SME
Sobota, 20. apríl , 2019

Grobský dvor – miesto, ktoré ponúka domácu atmosféru

Obdobie jesene je tu. Vychutnajte si domácu husacinu v Slovenskom Grobe. My sme navštívili Grobský dvor, kde nás privítali v príjemnej atmosfére v ich jesenne naladenej záhrade.

(Zdroj: Grobský dvor)

Čo bolo podnetom pre vznik reštaurácie Grobský dvor?

Keďže sme celý život pracovali v gastronómii, padla aj myšlienka vybudovať si niečo vlastné. S tým sme postupne začínali od roku 1993. Začiatky boli síce ťažké, avšak naše rozhodnutie určite neľutujeme a tešíme sa, že máme ďalších šikovných rodinných nasledovníkov.

Aký typ kuchyne ponúknete vašim hosťom?

Keď sa kdekoľvek spomenie Slovenský Grob, tak pre väčšinu je to predovšetkým symbolom husaciny. Tým pádom ako predjedlo radi ponúkneme našu domácu husaciu pečienku. Ako hlavné jedlo ponúkame domácu husacinu s červenou dusenou kapustou a s lokšami alebo knedľou. K nej radi ponúkneme destiláty, aby našim hosťom husacinku pekne strávilo či už marhuľovicou, jablkovicou, prípadne niečím iným. V rámci dezertu ponúkame aj štrúdle či už makovú, tvarohovú a orechovú.

Aké služby ponúkate vašim zákazníkom?

Prirodzene ponúkame reštauračné služby a ubytovanie, ktoré je k dispozícií pre 16 hostí. Radi ubytujeme zahraničných hostí, ale aj domácich, ktorí si tak môžu večer vychutnať vínko. V exteriéri ponúkame pre hostí našu krásnu záhradu s posedením a domácim ihriskom pre deti. V našej záhrade je kapacita až 60 osôb. V rámci gastronómie ponúkame aj rôzne vína z našej vlastnej vínnej pivnice. Samozrejme ponúkame aj degustácie vína, pričom prevaha vín je zo Slovenska.

Používate produkty zo Slovenska?

Áno, samozrejme mäso, ale aj ostatné potraviny zo Slovenska. Obľúbenejšie u nás začínajú byť aj lokše na sladko s lekvárom, posypané orechmi alebo s makom. To sú naše slovenské palacinky.

Naše hodnotenie

Výhodou je ich krásna, farebná záhrada, ktorá vás naladí na domácu atmosféru. Interiér poskytuje dostatočne veľké priestory pre rodinné oslavy, či firemné akcie, pričom si môžete vychutnať aj rôznu paletu vín, ktoré ponúkajú. Nie všetky reštaurácie v Slovenskom Grobe disponujú aj možnosťou ubytovania sa, čo je rozhodne ich veľká výhoda.

Hlavné správy zo Sme.sk

Boris Kollár.
Matúš Sukeľ strieľa v zápase Rakúsko - Slovensko v príprave na MS v hokeji 2019.
AUTORSKÁ STRANA PETRA SCHUTZA

Lučanský je pokračovaním Gašpara (týždeň podľa Schutza)

Koalícia ďalej pracuje na únose Slovenska na východ.

Prezident policajného zboru generál Milan Lučanský a vpravo ministerka vnútra Denisa Saková.
Jozef Holomáň je prednostom Ústavu farmakológie, klinickej a experimentálnej farmakológie lekárskej fakulty Slovenskej zdravotníckej univerzity v Bratislave a vysokoškolský profesor v oblasti klinickej farmakológie. Budoval a presadzoval samostatné medicínske špecializované odbory hepatológie a klinickej farmakológie. Za svoju odbornú činnosť a ľudský prístup získal od pacientských organizácií ocenenie Môj lekár 2018.

Neprehliadnite tiež

Čo nového v Sushihanil v Žiline?

Reštaurácia Sushihanil je exkluzívnym zastúpením japonskej gastronómie, kultúry a pohostinnosti. Poskytujeme štýlové prostredie kozmopolitnej reštaurácie vhodné nielen na pracovné stretnutia ale aj pokoj a relaxačnú atmosféru pre rodinné či priateľské posedenia.

Smotanovo-malinový zákusok

Je výberová káva vždy zárukou úspechu?

Káva je rituál, láska, závislosť, náboženstvo a zodpovednosť. Tieto hodnoty určite zdieľa každý, kto sa čo i len trochu zaujíma o tento všeliek.

Desať receptov na najlepšie zimné dezerty s medom

Koláče, zákusky aj drobné pečivo.

Čokoládová marlenka