Aj zdravé jedlo môže chutiť skvele. Zavítajte do Hummus and Couscous Bar

Fresh market sa môže chváliť ďalším skvelým food konceptom. Prvý hummus bar na Slovensku – Hummus and couscous bar si získava čoraz viac priaznivcov a my sa tešíme, že sme sa mohli čo to dozvedieť od majiteľa baru.

(Zdroj: Hummus and couscous bar)

Na začiatku bol sen

„Vždy som mal záujem venovať sa gastronómii. Úplné začiatky pri naberaní skúseností v gastronómii boli u známeho, kde som najprv umýval riady, čistil chladničky, či naberal polievky. Postupne, ako som naberal skúseností v tomto odvetví, rozvíjal sa aj nápad vytvoriť niečo vlastné,“ opisuje majiteľ.

Keď zistil, že vzniká koncept Fresh Market, práve tam chcel otvoriť svoju prvú pobočku. Nebolo to však vôbec jednoduché, no zhruba po polroku dostal šancu odprezentovať podnikateľský plán a tým aj možnosť získať priestor.

„Na stretnutie som sa poriadne pripravil. Zhruba dva dni po stretnutí, mi oznámili, že sa im to páči a schválili to. Za veľa vďačím svojej priateľke, ktorá mi od začiatku veľmi pomáhala. A taktiež som našiel veľkú pomoc v jednom šikovnom zamestnancovi, ktorý začínal s umývaním riadov a krájaní zeleniny, tak ako kedysi ja.

Musím uznať, že extrémne napreduje a nazvem to tak, že život mu dal druhú šancu, pretože mal zlé obdobie v minulosti. Teraz však zobral život do svojich rúk a neustále nám ukazuje ako rastie. Pomohol nám napríklad pri varení cíceru, čo nie je vôbec jednoduché a vďaka nemu ho máme dnes perfektný."

Základom je tradičný hummus a kvalitné suroviny

V základnej ponuke nájdete hummus, couscous alebo sendvič. Môžete si vybrať medzi mäsovou alebo vegetariánskou variantou. Potom vám už veľmi radi poradia, čo by ste mali konkrétne ochutnať.

"Používame kvalitné suroviny. Kuracie mäso máme zo slovenskej farmy. Hovädzie mäso máme však z Austrálie a z Afriky. Zeleninu a ostatné suroviny máme primárne zo Slovenska, no v zimnom období využívame dodávateľov aj z iných krajín. Hummus robíme tradičný, no podľa vlastnej receptúry."

Ak máte Freshmarket ďaleko, tak šup do Auparku

Práve v týchto dňoch sa otvára ďalšia prevádzka v Auparku. A už teraz vás môžeme potešiť informáciou, že v novom roku sa otvorí aj tretia a to v Petržalskej tržnici.

"Postupne plánujeme otvárať aj ďalšie prevádzky s tým, že v rokoch 2019-2020 by sme radi otvorili luxusnú reštauráciu," prezrádza majiteľ.

V sobotu jedlo zadarmo

Hummus and couscous bar si zakladá na efektívnej komunikácii so zákazníkmi. Zamestnanci nemajú problém komunikovať a snažia sa zákazníkom čo najviac vyhovieť. "Keď vidíme, že sa niekto ponáhľa, poponáhľame sa aj my. Naopak, ak máme možnosť, veľmi radi prehodíme zopár slov, zllepšuje to celkovú atmosféru."

Potešiť zákazníkov sa snažia aj milou sobotnou tradíciou. Posledné vydané jedlo totiž dávajú zadarmo bezohľadu na jeho cenu. "To prekvapenie zákazníkov naozaj stojí za to, pretože väčšina neverí, že toto dnes ešte niekto robí."

A čo teda určite ochutnať?

Majiteľ odporúča Chicken mix Jeruzalem, ktorý je veľmi obľúbený a obsahuje grilované kuracie mäso s pečienkami a srdiečkami. Griluje sa na cibuľke a varí sa takmer dve hodiny. Paradoxne na toto jedlo chodí veľa žien.

Vegetariánom odporúča falafel. Je skvelý, keď sa vytiahne z fritézy a doslova praskne, pretože falafel musí byť chrumkavý. A keď sa potom rozpolí, musí voniať čerstvosťou.

Hlavné správy zo Sme.sk

EKONOMIKA

Kočner sa aj z väzby zbavuje majetku, založil osem bytov v Bratislave

Vo štvrtok bude súd rozhodovať, či vo väzbe ostane.

DOMOV

Maďarič tvrdí, že Fico poprel byt na Vazovovej. V Smere o tom nevedia

Fico podľa Maďariča povedal, že v byte nebol.

Podcast Dobré ráno

Dobré ráno: Kto sa najmenej teší na Kosíkov návrat na Slovensko

Kosík chce vypovedať o únose aj Lexovi.

Komentár Zuzany Kepplovej

Nie, OSN nemôže napísať, že migrácia sa zakazuje

Nech sa páči, pán Lajčák, vysvetľovať globálny kompakt kolegom aj voličom.

Neprehliadnite tiež

Hostinec U Iváka je záhorská istota

Bez nadsádzky sa dá povedať, že v Hostinci u Iváka sa písali dejiny Záhorskej Bystrice. Veď od roku 1928, kedy ho manželia Štefan a Paula Ivákovci otvorili, nebolo v obci vážnejšej udalosti, ktorá by s týmto miestom nebola nejako spojená. Na to sa usilujú nadviazať aj noví prevádzkovatelia.

Zámocká palacinkáreň – Miesto, kde sa mení obyčajné na neobyčajné

Zámocká palacinkáreň je miesto, kde na Vás čakajú jedninečné palacinky, príjemná obsluha a posedenie s nádychom zámockej histórie.

Viete, ako pripraviť dokonalú kávu?

Káva je pre mnohých ľudí veľkým pôžitkom a dajú si na jej príprave a výslednej chuti skutočne záležať. Príprava správnej a kvalitnej kávy má presné pravidlá a pripraviť dokonalé espresso alebo cappuccino nie je vôbec jednoduché. V tomto krátkom kvíze zistíte, či aj vy máte správne znalosti o príprave tohto lahodného moku.

Vybrali sme jedenásť receptov na nepečené jablkové koláče

Jeseň vonia jablkami, pochutiť si môžete aj bez pečenia.