SME
Piatok, 30. október, 2020 | Meniny má Simon, SimonaKrížovkyKrížovky
INZERCIA

Chilli Nové Zámky: Široký výber pizze a dobrá Plznička k tomu

Chcete experimentovať s pizzou a spoľahnúť sa na pivo? Toto je to miesto.

V piatok večer som vystúpil z vlaku v Nových Zámkoch. Ešte predtým som vedel, že vychytený podnik, kam radi chodia Novozámčania, sa volá Chilli. A tiež som vedel, že od vlakovej stanice je to necelá polhodina pešo.

V Zámkoch som nikdy predtým nebol, vonku bola tma a ja som mal chuť na dobrú vychladenú plzničku a nie na prechádzku. Ako pred každou stanicou, aj tu stáli taxíky. V prvom taxikár pospával, v druhom lúštil krížovku. Prišiel som za pánom, ktorý lúštil krížovku a pýtal som sa ho, za koľko by ma zobral do Chilli. Dve eurá, znela odpoveď. Súhlasil som.

Sadol som si dopredu a v duchu ďakoval, že nie každé mesto na Slovensku má rovnako drahé taxíky ako Bratislava.

“Poznáte Chilli? Chodievate tam?” opýtal som sa ho.

“Áno, celkom často. Je to tam dosť vychytené. Väčšinou si dávam pizzu, ale majú aj výborné ryby,” odpovedal s miernym maďarským prízvukom.

Chilli sa nachádza na kraji mesta a je to primárne “rodinná” reštaurácia. V preklade to znamená, že tam chodia všetky vekové kategórie - či už partie kamarátov, rodiny či manželské páry. Keď som vošiel dnu, pochopil som prečo.

Chilli je príjemný, pekný aj priestranný podnik - má všetky tri P. A nechýbajú mu ani posledné dve P - poriadne pivo. Pomenovanie “poriadne” pre Plzeň, ktorú mi priniesli, je obyčajná urážka. Pena bola nádherná hustá a siahala až po okraj, pivko bolo čerstvé a výborne chutilo. Viac ako poriadne, bolo skvelé a osviežujúce.

Čašníčky a čašníci okolo mňa kmitali a v ten večer obsluhovali možno aj päťdesiatku hostí. Nosili okolo mňa všelijaké dobroty, takže aj keď som nebol úplne hladný, dostal som chuť na niečo pod zub.

Jedálny lístok je pestrý s rozličnými prevedeniami mäsa a rýb, no hlavná časť sa sústreďuje na pizzu. Práve som pokukoval po nejakej menšej, keď som našiel Pizzu Chilli. Vždy keď prídem niekam, zvyknem si objednať jedlo pomenované podľa reštaurácie. Predsa len by malo ísť o niećo výnimočné, keď sa to nehanbili pomenovať podľa seba.

Pizza Chilli výnimočná bola. Bola totiž obložená paprikou, údeným mäsom, cibuľou a americkými zemiakmi. Áno, viem, tiež som sa pýtal sám seba, čo robia americké zemiaky na pizzi. Cítil som sa dobrodružne, tak som si ju objednal (aj s ďalšou Plzňou).

Pizza bola chutná, aj keď zvláštna. Mal som pocit, ako keby tými zemiakmi posypali pizzu až po tom, čo ju dopiekli. Myslím, že niečo klasickejšie by bola lepšia voľba. No kombinácia pizze a zemiakov (v nejakej forme) nemusí byť úplne na zahodenie a určite to ešte vyskúšam.

Rozumiem, prečo je Chilli také obľúbené medzi domácimi. Je to miesto, v ktorom sa môžu spoľahnúť na chutné pivo a jedlo. Novozámčania majú byť na čo pyšní, a keď aj vy zavítate do týchto končín, odporúčam vám Chilli vyskúšať.

Sekciu Poď na pivo vám prináša Pilsner Urquell, partner projektu.

Pravidlá pre spoluprácu medzi inzerentmi a redakciou si môžete pozrieť na tomto odkaze.

Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Žilinská nemocnica varuje pred režimom vojnovej medicíny

Bojnická nemocnica už nevie vyčleniť ďalšie lôžka pre pacientov s Covidom

Väčšina nemocníc má dostatok lôžok. Avšak hlavne tým na severe Slovenska začínajú akútne chýbať zdravotníci.
Dobré ráno

Dobré ráno: V Poľsku sú ľudia už týždeň v uliciach, zúri tam kultúrna vojna

Do protestov sa zapájajú desaťtisíce ľudí.

Podcast Dobré Ráno.

Fico žije v atmosfére strachu, jeho ľudia končia v putách

Šéf Smeru sa zastal viacerých zadržaných.

Predseda Smeru Robert Fico.
Komentár šéfredaktorky Beaty Balogovej

Trump patrí do múzea

Trump bol nesmiernou inšpiráciou pre všetkých populistov, ale aj autokratov.

Beata Balogová, šefredaktorka denníka SME

Neprehliadnite tiež

Ľubomír Trizuliak

HoReCa Summit 2020: Čo s gastronómiou v čase koronakrízy

Zapojte sa do diskusie s expertmi, ktorí sa podelia o skúsenosti z praxe a načrtnú predstavy o budúcnosti a fungovaní gastronómie.

#foodporn

Víno Bažalík: žije v maringotke a predáva biovína bez chémie

Víno zo Svätého Jura vyrábané ekologickými postupmi.

Michal Bažalík