SME
Piatok, 30. október, 2020 | Meniny má Simon, SimonaKrížovkyKrížovky

Aj zdravé jedlo môže chutiť skvele. Zavítajte do Hummus and Couscous Bar

Fresh market sa môže chváliť ďalším skvelým food konceptom. Prvý hummus bar na Slovensku – Hummus and couscous bar si získava čoraz viac priaznivcov a my sa tešíme, že sme sa mohli čo to dozvedieť od majiteľa baru.

(Zdroj: Hummus and couscous bar)

Na začiatku bol sen

„Vždy som mal záujem venovať sa gastronómii. Úplné začiatky pri naberaní skúseností v gastronómii boli u známeho, kde som najprv umýval riady, čistil chladničky, či naberal polievky. Postupne, ako som naberal skúseností v tomto odvetví, rozvíjal sa aj nápad vytvoriť niečo vlastné,“ opisuje majiteľ.

Keď zistil, že vzniká koncept Fresh Market, práve tam chcel otvoriť svoju prvú pobočku. Nebolo to však vôbec jednoduché, no zhruba po polroku dostal šancu odprezentovať podnikateľský plán a tým aj možnosť získať priestor.

Skryť Vypnúť reklamu

„Na stretnutie som sa poriadne pripravil. Zhruba dva dni po stretnutí, mi oznámili, že sa im to páči a schválili to. Za veľa vďačím svojej priateľke, ktorá mi od začiatku veľmi pomáhala. A taktiež som našiel veľkú pomoc v jednom šikovnom zamestnancovi, ktorý začínal s umývaním riadov a krájaní zeleniny, tak ako kedysi ja.

Musím uznať, že extrémne napreduje a nazvem to tak, že život mu dal druhú šancu, pretože mal zlé obdobie v minulosti. Teraz však zobral život do svojich rúk a neustále nám ukazuje ako rastie. Pomohol nám napríklad pri varení cíceru, čo nie je vôbec jednoduché a vďaka nemu ho máme dnes perfektný."

Základom je tradičný hummus a kvalitné suroviny

V základnej ponuke nájdete hummus, couscous alebo sendvič. Môžete si vybrať medzi mäsovou alebo vegetariánskou variantou. Potom vám už veľmi radi poradia, čo by ste mali konkrétne ochutnať.

Skryť Vypnúť reklamu

"Používame kvalitné suroviny. Kuracie mäso máme zo slovenskej farmy. Hovädzie mäso máme však z Austrálie a z Afriky. Zeleninu a ostatné suroviny máme primárne zo Slovenska, no v zimnom období využívame dodávateľov aj z iných krajín. Hummus robíme tradičný, no podľa vlastnej receptúry."

Ak máte Freshmarket ďaleko, tak šup do Auparku

Práve v týchto dňoch sa otvára ďalšia prevádzka v Auparku. A už teraz vás môžeme potešiť informáciou, že v novom roku sa otvorí aj tretia a to v Petržalskej tržnici.

"Postupne plánujeme otvárať aj ďalšie prevádzky s tým, že v rokoch 2019-2020 by sme radi otvorili luxusnú reštauráciu," prezrádza majiteľ.

V sobotu jedlo zadarmo

Hummus and couscous bar si zakladá na efektívnej komunikácii so zákazníkmi. Zamestnanci nemajú problém komunikovať a snažia sa zákazníkom čo najviac vyhovieť. "Keď vidíme, že sa niekto ponáhľa, poponáhľame sa aj my. Naopak, ak máme možnosť, veľmi radi prehodíme zopár slov, zllepšuje to celkovú atmosféru."

Skryť Vypnúť reklamu

Potešiť zákazníkov sa snažia aj milou sobotnou tradíciou. Posledné vydané jedlo totiž dávajú zadarmo bezohľadu na jeho cenu. "To prekvapenie zákazníkov naozaj stojí za to, pretože väčšina neverí, že toto dnes ešte niekto robí."

A čo teda určite ochutnať?

Majiteľ odporúča Chicken mix Jeruzalem, ktorý je veľmi obľúbený a obsahuje grilované kuracie mäso s pečienkami a srdiečkami. Griluje sa na cibuľke a varí sa takmer dve hodiny. Paradoxne na toto jedlo chodí veľa žien.

Vegetariánom odporúča falafel. Je skvelý, keď sa vytiahne z fritézy a doslova praskne, pretože falafel musí byť chrumkavý. A keď sa potom rozpolí, musí voniať čerstvosťou.

Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Žilinská nemocnica varuje pred režimom vojnovej medicíny

Bojnická nemocnica už nevie vyčleniť ďalšie lôžka pre pacientov s Covidom

Väčšina nemocníc má dostatok lôžok. Avšak hlavne tým na severe Slovenska začínajú akútne chýbať zdravotníci.
Dobré ráno

Dobré ráno: V Poľsku sú ľudia už týždeň v uliciach, zúri tam kultúrna vojna

Do protestov sa zapájajú desaťtisíce ľudí.

Podcast Dobré Ráno.

Fico žije v atmosfére strachu, jeho ľudia končia v putách

Šéf Smeru sa zastal viacerých zadržaných.

Predseda Smeru Robert Fico.
Komentár šéfredaktorky Beaty Balogovej

Trump patrí do múzea

Trump bol nesmiernou inšpiráciou pre všetkých populistov, ale aj autokratov.

Beata Balogová, šefredaktorka denníka SME

Neprehliadnite tiež

Ľubomír Trizuliak

HoReCa Summit 2020: Čo s gastronómiou v čase koronakrízy

Zapojte sa do diskusie s expertmi, ktorí sa podelia o skúsenosti z praxe a načrtnú predstavy o budúcnosti a fungovaní gastronómie.

#foodporn

Víno Bažalík: žije v maringotke a predáva biovína bez chémie

Víno zo Svätého Jura vyrábané ekologickými postupmi.

Michal Bažalík