SME

Havran Pub v Smoleniciach: Upečú vám pizzu na dreve a načapujú dobré pivo

Smolenice nemajú len krásny zámok, ale aj príjemnú reštauráciu.

Smolenice sú krásna obec neďaleko Trnavy. Obkolesujú ju Malé Karpaty a turisti do nej chodievajú najmä kvôli Smolenickému zámku a jaskyni Driny. Ja som našla ešte jeden dôvod, prečo Smolenice navštíviť.

Bol nedeľný podvečer, keď sme sa s kamarátmi v Smoleniciach zastavili na večeru. Havran Pub sa nachádza takmer v strede obce a nasmerujú vás k nemu billboardy v obci. Okrem toho, že sme boli hladní, smädilo nás. Hneď pri vchode sme si všimlii kovové pivné tanky, takže sme vedeli, že sme správne.

Priestor Havran Pubu je rozčlenený na viaceré časti – fajčiarske aj nefajčiarske. Usadili sme za stôl v rohu neďaleko baru a rozhliadli sa okolo. Interiér reštaurácie je typický pubový. Dominuje v ňom drevo, zelená farba, na stenách sú povešané čierno-biele zarámované fotografie.

O chvíľu už pri nás bola čašníčka aj s jedálnymi lístkami. V tom, čo si dáme na pitie, sme mali hneď jasno. Ja a kamarát sme si objednali čapovanú tankovú Plzeň (za 1,60 eura), ďalší kamarát – šofér sa potešil, keď zistil, že v pube čapujú Birell radler a nemusí teda ostať len pri minerálke.

Zaborili sme nos do jedálnych lístkov a rozhodovali sa medzi množstvom druhov „poriadnej pizze pečenej na dreve“, predjedál, mäsitých pokrmov a ľahších jedál. V ponuke má Havran pub aj špeciality ako grilované kačacie prsia so slivkovo vínovou omáčkou a zemiakovými kroketami, jelenie ragú zo stehna sous vide s lesnými hubami, bylinkami a červeným vínom. Z vegetariánskych alternatív ma zas zaujal listový šalát so šampiňónmi plnenými nivou.

Prečítajte si tiež: Pivný bar Senica: Miesto, kde objavíte, ako má chutiť pivo Čítajte 

Keď sme už mali na stole čerstvé pivko, objednali sme si. Ja som si vybrala hovädzí vývar a grilovaného lososa so šalátom a zemiakom pečeným v šupke. Kamaráti sa rozhodli ochutnať pizzu - vraj v okolí vychýrenú. Tá vyzerala lákavo už z jedálneho lístka, keďže ceny jednotlivých druhov sa pochybovali od 4 do približne 6 eur.

Tankový Pilsner Urquell lákal už na pohľad. Zlatisté pivo bolo pokryté bielou krémovou penou a správna teplota rosila pohár. Takže všetko bolo ako má byť a tak sme si štrngli a schuti sa piva napili. Už prvý glg nás presvedčil o tom, že pivko je čerstvé. Je čapované priamo z tanku a je aj nepasterizované. Jeho chuť bola rezká, výrazná a svieža.

Onedlho som mala na stole aj polievku. Vývaru sa nedalo nič vytknúť a pomohol mi zahnať stupňujúci sa hlad. Po chvíli prišlo na rad hlavné jedlo. Kamaráti veľmi chválili pizzu, ktorá bola šťavnatá, no nie príliš mastná (ani vo variante so slaninou). Mňa prekvapila porcia lososa, keďže som mala na tanieri hneď dva filety. Šalát bol čerstvý, zemiaky, aspoň podľa mňa, potrebovali trošku dosoliť a dresing jednotlivé chute príjemne doplnil.

Pokiaľ sa niekedy rozhodnete vyjsť si na turistiku do Malých Karpát alebo navštíviť Smolenický zámok a počas prechádzky vyhladnete a vysmädnete, určite navštívte Havran Pub. Tam sa o vás dobre postarajú.

Sekciu Poď na pivo vám prináša Pilsner Urquell, partner projektu.

Pravidlá pre spoluprácu medzi inzerentmi a redakciou si môžete pozrieť na tomto odkaze.

Autor: Viktória

Komerčné články

  1. Inštruktorky sebaobrany: Najväčšia hrozba nie je cudzí muž v tme
  2. Dobrý nápad na podnikanie nestačí. Firmy prezradili, čo funguje
  3. Realitný fond IAD IRF dosiahol historicky najvyššie zhodnotenie
  4. Ako zvládnuť podnikanie, rodinu aj voľný čas bez kompromisov?
  5. Môže hudba pomôcť neurologickým pacientom lepšie chodiť?
  6. Veterné parky: vizuálny smog alebo nová estetika energetiky?
  7. Elektrické autá v zahraničí: poplatky za nabíjanie a diaľnice
  8. Muži, nepodceňujte návštevu kardiológa. Srdce máte len jedno
  1. Skvelý sortiment za výnimočne nízke ceny nájdete v Pepco
  2. S nami máte prístup do všetkých záhrad
  3. Dobrý nápad na podnikanie nestačí. Firmy prezradili, čo funguje
  4. Ako pripraviť motorku na sezónu: Rady pre bezpečnú jazdu
  5. Ako zvládnuť podnikanie, rodinu aj voľný čas bez kompromisov?
  6. Realitný fond IAD IRF dosiahol historicky najvyššie zhodnotenie
  7. Emma Tekelyová a tvorenie na jarné dni a Veľkú noc
  8. Inštruktorky sebaobrany: Najväčšia hrozba nie je cudzí muž v tme
  1. Inštruktorky sebaobrany: Najväčšia hrozba nie je cudzí muž v tme 13 380
  2. AI o nej píše, že je symbolom odvahy. Kvôli jedinému protestu 8 966
  3. Dobrý nápad na podnikanie nestačí. Firmy prezradili, čo funguje 7 532
  4. Elektrické autá v zahraničí: poplatky za nabíjanie a diaľnice 6 703
  5. Muži, nepodceňujte návštevu kardiológa. Srdce máte len jedno 6 619
  6. Nevšedný ostrov. Ischia priťahuje pozornosť čoraz viac turistov 5 129
  7. Realitný fond IAD IRF dosiahol historicky najvyššie zhodnotenie 4 566
  8. Slovenskí milionári minulý rok bohatli rekordným tempom 3 341
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Michal Kordoš sa momentálne venuje kurzom varenia a pop-upom.

Varil v michelinských reštauráciách.


22

Hľadáte jedinečné gastronomické zážitky? Objavte výnimočné reštaurácie, ktoré ponúkajú nezabudnuteľné špeciality.


Peter Slačka v januári začal variť pre bistro Jolk.

Varil aj v michelinskej reštaurácii.


11

Vyhľadávaná reštaurácia McDonald's na Hornej Nitre prešla v týchto dňoch výraznou premenou, ktorá prináša viacero noviniek pre ešte lepší zákaznícky zážitok.


SkryťZatvoriť reklamu