INZERCIA

Jeden z najkrajších interiérov má Meridiana v Prievidzi. A k tomu aj parádne Plzenské

Aj napriek nelichotivej povesti, ktorú Prievidza na Slovensku má, takú Meridianu by si zaslúžilo každé väčšie slovenské mesto. Bolo skoro desať hodín, keď sme sa ocitli pred jej vchodom. Privítala nás úplne nová budova tesne za značkou mesta Prievidza. Technicky síce patrí do Bojníc, ale každý ju vníma ako súčasť Prievidze.

Vonku bolo -10 stupňov, 20 centimetrov tuhého snehu, ktorý hlasno vŕzgal pod nohami. Uzimení a vysmädnutí sme vkročili dnu.

Privítal nás vysoký strop, vynovený interiér plný dreva a kovov. Na prvý dojem mi priestor evokoval stodolu - ale v tom najlepšom modernom, hipsterskom slova zmysle. Uprostred miestnosti sedeli dva veľké medené tanky plné dobroty, pre ktorú sme sem prišli.

Hovorí sa, že pivo má chutiť po slade aj chmeli, má byť studené a osviežujúce, má mať bohatú krémovú penu. Pohár má byť čistý a mokrý, tak ako ruky výčapného a na vnútornej strane pohára sa majú formovať penové krúžky. Toto všetko spĺňala Plzeň (za prívetivých 1,5 eura), ktorá nám prišla na stôl. A v takomto krásnom prostredí chutila predsa len o niečo špeciálnejšie.

Kamarát, ktorý ma sem zobral, chodí do Meridiany pravidelne, a preto mu to všetko prišlo samozrejmé. Ja som sa chvíľu iba obzeral, aby som si to užil. Ale po prvej a druhej Plzničke už bola predsa len zaujímavejšia konverzácia.

Niekde pri prechode z jedného pivka na druhé sme sa zhodli, že by sme si dali niečo pod zub. Nemali sme záujem o niečo príliš sýte ako tatarák, polievky (hubová a hydinová), cestoviny, bravčové rebrá, kačacie prsia, grilovaného srnčeka, burgre či vyprážaný syr. Chceli sme jedlo, o ktoré sa budeme vedieť ľahko podeliť, tak sme si objednali kuracie krídelká vo sweet chilli glazúre s mandľami (za 6,99 eura). Konečne naozaj originálne prevedenie niečoho tak zvyčajného.

Ak si chcete dať iba niečo ľahké pod zub, určite za mňa ochutnajte hranolky s omáčkami, po ktorých sme tiež pokukovali, kým sme sa nerozhodli pre krídla.

Keď sme sa dvihli, už sa blížilo k polnoci. Obaja, správne občerstvení, sme to zobrali krížom cez parčík pred reštauráciou, kde bola vyšliapaná cestička. Logo reštaurácie nám svietilo na cestu.

Ak niekedy budete v Prievidzi, tento podnik skutočne nevynechajte. Myslel som si, že som natoľko zhýčkaný bratislavskými pivárňami a reštauráciami, že ma už nič neprekvapí. Meridiane sa to podarilo.

Sekciu Poď na pivo vám prináša Pilsner Urquell, partner projektu.

Pravidlá pre spoluprácu medzi inzerentmi a redakciou si môžete pozrieť na tomto odkaze.

Hlavné správy zo Sme.sk

DOMOV

Koho odfotili s Kollárom či Lipšicom? Politici a mafiáni na fotkách

Súd na kauciu prepustil z väzby Ľubomíra Kudličku, považovaného za šéfa gangu takáčovcov. Bol na prvej fotke spájajúcej mafiu a politika.

TECH

O krok bližšie k základni na Mesiaci. Je plný vody

Voda sa na Mesiac dostala krátko po jeho vzniku.

Neprehliadnite tiež

Neobmedzujte v sa v jedení a zistite, čo má spoločné Mrlík čilský s avokádom

Všimli ste si, že prvá tretina leta je už za nami? Hoci sa teplé dni striedajú s chladnejšími, viac je tých teplých a tak zhadzujeme nielen jednotlivé kúsky oblečenia, ale taktiež nejaké to kilo, či dva, tri , štyri...

Svet karamelovej vône - čerstvo pražená káva z Caffe4U

Arabské víno, tak mnoho Európanov v minulosti nazývalo kávu. Dnes ju mnohí poznajú len ako tmavé čokoládové zrniečka uchované v rôznych nádobách, ktoré sú skladované v obchodných reťazcoch.

Rýchlo a zdravo vo vlastnej réžii

So zvyšujúcimi teplotami nás prirodzene prechádza aj chuť na ťažké jedlá, ľudia viac preferujú ľahké šaláty, studené polievky či smoothie. Prinášame vám preto pár zaujímavých kombinácií, ktoré vás nie len osviežia, ale aj spoľahlivo zasýtia.

Ako si doma pripraviť suši, pozrite si podrobný postup

Prečo hipsteri uprednostňujú surovú rybu pred údenáčmi?