Aj zdravé jedlo môže chutiť skvele. Zavítajte do Hummus and Couscous Bar

Fresh market sa môže chváliť ďalším skvelým food konceptom. Prvý hummus bar na Slovensku – Hummus and couscous bar si získava čoraz viac priaznivcov a my sa tešíme, že sme sa mohli čo to dozvedieť od majiteľa baru.

(Zdroj: Hummus and couscous bar)

Na začiatku bol sen

„Vždy som mal záujem venovať sa gastronómii. Úplné začiatky pri naberaní skúseností v gastronómii boli u známeho, kde som najprv umýval riady, čistil chladničky, či naberal polievky. Postupne, ako som naberal skúseností v tomto odvetví, rozvíjal sa aj nápad vytvoriť niečo vlastné,“ opisuje majiteľ.

Keď zistil, že vzniká koncept Fresh Market, práve tam chcel otvoriť svoju prvú pobočku. Nebolo to však vôbec jednoduché, no zhruba po polroku dostal šancu odprezentovať podnikateľský plán a tým aj možnosť získať priestor.

„Na stretnutie som sa poriadne pripravil. Zhruba dva dni po stretnutí, mi oznámili, že sa im to páči a schválili to. Za veľa vďačím svojej priateľke, ktorá mi od začiatku veľmi pomáhala. A taktiež som našiel veľkú pomoc v jednom šikovnom zamestnancovi, ktorý začínal s umývaním riadov a krájaní zeleniny, tak ako kedysi ja.

Musím uznať, že extrémne napreduje a nazvem to tak, že život mu dal druhú šancu, pretože mal zlé obdobie v minulosti. Teraz však zobral život do svojich rúk a neustále nám ukazuje ako rastie. Pomohol nám napríklad pri varení cíceru, čo nie je vôbec jednoduché a vďaka nemu ho máme dnes perfektný."

Základom je tradičný hummus a kvalitné suroviny

V základnej ponuke nájdete hummus, couscous alebo sendvič. Môžete si vybrať medzi mäsovou alebo vegetariánskou variantou. Potom vám už veľmi radi poradia, čo by ste mali konkrétne ochutnať.

"Používame kvalitné suroviny. Kuracie mäso máme zo slovenskej farmy. Hovädzie mäso máme však z Austrálie a z Afriky. Zeleninu a ostatné suroviny máme primárne zo Slovenska, no v zimnom období využívame dodávateľov aj z iných krajín. Hummus robíme tradičný, no podľa vlastnej receptúry."

Ak máte Freshmarket ďaleko, tak šup do Auparku

Práve v týchto dňoch sa otvára ďalšia prevádzka v Auparku. A už teraz vás môžeme potešiť informáciou, že v novom roku sa otvorí aj tretia a to v Petržalskej tržnici.

"Postupne plánujeme otvárať aj ďalšie prevádzky s tým, že v rokoch 2019-2020 by sme radi otvorili luxusnú reštauráciu," prezrádza majiteľ.

V sobotu jedlo zadarmo

Hummus and couscous bar si zakladá na efektívnej komunikácii so zákazníkmi. Zamestnanci nemajú problém komunikovať a snažia sa zákazníkom čo najviac vyhovieť. "Keď vidíme, že sa niekto ponáhľa, poponáhľame sa aj my. Naopak, ak máme možnosť, veľmi radi prehodíme zopár slov, zllepšuje to celkovú atmosféru."

Potešiť zákazníkov sa snažia aj milou sobotnou tradíciou. Posledné vydané jedlo totiž dávajú zadarmo bezohľadu na jeho cenu. "To prekvapenie zákazníkov naozaj stojí za to, pretože väčšina neverí, že toto dnes ešte niekto robí."

A čo teda určite ochutnať?

Majiteľ odporúča Chicken mix Jeruzalem, ktorý je veľmi obľúbený a obsahuje grilované kuracie mäso s pečienkami a srdiečkami. Griluje sa na cibuľke a varí sa takmer dve hodiny. Paradoxne na toto jedlo chodí veľa žien.

Vegetariánom odporúča falafel. Je skvelý, keď sa vytiahne z fritézy a doslova praskne, pretože falafel musí byť chrumkavý. A keď sa potom rozpolí, musí voniať čerstvosťou.

Hlavné správy zo Sme.sk

DOMOV

Štefunko: Nešiel by som do toho, keby som mal byť bezvýznamný hráč

Predseda novej strany Progresívne Slovensko si trúfa vo voľbách na 15 percent. Kandidátov chce nasadiť už do tohtoročných komunáliek.

ŠPORT

Nechcel som, aby Nasťa odišla. Dnes to chápem, tvrdí jej brat

Ako je možné, že Kuzminová vyhráva, a naši nie, čudujú sa Rusi.

KOMENTÁRE

Štefunkov test politických zákonitostí

Vyzerá to, ako keby cielene trolovali voličov nezaujímavými témami.

Neprehliadnite tiež

Slovensko bude chutiť gurmánskymi špecialitami

Od 15. januára do 25. februára môžete prostredníctvom šiesteho ročníka Zimného festivalu jedla ochutnať Slovensko. Účastníci sa stanú gurmánmi v 37 reštauráciách vo všetkých krajoch po celom Slovensku.

Gurmánsky zážitok pre každého už šiesty rok

Najlepšie reštaurácie Slovenska opäť na Zimnom festivale jedla 2018.

Už ste skúsili Chilteco street food v Žiline ?

Pod taktovkou mexickej kuchyne jedlá spievajú farebnosťou, pikantnosťou a exotikou.

Zelená káva na chudnutie. Mýtus alebo fakt?

Zelená káva zažívala svoju najväčšiu slávu hlavne tak dva -tri roky dozadu a to prevažne v spojení s chudnutím.

Aj vynikajúcou kávou sa dá podporiť dobrá vec

V multižánrovej kaviarni HalmiSpace v Košiciach vyberajú pre svojich zákazníkov vždy tú najlepšiu kávu.