INZERCIA

Pivný bar Senica: Miesto, kde objavíte, ako má chutiť pivo

Aj Záhoráci radi debatujú pri tankovej Plzni.

Senicu som navštívila v slnečné, no chladné nedeľné popoludnie. Keďže ja aj moji kamaráti si vždy radi dáme pohár oroseného pivka, namierili sme si to rovno do miestneho podniku s príznačným názvom Pivný bar. Bar sa nachádza neďaleko centra mesta a chodí sa tam najmä kvôli pivu, keďže už veľká tabuľa na budove, v ktorej sa podnik nachádza, oznamuje: “Objavte, ako by malo chutiť pivo.” Rozhodli sme sa ho teda vyskúšať.

Pivný bar je rozdelený na dve časti - fajčiarsku, ktorá je väčšia a nachádza sa v nej bar s výčapom, a menšiu nefajčiarsku. Keď vchádzate do podniku, tak viete, na čo sa môžete tešiť, keďže už pri vstupe vidíte kovové tanky Pilsner Urquell, z ktorých sa čapuje čerstvé nepasterizované pivo dovezené priamo z pivovaru v Plzni.

Hoci bola nedeľa poobede, v podniku vládol ruch. Pri stoloch sedeli dvojice starších pánov aj väčšie skupinky chlapov a búrlivo debatovali pri popíjaní piva. Odvšadial znelo záhorácké nárečie a družné rozhovory, zväčša o športe. Usadili sme sa do rohu s výhľadom na celý podnik. O chvíľu už pri nás bola čašníčka, ktorú sme poprosili o pivo. Vymenovala nám tri značky, ktoré sa v podniku čapujú. Výber padol jednoznačne na to pravé Plzenské (1,50 eura), keďže toto pivo bolo jediné nepasterizované a čapované priamo z tanku.

Prečítajte si tiež: Prečítajte si tiež: Boli ste sa už niekedy najesť v garáži? Tá v Trenčíne stojí za to

Podnik vyzerá ako tradičná krčma, do ktorej sa chodí predovšetkým na pivo. Za jednoduché drevené stoly s lavicami aj stoličkami sa posadia aj väčšie partie. Interiér je dozdobený historickými maľbami na stenách a tmavozelenými dekoráciami charakteristickými pre značku Pilsner Urquell.

Ani sme sa poriadne nestihli popozerať po okolí a už nám jedna z dvoch mladých čašníčok niesla pivo. Predtým, než sme si štrngli, sme si ešte objednali niečo pod zub. V podniku sa nevarí, no podávajú sa drobné chuťovky k pivu. Rozhodli sme sa pre klasiku v podobe nakladaného hermelínu, no v menu nás zaujali “rokfortové guličky”. “To sú také jednohubky s guličkou zo syra a bryndze,” vysvetlila nám čašníčka. Prikývli sme a požiadali ju, nech nám prinesie aj tie.

Potom sme už do rúk chytili hladké plzenské krígle z hrubého skla a schuti sa napili. Zlatisté pivo s poriadnou krémovou penou malo vynikajúcu čerstvú a plnú chuť. Vychladené bolo tak akurát a my sme sa zhodli na tom, že nápis pri vstupe neklamal. O chvíľku sme mali na stole aj syrové chuťovky - hermelín s paprikovou pastou a feferónkou - a aj spomínané syrové guľôčky s chuťou plzenského pivka výborne ladili.

Ak nehľadáte žiadny luxusný podnik s nóbl atmosféru, ale prednejšie je vám chutné pivo, autentická atmosféra a debata s kamarátmi, navštívte senický Pivný bar. Naozaj objavíte, ako by malo chutiť pivo.

Sekciu Poď na pivo vám prináša Pilsner Urquell, partner projektu.

Pravidlá pre spoluprácu medzi inzerentmi a redakciou si môžete pozrieť na tomto odkaze.


          Hlavné správy zo Sme.sk

          DOMOV

          Šéf polície Gašpar ide do civilu. Saková plánuje väčšie zmeny

          Ministerka Saková predstaví nového šéfa polície v pondelok. Ohlasuje väčšie zmeny.

          DOBRÉ RÁNO

          Dobré ráno: Fico sa už dohaduje s opozíciou. Čo sa deje v koalícii?

          Ako Most povedal, že nepodporí návrh Smeru.

          TECH

          Pozemské deti nemajú na Marse šancu

          Budú kolonizátormi červenej planéty ľudia so zmenenou DNA?

          Neprehliadnite tiež

          Viete, ako chutí dobrá káva?

          Iba 5 - 10 % ľudí, ktorí pijú kávu, sa zaujíma o kávový svet a vidí hodnotu dobrej a kvalitnej kávy. K zvyšovaniu tohto čísla napomáhajú kaviarne s ponukou kvalitných výberových a filtrovaných káv. Dávajú priestor novým pražiarňam a ukazujú ľuďom, ako chutí dobrá káva.

          Na tradičný japonský ramen chodia do Bratislavy aj Japonci z Olomouca

          O tom, čo znamená pravý tradičný japonský ramen, kde si ho môžete dať a či aj Japonec príde na toto typické národné jedlo do bistra v Bratislave, sme sa rozprávali so spolumajiteľom Gonnsuke Ramen Petrom Bohovom.

          Byť šéfkuchárom znamená kvalitne variť, ale aj pracovať so svojím tímom

          Preto sme vyspovedali šéfkuchára NH Bratislava Gate One, Viliama Turčana, ktorý nám porozprával o svojich začiatkoch, ale aj o miestach, ktoré sa stali inšpiráciou jeho kuchyne.

          Chuť Japonska v Žiline? Aj vy máte príležitosť byť jeho súčasťou

          Japonská kuchyňa sa stáva čím ďalej, tým viac obľúbenou kuchyňou po celom svete. Výnimkou nie je ani Slovensko.

          Miesto, kde sa snúbi tradícia, idylická príroda a prvotriedna gastronómia

          Každá dovolenka, ktorú strávime na vysnenom mieste a s ľuďmi, na ktorých nám záleží, je doslovne rozprávková. Zažiť však rozprávku počas dovolenky neponúka každá destinácia.