INZERCIA

Staré Dobré Mexiko v Prešove: Už rozumieme prečo východniari chvália Šariš

Myslím, že naša premiéra v Prešove dopadla úspešne.

Náš výlet za pivom pokračoval v Prešove, kam sme dorazili až za tmy. K mrholeniu sa pridal silný studený vietor, ktorý prenikal popod naše jesenné oblečenie. Bolo to prvý raz, čo som bol v Prešove, takže som prirodzene chcel vidieť aspoň hlavné námestie. Za toto rozhodnutie ma všetci preklínali, pretože najviac fučalo práve tam. Keď sme v diaľke uvideli vývesku podniku Staré Dobré Mexiko, srdce každého pookrialo (srandujem, ale fakt sme sa tešili, že si niekde sadneme a zohrejeme sa pri dobrom jedle a pive).

Vstúpite dnu, privíta vás vkusný drevený interiér, kde sa na pravej strane za sklom ukrývajú veľké tanky plné piva. Pri nich je bar, za ktorým kmitala dvojica čašníkov. Zaujímavý bol vešiak na pollitre, ktorý bol na začiatku aj na konci výčapu. Vyzeral ako vianočný stromček pivára.

Keď čašník obslúžil partiu, ktorá prišla tesne pred nami, prišiel k nám. Najprv sme si vypýtali nápoje: dva veľké svetlé tankové Šariše, jeden tmavý Šariš, Birell pre šoféra a čaj (vonku bola fakt zima). Nečakali sme dlho, ale ak by aj áno, úplne by nás zabavili obrazovky na stenách, na každej totiž bežal iný šport - tenis, hokej, futbal a ďalšie. Ako pasívny fanúšik športu som to naozaj ocenil.

Šariš bol čerstvý priamo z tanku a svieži. Na Spiši nás naň naladili, ale ozajstný Šariš má chutiť presne takto. Kamarátov Šariš dostal navrch peknú kôpku peny, skoro ako zmrzliny. Štrngli sme si a dali si jeden poriadny dúšok.

Od Spišskej nám poriadne vyhladlo (alebo to bolo tým pivom?), tak sme si začali objednávať aj z jedálneho lístka. Ja som si vybral krídelká Mexiko, kamaráti sa pustili do polievky dňa, ktorou bola česká kulajda (hustá polievka s hríbmi a zemiakmi) v bochníku. Z menu som bol ale sklamaný - pozostávalo z tradičných pivných špecialít ako rebrá, burgre a bracové kolená. Aj keď podľa názvu by som očakával, že budú mať tacos, načos a podobné špeciality.

V Starom Dobrom Mexiku vedia, že jedia aj oči. Krídelká, chlebík, sladkoslaná BBQ omáčka a klas grilovanej kukurice boli vkusne položené na drevenom lopáre. Chlieb bol čerstvý, kukurica sladká a krídelka sa rozpadali v ústach. Bol som však prekvapený, že k nim nepodávali pálivú omáčku, ktorá by sa hodila viac.

Myslím, že moja premiéra v Prešove dopadla úspešne. Videli sme námestie, historické centrum a ochutnali sme pivo, ktoré ospevujú všetci východniari. Konečne sme pochopili prečo.

Hlavné správy zo Sme.sk

KOMENTÁR PETRKA TKAČENKA

Babiš nám ponúkol pohľad do hlavy rozviedčika

V tomto svete sú ľudia kockami domina.

DOMOV

Sabotáž vyšetrovania korupcie u Kaliňáka už nevyšetrujú

Prokurátor Vasiľ Špirko podáva sťažnosť.

DOMOV

Bývalého príslušníka SIS Kosíka pustili z väznice v Mali

Kosík strávil v malijskom väzení dva roky.

Neprehliadnite tiež

Hostinec U Iváka je záhorská istota

Bez nadsádzky sa dá povedať, že v Hostinci u Iváka sa písali dejiny Záhorskej Bystrice. Veď od roku 1928, kedy ho manželia Štefan a Paula Ivákovci otvorili, nebolo v obci vážnejšej udalosti, ktorá by s týmto miestom nebola nejako spojená. Na to sa usilujú nadviazať aj noví prevádzkovatelia.

Zámocká palacinkáreň – Miesto, kde sa mení obyčajné na neobyčajné

Zámocká palacinkáreň je miesto, kde na Vás čakajú jedninečné palacinky, príjemná obsluha a posedenie s nádychom zámockej histórie.

Viete, ako pripraviť dokonalú kávu?

Káva je pre mnohých ľudí veľkým pôžitkom a dajú si na jej príprave a výslednej chuti skutočne záležať. Príprava správnej a kvalitnej kávy má presné pravidlá a pripraviť dokonalé espresso alebo cappuccino nie je vôbec jednoduché. V tomto krátkom kvíze zistíte, či aj vy máte správne znalosti o príprave tohto lahodného moku.

Vybrali sme jedenásť receptov na nepečené jablkové koláče

Jeseň vonia jablkami, pochutiť si môžete aj bez pečenia.