INZERCIA

Kursalon Trenčianske Teplice: Výborné jedlo, krásne prostredie a chutné pivo

Z historickej reštaurácie je moderný podnik pre gurmánov.

Reštaurácia Kursalon v Trenčianskych Tepliciach sa nachádza v budove Kúpeľnej dvorany, ktorú otvorili už v roku 1892. Miestna kaviareň a reštaurácia je hádam najlepším podnikom v celom kúpeľnom mestečku.

Do kúpeľného mesta Trenčianske Teplice sme s kamarátom prišli podvečer. Pomaly zapadalo slnko, kúpeľní hostia sa poberali do izieb a ich návštevy domov. Zaparkovali sme pred Kursalonom a vybrali sa na večeru. Reštaurácia už zvonka vyzerá ako miesto s históriou.

Vošli sme do budovy Kúpeľnej dvorany, zabočili doprava a vstúpili do dverí reštaurácie spojenej s kaviarňou. Dlhá užšia miestnosť sa začína barom a končí klavírnom krídlom. Na začiatku je nízke kaviarenské sedenie, ďalej vyššie prestreté stoly a ratanové stoličky. Už na prvý pohľad je jasné, že priestor je do detailov prepracovaný. Dominantný je biely drevený strop s trámami. Na veľkých oknách sú biele záclony doplnené ťažkými čokoládovohnedými závesmi, interiér je doplnený kvetinovými dekoráciami, obrazmi a krištáľovými lustrami. Celkovo podnik pôsobí veľmi príjemne a luxusne.

Usadili sme sa k menšiemu stolu bližšie pri okne. V tom čase z podniku práve odchádzala jedna skupinka a ostali sme tam sami. Usmiata čašníčka nám priniesla nápojové a jedálne lístky a my sme sa pustili do ťažkého výberu večere a vhodného nápoja k nej.

Menu reštaurácie nie je príliš obsiahle a komplikované. Je však také pestré a zaujímavé, že som mala ozajstný problém vybrať si. Jedálny lístok je zložený z niekoľkých druhov šalátov, predjedál, polievok, bezmäsitých jedál, rýb, pokrmov z rôznych druhov mäsa s nápaditými prílohami a dezertov.

Napokon som sa rozhodla pre falošnú teľaciu sviečkovicu so zelerovým pyré a šošovicovo – zeleninovým ragú (za 13,90 eura). Bola som dosť smädná, no chcela som nápoj, ktorý sa bude k mäsu hodiť a nepokazí mi chute. Výber teda padol na čapovaný Pilsner Urquell (za 1,90 eura), ktorý táto gurmánska reštaurácia ponúka.

“Myslíš, že ti pivo prinesú v obyčajnom krígli?” opýtal sa ma kamarát po tom, čo sme si objednali a hodnotili úroveň reštaurácie. “Uvidíme,” zasmiala som sa.

Prečítajte si tiež: Prečítajte si tiež: Pilsner Urquell Pub Trnava: V zelenom dome v Trnave si pochutnáte na výbornom pive

Hneď po objednaní sme dostali couvert v podobe celozrného chlebíka so zvlášť naservírovanou nátierkou. O chvíľu bola čašníčka naspäť. Na stôl mi položila obrúsok s logom reštaurácie, na ktorý postavila čerstvú čapovanú Plzeň v pohári z tenkého skla. Pohár na stopke s pivkom s poriadnou penou zapadol do celkového koloritu reštaurácie a aj jeho chuť bola v súlade so štandardom reštaurácie. Pivo bolo dobre vychladené, chutné a z tenkého skla sa veľmi dobre pilo. Kamarátove obavy o pive v hrubostennom krígli sa nenaplnili a ja som sa mohla aj pri popíjaní piva cítiť ako dáma.

Vychutnávala som si výborné pivko v krásnom prostredí a čakala na hlavné jedlo. Po asi 20 minútach som mala na stole veľký šedý tanier s krásne naservírovaným pyré, kúskami teľaciny, zeleninou a omáčkou. Jedlo bolo naozaj výborné. Mäso bolo jemné a mäkké a chute jednotlivých zložiek pokrmu spolu príjemne ladili. A Plzeň sa k jedlu naozaj hodila!

Podnik sa prezentuje ako miesto, v ktorom sa spája tradičná kuchyňa s modernou gastronómiou. Využíva čerstvé a kvalitné suroviny a menu je zostavené tak, aby vyhoveli aj najnáročnejším zákazníkom. S týmto popisom musím súhlasiť a dodať, že hoci reštaurácia vyzerá luxusne a podobne vyzerá aj menu, nenecháte v nej celú výplatu. Počas návštevy Trenčianskych Teplíc by ste si určite nemali nechať ujsť obed alebo večeru v Kursalone.

Sekciu Poď na pivo vám prináša Pilsner Urquell, partner projektu.

Pravidlá pre spoluprácu medzi inzerentmi a redakciou si môžete pozrieť na tomto odkaze.

Hlavné správy zo Sme.sk

PLUS

Ako sa Slovák z Terchovej stal veľkým reformátorom u Márie Terézie

Adam František Kollár, vedec a knihovník bol jedným z popredných osvietenských reformátorov.

PLUS

V kráľovstve polievok sa držková nevarí

Do niekoľkých hrncov naložili Bratislavčania svojho tvorivého ducha.

KOMENTÁRE

Potrebujeme posilniť kultúru záväznosti

Musíme prestať so spájaním LGBTI s ohrozením tzv. tradičnej rodiny.

Neprehliadnite tiež

Čučoriedky v koláčoch, pirôžkoch, zmrzline, raw torte. Vyberte si

Čučoriedky môžete zavariť, zmraziť, odšťaviť, usušiť. Jedným z najpríjemnejších spôsobov ich spracovania je pridať ich do koláča.

Neobmedzujte sa v jedení a zistite, čo má spoločné Mrlík čilský s avokádom

Všimli ste si, že prvá tretina leta je už za nami? Hoci sa teplé dni striedajú s chladnejšími, viac je tých teplých a tak zhadzujeme nielen jednotlivé kúsky oblečenia, ale taktiež nejaké to kilo, či dve, tri , štyri...

Svet karamelovej vône - čerstvo pražená káva z Caffe4U

Arabské víno, tak mnoho Európanov v minulosti nazývalo kávu. Dnes ju mnohí poznajú len ako tmavé čokoládové zrniečka uchované v rôznych nádobách, ktoré sú skladované v obchodných reťazcoch.

Rýchlo a zdravo vo vlastnej réžii

So zvyšujúcimi teplotami nás prirodzene prechádza aj chuť na ťažké jedlá, ľudia viac preferujú ľahké šaláty, studené polievky či smoothie. Prinášame vám preto pár zaujímavých kombinácií, ktoré vás nie len osviežia, ale aj spoľahlivo zasýtia.