INZERCIA

Pilsner Urquell Pub Trnava: V zelenom dome v Trnave si pochutnáte na výbornom pive

Trnavská piváreň je podnik, ktorý sa nedá prehliadnuť.

Pilsner Urquell Pub v Trnave sa nachádza mimo historického centra mesta na Šafárikovej ulici. Napriek tomu ho nájdete veľmi ľahko, vďaka jeho neprehliadnuteľnej zelenej farbe a vysvietenému nápisu Pilsner Urquell.

Podnik som navštívila večer počas pracovného týždňa, keď sa v ňom postupne zbiehali dvojice, skupinky kamarátov aj pravidelných štamgastov na popracovné pivko. Piváreň pozostáva z jednej veľkej miestnosti s barom, vedľa ktorého sa nachádzajú dva kovové, na zeleno osvetlené, pivné tanky. Z tých priamo do výčapu prúdi čerstvá nepasterizovaná Plzeň. Miestnosť lemujú boxy na sedenie, uprostred sa nachádzajú väčšie aj menšie stoly so stoličkami. Celému priestoru dominujú rôzne odtiene zelenej farby. Zelené sú steny, poťahy na laviciach, svetlá aj rôzne doplnky. Piváreň je fajčiarskym podnikom.

Hneď ako som sa usadila, prišla ku mne čašníčka. Hoci som ešte nevidela nápojový lístok, vedela som, čo si dám. Pri pohľade na vysvietené pivné tanky som okamžite dostala chuť na tankový Pilsner Urquell. A tak som si hneď jednu veľkú Plzeň objednala.

“Máte prosím vás aj nejaké jedlo?” opýtala som sa čašníčky. “Klobásu, kapustnicu, gulášovú polievku a hermelín,” vymenovala položky z jednoduchého pubového menu. Nemala som chuť na nič príliš ťažké, tak som stavila na klasiku - nakladaný hermelín.

Zo zvedavosti som si preštudovala aj nápojový lístok. Piváreň ponúka päť druhov čapovaného piva. Keď čašníčka predo mňa postavila Plzeň, vedela som, že som si vybrala dobre. Pivo malo krásnu farbu a hrubú vrstvu vlhkej bielej peny.

Prečítajte si tiež: Havran Pub v Smoleniciach: Upečú vám pizzu na dreve a načapujú dobré pivo

Nepasterizovná Plzeň mala typickú osviežujúcu a rezkú chuť, ktorá každého milovníka piva priam núti priložiť krígeľ k perám znova a znova. Práve pivo čapované z tanku ocení každý pivný fanúšik, keďže pivo z neho je najčerstvejšie, aké môžete v podniku dostať.

Moje rozjímanie nad chuťou piva prerušila opäť čašníčka, ktorá mi priniesla hermelín. Hermelín bol naservírovaný s baraními rohmi, feferónkou, kyslými uhorkami a nakladanou cibuľkou. Bol prerezaný na polovicu a plnený cibuľou a bylinkami. Nebol príliš vyzretý, no vďaka bilynkám a cibuľke bol chutný a k plzenskému pivku veľmi dobre padol.

Na stránke trnavského Pilsner Urquell Pubu som sa dozvedela, že jeho výhodou je najmä veľkorysá kapacita, ktorá je v lete rozšírená o veľkú terasu. V podniku sa pravidelne premietajú športové prenosy. V grilovacej sezóne sa pivárni aj tri razy do týždňa griluje a podnik vtedy ponúka aj niekoľko druhov grilovaných špecialít. Mimo toho si môžu zákazníci priamo do podniku objednať aj pizzu z neďalekej prevádzky. Hlavným dôvodom návštev pivárne je však kvalitné pivo. A kvôli nemu sa sem určite oplatí prísť.

Sekciu Poď na pivo vám prináša Pilsner Urquell, partner projektu.

Pravidlá pre spoluprácu medzi inzerentmi a redakciou si môžete pozrieť na tomto odkaze.



Téma: Život v meste


Článok je zaradený aj do ďalších tém Samospráva

Hlavné správy zo Sme.sk

Ilustračné foto.

Logo, ktorým sa ĽSNS chcela dištancovať od fašizmu, strane nezapísali

Nový symbol začala ĽSNS používať začiatkom minulého roka.

Poškodený billboard ĽSNS.
Poslanec Jaroslav Paška (SNS) po skončení rokovania poslaneckého grémia
AUTORSKÁ STRANA PETRY PROCHÁZKOVEJ

Zelené mozgy nahradia chladnokrvní terminátori

Zelené mozgy nahradia chladnokrvní terminátori.

Okrem detských hračiek sa v Rusku vyvíjajú aj naozajstné sofistikované zbrane.

Neprehliadnite tiež

Je výberová káva vždy zárukou úspechu?

Káva je rituál, láska, závislosť, náboženstvo a zodpovednosť. Tieto hodnoty určite zdieľa každý, kto sa čo i len trochu zaujíma o tento všeliek.

Desať receptov na najlepšie zimné dezerty s medom

Koláče, zákusky aj drobné pečivo.

Čokoládová marlenka
Špagety. Varíte ich správne?

Hostinec U Iváka je záhorská istota

Bez nadsádzky sa dá povedať, že v Hostinci u Iváka sa písali dejiny Záhorskej Bystrice. Veď od roku 1928, kedy ho manželia Štefan a Paula Ivákovci otvorili, nebolo v obci vážnejšej udalosti, ktorá by s týmto miestom nebola nejako spojená. Na to sa usilujú nadviazať aj noví prevádzkovatelia.

Zámocká palacinkáreň – Miesto, kde sa mení obyčajné na neobyčajné

Zámocká palacinkáreň je miesto, kde na Vás čakajú jedninečné palacinky, príjemná obsluha a posedenie s nádychom zámockej histórie.