SME
Piatok, 7. október, 2022 | Meniny má Eliška

Pivný bar Senica: Miesto, kde objavíte, ako má chutiť pivo

Aj Záhoráci radi debatujú pri tankovej Plzni.

Senicu som navštívila v slnečné, no chladné nedeľné popoludnie. Keďže ja aj moji kamaráti si vždy radi dáme pohár oroseného pivka, namierili sme si to rovno do miestneho podniku s príznačným názvom Pivný bar. Bar sa nachádza neďaleko centra mesta a chodí sa tam najmä kvôli pivu, keďže už veľká tabuľa na budove, v ktorej sa podnik nachádza, oznamuje: “Objavte, ako by malo chutiť pivo.” Rozhodli sme sa ho teda vyskúšať.

Pivný bar je rozdelený na dve časti - fajčiarsku, ktorá je väčšia a nachádza sa v nej bar s výčapom, a menšiu nefajčiarsku. Keď vchádzate do podniku, tak viete, na čo sa môžete tešiť, keďže už pri vstupe vidíte kovové tanky Pilsner Urquell, z ktorých sa čapuje čerstvé nepasterizované pivo dovezené priamo z pivovaru v Plzni.

Hoci bola nedeľa poobede, v podniku vládol ruch. Pri stoloch sedeli dvojice starších pánov aj väčšie skupinky chlapov a búrlivo debatovali pri popíjaní piva. Odvšadial znelo záhorácké nárečie a družné rozhovory, zväčša o športe. Usadili sme sa do rohu s výhľadom na celý podnik. O chvíľu už pri nás bola čašníčka, ktorú sme poprosili o pivo. Vymenovala nám tri značky, ktoré sa v podniku čapujú. Výber padol jednoznačne na to pravé Plzenské (1,50 eura), keďže toto pivo bolo jediné nepasterizované a čapované priamo z tanku.

Prečítajte si tiež: Boli ste sa už niekedy najesť v garáži? Tá v Trenčíne stojí za to Čítajte 

Podnik vyzerá ako tradičná krčma, do ktorej sa chodí predovšetkým na pivo. Za jednoduché drevené stoly s lavicami aj stoličkami sa posadia aj väčšie partie. Interiér je dozdobený historickými maľbami na stenách a tmavozelenými dekoráciami charakteristickými pre značku Pilsner Urquell.

Ani sme sa poriadne nestihli popozerať po okolí a už nám jedna z dvoch mladých čašníčok niesla pivo. Predtým, než sme si štrngli, sme si ešte objednali niečo pod zub. V podniku sa nevarí, no podávajú sa drobné chuťovky k pivu. Rozhodli sme sa pre klasiku v podobe nakladaného hermelínu, no v menu nás zaujali “rokfortové guličky”. “To sú také jednohubky s guličkou zo syra a bryndze,” vysvetlila nám čašníčka. Prikývli sme a požiadali ju, nech nám prinesie aj tie.

Potom sme už do rúk chytili hladké plzenské krígle z hrubého skla a schuti sa napili. Zlatisté pivo s poriadnou krémovou penou malo vynikajúcu čerstvú a plnú chuť. Vychladené bolo tak akurát a my sme sa zhodli na tom, že nápis pri vstupe neklamal. O chvíľku sme mali na stole aj syrové chuťovky - hermelín s paprikovou pastou a feferónkou - a aj spomínané syrové guľôčky s chuťou plzenského pivka výborne ladili.

Ak nehľadáte žiadny luxusný podnik s nóbl atmosféru, ale prednejšie je vám chutné pivo, autentická atmosféra a debata s kamarátmi, navštívte senický Pivný bar. Naozaj objavíte, ako by malo chutiť pivo.

Sekciu Poď na pivo vám prináša Pilsner Urquell, partner projektu.

Pravidlá pre spoluprácu medzi inzerentmi a redakciou si môžete pozrieť na tomto odkaze.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Generálnym riaditeľom Všeobecnej zdravotnej poisťovne (VŠZP) je Richard Strapko. Do funkcie ho menoval bývalý minister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽaNO).

Dlh poisťovne presahoval ku koncu júna 131 miliónov eur.


3 h
Ruský tank T-80, ktorého sa ukrajinskí vojaci zmocnili v Bachmute.

Ruská armáda za sebou zanecháva moderné zbrane aj muzeálne kusy.


7 h
Hotelový komplex Borová Sihoť posielajú daniari do konkurzu.

Hotelový biznis sa trápi a najbližšie mesiace neprinesú úľavu.


11 h
Ilustračné foto.

Nový prieskum ukazuje, že až 70 percent ľudí by chcelo postihovať aj obťažovanie na verejnosti.


4m

Neprehliadnite tiež

Čím sú jeho knedle iné?


a 1 ďalší 4. okt
Rodák z Lučenca Palo Sekerka(spodný rad-tretí sprava) zo svojim tímom za vitrínou, ktorou sa na nich môžu dívať hostia michelinskej reštaurácie v Paríži.

Bolo to komplikované, ale nenechal sa odradiť prvým neúspechom.


16. sep
Branislav Cvik a Ľubomír Vančo zo spoločnosti Banskobystrický pivovar

Branislav Cvik a Ľubomír Vančo oživili banskobystrický pivovar zdevastovaný mečiarovským privatizérom.


2. sep
Ilustračné foto.

Zdraženie chleba bolo na Slovensku tretie najvyššie v EÚ.


TASR 20. sep
SkryťZatvoriť reklamu