SME
Sobota, 20. apríl , 2019
INZERCIA

Kursalon Trenčianske Teplice: Výborné jedlo, krásne prostredie a chutné pivo

Z historickej reštaurácie je moderný podnik pre gurmánov.

Reštaurácia Kursalon v Trenčianskych Tepliciach sa nachádza v budove Kúpeľnej dvorany, ktorú otvorili už v roku 1892. Miestna kaviareň a reštaurácia je hádam najlepším podnikom v celom kúpeľnom mestečku.

Do kúpeľného mesta Trenčianske Teplice sme s kamarátom prišli podvečer. Pomaly zapadalo slnko, kúpeľní hostia sa poberali do izieb a ich návštevy domov. Zaparkovali sme pred Kursalonom a vybrali sa na večeru. Reštaurácia už zvonka vyzerá ako miesto s históriou.

Vošli sme do budovy Kúpeľnej dvorany, zabočili doprava a vstúpili do dverí reštaurácie spojenej s kaviarňou. Dlhá užšia miestnosť sa začína barom a končí klavírnom krídlom. Na začiatku je nízke kaviarenské sedenie, ďalej vyššie prestreté stoly a ratanové stoličky. Už na prvý pohľad je jasné, že priestor je do detailov prepracovaný. Dominantný je biely drevený strop s trámami. Na veľkých oknách sú biele záclony doplnené ťažkými čokoládovohnedými závesmi, interiér je doplnený kvetinovými dekoráciami, obrazmi a krištáľovými lustrami. Celkovo podnik pôsobí veľmi príjemne a luxusne.

Usadili sme sa k menšiemu stolu bližšie pri okne. V tom čase z podniku práve odchádzala jedna skupinka a ostali sme tam sami. Usmiata čašníčka nám priniesla nápojové a jedálne lístky a my sme sa pustili do ťažkého výberu večere a vhodného nápoja k nej.

Menu reštaurácie nie je príliš obsiahle a komplikované. Je však také pestré a zaujímavé, že som mala ozajstný problém vybrať si. Jedálny lístok je zložený z niekoľkých druhov šalátov, predjedál, polievok, bezmäsitých jedál, rýb, pokrmov z rôznych druhov mäsa s nápaditými prílohami a dezertov.

Napokon som sa rozhodla pre falošnú teľaciu sviečkovicu so zelerovým pyré a šošovicovo – zeleninovým ragú (za 13,90 eura). Bola som dosť smädná, no chcela som nápoj, ktorý sa bude k mäsu hodiť a nepokazí mi chute. Výber teda padol na čapovaný Pilsner Urquell (za 1,90 eura), ktorý táto gurmánska reštaurácia ponúka.

“Myslíš, že ti pivo prinesú v obyčajnom krígli?” opýtal sa ma kamarát po tom, čo sme si objednali a hodnotili úroveň reštaurácie. “Uvidíme,” zasmiala som sa.

Prečítajte si tiež: Pilsner Urquell Pub Trnava: V zelenom dome v Trnave si pochutnáte na výbornom pive

Hneď po objednaní sme dostali couvert v podobe celozrného chlebíka so zvlášť naservírovanou nátierkou. O chvíľu bola čašníčka naspäť. Na stôl mi položila obrúsok s logom reštaurácie, na ktorý postavila čerstvú čapovanú Plzeň v pohári z tenkého skla. Pohár na stopke s pivkom s poriadnou penou zapadol do celkového koloritu reštaurácie a aj jeho chuť bola v súlade so štandardom reštaurácie. Pivo bolo dobre vychladené, chutné a z tenkého skla sa veľmi dobre pilo. Kamarátove obavy o pive v hrubostennom krígli sa nenaplnili a ja som sa mohla aj pri popíjaní piva cítiť ako dáma.

Vychutnávala som si výborné pivko v krásnom prostredí a čakala na hlavné jedlo. Po asi 20 minútach som mala na stole veľký šedý tanier s krásne naservírovaným pyré, kúskami teľaciny, zeleninou a omáčkou. Jedlo bolo naozaj výborné. Mäso bolo jemné a mäkké a chute jednotlivých zložiek pokrmu spolu príjemne ladili. A Plzeň sa k jedlu naozaj hodila!

Podnik sa prezentuje ako miesto, v ktorom sa spája tradičná kuchyňa s modernou gastronómiou. Využíva čerstvé a kvalitné suroviny a menu je zostavené tak, aby vyhoveli aj najnáročnejším zákazníkom. S týmto popisom musím súhlasiť a dodať, že hoci reštaurácia vyzerá luxusne a podobne vyzerá aj menu, nenecháte v nej celú výplatu. Počas návštevy Trenčianskych Teplíc by ste si určite nemali nechať ujsť obed alebo večeru v Kursalone.

Sekciu Poď na pivo vám prináša Pilsner Urquell, partner projektu.

Pravidlá pre spoluprácu medzi inzerentmi a redakciou si môžete pozrieť na tomto odkaze.

Hlavné správy zo Sme.sk

Boris Kollár.
Matúš Sukeľ strieľa v zápase Rakúsko - Slovensko v príprave na MS v hokeji 2019.
AUTORSKÁ STRANA PETRA SCHUTZA

Lučanský je pokračovaním Gašpara (týždeň podľa Schutza)

Koalícia ďalej pracuje na únose Slovenska na východ.

Prezident policajného zboru generál Milan Lučanský a vpravo ministerka vnútra Denisa Saková.
Jozef Holomáň je prednostom Ústavu farmakológie, klinickej a experimentálnej farmakológie lekárskej fakulty Slovenskej zdravotníckej univerzity v Bratislave a vysokoškolský profesor v oblasti klinickej farmakológie. Budoval a presadzoval samostatné medicínske špecializované odbory hepatológie a klinickej farmakológie. Za svoju odbornú činnosť a ľudský prístup získal od pacientských organizácií ocenenie Môj lekár 2018.

Neprehliadnite tiež

Čo nového v Sushihanil v Žiline?

Reštaurácia Sushihanil je exkluzívnym zastúpením japonskej gastronómie, kultúry a pohostinnosti. Poskytujeme štýlové prostredie kozmopolitnej reštaurácie vhodné nielen na pracovné stretnutia ale aj pokoj a relaxačnú atmosféru pre rodinné či priateľské posedenia.

Smotanovo-malinový zákusok

Je výberová káva vždy zárukou úspechu?

Káva je rituál, láska, závislosť, náboženstvo a zodpovednosť. Tieto hodnoty určite zdieľa každý, kto sa čo i len trochu zaujíma o tento všeliek.

Desať receptov na najlepšie zimné dezerty s medom

Koláče, zákusky aj drobné pečivo.

Čokoládová marlenka