jura vyrábané ekologickými postupmi.

Michal Bažalík