SME
Piatok, 30. október, 2020 | Meniny má Simon, SimonaKrížovkyKrížovky
INZERCIA

Boli ste sa už niekedy najesť v garáži? Tá v Trenčíne stojí za to

Aj v priemyselnej zóne sa dá nájsť výborné miesto na večeru.

Najlepšie reštaurácie, kaviarne a puby sa väčšinou sústreďujú v centrách miest. V niektorých prípadoch sa však za kvalitou oplatí ísť aj trochu ďalej. A to je prípad reštaurácie Mike’s Garage v Trenčíne.

Podnik som navštívila v slnečné nedeľné popoludnie. Nebudem klamať, trochu mi robilo problém reštauráciu nájsť, keďže je schovaná v priemyselnej zóne na okraji Trenčína. Domáci ju však evidentne poznajú, lebo počas mojej návštevy podniku prichádzali ďalšie a ďalšie skupinky ľudí.

Reštaurácia je súčasťou budovy, v ktorej sú aj motokáry. Samotný podnik disponuje veľkým priestorom s množstvom väčších aj menších stolov a veľkými oknami s výhľadom do motokárového ringu. Reštaurácia je zariadená moderne a vkusne. Súčasťou je dlhý bar a detaily, ktoré ocenia motoristickí nadšenci - šachovnicová podlaha pripomínajúca štartovaciu zástavku F1, modely veteránov či rôzne automobilové retro tabuľky.

Prečítajte si tiež: Jeden z najkrajších interiérov má Meridiana v Prievidzi. A k tomu aj parádne Plzenské Čítajte 

Spolu s kamarátom sme sa usadili za stôl s dlhou drevenou lavicou pri stene. Mali sme výhľad na bar, motokáry aj premietacie plátno, na ktorom práve bežal tenis. Po chvíli bola pri nás mladá čašníčka v červenej károvanej košieľke tvoriacej rovnošatu personálu a podala nám jedálne lístky.

Menu neobsahuje zbytočne veľa položiek, ale je nápadité a zodpovedá celému charakteru podniku. Vybrať si môžete z pomerne širokej ponuky burgerov, hot-dogov či mexických klasík. Na jedálnom lístku je však aj guláš, grilované rebrá, vyprážaný rezeň s majonézovým šalátom, polievky, šaláty či cestoviny.

Po chvíli bola čašníčka opäť pri nás. Objednala som si veľkú čapovanú Plzeň, na ktorú som dostala chuť už pri vstupe, kde stála tabuľa s ponukou čapovaného piva a tortillu plnenú

Ratatouille zeleninou a feta syrom. Kamarát sa rozhodol pre Chicago hot-dog. Okrem toho, že jednotlivé jedlá vyzerali veľmi dobre už podľa popisu na jedálnom lístku, ich pozitívom sú aj ceny. Burgery s obložením stoja okolo 6 eur, bohaté hot-dogy približne 4 eurá.

Pivo som mala na stole takmer ihneď. Zlatistá Plzeň s bielym pruhom hustej peny sa v oblom krígli vynímala vedľa červeného károvaného obrusu. Hneď som sa schuti napila. Pivo bolo osviežujúce a jeho chuť plná. O tom, že bolo načapované naozaj dobre, svedčili aj pravidelné krúžky, ktoré sa na pohári tvorili s každým hltom pivka.

O chvíľu nám čašníčka priniesla aj jedlo naservírované na veľkých drevených doskách pokrytých papierom. Tortilla plnená šťavnatou zeleninou bola výborná, rovnako ako aj avokádový dip, sklamal ma však zvädnutý šalát.

Aj hot-dog bol viac než skvelý. Žiadny suchý rožok s obyčajnou horčicou a lacným párkom, ale zapečená bageta s klobáskou, majonézou, šalátom, syrom, výbornou salsou, omáčkami a domácimi hranolkami.

Ak si chcete dať pekne naservírovanú americkú klasiku či iné obľúbené chuťovky a k tomu vynikajúce pivo s výhľadom na motokáry, určite vyskúšajte Mike’s Garage v Trenčíne.

Sekciu Poď na pivo vám prináša Pilsner Urquell, partner projektu.

Pravidlá pre spoluprácu medzi inzerentmi a redakciou si môžete pozrieť na tomto odkaze.

Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Žilinská nemocnica varuje pred režimom vojnovej medicíny

Bojnická nemocnica už nevie vyčleniť ďalšie lôžka pre pacientov s Covidom

Väčšina nemocníc má dostatok lôžok. Avšak hlavne tým na severe Slovenska začínajú akútne chýbať zdravotníci.
Dobré ráno

Dobré ráno: V Poľsku sú ľudia už týždeň v uliciach, zúri tam kultúrna vojna

Do protestov sa zapájajú desaťtisíce ľudí.

Podcast Dobré Ráno.

Fico žije v atmosfére strachu, jeho ľudia končia v putách

Šéf Smeru sa zastal viacerých zadržaných.

Predseda Smeru Robert Fico.
Komentár šéfredaktorky Beaty Balogovej

Trump patrí do múzea

Trump bol nesmiernou inšpiráciou pre všetkých populistov, ale aj autokratov.

Beata Balogová, šefredaktorka denníka SME

Neprehliadnite tiež

Ľubomír Trizuliak

HoReCa Summit 2020: Čo s gastronómiou v čase koronakrízy

Zapojte sa do diskusie s expertmi, ktorí sa podelia o skúsenosti z praxe a načrtnú predstavy o budúcnosti a fungovaní gastronómie.

#foodporn

Víno Bažalík: žije v maringotke a predáva biovína bez chémie

Víno zo Svätého Jura vyrábané ekologickými postupmi.

Michal Bažalík