SME

Premier Club Nitra: Výborne načapovanú Plzeň hľadajte v centre

Ak idete v piatok, radšej si pýtajte rezerváciu. Býva plno.

Nitra bola pre mňa vždy mestom, kam som chodil s kamarátmi a kamarátkami na výlet, alebo len tak na pivo. Zopár ráz som prespal na tamojších internátoch, dvoril som tamojším dievčatám (iba jednému. Nevyšlo to). Presne na toto som si spomínal, keď som vystúpil v Nitre a prešiel sa Štefánikovou triedou, hlavnou ulicou pretínajúcou centrum.

Na nej som našiel aj Premier Club, podnik, kam chodí veľa tamojších mladých (telom i duchom) večer na pivo. Zvonku o jeho existencii hovoril iba nápis nad pasážou. Keď som do nej vkročil, chvíľu som nevedel, či idem správne. Podnik je v podzemí, vonku je len krytá terasa, cez ktorú sa doň vchádza.

Premier Club je menší s dvomi miestnosťami a dnu sa nefajčí (čo ako nefajčiar oceňujem). Keď som ho navštívil, bol piatok po práci, no vnútri bolo prázdno. Dvojica mladých čašníkov sedela v kreslách, pozerali televíziu a vyzerali mierne prekvapene, keď som vstúpil. Neskôr som pochopil prečo: Všetky stoly boli rezervované a rezervácie boli od 19:00, niektoré až od 21:00. Keď som teda okolo pol šiestej vošiel, ešte len čakali prvých hostí.

Vedel som, že sa nezdržím viac ako hodinku a pol, tak som si našiel stôl s neskoršou rezerváciou. Čašník minútku počkal, kým sa usadím. Dlho som sa nerozhodoval, čo si dám. Celý deň som mal chuť na chladenú, čapovanú plzničku, tak som si rovno vypýtal polliter. Tušil som, že nebudú variť, keďže Premier Club je naozaj klub, no i tak mi to nedalo a spýtal som sa, či majú niečo iné pod zub, ako oriešky a tyčinky.

“Okrem čipsov a arašidov máme aj hermelín a utopenca,” znela jeho odpoveď. Vypýtal som si utopenca.

Keď čašník na stôl položil nádherne načapovaný krígeľ s mliečnou penou, bez veľkých bubliniek na pene a pohári, vedel som, že sedím správne.

“Veľmi pekne tu čapujete Plzeň,” nahlas som ho pochválil.

“Viete, máme tú českú pípu s otočným kohútikom a s ňou to ide ľahko. A mám na to aj certifikát,” vysvetlil čašník. Uveril som.

Dal som si veľký dúšok, ktorý v piatok večer chutí vždy trochu špeciálne. Keď mi priniesol utopenca, rovno som si vypýtal ďalšie pivo. Niekedy je jedna Plzeň jednoducho málo. Hlavne vtedy, keď ju vedia čapovať.

Keď som odchádzal, klub sa pomaly plnil a ľudia si začali sadať na svoje rezervované miesta. Už som chápal, prečo tam býva v piatok plno. Dôvodom je výborné pivo, milá obsluha a poloha priamo v centre. Preto, keď sa rozhodnete v Nitre vybehnúť "na jedno", radšej sem zavolajte a rezervujte si stôl. Býva tu plno.

Sekciu Poď na pivo vám prináša Pilsner Urquell, partner projektu.

Pravidlá pre spoluprácu medzi inzerentmi a redakciou si môžete pozrieť na tomto odkaze.

Komerčné články

  1. Expert varuje: Takto vás podvodníci oberú o všetky úspory
  2. Trhy, história aj all inclusive. Kam k moru v Tunisku?
  3. Tunisko nie je len o plážach. Takto vyzerá mimo rezortu
  4. Maldivy mimo sezóny. Dážď prišiel dvakrát, vila za cenu izby
  5. Na Devín kyvadlovou dopravou zadarmo
  6. Za dovolenkové škody vyplatila Allianz o 41 percent viac
  7. Hodnotenie profesionála: Ako je Turecko pripravené na leto?
  8. Inšpirujte sa tajomstvom najšťastnejších krajín sveta
  1. Ako znížiť vysoký tlak a cholesterol
  2. Expert varuje: Takto vás podvodníci oberú o všetky úspory
  3. Trhy, história aj all inclusive. Kam k moru v Tunisku?
  4. Záhradkári, pracujte len ráno a večer
  5. OTS: LESY SR sa dištancujú od nepravdivých tvrdení
  6. Uprostred leta prichádza princ na bielom koni
  7. Influenceri vzali na dovolenku ľudí, ktorých nepoznali
  8. Letná revolúcia a špeciál o mužoch a našich svetoch
  1. Tunisko nie je len o plážach. Takto vyzerá mimo rezortu 10 280
  2. Expert varuje: Takto vás podvodníci oberú o všetky úspory 10 082
  3. Maldivy mimo sezóny. Dážď prišiel dvakrát, vila za cenu izby 4 912
  4. Trhy, história aj all inclusive. Kam k moru v Tunisku? 3 014
  5. Čo môže spôsobiť minúta navyše pri pražení kávy? 2 237
  6. Hodnotenie profesionála: Ako je Turecko pripravené na leto? 1 882
  7. Na Devín kyvadlovou dopravou zadarmo 1 791
  8. Inšpirujte sa tajomstvom najšťastnejších krajín sveta 1 598
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Eva a Peter Janíčkovci

Keď Eva a Peter Janíčkovci začali budovať Château Gbeľany, mali jasnú víziu - vytvoriť miesto, kde reštaurácia nebude len súčasťou hotela, ale samostatným dôvodom na návrat.


Cenu za TOP inováciu si odniesol autor projektu Štefánik - odkaz pre 21. storočie Matúš Tomáška.


TASR
Najviac bodov v kraji získala reštaurácia hotela Château Gbeľany.

Gault&Millau dal odporúčania.


Top reštaurácie do 10 eur.

Reštaurácie z bedekra Gault&Millau.


8
SkryťZatvoriť reklamu