SME

Pilsner Urquell Pub Trnava: V zelenom dome v Trnave si pochutnáte na výbornom pive

Trnavská piváreň je podnik, ktorý sa nedá prehliadnuť.

Pilsner Urquell Pub v Trnave sa nachádza mimo historického centra mesta na Šafárikovej ulici. Napriek tomu ho nájdete veľmi ľahko, vďaka jeho neprehliadnuteľnej zelenej farbe a vysvietenému nápisu Pilsner Urquell.

Podnik som navštívila večer počas pracovného týždňa, keď sa v ňom postupne zbiehali dvojice, skupinky kamarátov aj pravidelných štamgastov na popracovné pivko. Piváreň pozostáva z jednej veľkej miestnosti s barom, vedľa ktorého sa nachádzajú dva kovové, na zeleno osvetlené, pivné tanky. Z tých priamo do výčapu prúdi čerstvá nepasterizovaná Plzeň. Miestnosť lemujú boxy na sedenie, uprostred sa nachádzajú väčšie aj menšie stoly so stoličkami. Celému priestoru dominujú rôzne odtiene zelenej farby. Zelené sú steny, poťahy na laviciach, svetlá aj rôzne doplnky. Piváreň je fajčiarskym podnikom.

Hneď ako som sa usadila, prišla ku mne čašníčka. Hoci som ešte nevidela nápojový lístok, vedela som, čo si dám. Pri pohľade na vysvietené pivné tanky som okamžite dostala chuť na tankový Pilsner Urquell. A tak som si hneď jednu veľkú Plzeň objednala.

“Máte prosím vás aj nejaké jedlo?” opýtala som sa čašníčky. “Klobásu, kapustnicu, gulášovú polievku a hermelín,” vymenovala položky z jednoduchého pubového menu. Nemala som chuť na nič príliš ťažké, tak som stavila na klasiku - nakladaný hermelín.

Zo zvedavosti som si preštudovala aj nápojový lístok. Piváreň ponúka päť druhov čapovaného piva. Keď čašníčka predo mňa postavila Plzeň, vedela som, že som si vybrala dobre. Pivo malo krásnu farbu a hrubú vrstvu vlhkej bielej peny.

Prečítajte si tiež: Havran Pub v Smoleniciach: Upečú vám pizzu na dreve a načapujú dobré pivo Čítajte 

Nepasterizovná Plzeň mala typickú osviežujúcu a rezkú chuť, ktorá každého milovníka piva priam núti priložiť krígeľ k perám znova a znova. Práve pivo čapované z tanku ocení každý pivný fanúšik, keďže pivo z neho je najčerstvejšie, aké môžete v podniku dostať.

Moje rozjímanie nad chuťou piva prerušila opäť čašníčka, ktorá mi priniesla hermelín. Hermelín bol naservírovaný s baraními rohmi, feferónkou, kyslými uhorkami a nakladanou cibuľkou. Bol prerezaný na polovicu a plnený cibuľou a bylinkami. Nebol príliš vyzretý, no vďaka bilynkám a cibuľke bol chutný a k plzenskému pivku veľmi dobre padol.

Na stránke trnavského Pilsner Urquell Pubu som sa dozvedela, že jeho výhodou je najmä veľkorysá kapacita, ktorá je v lete rozšírená o veľkú terasu. V podniku sa pravidelne premietajú športové prenosy. V grilovacej sezóne sa pivárni aj tri razy do týždňa griluje a podnik vtedy ponúka aj niekoľko druhov grilovaných špecialít. Mimo toho si môžu zákazníci priamo do podniku objednať aj pizzu z neďalekej prevádzky. Hlavným dôvodom návštev pivárne je však kvalitné pivo. A kvôli nemu sa sem určite oplatí prísť.

Sekciu Poď na pivo vám prináša Pilsner Urquell, partner projektu.

Pravidlá pre spoluprácu medzi inzerentmi a redakciou si môžete pozrieť na tomto odkaze.



Autor: Viktória

Samospráva

Súvisiace témy: Život v meste

Komerčné články

  1. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy
  2. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  3. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre
  4. Zažite začiatkom mája divadelnú revoltu v Bratislave!
  5. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor
  6. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné
  7. Wolt Stars 2025: Najviac cien získali prevádzky v Bratislave
  8. The Last of Us je späť. Oplatilo sa čakať dva roky?
  1. Toto je Balkán? Roky prehliadané Albánsko prekvapuje
  2. Leto, ktoré musíš zažiť! - BACHLEDKA Ski & Sun
  3. Slovensko oslávi víťazstvo nad fašizmom na letisku v Piešťanoch
  4. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy
  5. Zlaté vajcia nemusia byť od Fabergé
  6. V Košiciach otvorili veľkoformátovú lekáreň Super Dr. Max
  7. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  8. Ako ročné obdobia menia pachy domácich miláčikov?
  1. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre 7 147
  2. V Košiciach otvorili veľkoformátovú lekáreň Super Dr. Max 4 997
  3. Toto je Balkán? Roky prehliadané Albánsko prekvapuje 4 628
  4. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy 4 079
  5. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor 3 492
  6. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice? 2 526
  7. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné 2 048
  8. Zažite začiatkom mája divadelnú revoltu v Bratislave! 1 596
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Prácu šéfkuchára berie zároveň ako svoje hobby.

Život v zahraničí mu je prirodzenejší.


Michal Kordoš sa momentálne venuje kurzom varenia a pop-upom.

Varil v michelinských reštauráciách.


22

Hľadáte jedinečné gastronomické zážitky? Objavte výnimočné reštaurácie, ktoré ponúkajú nezabudnuteľné špeciality.


Peter Slačka v januári začal variť pre bistro Jolk.

Varil aj v michelinskej reštaurácii.


11
SkryťZatvoriť reklamu