SME
Streda, 21. október, 2020 | Meniny má UršuľaKrížovkyKrížovky

Grobský dvor – miesto, ktoré ponúka domácu atmosféru

Obdobie jesene je tu. Vychutnajte si domácu husacinu v Slovenskom Grobe. My sme navštívili Grobský dvor, kde nás privítali v príjemnej atmosfére v ich jesenne naladenej záhrade.

(Zdroj: Grobský dvor)

Čo bolo podnetom pre vznik reštaurácie Grobský dvor?

Keďže sme celý život pracovali v gastronómii, padla aj myšlienka vybudovať si niečo vlastné. S tým sme postupne začínali od roku 1993. Začiatky boli síce ťažké, avšak naše rozhodnutie určite neľutujeme a tešíme sa, že máme ďalších šikovných rodinných nasledovníkov.

Aký typ kuchyne ponúknete vašim hosťom?

Keď sa kdekoľvek spomenie Slovenský Grob, tak pre väčšinu je to predovšetkým symbolom husaciny. Tým pádom ako predjedlo radi ponúkneme našu domácu husaciu pečienku. Ako hlavné jedlo ponúkame domácu husacinu s červenou dusenou kapustou a s lokšami alebo knedľou. K nej radi ponúkneme destiláty, aby našim hosťom husacinku pekne strávilo či už marhuľovicou, jablkovicou, prípadne niečím iným. V rámci dezertu ponúkame aj štrúdle či už makovú, tvarohovú a orechovú.

Skryť Vypnúť reklamu

Aké služby ponúkate vašim zákazníkom?

Prirodzene ponúkame reštauračné služby a ubytovanie, ktoré je k dispozícií pre 16 hostí. Radi ubytujeme zahraničných hostí, ale aj domácich, ktorí si tak môžu večer vychutnať vínko. V exteriéri ponúkame pre hostí našu krásnu záhradu s posedením a domácim ihriskom pre deti. V našej záhrade je kapacita až 60 osôb. V rámci gastronómie ponúkame aj rôzne vína z našej vlastnej vínnej pivnice. Samozrejme ponúkame aj degustácie vína, pričom prevaha vín je zo Slovenska.

Používate produkty zo Slovenska?

Áno, samozrejme mäso, ale aj ostatné potraviny zo Slovenska. Obľúbenejšie u nás začínajú byť aj lokše na sladko s lekvárom, posypané orechmi alebo s makom. To sú naše slovenské palacinky.

Naše hodnotenie

Výhodou je ich krásna, farebná záhrada, ktorá vás naladí na domácu atmosféru. Interiér poskytuje dostatočne veľké priestory pre rodinné oslavy, či firemné akcie, pričom si môžete vychutnať aj rôznu paletu vín, ktoré ponúkajú. Nie všetky reštaurácie v Slovenskom Grobe disponujú aj možnosťou ubytovania sa, čo je rozhodne ich veľká výhoda.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Cynická obluda

Etalóny zodpovednosti

Najnezodpovednejší živel, aký sa v slovenskej politike za 10 rokov zjavil miluje slovo zodpovednosť.

Testovanie na nový koronavírus.

Koronavírus: Slovensko má denné maximum nakazených, v hre je lockdown (minúta po minúte)

Nakazených koronavírusom na Slovensku je 25 100 osôb. Pandémia Covid-19 si doteraz vyžiadala 98 obetí.

Premiér Igor Matovič po stredajšom rokovaní vlády.
Česko má najvyššie tempo nárastu šírenia nákazy spomedzi okolitých krajín.

Neprehliadnite tiež

Ľubomír Trizuliak

HoReCa Summit 2020: Čo s gastronómiou v čase koronakrízy

Zapojte sa do diskusie s expertmi, ktorí sa podelia o skúsenosti z praxe a načrtnú predstavy o budúcnosti a fungovaní gastronómie.

#foodporn

Víno Bažalík: žije v maringotke a predáva biovína bez chémie

Víno zo Svätého Jura vyrábané ekologickými postupmi.

Michal Bažalík