SME
Piatok, 30. október, 2020 | Meniny má Simon, SimonaKrížovkyKrížovky
INZERCIA

Pivný bar Senica: Miesto, kde objavíte, ako má chutiť pivo

Aj Záhoráci radi debatujú pri tankovej Plzni.

Senicu som navštívila v slnečné, no chladné nedeľné popoludnie. Keďže ja aj moji kamaráti si vždy radi dáme pohár oroseného pivka, namierili sme si to rovno do miestneho podniku s príznačným názvom Pivný bar. Bar sa nachádza neďaleko centra mesta a chodí sa tam najmä kvôli pivu, keďže už veľká tabuľa na budove, v ktorej sa podnik nachádza, oznamuje: “Objavte, ako by malo chutiť pivo.” Rozhodli sme sa ho teda vyskúšať.

Pivný bar je rozdelený na dve časti - fajčiarsku, ktorá je väčšia a nachádza sa v nej bar s výčapom, a menšiu nefajčiarsku. Keď vchádzate do podniku, tak viete, na čo sa môžete tešiť, keďže už pri vstupe vidíte kovové tanky Pilsner Urquell, z ktorých sa čapuje čerstvé nepasterizované pivo dovezené priamo z pivovaru v Plzni.

Hoci bola nedeľa poobede, v podniku vládol ruch. Pri stoloch sedeli dvojice starších pánov aj väčšie skupinky chlapov a búrlivo debatovali pri popíjaní piva. Odvšadial znelo záhorácké nárečie a družné rozhovory, zväčša o športe. Usadili sme sa do rohu s výhľadom na celý podnik. O chvíľu už pri nás bola čašníčka, ktorú sme poprosili o pivo. Vymenovala nám tri značky, ktoré sa v podniku čapujú. Výber padol jednoznačne na to pravé Plzenské (1,50 eura), keďže toto pivo bolo jediné nepasterizované a čapované priamo z tanku.

Prečítajte si tiež: Boli ste sa už niekedy najesť v garáži? Tá v Trenčíne stojí za to Čítajte 

Podnik vyzerá ako tradičná krčma, do ktorej sa chodí predovšetkým na pivo. Za jednoduché drevené stoly s lavicami aj stoličkami sa posadia aj väčšie partie. Interiér je dozdobený historickými maľbami na stenách a tmavozelenými dekoráciami charakteristickými pre značku Pilsner Urquell.

Ani sme sa poriadne nestihli popozerať po okolí a už nám jedna z dvoch mladých čašníčok niesla pivo. Predtým, než sme si štrngli, sme si ešte objednali niečo pod zub. V podniku sa nevarí, no podávajú sa drobné chuťovky k pivu. Rozhodli sme sa pre klasiku v podobe nakladaného hermelínu, no v menu nás zaujali “rokfortové guličky”. “To sú také jednohubky s guličkou zo syra a bryndze,” vysvetlila nám čašníčka. Prikývli sme a požiadali ju, nech nám prinesie aj tie.

Potom sme už do rúk chytili hladké plzenské krígle z hrubého skla a schuti sa napili. Zlatisté pivo s poriadnou krémovou penou malo vynikajúcu čerstvú a plnú chuť. Vychladené bolo tak akurát a my sme sa zhodli na tom, že nápis pri vstupe neklamal. O chvíľku sme mali na stole aj syrové chuťovky - hermelín s paprikovou pastou a feferónkou - a aj spomínané syrové guľôčky s chuťou plzenského pivka výborne ladili.

Ak nehľadáte žiadny luxusný podnik s nóbl atmosféru, ale prednejšie je vám chutné pivo, autentická atmosféra a debata s kamarátmi, navštívte senický Pivný bar. Naozaj objavíte, ako by malo chutiť pivo.

Sekciu Poď na pivo vám prináša Pilsner Urquell, partner projektu.

Pravidlá pre spoluprácu medzi inzerentmi a redakciou si môžete pozrieť na tomto odkaze.

Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Téma: Senica

Prečítajte si aj ďalšie články k téme
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Žilinská nemocnica varuje pred režimom vojnovej medicíny

Bojnická nemocnica už nevie vyčleniť ďalšie lôžka pre pacientov s Covidom

Väčšina nemocníc má dostatok lôžok. Avšak hlavne tým na severe Slovenska začínajú akútne chýbať zdravotníci.
Dobré ráno

Dobré ráno: V Poľsku sú ľudia už týždeň v uliciach, zúri tam kultúrna vojna

Do protestov sa zapájajú desaťtisíce ľudí.

Podcast Dobré Ráno.

Fico žije v atmosfére strachu, jeho ľudia končia v putách

Šéf Smeru sa zastal viacerých zadržaných.

Predseda Smeru Robert Fico.
Komentár šéfredaktorky Beaty Balogovej

Trump patrí do múzea

Trump bol nesmiernou inšpiráciou pre všetkých populistov, ale aj autokratov.

Beata Balogová, šefredaktorka denníka SME

Neprehliadnite tiež

Ľubomír Trizuliak

HoReCa Summit 2020: Čo s gastronómiou v čase koronakrízy

Zapojte sa do diskusie s expertmi, ktorí sa podelia o skúsenosti z praxe a načrtnú predstavy o budúcnosti a fungovaní gastronómie.

#foodporn

Víno Bažalík: žije v maringotke a predáva biovína bez chémie

Víno zo Svätého Jura vyrábané ekologickými postupmi.

Michal Bažalík