INZERCIA

Premier Club Nitra: Výborne načapovanú Plzeň hľadajte v centre

Ak idete v piatok, radšej si pýtajte rezerváciu. Býva plno.

Nitra bola pre mňa vždy mestom, kam som chodil s kamarátmi a kamarátkami na výlet, alebo len tak na pivo. Zopár ráz som prespal na tamojších internátoch, dvoril som tamojším dievčatám (iba jednému. Nevyšlo to). Presne na toto som si spomínal, keď som vystúpil v Nitre a prešiel sa Štefánikovou triedou, hlavnou ulicou pretínajúcou centrum.

Na nej som našiel aj Premier Club, podnik, kam chodí veľa tamojších mladých (telom i duchom) večer na pivo. Zvonku o jeho existencii hovoril iba nápis nad pasážou. Keď som do nej vkročil, chvíľu som nevedel, či idem správne. Podnik je v podzemí, vonku je len krytá terasa, cez ktorú sa doň vchádza.

Premier Club je menší s dvomi miestnosťami a dnu sa nefajčí (čo ako nefajčiar oceňujem). Keď som ho navštívil, bol piatok po práci, no vnútri bolo prázdno. Dvojica mladých čašníkov sedela v kreslách, pozerali televíziu a vyzerali mierne prekvapene, keď som vstúpil. Neskôr som pochopil prečo: Všetky stoly boli rezervované a rezervácie boli od 19:00, niektoré až od 21:00. Keď som teda okolo pol šiestej vošiel, ešte len čakali prvých hostí.

Vedel som, že sa nezdržím viac ako hodinku a pol, tak som si našiel stôl s neskoršou rezerváciou. Čašník minútku počkal, kým sa usadím. Dlho som sa nerozhodoval, čo si dám. Celý deň som mal chuť na chladenú, čapovanú plzničku, tak som si rovno vypýtal polliter. Tušil som, že nebudú variť, keďže Premier Club je naozaj klub, no i tak mi to nedalo a spýtal som sa, či majú niečo iné pod zub, ako oriešky a tyčinky.

“Okrem čipsov a arašidov máme aj hermelín a utopenca,” znela jeho odpoveď. Vypýtal som si utopenca.

Keď čašník na stôl položil nádherne načapovaný krígeľ s mliečnou penou, bez veľkých bubliniek na pene a pohári, vedel som, že sedím správne.

“Veľmi pekne tu čapujete Plzeň,” nahlas som ho pochválil.

“Viete, máme tú českú pípu s otočným kohútikom a s ňou to ide ľahko. A mám na to aj certifikát,” vysvetlil čašník. Uveril som.

Dal som si veľký dúšok, ktorý v piatok večer chutí vždy trochu špeciálne. Keď mi priniesol utopenca, rovno som si vypýtal ďalšie pivo. Niekedy je jedna Plzeň jednoducho málo. Hlavne vtedy, keď ju vedia čapovať.

Keď som odchádzal, klub sa pomaly plnil a ľudia si začali sadať na svoje rezervované miesta. Už som chápal, prečo tam býva v piatok plno. Dôvodom je výborné pivo, milá obsluha a poloha priamo v centre. Preto, keď sa rozhodnete v Nitre vybehnúť "na jedno", radšej sem zavolajte a rezervujte si stôl. Býva tu plno.

Sekciu Poď na pivo vám prináša Pilsner Urquell, partner projektu.

Pravidlá pre spoluprácu medzi inzerentmi a redakciou si môžete pozrieť na tomto odkaze.

Hlavné správy zo Sme.sk

KOMENTÁRE

Strata rozumu či občianska samovražda. Mali by mať Slováci z czexitu radosť?

Českí voliči sú majstrami v tom, ako z čertov namaľovaných na stenu urobiť politickú realitu.

EKONOMIKA

Česi testovali čaje, predávajú sa aj u nás. Ako dopadli?

V teste neobstáli bylinné čaje určené pre deti.

ŠPORT

Kuzminovej pomohol k zlatu. Aj pohybmi, aké robia batoľatá

Nasťa je veľmi vďačná a práca s ňou je výnimočná, vraví Denis Freudenfeld.

Neprehliadnite tiež

Aké je to byť šéfkuchárom v Hoteli Gino Park Palace?

Nedávno sme mali možnosť stretnúť šéfkuchára Hotela Gino Park Palace a bolo to naozaj veľmi podnetné stretnutie.

Reštauráciám zvyšujú tržby festivalové gurmánske špeciality

Až o 25 percent sa zvýšili reštauráciám tržby po mesiaci trvania Zimného festivalu jedla.

Najkľudnejšie miesto v Petržalke? Skúste BERG

Uponáhľaná doba, dni plné stresu, pracovné tempo, ktoré niekedy hraničí so zvládnuteľnosťou a vy neviete kam sa „odložiť na reštart?“ Budeme vás navigovať.

Kúsok Thajska na Slovensku

Prevádzka, ktorá sa môže pýšiť originálnou thajskou kuchyňou, vďaka šéfkuchárke priamo z Thajska.

Ochutnajú Petra Vlhová, Nasťa Kuzminová či hokejisti kimchi?

Južná Kórea bude vo februári 2018 v strede pozornosti celého sveta vrátane Slovenska. Na Zimné hry XXIII. Olympiády sa do mesta Pjongčang chystá aj výprava slovenských olympionikov i turistov, čo bude výborná príležitosť na spoznanie kórejskej kuchyne.