INZERCIA

Pivný bar Senica: Miesto, kde objavíte, ako má chutiť pivo

Aj Záhoráci radi debatujú pri tankovej Plzni.

Senicu som navštívila v slnečné, no chladné nedeľné popoludnie. Keďže ja aj moji kamaráti si vždy radi dáme pohár oroseného pivka, namierili sme si to rovno do miestneho podniku s príznačným názvom Pivný bar. Bar sa nachádza neďaleko centra mesta a chodí sa tam najmä kvôli pivu, keďže už veľká tabuľa na budove, v ktorej sa podnik nachádza, oznamuje: “Objavte, ako by malo chutiť pivo.” Rozhodli sme sa ho teda vyskúšať.

Pivný bar je rozdelený na dve časti - fajčiarsku, ktorá je väčšia a nachádza sa v nej bar s výčapom, a menšiu nefajčiarsku. Keď vchádzate do podniku, tak viete, na čo sa môžete tešiť, keďže už pri vstupe vidíte kovové tanky Pilsner Urquell, z ktorých sa čapuje čerstvé nepasterizované pivo dovezené priamo z pivovaru v Plzni.

Hoci bola nedeľa poobede, v podniku vládol ruch. Pri stoloch sedeli dvojice starších pánov aj väčšie skupinky chlapov a búrlivo debatovali pri popíjaní piva. Odvšadial znelo záhorácké nárečie a družné rozhovory, zväčša o športe. Usadili sme sa do rohu s výhľadom na celý podnik. O chvíľu už pri nás bola čašníčka, ktorú sme poprosili o pivo. Vymenovala nám tri značky, ktoré sa v podniku čapujú. Výber padol jednoznačne na to pravé Plzenské (1,50 eura), keďže toto pivo bolo jediné nepasterizované a čapované priamo z tanku.

Prečítajte si tiež: Boli ste sa už niekedy najesť v garáži? Tá v Trenčíne stojí za to

Podnik vyzerá ako tradičná krčma, do ktorej sa chodí predovšetkým na pivo. Za jednoduché drevené stoly s lavicami aj stoličkami sa posadia aj väčšie partie. Interiér je dozdobený historickými maľbami na stenách a tmavozelenými dekoráciami charakteristickými pre značku Pilsner Urquell.

Ani sme sa poriadne nestihli popozerať po okolí a už nám jedna z dvoch mladých čašníčok niesla pivo. Predtým, než sme si štrngli, sme si ešte objednali niečo pod zub. V podniku sa nevarí, no podávajú sa drobné chuťovky k pivu. Rozhodli sme sa pre klasiku v podobe nakladaného hermelínu, no v menu nás zaujali “rokfortové guličky”. “To sú také jednohubky s guličkou zo syra a bryndze,” vysvetlila nám čašníčka. Prikývli sme a požiadali ju, nech nám prinesie aj tie.

Potom sme už do rúk chytili hladké plzenské krígle z hrubého skla a schuti sa napili. Zlatisté pivo s poriadnou krémovou penou malo vynikajúcu čerstvú a plnú chuť. Vychladené bolo tak akurát a my sme sa zhodli na tom, že nápis pri vstupe neklamal. O chvíľku sme mali na stole aj syrové chuťovky - hermelín s paprikovou pastou a feferónkou - a aj spomínané syrové guľôčky s chuťou plzenského pivka výborne ladili.

Ak nehľadáte žiadny luxusný podnik s nóbl atmosféru, ale prednejšie je vám chutné pivo, autentická atmosféra a debata s kamarátmi, navštívte senický Pivný bar. Naozaj objavíte, ako by malo chutiť pivo.

Sekciu Poď na pivo vám prináša Pilsner Urquell, partner projektu.

Pravidlá pre spoluprácu medzi inzerentmi a redakciou si môžete pozrieť na tomto odkaze.

Téma: Senica


Hlavné správy zo Sme.sk

SVET

Pomýlil som sa. Trumpove výhovorky kritiku nezastavili

Trump tvrdí, že vyjadrenia v Helsinkách myslel presne naopak. Nie je to prvýkrát.

KULTÚRA

Čím je starší, tým je horší? Merčiak má zodpovednosť, akú si nikto neželá

Niekto má smolu, že jeho práca nie je anonymná.

Neprehliadnite tiež

Zábavný kvíz o varení

Otestujte či máte vzťah k vareniu a patríte do kuchyne. Tak čo, hodí sa vám kuchárska zástera?

Viete v čom je francúzska kuchyňa výnimočná?

Francúzsko je vo svete preslávené najmä kvalitným vínom, syrmi, morskými plodmi, ako aj svojou originalitou, vysokou úrovňou prípravy jedál a pestrosťou pokrmov. Otestujte sa v kvíze o francúzskej kuchyni a zistite, v čom je jedinečná!

Vyznáte sa v svetovej gastronómii?

Otestujte sa a zistite, či ste skutočný odborník vo svete gastronómie. Ak radi varíte, listujete najnovšie kuchárky a trávite čas v kuchyni, tento kvíz určite hravo zvládnete!

Na tradičný japonský ramen chodia do Bratislavy aj Japonci z Olomouca

O tom, čo znamená pravý tradičný japonský ramen, kde si ho môžete dať a či aj Japonec príde na toto typické národné jedlo do bistra v Bratislave, sme sa rozprávali so spolumajiteľom Gonnsuke Ramen Petrom Bohovom.

Byť šéfkuchárom znamená kvalitne variť, ale aj pracovať so svojím tímom

Preto sme vyspovedali šéfkuchára NH Bratislava Gate One, Viliama Turčana, ktorý nám porozprával o svojich začiatkoch, ale aj o miestach, ktoré sa stali inšpiráciou jeho kuchyne.