SME
Piatok, 7. október, 2022 | Meniny má Eliška

Boli ste sa už niekedy najesť v garáži? Tá v Trenčíne stojí za to

Aj v priemyselnej zóne sa dá nájsť výborné miesto na večeru.

Najlepšie reštaurácie, kaviarne a puby sa väčšinou sústreďujú v centrách miest. V niektorých prípadoch sa však za kvalitou oplatí ísť aj trochu ďalej. A to je prípad reštaurácie Mike’s Garage v Trenčíne.

Podnik som navštívila v slnečné nedeľné popoludnie. Nebudem klamať, trochu mi robilo problém reštauráciu nájsť, keďže je schovaná v priemyselnej zóne na okraji Trenčína. Domáci ju však evidentne poznajú, lebo počas mojej návštevy podniku prichádzali ďalšie a ďalšie skupinky ľudí.

Reštaurácia je súčasťou budovy, v ktorej sú aj motokáry. Samotný podnik disponuje veľkým priestorom s množstvom väčších aj menších stolov a veľkými oknami s výhľadom do motokárového ringu. Reštaurácia je zariadená moderne a vkusne. Súčasťou je dlhý bar a detaily, ktoré ocenia motoristickí nadšenci - šachovnicová podlaha pripomínajúca štartovaciu zástavku F1, modely veteránov či rôzne automobilové retro tabuľky.

Prečítajte si tiež: Jeden z najkrajších interiérov má Meridiana v Prievidzi. A k tomu aj parádne Plzenské Čítajte 

Spolu s kamarátom sme sa usadili za stôl s dlhou drevenou lavicou pri stene. Mali sme výhľad na bar, motokáry aj premietacie plátno, na ktorom práve bežal tenis. Po chvíli bola pri nás mladá čašníčka v červenej károvanej košieľke tvoriacej rovnošatu personálu a podala nám jedálne lístky.

Menu neobsahuje zbytočne veľa položiek, ale je nápadité a zodpovedá celému charakteru podniku. Vybrať si môžete z pomerne širokej ponuky burgerov, hot-dogov či mexických klasík. Na jedálnom lístku je však aj guláš, grilované rebrá, vyprážaný rezeň s majonézovým šalátom, polievky, šaláty či cestoviny.

Po chvíli bola čašníčka opäť pri nás. Objednala som si veľkú čapovanú Plzeň, na ktorú som dostala chuť už pri vstupe, kde stála tabuľa s ponukou čapovaného piva a tortillu plnenú

Ratatouille zeleninou a feta syrom. Kamarát sa rozhodol pre Chicago hot-dog. Okrem toho, že jednotlivé jedlá vyzerali veľmi dobre už podľa popisu na jedálnom lístku, ich pozitívom sú aj ceny. Burgery s obložením stoja okolo 6 eur, bohaté hot-dogy približne 4 eurá.

Pivo som mala na stole takmer ihneď. Zlatistá Plzeň s bielym pruhom hustej peny sa v oblom krígli vynímala vedľa červeného károvaného obrusu. Hneď som sa schuti napila. Pivo bolo osviežujúce a jeho chuť plná. O tom, že bolo načapované naozaj dobre, svedčili aj pravidelné krúžky, ktoré sa na pohári tvorili s každým hltom pivka.

O chvíľu nám čašníčka priniesla aj jedlo naservírované na veľkých drevených doskách pokrytých papierom. Tortilla plnená šťavnatou zeleninou bola výborná, rovnako ako aj avokádový dip, sklamal ma však zvädnutý šalát.

Aj hot-dog bol viac než skvelý. Žiadny suchý rožok s obyčajnou horčicou a lacným párkom, ale zapečená bageta s klobáskou, majonézou, šalátom, syrom, výbornou salsou, omáčkami a domácimi hranolkami.

Ak si chcete dať pekne naservírovanú americkú klasiku či iné obľúbené chuťovky a k tomu vynikajúce pivo s výhľadom na motokáry, určite vyskúšajte Mike’s Garage v Trenčíne.

Sekciu Poď na pivo vám prináša Pilsner Urquell, partner projektu.

Pravidlá pre spoluprácu medzi inzerentmi a redakciou si môžete pozrieť na tomto odkaze.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Generálnym riaditeľom Všeobecnej zdravotnej poisťovne (VŠZP) je Richard Strapko. Do funkcie ho menoval bývalý minister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽaNO).

Dlh poisťovne presahoval ku koncu júna 131 miliónov eur.


5 h
Ruský tank T-80, ktorého sa ukrajinskí vojaci zmocnili v Bachmute.

Ruská armáda za sebou zanecháva moderné zbrane aj muzeálne kusy.


9 h
Hotelový komplex Borová Sihoť posielajú daniari do konkurzu.

Hotelový biznis sa trápi a najbližšie mesiace neprinesú úľavu.


12 h
Ilustračné foto.

Nový prieskum ukazuje, že až 70 percent ľudí by chcelo postihovať aj obťažovanie na verejnosti.


2 h

Neprehliadnite tiež

Čím sú jeho knedle iné?


a 1 ďalší 4. okt
Rodák z Lučenca Palo Sekerka(spodný rad-tretí sprava) zo svojim tímom za vitrínou, ktorou sa na nich môžu dívať hostia michelinskej reštaurácie v Paríži.

Bolo to komplikované, ale nenechal sa odradiť prvým neúspechom.


16. sep
Branislav Cvik a Ľubomír Vančo zo spoločnosti Banskobystrický pivovar

Branislav Cvik a Ľubomír Vančo oživili banskobystrický pivovar zdevastovaný mečiarovským privatizérom.


2. sep
Ilustračné foto.

Zdraženie chleba bolo na Slovensku tretie najvyššie v EÚ.


TASR 20. sep
SkryťZatvoriť reklamu