SME
Piatok, 29. september, 2023 | Meniny má Michal, Michaela

Pilsner Urquell Pub Trnava: V zelenom dome v Trnave si pochutnáte na výbornom pive

Trnavská piváreň je podnik, ktorý sa nedá prehliadnuť.

Pilsner Urquell Pub v Trnave sa nachádza mimo historického centra mesta na Šafárikovej ulici. Napriek tomu ho nájdete veľmi ľahko, vďaka jeho neprehliadnuteľnej zelenej farbe a vysvietenému nápisu Pilsner Urquell.

Podnik som navštívila večer počas pracovného týždňa, keď sa v ňom postupne zbiehali dvojice, skupinky kamarátov aj pravidelných štamgastov na popracovné pivko. Piváreň pozostáva z jednej veľkej miestnosti s barom, vedľa ktorého sa nachádzajú dva kovové, na zeleno osvetlené, pivné tanky. Z tých priamo do výčapu prúdi čerstvá nepasterizovaná Plzeň. Miestnosť lemujú boxy na sedenie, uprostred sa nachádzajú väčšie aj menšie stoly so stoličkami. Celému priestoru dominujú rôzne odtiene zelenej farby. Zelené sú steny, poťahy na laviciach, svetlá aj rôzne doplnky. Piváreň je fajčiarskym podnikom.

Hneď ako som sa usadila, prišla ku mne čašníčka. Hoci som ešte nevidela nápojový lístok, vedela som, čo si dám. Pri pohľade na vysvietené pivné tanky som okamžite dostala chuť na tankový Pilsner Urquell. A tak som si hneď jednu veľkú Plzeň objednala.

“Máte prosím vás aj nejaké jedlo?” opýtala som sa čašníčky. “Klobásu, kapustnicu, gulášovú polievku a hermelín,” vymenovala položky z jednoduchého pubového menu. Nemala som chuť na nič príliš ťažké, tak som stavila na klasiku - nakladaný hermelín.

Zo zvedavosti som si preštudovala aj nápojový lístok. Piváreň ponúka päť druhov čapovaného piva. Keď čašníčka predo mňa postavila Plzeň, vedela som, že som si vybrala dobre. Pivo malo krásnu farbu a hrubú vrstvu vlhkej bielej peny.

Prečítajte si tiež: Havran Pub v Smoleniciach: Upečú vám pizzu na dreve a načapujú dobré pivo Čítajte 

Nepasterizovná Plzeň mala typickú osviežujúcu a rezkú chuť, ktorá každého milovníka piva priam núti priložiť krígeľ k perám znova a znova. Práve pivo čapované z tanku ocení každý pivný fanúšik, keďže pivo z neho je najčerstvejšie, aké môžete v podniku dostať.

Moje rozjímanie nad chuťou piva prerušila opäť čašníčka, ktorá mi priniesla hermelín. Hermelín bol naservírovaný s baraními rohmi, feferónkou, kyslými uhorkami a nakladanou cibuľkou. Bol prerezaný na polovicu a plnený cibuľou a bylinkami. Nebol príliš vyzretý, no vďaka bilynkám a cibuľke bol chutný a k plzenskému pivku veľmi dobre padol.

Na stránke trnavského Pilsner Urquell Pubu som sa dozvedela, že jeho výhodou je najmä veľkorysá kapacita, ktorá je v lete rozšírená o veľkú terasu. V podniku sa pravidelne premietajú športové prenosy. V grilovacej sezóne sa pivárni aj tri razy do týždňa griluje a podnik vtedy ponúka aj niekoľko druhov grilovaných špecialít. Mimo toho si môžu zákazníci priamo do podniku objednať aj pizzu z neďalekej prevádzky. Hlavným dôvodom návštev pivárne je však kvalitné pivo. A kvôli nemu sa sem určite oplatí prísť.

Sekciu Poď na pivo vám prináša Pilsner Urquell, partner projektu.

Pravidlá pre spoluprácu medzi inzerentmi a redakciou si môžete pozrieť na tomto odkaze.



Komerčné články

  1. Vyrábajú lieky, ktoré poznali naše babky
  2. Ako si sporiť na dôchodok? Odpoveď vás možno prekvapí
  3. Unikátny kamión Hladinka smeruje na Bielu noc do Bratislavy
  4. Mexiko, Keňa či Maurícius. Cestujte za top exotikou z Viedne
  5. Aké tajomstvá skrýva kancelária šéfveliteľa?
  6. Umelá inteligencia už zajtra ovládne 5 miest na Slovensku!
  7. Slováci hlásili v lete až o 35 % viac škôd než minulý rok
  8. Všetkým lepí pred voľbami
  1. Vďaka Blue Berry™ si užívam život naplno!
  2. V sobotu môžete urobiť dobrú voľbu! Union víta nových poistencov
  3. Ako si sporiť na dôchodok? Odpoveď vás možno prekvapí
  4. Unikátny kamión Hladinka smeruje na Bielu noc do Bratislavy
  5. Vyrábajú lieky, ktoré poznali naše babky
  6. Mexiko, Keňa či Maurícius. Cestujte za top exotikou z Viedne
  7. TIPOS prichádza s aplikáciou, ktorá zjednoduší stávkovanie
  8. V PLANEO sú teraz spotrebiče až o 200 eur lacnejšie!
  1. Umelá inteligencia už zajtra ovládne 5 miest na Slovensku! 19 515
  2. Prešov si dlho pýtal obchvat, stáva sa slovenským skokanom 14 466
  3. Všetkým lepí pred voľbami 11 616
  4. Hladinka smeruje do Košíc! 8 200
  5. Až dve tretiny Slovenska majú mäkkú vodu. Čo na to naše cievy? 6 872
  6. Voľba srdcom je nespoľahlivá. Toto je najlepšia pomôcka 4 957
  7. Kaufland postavený z dreva? Áno, Bratislava má európsky unikát 4 445
  8. Aké tajomstvá skrýva kancelária šéfveliteľa? 4 024
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Soňa Makranská (33) vo svojom vegánskom bistre v Prievidzi. Na fotografii je spolu s priateľom Petrom Beňadikom.

Nevzdali to s touto krajinou.


12. sep
Viliam Hujík (vľavo) sa remeslu priúčal od svojho otca.

V rodine Hujíkovcov sa výrobe piva venuje tretia generácia.


19. sep
Niektorých poriadne boľavý chrbát zo zberu ešte len čaká, iní už majú prácu za sebou.

Dobrá úroda je, keď sa zo sto kíl urodí tona.


11. sep
Roman Untermajer, spolumajiteľ Fleur bakery a jeho syn Filip

Fleur bakery založil Roman Untermajer so sestrou Evou.


8. sep
SkryťZatvoriť reklamu