SME
Streda, 28. september, 2022 | Meniny má Václav

Gurmánsky zážitok pre každého už šiesty rok

Najlepšie reštaurácie Slovenska opäť na Zimnom festivale jedla 2018.

(Zdroj: zimnyfestivaljedla.sk)

Aj v tomto roku sa všetci gurmáni môžu tešiť na 6. ročník Zimného festivalu jedla , ktorý počas 30 dní ponúka návštevníkom možnosť nahliadnuť do regionálnej gastronómie všetkých kútov Slovenska. Festival prebieha priamo vo vybraných reštauráciách z gastronomického sprievodcu Gurmán na Slovensku. Každá reštaurácia má pripravené jedno-, dvoj- až trojchodové menu a pitný režim, ktoré návštevníkom ponúkajú za zvýhodnenú cenu.

Každoročne sa zapojí až okolo 40 najlepších reštaurácii z celého Slovenska, ktoré získali najvyššie hodnotenie v gastronomickom bedekri Gurmán na Slovensku. Tento rok ponúkajú svoje menu napríklad reštaurácie ako FOU ZOO z Bratislavy, ktoré sú ocenené zlatými vidličkami. V Košickom kraji bude pripravené menu v reštauráciách Camelot a Baránok. Ďalej sa do Zimného festivalu zapojí reštaurácia Villa Rosa, ktorá sa nachádza v Dunajskej Strede alebo Villa Nečas zo Žiliny. Zapojí sa aj obľúbená Chateau Čereňany.

SkryťVypnúť reklamu

Niektoré zo zúčastnených reštaurácií sú podľa bedekra Gurmán na Slovensku ocenené Zlatými vidličkami. Medzi držiteľov Zlatých vidličiek patria reštaurácie FUO ZOO, ktorá získala až 3 Zlaté vidličky a zaradila sa tým medzi najlepšie reštaurácie na Slovensku, Chateau Čereňany, ktorá ma na svojom konte 2 Zlaté vidličky alebo Villa Rosa, ktorá je držiteľom 1 Zlatej vidličky. Tieto reštaurácie si pripravili novinku v podobe špeciálneho 4-chodového menu za zvýhodnenú cenu.

Ďalšou novinkou Zimného festivalu jedla sú „Champagne POMMERY víkendy“. Vybrané reštaurácie budú v jednotlivých mestách podávať k menu navyše 2 poháre šumivého vína, čím sa festival stane ešte exkluzívnejší.

Reštaurácie si pre návštevníkov pripravia jedlá v troch kategóriách a to:

SkryťVypnúť reklamu
  • Naše ikonické jedlo

  • Chute regiónov

  • Kuchárova voľba

Návštevníci sa do festivalu zapoja po kúpení a následnom uhradení Degustačného kupónu, ktorý je v predpredaji od 1. decembra 2017. Degustačný kupón je skvelým darčekom či už na Vianoce alebo na Valentína pre každého gurmána, ktorý si rád pochutná na jedlách všetkých regiónov. Stačí si vybrať reštauráciu a vychutnať si jedinečný gurmánsky zážitok v reštaurácii vo vašom meste od 15. januára do 25. februára 2018.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Rodák z Lučenca Palo Sekerka(spodný rad-tretí sprava) zo svojim tímom za vitrínou, ktorou sa na nich môžu dívať hostia michelinskej reštaurácie v Paríži.

Bolo to komplikované, ale nenechal sa odradiť prvým neúspechom.


16. sep
Branislav Cvik a Ľubomír Vančo zo spoločnosti Banskobystrický pivovar

Branislav Cvik a Ľubomír Vančo oživili banskobystrický pivovar zdevastovaný mečiarovským privatizérom.


2. sep
Ilustračné foto.

Zdraženie chleba bolo na Slovensku tretie najvyššie v EÚ.


TASR 20. sep

Mesto pod Tatrami. Aj takúto prezývku si vyslúžil Poprad ležiaci v Podtatranskej kotline. Ulice tu majú jedinečné čaro – horizont množstva z nich zdobia hrdo sa týčiace štíty Vysokých Tatier.


6. sep
SkryťZatvoriť reklamu