Grobský dvor – miesto, ktoré ponúka domácu atmosféru

Obdobie jesene je tu. Vychutnajte si domácu husacinu v Slovenskom Grobe. My sme navštívili Grobský dvor, kde nás privítali v príjemnej atmosfére v ich jesenne naladenej záhrade.

(Zdroj: Grobský dvor)

Čo bolo podnetom pre vznik reštaurácie Grobský dvor?

Keďže sme celý život pracovali v gastronómii, padla aj myšlienka vybudovať si niečo vlastné. S tým sme postupne začínali od roku 1993. Začiatky boli síce ťažké, avšak naše rozhodnutie určite neľutujeme a tešíme sa, že máme ďalších šikovných rodinných nasledovníkov.

Aký typ kuchyne ponúknete vašim hosťom?

Keď sa kdekoľvek spomenie Slovenský Grob, tak pre väčšinu je to predovšetkým symbolom husaciny. Tým pádom ako predjedlo radi ponúkneme našu domácu husaciu pečienku. Ako hlavné jedlo ponúkame domácu husacinu s červenou dusenou kapustou a s lokšami alebo knedľou. K nej radi ponúkneme destiláty, aby našim hosťom husacinku pekne strávilo či už marhuľovicou, jablkovicou, prípadne niečím iným. V rámci dezertu ponúkame aj štrúdle či už makovú, tvarohovú a orechovú.

Aké služby ponúkate vašim zákazníkom?

Prirodzene ponúkame reštauračné služby a ubytovanie, ktoré je k dispozícií pre 16 hostí. Radi ubytujeme zahraničných hostí, ale aj domácich, ktorí si tak môžu večer vychutnať vínko. V exteriéri ponúkame pre hostí našu krásnu záhradu s posedením a domácim ihriskom pre deti. V našej záhrade je kapacita až 60 osôb. V rámci gastronómie ponúkame aj rôzne vína z našej vlastnej vínnej pivnice. Samozrejme ponúkame aj degustácie vína, pričom prevaha vín je zo Slovenska.

Používate produkty zo Slovenska?

Áno, samozrejme mäso, ale aj ostatné potraviny zo Slovenska. Obľúbenejšie u nás začínajú byť aj lokše na sladko s lekvárom, posypané orechmi alebo s makom. To sú naše slovenské palacinky.

Naše hodnotenie

Výhodou je ich krásna, farebná záhrada, ktorá vás naladí na domácu atmosféru. Interiér poskytuje dostatočne veľké priestory pre rodinné oslavy, či firemné akcie, pričom si môžete vychutnať aj rôznu paletu vín, ktoré ponúkajú. Nie všetky reštaurácie v Slovenskom Grobe disponujú aj možnosťou ubytovania sa, čo je rozhodne ich veľká výhoda.

Hlavné správy zo Sme.sk

Píše Martin Kugla

Prezidentskú kampaň vyhrávajú extrémisti

Krajne pravicoví kandidáti majú v prieskumoch hrozivé výsledky.

AUTORSKÁ STRANA PETRA SCHUTZA

Udalosťou týždňa je dekapitácia ústavného súdu (týždeň Petra Schutza)

Smer s ľudskou tvárou nečakajte.

KYSUCE

Čadčan našiel krčah s pokladom vo svojej záhrade

Ide o staré mince, ktoré sa našli v marci 2000 v Čadci-Horelici.

Neprehliadnite tiež

Desať receptov na najlepšie zimné dezerty s medom

Koláče, zákusky aj drobné pečivo.

Čokoládová marlenka
Špagety. Varíte ich správne?

Hostinec U Iváka je záhorská istota

Bez nadsádzky sa dá povedať, že v Hostinci u Iváka sa písali dejiny Záhorskej Bystrice. Veď od roku 1928, kedy ho manželia Štefan a Paula Ivákovci otvorili, nebolo v obci vážnejšej udalosti, ktorá by s týmto miestom nebola nejako spojená. Na to sa usilujú nadviazať aj noví prevádzkovatelia.

Zámocká palacinkáreň – Miesto, kde sa mení obyčajné na neobyčajné

Zámocká palacinkáreň je miesto, kde na Vás čakajú jedninečné palacinky, príjemná obsluha a posedenie s nádychom zámockej histórie.

Viete, ako pripraviť dokonalú kávu?

Káva je pre mnohých ľudí veľkým pôžitkom a dajú si na jej príprave a výslednej chuti skutočne záležať. Príprava správnej a kvalitnej kávy má presné pravidlá a pripraviť dokonalé espresso alebo cappuccino nie je vôbec jednoduché. V tomto krátkom kvíze zistíte, či aj vy máte správne znalosti o príprave tohto lahodného moku.