SME

Aj zdravé jedlo môže chutiť skvele. Zavítajte do Hummus and Couscous Bar

Fresh market sa môže chváliť ďalším skvelým food konceptom. Prvý hummus bar na Slovensku – Hummus and couscous bar si získava čoraz viac priaznivcov a my sa tešíme, že sme sa mohli čo to dozvedieť od majiteľa baru.

(Zdroj: Hummus and couscous bar)

Na začiatku bol sen

„Vždy som mal záujem venovať sa gastronómii. Úplné začiatky pri naberaní skúseností v gastronómii boli u známeho, kde som najprv umýval riady, čistil chladničky, či naberal polievky. Postupne, ako som naberal skúseností v tomto odvetví, rozvíjal sa aj nápad vytvoriť niečo vlastné,“ opisuje majiteľ.

Keď zistil, že vzniká koncept Fresh Market, práve tam chcel otvoriť svoju prvú pobočku. Nebolo to však vôbec jednoduché, no zhruba po polroku dostal šancu odprezentovať podnikateľský plán a tým aj možnosť získať priestor.

SkryťVypnúť reklamu

„Na stretnutie som sa poriadne pripravil. Zhruba dva dni po stretnutí, mi oznámili, že sa im to páči a schválili to. Za veľa vďačím svojej priateľke, ktorá mi od začiatku veľmi pomáhala. A taktiež som našiel veľkú pomoc v jednom šikovnom zamestnancovi, ktorý začínal s umývaním riadov a krájaní zeleniny, tak ako kedysi ja.

Musím uznať, že extrémne napreduje a nazvem to tak, že život mu dal druhú šancu, pretože mal zlé obdobie v minulosti. Teraz však zobral život do svojich rúk a neustále nám ukazuje ako rastie. Pomohol nám napríklad pri varení cíceru, čo nie je vôbec jednoduché a vďaka nemu ho máme dnes perfektný."

Základom je tradičný hummus a kvalitné suroviny

V základnej ponuke nájdete hummus, couscous alebo sendvič. Môžete si vybrať medzi mäsovou alebo vegetariánskou variantou. Potom vám už veľmi radi poradia, čo by ste mali konkrétne ochutnať.

SkryťVypnúť reklamu

"Používame kvalitné suroviny. Kuracie mäso máme zo slovenskej farmy. Hovädzie mäso máme však z Austrálie a z Afriky. Zeleninu a ostatné suroviny máme primárne zo Slovenska, no v zimnom období využívame dodávateľov aj z iných krajín. Hummus robíme tradičný, no podľa vlastnej receptúry."

Ak máte Freshmarket ďaleko, tak šup do Auparku

Práve v týchto dňoch sa otvára ďalšia prevádzka v Auparku. A už teraz vás môžeme potešiť informáciou, že v novom roku sa otvorí aj tretia a to v Petržalskej tržnici.

"Postupne plánujeme otvárať aj ďalšie prevádzky s tým, že v rokoch 2019-2020 by sme radi otvorili luxusnú reštauráciu," prezrádza majiteľ.

V sobotu jedlo zadarmo

Hummus and couscous bar si zakladá na efektívnej komunikácii so zákazníkmi. Zamestnanci nemajú problém komunikovať a snažia sa zákazníkom čo najviac vyhovieť. "Keď vidíme, že sa niekto ponáhľa, poponáhľame sa aj my. Naopak, ak máme možnosť, veľmi radi prehodíme zopár slov, zllepšuje to celkovú atmosféru."

SkryťVypnúť reklamu

Potešiť zákazníkov sa snažia aj milou sobotnou tradíciou. Posledné vydané jedlo totiž dávajú zadarmo bezohľadu na jeho cenu. "To prekvapenie zákazníkov naozaj stojí za to, pretože väčšina neverí, že toto dnes ešte niekto robí."

A čo teda určite ochutnať?

Majiteľ odporúča Chicken mix Jeruzalem, ktorý je veľmi obľúbený a obsahuje grilované kuracie mäso s pečienkami a srdiečkami. Griluje sa na cibuľke a varí sa takmer dve hodiny. Paradoxne na toto jedlo chodí veľa žien.

Vegetariánom odporúča falafel. Je skvelý, keď sa vytiahne z fritézy a doslova praskne, pretože falafel musí byť chrumkavý. A keď sa potom rozpolí, musí voniať čerstvosťou.

Komerčné články

  1. Inštruktorky sebaobrany: Najväčšia hrozba nie je cudzí muž v tme
  2. Dobrý nápad na podnikanie nestačí. Firmy prezradili, čo funguje
  3. Realitný fond IAD IRF dosiahol historicky najvyššie zhodnotenie
  4. Ako zvládnuť podnikanie, rodinu aj voľný čas bez kompromisov?
  5. Môže hudba pomôcť neurologickým pacientom lepšie chodiť?
  6. Veterné parky: vizuálny smog alebo nová estetika energetiky?
  7. Elektrické autá v zahraničí: poplatky za nabíjanie a diaľnice
  8. Muži, nepodceňujte návštevu kardiológa. Srdce máte len jedno
  1. Skvelý sortiment za výnimočne nízke ceny nájdete v Pepco
  2. S nami máte prístup do všetkých záhrad
  3. Dobrý nápad na podnikanie nestačí. Firmy prezradili, čo funguje
  4. Ako pripraviť motorku na sezónu: Rady pre bezpečnú jazdu
  5. Ako zvládnuť podnikanie, rodinu aj voľný čas bez kompromisov?
  6. Realitný fond IAD IRF dosiahol historicky najvyššie zhodnotenie
  7. Emma Tekelyová a tvorenie na jarné dni a Veľkú noc
  8. Inštruktorky sebaobrany: Najväčšia hrozba nie je cudzí muž v tme
  1. Inštruktorky sebaobrany: Najväčšia hrozba nie je cudzí muž v tme 13 380
  2. AI o nej píše, že je symbolom odvahy. Kvôli jedinému protestu 8 966
  3. Dobrý nápad na podnikanie nestačí. Firmy prezradili, čo funguje 7 532
  4. Elektrické autá v zahraničí: poplatky za nabíjanie a diaľnice 6 703
  5. Muži, nepodceňujte návštevu kardiológa. Srdce máte len jedno 6 619
  6. Nevšedný ostrov. Ischia priťahuje pozornosť čoraz viac turistov 5 129
  7. Realitný fond IAD IRF dosiahol historicky najvyššie zhodnotenie 4 566
  8. Slovenskí milionári minulý rok bohatli rekordným tempom 3 341
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Michal Kordoš sa momentálne venuje kurzom varenia a pop-upom.

Varil v michelinských reštauráciách.


22

Hľadáte jedinečné gastronomické zážitky? Objavte výnimočné reštaurácie, ktoré ponúkajú nezabudnuteľné špeciality.


Peter Slačka v januári začal variť pre bistro Jolk.

Varil aj v michelinskej reštaurácii.


11

Vyhľadávaná reštaurácia McDonald's na Hornej Nitre prešla v týchto dňoch výraznou premenou, ktorá prináša viacero noviniek pre ešte lepší zákaznícky zážitok.


SkryťZatvoriť reklamu