INZERCIA

Kursalon Trenčianske Teplice: Výborné jedlo, krásne prostredie a chutné pivo

Z historickej reštaurácie je moderný podnik pre gurmánov.

Reštaurácia Kursalon v Trenčianskych Tepliciach sa nachádza v budove Kúpeľnej dvorany, ktorú otvorili už v roku 1892. Miestna kaviareň a reštaurácia je hádam najlepším podnikom v celom kúpeľnom mestečku.

Do kúpeľného mesta Trenčianske Teplice sme s kamarátom prišli podvečer. Pomaly zapadalo slnko, kúpeľní hostia sa poberali do izieb a ich návštevy domov. Zaparkovali sme pred Kursalonom a vybrali sa na večeru. Reštaurácia už zvonka vyzerá ako miesto s históriou.

Vošli sme do budovy Kúpeľnej dvorany, zabočili doprava a vstúpili do dverí reštaurácie spojenej s kaviarňou. Dlhá užšia miestnosť sa začína barom a končí klavírnom krídlom. Na začiatku je nízke kaviarenské sedenie, ďalej vyššie prestreté stoly a ratanové stoličky. Už na prvý pohľad je jasné, že priestor je do detailov prepracovaný. Dominantný je biely drevený strop s trámami. Na veľkých oknách sú biele záclony doplnené ťažkými čokoládovohnedými závesmi, interiér je doplnený kvetinovými dekoráciami, obrazmi a krištáľovými lustrami. Celkovo podnik pôsobí veľmi príjemne a luxusne.

Usadili sme sa k menšiemu stolu bližšie pri okne. V tom čase z podniku práve odchádzala jedna skupinka a ostali sme tam sami. Usmiata čašníčka nám priniesla nápojové a jedálne lístky a my sme sa pustili do ťažkého výberu večere a vhodného nápoja k nej.

Menu reštaurácie nie je príliš obsiahle a komplikované. Je však také pestré a zaujímavé, že som mala ozajstný problém vybrať si. Jedálny lístok je zložený z niekoľkých druhov šalátov, predjedál, polievok, bezmäsitých jedál, rýb, pokrmov z rôznych druhov mäsa s nápaditými prílohami a dezertov.

Napokon som sa rozhodla pre falošnú teľaciu sviečkovicu so zelerovým pyré a šošovicovo – zeleninovým ragú (za 13,90 eura). Bola som dosť smädná, no chcela som nápoj, ktorý sa bude k mäsu hodiť a nepokazí mi chute. Výber teda padol na čapovaný Pilsner Urquell (za 1,90 eura), ktorý táto gurmánska reštaurácia ponúka.

“Myslíš, že ti pivo prinesú v obyčajnom krígli?” opýtal sa ma kamarát po tom, čo sme si objednali a hodnotili úroveň reštaurácie. “Uvidíme,” zasmiala som sa.

Prečítajte si tiež: Prečítajte si tiež: Pilsner Urquell Pub Trnava: V zelenom dome v Trnave si pochutnáte na výbornom pive

Hneď po objednaní sme dostali couvert v podobe celozrného chlebíka so zvlášť naservírovanou nátierkou. O chvíľu bola čašníčka naspäť. Na stôl mi položila obrúsok s logom reštaurácie, na ktorý postavila čerstvú čapovanú Plzeň v pohári z tenkého skla. Pohár na stopke s pivkom s poriadnou penou zapadol do celkového koloritu reštaurácie a aj jeho chuť bola v súlade so štandardom reštaurácie. Pivo bolo dobre vychladené, chutné a z tenkého skla sa veľmi dobre pilo. Kamarátove obavy o pive v hrubostennom krígli sa nenaplnili a ja som sa mohla aj pri popíjaní piva cítiť ako dáma.

Vychutnávala som si výborné pivko v krásnom prostredí a čakala na hlavné jedlo. Po asi 20 minútach som mala na stole veľký šedý tanier s krásne naservírovaným pyré, kúskami teľaciny, zeleninou a omáčkou. Jedlo bolo naozaj výborné. Mäso bolo jemné a mäkké a chute jednotlivých zložiek pokrmu spolu príjemne ladili. A Plzeň sa k jedlu naozaj hodila!

Podnik sa prezentuje ako miesto, v ktorom sa spája tradičná kuchyňa s modernou gastronómiou. Využíva čerstvé a kvalitné suroviny a menu je zostavené tak, aby vyhoveli aj najnáročnejším zákazníkom. S týmto popisom musím súhlasiť a dodať, že hoci reštaurácia vyzerá luxusne a podobne vyzerá aj menu, nenecháte v nej celú výplatu. Počas návštevy Trenčianskych Teplíc by ste si určite nemali nechať ujsť obed alebo večeru v Kursalone.

Sekciu Poď na pivo vám prináša Pilsner Urquell, partner projektu.

Pravidlá pre spoluprácu medzi inzerentmi a redakciou si môžete pozrieť na tomto odkaze.

Hlavné správy zo Sme.sk

EKONOMIKA

Vkladné knižky kedysi využívala mafia. Aké sú lepšie investície

Čo urobiť s veľkou sumou našetrených peňazí a čo robiť, ak si chcem šetriť každý mesiac po troche? Denník SME sa pokúsil objasniť niektoré známejšie druhy sporenia.

EKONOMIKA

Firma, ktorej zadržali kamióny: Hľadáte problém tam, kde nie je

North Sea Express je podozrivá z vykorisťovania.

Neprehliadnite tiež

Odovzdávanie kuchárskej varechy v reštaurácii HU:MAN

S príchodom jesene odovzdal Ľubomír Herko pomyselnú štafetu jedinečného konceptu reštaurácie HU:MAN v podobe kuchárskej varechy. Jej držiteľom sa stal v gastronomickom svete uznávaný priekopník Peter Ďurčo.

Ako sa stravovať počas užívania antibiotík a kto vypestoval najkrajšie jablko na Slovensku?

Prinášame vám pestrý prehľad článkov o jedle, zdravom stravovaní a tipmi na víkendové varenie.

Svadba ako z rozprávky? Ak ste zo stredného Slovenska, máme skvelý tip

Milí páni, neberte si to osobne, no tento článok venujeme najmä vašim polovičkám. Žienky, čo by ste povedali na svadbu v krásnej záhrade? V Zlatom dukáte vám to s radosťou splnia.

Prvý ležiak na svete vznikol v Plzni. Fenomén menom Pilsner Urquell

Stačila kombinácia meštianskej nespokojnosti a talentu bavorského sládka.

Grobský dvor – miesto, ktoré ponúka domácu atmosféru

Obdobie jesene je tu. Vychutnajte si domácu husacinu v Slovenskom Grobe. My sme navštívili Grobský dvor, kde nás privítali v príjemnej atmosfére v ich jesenne naladenej záhrade.