INZERCIA

Kursalon Trenčianske Teplice: Výborné jedlo, krásne prostredie a chutné pivo

Z historickej reštaurácie je moderný podnik pre gurmánov.

Reštaurácia Kursalon v Trenčianskych Tepliciach sa nachádza v budove Kúpeľnej dvorany, ktorú otvorili už v roku 1892. Miestna kaviareň a reštaurácia je hádam najlepším podnikom v celom kúpeľnom mestečku.

Do kúpeľného mesta Trenčianske Teplice sme s kamarátom prišli podvečer. Pomaly zapadalo slnko, kúpeľní hostia sa poberali do izieb a ich návštevy domov. Zaparkovali sme pred Kursalonom a vybrali sa na večeru. Reštaurácia už zvonka vyzerá ako miesto s históriou.

Vošli sme do budovy Kúpeľnej dvorany, zabočili doprava a vstúpili do dverí reštaurácie spojenej s kaviarňou. Dlhá užšia miestnosť sa začína barom a končí klavírnom krídlom. Na začiatku je nízke kaviarenské sedenie, ďalej vyššie prestreté stoly a ratanové stoličky. Už na prvý pohľad je jasné, že priestor je do detailov prepracovaný. Dominantný je biely drevený strop s trámami. Na veľkých oknách sú biele záclony doplnené ťažkými čokoládovohnedými závesmi, interiér je doplnený kvetinovými dekoráciami, obrazmi a krištáľovými lustrami. Celkovo podnik pôsobí veľmi príjemne a luxusne.

Usadili sme sa k menšiemu stolu bližšie pri okne. V tom čase z podniku práve odchádzala jedna skupinka a ostali sme tam sami. Usmiata čašníčka nám priniesla nápojové a jedálne lístky a my sme sa pustili do ťažkého výberu večere a vhodného nápoja k nej.

Menu reštaurácie nie je príliš obsiahle a komplikované. Je však také pestré a zaujímavé, že som mala ozajstný problém vybrať si. Jedálny lístok je zložený z niekoľkých druhov šalátov, predjedál, polievok, bezmäsitých jedál, rýb, pokrmov z rôznych druhov mäsa s nápaditými prílohami a dezertov.

Napokon som sa rozhodla pre falošnú teľaciu sviečkovicu so zelerovým pyré a šošovicovo – zeleninovým ragú (za 13,90 eura). Bola som dosť smädná, no chcela som nápoj, ktorý sa bude k mäsu hodiť a nepokazí mi chute. Výber teda padol na čapovaný Pilsner Urquell (za 1,90 eura), ktorý táto gurmánska reštaurácia ponúka.

“Myslíš, že ti pivo prinesú v obyčajnom krígli?” opýtal sa ma kamarát po tom, čo sme si objednali a hodnotili úroveň reštaurácie. “Uvidíme,” zasmiala som sa.

Prečítajte si tiež: Pilsner Urquell Pub Trnava: V zelenom dome v Trnave si pochutnáte na výbornom pive

Hneď po objednaní sme dostali couvert v podobe celozrného chlebíka so zvlášť naservírovanou nátierkou. O chvíľu bola čašníčka naspäť. Na stôl mi položila obrúsok s logom reštaurácie, na ktorý postavila čerstvú čapovanú Plzeň v pohári z tenkého skla. Pohár na stopke s pivkom s poriadnou penou zapadol do celkového koloritu reštaurácie a aj jeho chuť bola v súlade so štandardom reštaurácie. Pivo bolo dobre vychladené, chutné a z tenkého skla sa veľmi dobre pilo. Kamarátove obavy o pive v hrubostennom krígli sa nenaplnili a ja som sa mohla aj pri popíjaní piva cítiť ako dáma.

Vychutnávala som si výborné pivko v krásnom prostredí a čakala na hlavné jedlo. Po asi 20 minútach som mala na stole veľký šedý tanier s krásne naservírovaným pyré, kúskami teľaciny, zeleninou a omáčkou. Jedlo bolo naozaj výborné. Mäso bolo jemné a mäkké a chute jednotlivých zložiek pokrmu spolu príjemne ladili. A Plzeň sa k jedlu naozaj hodila!

Podnik sa prezentuje ako miesto, v ktorom sa spája tradičná kuchyňa s modernou gastronómiou. Využíva čerstvé a kvalitné suroviny a menu je zostavené tak, aby vyhoveli aj najnáročnejším zákazníkom. S týmto popisom musím súhlasiť a dodať, že hoci reštaurácia vyzerá luxusne a podobne vyzerá aj menu, nenecháte v nej celú výplatu. Počas návštevy Trenčianskych Teplíc by ste si určite nemali nechať ujsť obed alebo večeru v Kursalone.

Sekciu Poď na pivo vám prináša Pilsner Urquell, partner projektu.

Pravidlá pre spoluprácu medzi inzerentmi a redakciou si môžete pozrieť na tomto odkaze.

Hlavné správy zo Sme.sk

DOMOV

Vlani mu o tisícku vyššie platy prekážali, Fico po roku otočil

Bugár kritizoval Smer a SNS, že neprišli s vlastnými riešením.

Dobré ráno

Dobré ráno: Falošný hlas podobný Ficovi by znalci odhalili

Je Robert Fico naozaj na nahrávke?

KOMENTÁR PETRA TKAČENKA

Platy politikov sú príležitosť odhaliť aj najzbabelejších demagógov

Nekonečné zmrazovanie je neúnosné.

Neprehliadnite tiež

Desať receptov na najlepšie zimné dezerty s medom

Koláče, zákusky aj drobné pečivo.

Hostinec U Iváka je záhorská istota

Bez nadsádzky sa dá povedať, že v Hostinci u Iváka sa písali dejiny Záhorskej Bystrice. Veď od roku 1928, kedy ho manželia Štefan a Paula Ivákovci otvorili, nebolo v obci vážnejšej udalosti, ktorá by s týmto miestom nebola nejako spojená. Na to sa usilujú nadviazať aj noví prevádzkovatelia.

Zámocká palacinkáreň – Miesto, kde sa mení obyčajné na neobyčajné

Zámocká palacinkáreň je miesto, kde na Vás čakajú jedninečné palacinky, príjemná obsluha a posedenie s nádychom zámockej histórie.

Viete, ako pripraviť dokonalú kávu?

Káva je pre mnohých ľudí veľkým pôžitkom a dajú si na jej príprave a výslednej chuti skutočne záležať. Príprava správnej a kvalitnej kávy má presné pravidlá a pripraviť dokonalé espresso alebo cappuccino nie je vôbec jednoduché. V tomto krátkom kvíze zistíte, či aj vy máte správne znalosti o príprave tohto lahodného moku.