INZERCIA

Premier Club Nitra: Výborne načapovanú Plzeň hľadajte v centre

Ak idete v piatok, radšej si pýtajte rezerváciu. Býva plno.

Nitra bola pre mňa vždy mestom, kam som chodil s kamarátmi a kamarátkami na výlet, alebo len tak na pivo. Zopár ráz som prespal na tamojších internátoch, dvoril som tamojším dievčatám (iba jednému. Nevyšlo to). Presne na toto som si spomínal, keď som vystúpil v Nitre a prešiel sa Štefánikovou triedou, hlavnou ulicou pretínajúcou centrum.

Na nej som našiel aj Premier Club, podnik, kam chodí veľa tamojších mladých (telom i duchom) večer na pivo. Zvonku o jeho existencii hovoril iba nápis nad pasážou. Keď som do nej vkročil, chvíľu som nevedel, či idem správne. Podnik je v podzemí, vonku je len krytá terasa, cez ktorú sa doň vchádza.

Premier Club je menší s dvomi miestnosťami a dnu sa nefajčí (čo ako nefajčiar oceňujem). Keď som ho navštívil, bol piatok po práci, no vnútri bolo prázdno. Dvojica mladých čašníkov sedela v kreslách, pozerali televíziu a vyzerali mierne prekvapene, keď som vstúpil. Neskôr som pochopil prečo: Všetky stoly boli rezervované a rezervácie boli od 19:00, niektoré až od 21:00. Keď som teda okolo pol šiestej vošiel, ešte len čakali prvých hostí.

Vedel som, že sa nezdržím viac ako hodinku a pol, tak som si našiel stôl s neskoršou rezerváciou. Čašník minútku počkal, kým sa usadím. Dlho som sa nerozhodoval, čo si dám. Celý deň som mal chuť na chladenú, čapovanú plzničku, tak som si rovno vypýtal polliter. Tušil som, že nebudú variť, keďže Premier Club je naozaj klub, no i tak mi to nedalo a spýtal som sa, či majú niečo iné pod zub, ako oriešky a tyčinky.

“Okrem čipsov a arašidov máme aj hermelín a utopenca,” znela jeho odpoveď. Vypýtal som si utopenca.

Keď čašník na stôl položil nádherne načapovaný krígeľ s mliečnou penou, bez veľkých bubliniek na pene a pohári, vedel som, že sedím správne.

“Veľmi pekne tu čapujete Plzeň,” nahlas som ho pochválil.

“Viete, máme tú českú pípu s otočným kohútikom a s ňou to ide ľahko. A mám na to aj certifikát,” vysvetlil čašník. Uveril som.

Dal som si veľký dúšok, ktorý v piatok večer chutí vždy trochu špeciálne. Keď mi priniesol utopenca, rovno som si vypýtal ďalšie pivo. Niekedy je jedna Plzeň jednoducho málo. Hlavne vtedy, keď ju vedia čapovať.

Keď som odchádzal, klub sa pomaly plnil a ľudia si začali sadať na svoje rezervované miesta. Už som chápal, prečo tam býva v piatok plno. Dôvodom je výborné pivo, milá obsluha a poloha priamo v centre. Preto, keď sa rozhodnete v Nitre vybehnúť "na jedno", radšej sem zavolajte a rezervujte si stôl. Býva tu plno.

Sekciu Poď na pivo vám prináša Pilsner Urquell, partner projektu.

Pravidlá pre spoluprácu medzi inzerentmi a redakciou si môžete pozrieť na tomto odkaze.

Hlavné správy zo Sme.sk

DOBRÉ RÁNO

Dobré ráno: Kamaráti aj odkazy cez médiá. Danko a Bugár

Ako sa vyvíjali vzťahy medzi SNS a Most-Híd.

KOMENTÁR PETRA TKAČENKA

Aj Rusi boli okupovaní, už si to len priznať

Patrili k najväčším obetiam boľševickej diktatúry.

Neprehliadnite tiež

Zábavný kvíz o varení

Otestujte sa, či máte vzťah k vareniu a patríte do kuchyne. Tak čo, hodí sa vám kuchárska zástera?

Viete v čom je francúzska kuchyňa výnimočná?

Francúzsko je vo svete preslávené najmä kvalitným vínom, syrmi, morskými plodmi, ako aj svojou originalitou, vysokou úrovňou prípravy jedál a pestrosťou pokrmov. Otestujte sa v kvíze o francúzskej kuchyni a zistite, v čom je jedinečná!

Vyznáte sa v svetovej gastronómii?

Otestujte sa a zistite, či ste skutočný odborník vo svete gastronómie. Ak radi varíte, listujete najnovšie kuchárky a trávite čas v kuchyni, tento kvíz určite hravo zvládnete!

Na tradičný japonský ramen chodia do Bratislavy aj Japonci z Olomouca

O tom, čo znamená pravý tradičný japonský ramen, kde si ho môžete dať a či aj Japonec príde na toto typické národné jedlo do bistra v Bratislave, sme sa rozprávali so spolumajiteľom Gonnsuke Ramen Petrom Bohovom.

Byť šéfkuchárom znamená kvalitne variť, ale aj pracovať so svojím tímom

Preto sme vyspovedali šéfkuchára NH Bratislava Gate One, Viliama Turčana, ktorý nám porozprával o svojich začiatkoch, ale aj o miestach, ktoré sa stali inšpiráciou jeho kuchyne.