SME
Piatok, 7. október, 2022 | Meniny má Eliška

Havran Pub v Smoleniciach: Upečú vám pizzu na dreve a načapujú dobré pivo

Smolenice nemajú len krásny zámok, ale aj príjemnú reštauráciu.

Smolenice sú krásna obec neďaleko Trnavy. Obkolesujú ju Malé Karpaty a turisti do nej chodievajú najmä kvôli Smolenickému zámku a jaskyni Driny. Ja som našla ešte jeden dôvod, prečo Smolenice navštíviť.

Bol nedeľný podvečer, keď sme sa s kamarátmi v Smoleniciach zastavili na večeru. Havran Pub sa nachádza takmer v strede obce a nasmerujú vás k nemu billboardy v obci. Okrem toho, že sme boli hladní, smädilo nás. Hneď pri vchode sme si všimlii kovové pivné tanky, takže sme vedeli, že sme správne.

Priestor Havran Pubu je rozčlenený na viaceré časti – fajčiarske aj nefajčiarske. Usadili sme za stôl v rohu neďaleko baru a rozhliadli sa okolo. Interiér reštaurácie je typický pubový. Dominuje v ňom drevo, zelená farba, na stenách sú povešané čierno-biele zarámované fotografie.

O chvíľu už pri nás bola čašníčka aj s jedálnymi lístkami. V tom, čo si dáme na pitie, sme mali hneď jasno. Ja a kamarát sme si objednali čapovanú tankovú Plzeň (za 1,60 eura), ďalší kamarát – šofér sa potešil, keď zistil, že v pube čapujú Birell radler a nemusí teda ostať len pri minerálke.

Zaborili sme nos do jedálnych lístkov a rozhodovali sa medzi množstvom druhov „poriadnej pizze pečenej na dreve“, predjedál, mäsitých pokrmov a ľahších jedál. V ponuke má Havran pub aj špeciality ako grilované kačacie prsia so slivkovo vínovou omáčkou a zemiakovými kroketami, jelenie ragú zo stehna sous vide s lesnými hubami, bylinkami a červeným vínom. Z vegetariánskych alternatív ma zas zaujal listový šalát so šampiňónmi plnenými nivou.

Prečítajte si tiež: Pivný bar Senica: Miesto, kde objavíte, ako má chutiť pivo Čítajte 

Keď sme už mali na stole čerstvé pivko, objednali sme si. Ja som si vybrala hovädzí vývar a grilovaného lososa so šalátom a zemiakom pečeným v šupke. Kamaráti sa rozhodli ochutnať pizzu - vraj v okolí vychýrenú. Tá vyzerala lákavo už z jedálneho lístka, keďže ceny jednotlivých druhov sa pochybovali od 4 do približne 6 eur.

Tankový Pilsner Urquell lákal už na pohľad. Zlatisté pivo bolo pokryté bielou krémovou penou a správna teplota rosila pohár. Takže všetko bolo ako má byť a tak sme si štrngli a schuti sa piva napili. Už prvý glg nás presvedčil o tom, že pivko je čerstvé. Je čapované priamo z tanku a je aj nepasterizované. Jeho chuť bola rezká, výrazná a svieža.

Onedlho som mala na stole aj polievku. Vývaru sa nedalo nič vytknúť a pomohol mi zahnať stupňujúci sa hlad. Po chvíli prišlo na rad hlavné jedlo. Kamaráti veľmi chválili pizzu, ktorá bola šťavnatá, no nie príliš mastná (ani vo variante so slaninou). Mňa prekvapila porcia lososa, keďže som mala na tanieri hneď dva filety. Šalát bol čerstvý, zemiaky, aspoň podľa mňa, potrebovali trošku dosoliť a dresing jednotlivé chute príjemne doplnil.

Pokiaľ sa niekedy rozhodnete vyjsť si na turistiku do Malých Karpát alebo navštíviť Smolenický zámok a počas prechádzky vyhladnete a vysmädnete, určite navštívte Havran Pub. Tam sa o vás dobre postarajú.

Sekciu Poď na pivo vám prináša Pilsner Urquell, partner projektu.

Pravidlá pre spoluprácu medzi inzerentmi a redakciou si môžete pozrieť na tomto odkaze.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Generálnym riaditeľom Všeobecnej zdravotnej poisťovne (VŠZP) je Richard Strapko. Do funkcie ho menoval bývalý minister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽaNO).

Dlh poisťovne presahoval ku koncu júna 131 miliónov eur.


4 h
Ruský tank T-80, ktorého sa ukrajinskí vojaci zmocnili v Bachmute.

Ruská armáda za sebou zanecháva moderné zbrane aj muzeálne kusy.


8 h
Hotelový komplex Borová Sihoť posielajú daniari do konkurzu.

Hotelový biznis sa trápi a najbližšie mesiace neprinesú úľavu.


12 h
Ilustračné foto.

Nový prieskum ukazuje, že až 70 percent ľudí by chcelo postihovať aj obťažovanie na verejnosti.


46m

Neprehliadnite tiež

Čím sú jeho knedle iné?


a 1 ďalší 4. okt
Rodák z Lučenca Palo Sekerka(spodný rad-tretí sprava) zo svojim tímom za vitrínou, ktorou sa na nich môžu dívať hostia michelinskej reštaurácie v Paríži.

Bolo to komplikované, ale nenechal sa odradiť prvým neúspechom.


16. sep
Branislav Cvik a Ľubomír Vančo zo spoločnosti Banskobystrický pivovar

Branislav Cvik a Ľubomír Vančo oživili banskobystrický pivovar zdevastovaný mečiarovským privatizérom.


2. sep
Ilustračné foto.

Zdraženie chleba bolo na Slovensku tretie najvyššie v EÚ.


TASR 20. sep
SkryťZatvoriť reklamu