INZERCIA

Havran Pub v Smoleniciach: Upečú vám pizzu na dreve a načapujú dobré pivo

Smolenice nemajú len krásny zámok, ale aj príjemnú reštauráciu.

Smolenice sú krásna obec neďaleko Trnavy. Obkolesujú ju Malé Karpaty a turisti do nej chodievajú najmä kvôli Smolenickému zámku a jaskyni Driny. Ja som našla ešte jeden dôvod, prečo Smolenice navštíviť.

Bol nedeľný podvečer, keď sme sa s kamarátmi v Smoleniciach zastavili na večeru. Havran Pub sa nachádza takmer v strede obce a nasmerujú vás k nemu billboardy v obci. Okrem toho, že sme boli hladní, smädilo nás. Hneď pri vchode sme si všimlii kovové pivné tanky, takže sme vedeli, že sme správne.

Priestor Havran Pubu je rozčlenený na viaceré časti – fajčiarske aj nefajčiarske. Usadili sme za stôl v rohu neďaleko baru a rozhliadli sa okolo. Interiér reštaurácie je typický pubový. Dominuje v ňom drevo, zelená farba, na stenách sú povešané čierno-biele zarámované fotografie.

O chvíľu už pri nás bola čašníčka aj s jedálnymi lístkami. V tom, čo si dáme na pitie, sme mali hneď jasno. Ja a kamarát sme si objednali čapovanú tankovú Plzeň (za 1,60 eura), ďalší kamarát – šofér sa potešil, keď zistil, že v pube čapujú Birell radler a nemusí teda ostať len pri minerálke.

Zaborili sme nos do jedálnych lístkov a rozhodovali sa medzi množstvom druhov „poriadnej pizze pečenej na dreve“, predjedál, mäsitých pokrmov a ľahších jedál. V ponuke má Havran pub aj špeciality ako grilované kačacie prsia so slivkovo vínovou omáčkou a zemiakovými kroketami, jelenie ragú zo stehna sous vide s lesnými hubami, bylinkami a červeným vínom. Z vegetariánskych alternatív ma zas zaujal listový šalát so šampiňónmi plnenými nivou.

Prečítajte si tiež: Prečítajte si tiež: Pivný bar Senica: Miesto, kde objavíte, ako má chutiť pivo

Keď sme už mali na stole čerstvé pivko, objednali sme si. Ja som si vybrala hovädzí vývar a grilovaného lososa so šalátom a zemiakom pečeným v šupke. Kamaráti sa rozhodli ochutnať pizzu - vraj v okolí vychýrenú. Tá vyzerala lákavo už z jedálneho lístka, keďže ceny jednotlivých druhov sa pochybovali od 4 do približne 6 eur.

Tankový Pilsner Urquell lákal už na pohľad. Zlatisté pivo bolo pokryté bielou krémovou penou a správna teplota rosila pohár. Takže všetko bolo ako má byť a tak sme si štrngli a schuti sa piva napili. Už prvý glg nás presvedčil o tom, že pivko je čerstvé. Je čapované priamo z tanku a je aj nepasterizované. Jeho chuť bola rezká, výrazná a svieža.

Onedlho som mala na stole aj polievku. Vývaru sa nedalo nič vytknúť a pomohol mi zahnať stupňujúci sa hlad. Po chvíli prišlo na rad hlavné jedlo. Kamaráti veľmi chválili pizzu, ktorá bola šťavnatá, no nie príliš mastná (ani vo variante so slaninou). Mňa prekvapila porcia lososa, keďže som mala na tanieri hneď dva filety. Šalát bol čerstvý, zemiaky, aspoň podľa mňa, potrebovali trošku dosoliť a dresing jednotlivé chute príjemne doplnil.

Pokiaľ sa niekedy rozhodnete vyjsť si na turistiku do Malých Karpát alebo navštíviť Smolenický zámok a počas prechádzky vyhladnete a vysmädnete, určite navštívte Havran Pub. Tam sa o vás dobre postarajú.

Sekciu Poď na pivo vám prináša Pilsner Urquell, partner projektu.

Pravidlá pre spoluprácu medzi inzerentmi a redakciou si môžete pozrieť na tomto odkaze.

Hlavné správy zo Sme.sk

DOMOV

Obec, kde sa nestrácajú eurofondy, stavia wellness centrum

Starosta Raslavíc Marek Rakoš dokázal za dva roky vybudovať 80 pracovných miest pre sociálne slabé skupiny.

BRATISLAVA

Prestavba stanice sa blíži, Bratislava o obmedzeniach mlčí

Najskôr musia dokončiť modernizáciu električkovej trate na Špitálskej ulici.

DOMOV

Kaliňák prečkáva Plavčana v zahraničí, dosiaľ šlo o jeho hlavu

Minister vnútra je už dlhšie na dovolenke.

KULTÚRA

Nové Káčerovo lahodí oku. Pravé dobrodružstvo však neukázalo

Animované seriály za tridsať rokov vyrástli.

Neprehliadnite tiež

Čučoriedky v koláčoch, pirôžkoch, zmrzline, raw torte. Vyberte si

Čučoriedky môžete zavariť, zmraziť, odšťaviť, usušiť. Jedným z najpríjemnejších spôsobov ich spracovania je pridať ich do koláča.

Neobmedzujte sa v jedení a zistite, čo má spoločné Mrlík čilský s avokádom

Všimli ste si, že prvá tretina leta je už za nami? Hoci sa teplé dni striedajú s chladnejšími, viac je tých teplých a tak zhadzujeme nielen jednotlivé kúsky oblečenia, ale taktiež nejaké to kilo, či dve, tri , štyri...

Svet karamelovej vône - čerstvo pražená káva z Caffe4U

Arabské víno, tak mnoho Európanov v minulosti nazývalo kávu. Dnes ju mnohí poznajú len ako tmavé čokoládové zrniečka uchované v rôznych nádobách, ktoré sú skladované v obchodných reťazcoch.

Rýchlo a zdravo vo vlastnej réžii

So zvyšujúcimi teplotami nás prirodzene prechádza aj chuť na ťažké jedlá, ľudia viac preferujú ľahké šaláty, studené polievky či smoothie. Prinášame vám preto pár zaujímavých kombinácií, ktoré vás nie len osviežia, ale aj spoľahlivo zasýtia.