INZERCIA

Jeden z najkrajších interiérov má Meridiana v Prievidzi. A k tomu aj parádne Plzenské

Aj napriek nelichotivej povesti, ktorú Prievidza na Slovensku má, takú Meridianu by si zaslúžilo každé väčšie slovenské mesto. Bolo skoro desať hodín, keď sme sa ocitli pred jej vchodom. Privítala nás úplne nová budova tesne za značkou mesta Prievidza. Technicky síce patrí do Bojníc, ale každý ju vníma ako súčasť Prievidze.

Vonku bolo -10 stupňov, 20 centimetrov tuhého snehu, ktorý hlasno vŕzgal pod nohami. Uzimení a vysmädnutí sme vkročili dnu.

Privítal nás vysoký strop, vynovený interiér plný dreva a kovov. Na prvý dojem mi priestor evokoval stodolu - ale v tom najlepšom modernom, hipsterskom slova zmysle. Uprostred miestnosti sedeli dva veľké medené tanky plné dobroty, pre ktorú sme sem prišli.

Hovorí sa, že pivo má chutiť po slade aj chmeli, má byť studené a osviežujúce, má mať bohatú krémovú penu. Pohár má byť čistý a mokrý, tak ako ruky výčapného a na vnútornej strane pohára sa majú formovať penové krúžky. Toto všetko spĺňala Plzeň (za prívetivých 1,5 eura), ktorá nám prišla na stôl. A v takomto krásnom prostredí chutila predsa len o niečo špeciálnejšie.

Kamarát, ktorý ma sem zobral, chodí do Meridiany pravidelne, a preto mu to všetko prišlo samozrejmé. Ja som sa chvíľu iba obzeral, aby som si to užil. Ale po prvej a druhej Plzničke už bola predsa len zaujímavejšia konverzácia.

Niekde pri prechode z jedného pivka na druhé sme sa zhodli, že by sme si dali niečo pod zub. Nemali sme záujem o niečo príliš sýte ako tatarák, polievky (hubová a hydinová), cestoviny, bravčové rebrá, kačacie prsia, grilovaného srnčeka, burgre či vyprážaný syr. Chceli sme jedlo, o ktoré sa budeme vedieť ľahko podeliť, tak sme si objednali kuracie krídelká vo sweet chilli glazúre s mandľami (za 6,99 eura). Konečne naozaj originálne prevedenie niečoho tak zvyčajného.

Ak si chcete dať iba niečo ľahké pod zub, určite za mňa ochutnajte hranolky s omáčkami, po ktorých sme tiež pokukovali, kým sme sa nerozhodli pre krídla.

Keď sme sa dvihli, už sa blížilo k polnoci. Obaja, správne občerstvení, sme to zobrali krížom cez parčík pred reštauráciou, kde bola vyšliapaná cestička. Logo reštaurácie nám svietilo na cestu.

Ak niekedy budete v Prievidzi, tento podnik skutočne nevynechajte. Myslel som si, že som natoľko zhýčkaný bratislavskými pivárňami a reštauráciami, že ma už nič neprekvapí. Meridiane sa to podarilo.

Sekciu Poď na pivo vám prináša Pilsner Urquell, partner projektu.

Pravidlá pre spoluprácu medzi inzerentmi a redakciou si môžete pozrieť na tomto odkaze.

Hlavné správy zo Sme.sk

Autorská strana Ondreja Podstupku

Ako vyhrať hádku s ľuďmi, ktorí neveria vo vedu

Ako vyhrať hádku s ľuďmi, ktorí neveria vo vedu.

Neprehliadnite tiež

Zábavný kvíz o varení

Otestujte či máte vzťah k vareniu a patríte do kuchyne. Tak čo, hodí sa vám kuchárska zástera?

Viete v čom je francúzska kuchyňa výnimočná?

Francúzsko je vo svete preslávené najmä kvalitným vínom, syrmi, morskými plodmi, ako aj svojou originalitou, vysokou úrovňou prípravy jedál a pestrosťou pokrmov. Otestujte sa v kvíze o francúzskej kuchyni a zistite, v čom je jedinečná!

Vyznáte sa v svetovej gastronómii?

Otestujte sa a zistite, či ste skutočný odborník vo svete gastronómie. Ak radi varíte, listujete najnovšie kuchárky a trávite čas v kuchyni, tento kvíz určite hravo zvládnete!

Na tradičný japonský ramen chodia do Bratislavy aj Japonci z Olomouca

O tom, čo znamená pravý tradičný japonský ramen, kde si ho môžete dať a či aj Japonec príde na toto typické národné jedlo do bistra v Bratislave, sme sa rozprávali so spolumajiteľom Gonnsuke Ramen Petrom Bohovom.

Byť šéfkuchárom znamená kvalitne variť, ale aj pracovať so svojím tímom

Preto sme vyspovedali šéfkuchára NH Bratislava Gate One, Viliama Turčana, ktorý nám porozprával o svojich začiatkoch, ale aj o miestach, ktoré sa stali inšpiráciou jeho kuchyne.