Grobský dvor – miesto, ktoré ponúka domácu atmosféru

Obdobie jesene je tu. Vychutnajte si domácu husacinu v Slovenskom Grobe. My sme navštívili Grobský dvor, kde nás privítali v príjemnej atmosfére v ich jesenne naladenej záhrade.

(Zdroj: Grobský dvor)

Čo bolo podnetom pre vznik reštaurácie Grobský dvor?

Keďže sme celý život pracovali v gastronómii, padla aj myšlienka vybudovať si niečo vlastné. S tým sme postupne začínali od roku 1993. Začiatky boli síce ťažké, avšak naše rozhodnutie určite neľutujeme a tešíme sa, že máme ďalších šikovných rodinných nasledovníkov.

Aký typ kuchyne ponúknete vašim hosťom?

Keď sa kdekoľvek spomenie Slovenský Grob, tak pre väčšinu je to predovšetkým symbolom husaciny. Tým pádom ako predjedlo radi ponúkneme našu domácu husaciu pečienku. Ako hlavné jedlo ponúkame domácu husacinu s červenou dusenou kapustou a s lokšami alebo knedľou. K nej radi ponúkneme destiláty, aby našim hosťom husacinku pekne strávilo či už marhuľovicou, jablkovicou, prípadne niečím iným. V rámci dezertu ponúkame aj štrúdle či už makovú, tvarohovú a orechovú.

Aké služby ponúkate vašim zákazníkom?

Prirodzene ponúkame reštauračné služby a ubytovanie, ktoré je k dispozícií pre 16 hostí. Radi ubytujeme zahraničných hostí, ale aj domácich, ktorí si tak môžu večer vychutnať vínko. V exteriéri ponúkame pre hostí našu krásnu záhradu s posedením a domácim ihriskom pre deti. V našej záhrade je kapacita až 60 osôb. V rámci gastronómie ponúkame aj rôzne vína z našej vlastnej vínnej pivnice. Samozrejme ponúkame aj degustácie vína, pričom prevaha vín je zo Slovenska.

Používate produkty zo Slovenska?

Áno, samozrejme mäso, ale aj ostatné potraviny zo Slovenska. Obľúbenejšie u nás začínajú byť aj lokše na sladko s lekvárom, posypané orechmi alebo s makom. To sú naše slovenské palacinky.

Naše hodnotenie

Výhodou je ich krásna, farebná záhrada, ktorá vás naladí na domácu atmosféru. Interiér poskytuje dostatočne veľké priestory pre rodinné oslavy, či firemné akcie, pričom si môžete vychutnať aj rôznu paletu vín, ktoré ponúkajú. Nie všetky reštaurácie v Slovenskom Grobe disponujú aj možnosťou ubytovania sa, čo je rozhodne ich veľká výhoda.


          Hlavné správy zo Sme.sk

          KOMENTÁRE

          Spoločný obvod je jedna z najlepších vecí, ktorú nám Mečiar zanechal

          Voľba podľa regiónov je historický anachronizmus.

          DOMOV

          Obľúbený hotel Bödöra a Smeru prišiel o eurofondy

          Firmy z babindolskej skupiny odstúpili od zmluvy na opravu hotela.

          Neprehliadnite tiež

          Chuť Japonska v Žiline? Aj vy máte príležitosť byť jeho súčasťou.

          Japonská kuchyňa sa stáva čím ďalej, tým viac obľúbenou kuchyňou po celom svete. Výnimkou nie je ani Slovensko.

          Miesto, kde sa snúbi tradícia, idylická príroda a prvotriedna gastronómia

          Každá dovolenka, ktorú strávime na vysnenom mieste a s ľuďmi, na ktorých nám záleží, je doslovne rozprávková. Zažiť však rozprávku počas dovolenky neponúka každá destinácia.

          Aké je to byť šéfkuchárom v Hoteli Gino Park Palace?

          Nedávno sme mali možnosť stretnúť šéfkuchára Hotela Gino Park Palace a bolo to naozaj veľmi podnetné stretnutie.

          Reštauráciám zvyšujú tržby festivalové gurmánske špeciality

          Až o 25 percent sa zvýšili reštauráciám tržby po mesiaci trvania Zimného festivalu jedla.

          Najkľudnejšie miesto v Petržalke? Skúste BERG

          Uponáhľaná doba, dni plné stresu, pracovné tempo, ktoré niekedy hraničí so zvládnuteľnosťou a vy neviete kam sa „odložiť na reštart?“ Budeme vás navigovať.