SME

Premier Club Nitra: Výborne načapovanú Plzeň hľadajte v centre

Ak idete v piatok, radšej si pýtajte rezerváciu. Býva plno.

Nitra bola pre mňa vždy mestom, kam som chodil s kamarátmi a kamarátkami na výlet, alebo len tak na pivo. Zopár ráz som prespal na tamojších internátoch, dvoril som tamojším dievčatám (iba jednému. Nevyšlo to). Presne na toto som si spomínal, keď som vystúpil v Nitre a prešiel sa Štefánikovou triedou, hlavnou ulicou pretínajúcou centrum.

Na nej som našiel aj Premier Club, podnik, kam chodí veľa tamojších mladých (telom i duchom) večer na pivo. Zvonku o jeho existencii hovoril iba nápis nad pasážou. Keď som do nej vkročil, chvíľu som nevedel, či idem správne. Podnik je v podzemí, vonku je len krytá terasa, cez ktorú sa doň vchádza.

Premier Club je menší s dvomi miestnosťami a dnu sa nefajčí (čo ako nefajčiar oceňujem). Keď som ho navštívil, bol piatok po práci, no vnútri bolo prázdno. Dvojica mladých čašníkov sedela v kreslách, pozerali televíziu a vyzerali mierne prekvapene, keď som vstúpil. Neskôr som pochopil prečo: Všetky stoly boli rezervované a rezervácie boli od 19:00, niektoré až od 21:00. Keď som teda okolo pol šiestej vošiel, ešte len čakali prvých hostí.

Vedel som, že sa nezdržím viac ako hodinku a pol, tak som si našiel stôl s neskoršou rezerváciou. Čašník minútku počkal, kým sa usadím. Dlho som sa nerozhodoval, čo si dám. Celý deň som mal chuť na chladenú, čapovanú plzničku, tak som si rovno vypýtal polliter. Tušil som, že nebudú variť, keďže Premier Club je naozaj klub, no i tak mi to nedalo a spýtal som sa, či majú niečo iné pod zub, ako oriešky a tyčinky.

“Okrem čipsov a arašidov máme aj hermelín a utopenca,” znela jeho odpoveď. Vypýtal som si utopenca.

Keď čašník na stôl položil nádherne načapovaný krígeľ s mliečnou penou, bez veľkých bubliniek na pene a pohári, vedel som, že sedím správne.

“Veľmi pekne tu čapujete Plzeň,” nahlas som ho pochválil.

“Viete, máme tú českú pípu s otočným kohútikom a s ňou to ide ľahko. A mám na to aj certifikát,” vysvetlil čašník. Uveril som.

Dal som si veľký dúšok, ktorý v piatok večer chutí vždy trochu špeciálne. Keď mi priniesol utopenca, rovno som si vypýtal ďalšie pivo. Niekedy je jedna Plzeň jednoducho málo. Hlavne vtedy, keď ju vedia čapovať.

Keď som odchádzal, klub sa pomaly plnil a ľudia si začali sadať na svoje rezervované miesta. Už som chápal, prečo tam býva v piatok plno. Dôvodom je výborné pivo, milá obsluha a poloha priamo v centre. Preto, keď sa rozhodnete v Nitre vybehnúť "na jedno", radšej sem zavolajte a rezervujte si stôl. Býva tu plno.

Sekciu Poď na pivo vám prináša Pilsner Urquell, partner projektu.

Pravidlá pre spoluprácu medzi inzerentmi a redakciou si môžete pozrieť na tomto odkaze.

Komerčné články

  1. Inštruktorky sebaobrany: Najväčšia hrozba nie je cudzí muž v tme
  2. Dobrý nápad na podnikanie nestačí. Firmy prezradili, čo funguje
  3. Realitný fond IAD IRF dosiahol historicky najvyššie zhodnotenie
  4. Ako zvládnuť podnikanie, rodinu aj voľný čas bez kompromisov?
  5. Môže hudba pomôcť neurologickým pacientom lepšie chodiť?
  6. Veterné parky: vizuálny smog alebo nová estetika energetiky?
  7. Elektrické autá v zahraničí: poplatky za nabíjanie a diaľnice
  8. Muži, nepodceňujte návštevu kardiológa. Srdce máte len jedno
  1. Skvelý sortiment za výnimočne nízke ceny nájdete v Pepco
  2. S nami máte prístup do všetkých záhrad
  3. Dobrý nápad na podnikanie nestačí. Firmy prezradili, čo funguje
  4. Ako pripraviť motorku na sezónu: Rady pre bezpečnú jazdu
  5. Ako zvládnuť podnikanie, rodinu aj voľný čas bez kompromisov?
  6. Realitný fond IAD IRF dosiahol historicky najvyššie zhodnotenie
  7. Emma Tekelyová a tvorenie na jarné dni a Veľkú noc
  8. Inštruktorky sebaobrany: Najväčšia hrozba nie je cudzí muž v tme
  1. Inštruktorky sebaobrany: Najväčšia hrozba nie je cudzí muž v tme 13 380
  2. AI o nej píše, že je symbolom odvahy. Kvôli jedinému protestu 8 966
  3. Dobrý nápad na podnikanie nestačí. Firmy prezradili, čo funguje 7 532
  4. Elektrické autá v zahraničí: poplatky za nabíjanie a diaľnice 6 703
  5. Muži, nepodceňujte návštevu kardiológa. Srdce máte len jedno 6 619
  6. Nevšedný ostrov. Ischia priťahuje pozornosť čoraz viac turistov 5 129
  7. Realitný fond IAD IRF dosiahol historicky najvyššie zhodnotenie 4 566
  8. Slovenskí milionári minulý rok bohatli rekordným tempom 3 341
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Michal Kordoš sa momentálne venuje kurzom varenia a pop-upom.

Varil v michelinských reštauráciách.


22

Hľadáte jedinečné gastronomické zážitky? Objavte výnimočné reštaurácie, ktoré ponúkajú nezabudnuteľné špeciality.


Peter Slačka v januári začal variť pre bistro Jolk.

Varil aj v michelinskej reštaurácii.


11

Vyhľadávaná reštaurácia McDonald's na Hornej Nitre prešla v týchto dňoch výraznou premenou, ktorá prináša viacero noviniek pre ešte lepší zákaznícky zážitok.


SkryťZatvoriť reklamu