SME

Jeden z najkrajších interiérov má Meridiana v Prievidzi. A k tomu aj parádne Plzenské

Aj napriek nelichotivej povesti, ktorú Prievidza na Slovensku má, takú Meridianu by si zaslúžilo každé väčšie slovenské mesto. Bolo skoro desať hodín, keď sme sa ocitli pred jej vchodom. Privítala nás úplne nová budova tesne za značkou mesta Prievidza. Technicky síce patrí do Bojníc, ale každý ju vníma ako súčasť Prievidze.

Vonku bolo -10 stupňov, 20 centimetrov tuhého snehu, ktorý hlasno vŕzgal pod nohami. Uzimení a vysmädnutí sme vkročili dnu.

Privítal nás vysoký strop, vynovený interiér plný dreva a kovov. Na prvý dojem mi priestor evokoval stodolu - ale v tom najlepšom modernom, hipsterskom slova zmysle. Uprostred miestnosti sedeli dva veľké medené tanky plné dobroty, pre ktorú sme sem prišli.

Hovorí sa, že pivo má chutiť po slade aj chmeli, má byť studené a osviežujúce, má mať bohatú krémovú penu. Pohár má byť čistý a mokrý, tak ako ruky výčapného a na vnútornej strane pohára sa majú formovať penové krúžky. Toto všetko spĺňala Plzeň (za prívetivých 1,5 eura), ktorá nám prišla na stôl. A v takomto krásnom prostredí chutila predsa len o niečo špeciálnejšie.

Kamarát, ktorý ma sem zobral, chodí do Meridiany pravidelne, a preto mu to všetko prišlo samozrejmé. Ja som sa chvíľu iba obzeral, aby som si to užil. Ale po prvej a druhej Plzničke už bola predsa len zaujímavejšia konverzácia.

Niekde pri prechode z jedného pivka na druhé sme sa zhodli, že by sme si dali niečo pod zub. Nemali sme záujem o niečo príliš sýte ako tatarák, polievky (hubová a hydinová), cestoviny, bravčové rebrá, kačacie prsia, grilovaného srnčeka, burgre či vyprážaný syr. Chceli sme jedlo, o ktoré sa budeme vedieť ľahko podeliť, tak sme si objednali kuracie krídelká vo sweet chilli glazúre s mandľami (za 6,99 eura). Konečne naozaj originálne prevedenie niečoho tak zvyčajného.

Ak si chcete dať iba niečo ľahké pod zub, určite za mňa ochutnajte hranolky s omáčkami, po ktorých sme tiež pokukovali, kým sme sa nerozhodli pre krídla.

Keď sme sa dvihli, už sa blížilo k polnoci. Obaja, správne občerstvení, sme to zobrali krížom cez parčík pred reštauráciou, kde bola vyšliapaná cestička. Logo reštaurácie nám svietilo na cestu.

Ak niekedy budete v Prievidzi, tento podnik skutočne nevynechajte. Myslel som si, že som natoľko zhýčkaný bratislavskými pivárňami a reštauráciami, že ma už nič neprekvapí. Meridiane sa to podarilo.

Sekciu Poď na pivo vám prináša Pilsner Urquell, partner projektu.

Pravidlá pre spoluprácu medzi inzerentmi a redakciou si môžete pozrieť na tomto odkaze.

Autor: Peter Nagy pre SME Creative, Pilsner Urquell

Komerčné články

  1. Inštruktorky sebaobrany: Najväčšia hrozba nie je cudzí muž v tme
  2. Dobrý nápad na podnikanie nestačí. Firmy prezradili, čo funguje
  3. Realitný fond IAD IRF dosiahol historicky najvyššie zhodnotenie
  4. Ako zvládnuť podnikanie, rodinu aj voľný čas bez kompromisov?
  5. Môže hudba pomôcť neurologickým pacientom lepšie chodiť?
  6. Veterné parky: vizuálny smog alebo nová estetika energetiky?
  7. Elektrické autá v zahraničí: poplatky za nabíjanie a diaľnice
  8. Muži, nepodceňujte návštevu kardiológa. Srdce máte len jedno
  1. Skvelý sortiment za výnimočne nízke ceny nájdete v Pepco
  2. S nami máte prístup do všetkých záhrad
  3. Dobrý nápad na podnikanie nestačí. Firmy prezradili, čo funguje
  4. Ako pripraviť motorku na sezónu: Rady pre bezpečnú jazdu
  5. Ako zvládnuť podnikanie, rodinu aj voľný čas bez kompromisov?
  6. Realitný fond IAD IRF dosiahol historicky najvyššie zhodnotenie
  7. Emma Tekelyová a tvorenie na jarné dni a Veľkú noc
  8. Inštruktorky sebaobrany: Najväčšia hrozba nie je cudzí muž v tme
  1. Inštruktorky sebaobrany: Najväčšia hrozba nie je cudzí muž v tme 13 390
  2. AI o nej píše, že je symbolom odvahy. Kvôli jedinému protestu 8 966
  3. Dobrý nápad na podnikanie nestačí. Firmy prezradili, čo funguje 7 536
  4. Elektrické autá v zahraničí: poplatky za nabíjanie a diaľnice 6 705
  5. Muži, nepodceňujte návštevu kardiológa. Srdce máte len jedno 6 621
  6. Nevšedný ostrov. Ischia priťahuje pozornosť čoraz viac turistov 5 129
  7. Realitný fond IAD IRF dosiahol historicky najvyššie zhodnotenie 4 568
  8. Slovenskí milionári minulý rok bohatli rekordným tempom 3 325
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Michal Kordoš sa momentálne venuje kurzom varenia a pop-upom.

Varil v michelinských reštauráciách.


22

Hľadáte jedinečné gastronomické zážitky? Objavte výnimočné reštaurácie, ktoré ponúkajú nezabudnuteľné špeciality.


Peter Slačka v januári začal variť pre bistro Jolk.

Varil aj v michelinskej reštaurácii.


11

Vyhľadávaná reštaurácia McDonald's na Hornej Nitre prešla v týchto dňoch výraznou premenou, ktorá prináša viacero noviniek pre ešte lepší zákaznícky zážitok.


SkryťZatvoriť reklamu