SME

Gurmánsky zážitok pre každého už šiesty rok

Najlepšie reštaurácie Slovenska opäť na Zimnom festivale jedla 2018.

(Zdroj: zimnyfestivaljedla.sk)

Aj v tomto roku sa všetci gurmáni môžu tešiť na 6. ročník Zimného festivalu jedla , ktorý počas 30 dní ponúka návštevníkom možnosť nahliadnuť do regionálnej gastronómie všetkých kútov Slovenska. Festival prebieha priamo vo vybraných reštauráciách z gastronomického sprievodcu Gurmán na Slovensku. Každá reštaurácia má pripravené jedno-, dvoj- až trojchodové menu a pitný režim, ktoré návštevníkom ponúkajú za zvýhodnenú cenu.

Každoročne sa zapojí až okolo 40 najlepších reštaurácii z celého Slovenska, ktoré získali najvyššie hodnotenie v gastronomickom bedekri Gurmán na Slovensku. Tento rok ponúkajú svoje menu napríklad reštaurácie ako FOU ZOO z Bratislavy, ktoré sú ocenené zlatými vidličkami. V Košickom kraji bude pripravené menu v reštauráciách Camelot a Baránok. Ďalej sa do Zimného festivalu zapojí reštaurácia Villa Rosa, ktorá sa nachádza v Dunajskej Strede alebo Villa Nečas zo Žiliny. Zapojí sa aj obľúbená Chateau Čereňany.

SkryťVypnúť reklamu

Niektoré zo zúčastnených reštaurácií sú podľa bedekra Gurmán na Slovensku ocenené Zlatými vidličkami. Medzi držiteľov Zlatých vidličiek patria reštaurácie FUO ZOO, ktorá získala až 3 Zlaté vidličky a zaradila sa tým medzi najlepšie reštaurácie na Slovensku, Chateau Čereňany, ktorá ma na svojom konte 2 Zlaté vidličky alebo Villa Rosa, ktorá je držiteľom 1 Zlatej vidličky. Tieto reštaurácie si pripravili novinku v podobe špeciálneho 4-chodového menu za zvýhodnenú cenu.

Ďalšou novinkou Zimného festivalu jedla sú „Champagne POMMERY víkendy“. Vybrané reštaurácie budú v jednotlivých mestách podávať k menu navyše 2 poháre šumivého vína, čím sa festival stane ešte exkluzívnejší.

Reštaurácie si pre návštevníkov pripravia jedlá v troch kategóriách a to:

SkryťVypnúť reklamu
  • Naše ikonické jedlo

  • Chute regiónov

  • Kuchárova voľba

Návštevníci sa do festivalu zapoja po kúpení a následnom uhradení Degustačného kupónu, ktorý je v predpredaji od 1. decembra 2017. Degustačný kupón je skvelým darčekom či už na Vianoce alebo na Valentína pre každého gurmána, ktorý si rád pochutná na jedlách všetkých regiónov. Stačí si vybrať reštauráciu a vychutnať si jedinečný gurmánsky zážitok v reštaurácii vo vašom meste od 15. januára do 25. februára 2018.

Komerčné články

  1. Ako rozoznať dobrú kávu? Poradí pražiarka
  2. Tunisko nie je len o plážach. Takto vyzerá mimo rezortu
  3. Maldivy mimo sezóny. Dážď prišiel dvakrát, vila za cenu izby
  4. Na Devín kyvadlovou dopravou zadarmo
  5. Za dovolenkové škody vyplatila Allianz o 41 percent viac
  6. Hodnotenie profesionála: Ako je Turecko pripravené na leto?
  7. Inšpirujte sa tajomstvom najšťastnejších krajín sveta
  8. Last minute zájazdov je každé leto menej. Kde ich ešte nájdete?
  1. Letná revolúcia a špeciál o mužoch a našich svetoch
  2. Tunisko nie je len o plážach. Takto vyzerá mimo rezortu
  3. Stanovisko LESY Slovenskej republiky, š. p.
  4. Maldivy mimo sezóny. Dážď prišiel dvakrát, vila za cenu izby
  5. Apartmány pri mori nie sú len pre smerákov. Kde nájdete lacné?
  6. Na Devín kyvadlovou dopravou zadarmo
  7. Za dovolenkové škody vyplatila Allianz o 41 percent viac
  8. Takto má vyzerať dostupný biznis notebook
  1. Maldivy mimo sezóny. Dážď prišiel dvakrát, vila za cenu izby 20 909
  2. Apartmány pri mori nie sú len pre smerákov. Kde nájdete lacné? 6 170
  3. Tunisko nie je len o plážach. Takto vyzerá mimo rezortu 4 975
  4. Hodnotenie profesionála: Ako je Turecko pripravené na leto? 4 135
  5. Na Devín kyvadlovou dopravou zadarmo 3 939
  6. Inšpirujte sa tajomstvom najšťastnejších krajín sveta 2 453
  7. Last minute zájazdov je každé leto menej. Kde ich ešte nájdete? 2 293
  8. Ako často treba čistiť fasádu? Niektoré si vystačia samy 2 265
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Eva a Peter Janíčkovci

Keď Eva a Peter Janíčkovci začali budovať Château Gbeľany, mali jasnú víziu - vytvoriť miesto, kde reštaurácia nebude len súčasťou hotela, ale samostatným dôvodom na návrat.


Cenu za TOP inováciu si odniesol autor projektu Štefánik - odkaz pre 21. storočie Matúš Tomáška.


TASR
Najviac bodov v kraji získala reštaurácia hotela Château Gbeľany.

Gault&Millau dal odporúčania.


Top reštaurácie do 10 eur.

Reštaurácie z bedekra Gault&Millau.


8
SkryťZatvoriť reklamu