SME
Piatok, 29. september, 2023 | Meniny má Michal, Michaela

Jeden z najkrajších interiérov má Meridiana v Prievidzi. A k tomu aj parádne Plzenské

Aj napriek nelichotivej povesti, ktorú Prievidza na Slovensku má, takú Meridianu by si zaslúžilo každé väčšie slovenské mesto. Bolo skoro desať hodín, keď sme sa ocitli pred jej vchodom. Privítala nás úplne nová budova tesne za značkou mesta Prievidza. Technicky síce patrí do Bojníc, ale každý ju vníma ako súčasť Prievidze.

Vonku bolo -10 stupňov, 20 centimetrov tuhého snehu, ktorý hlasno vŕzgal pod nohami. Uzimení a vysmädnutí sme vkročili dnu.

Privítal nás vysoký strop, vynovený interiér plný dreva a kovov. Na prvý dojem mi priestor evokoval stodolu - ale v tom najlepšom modernom, hipsterskom slova zmysle. Uprostred miestnosti sedeli dva veľké medené tanky plné dobroty, pre ktorú sme sem prišli.

Hovorí sa, že pivo má chutiť po slade aj chmeli, má byť studené a osviežujúce, má mať bohatú krémovú penu. Pohár má byť čistý a mokrý, tak ako ruky výčapného a na vnútornej strane pohára sa majú formovať penové krúžky. Toto všetko spĺňala Plzeň (za prívetivých 1,5 eura), ktorá nám prišla na stôl. A v takomto krásnom prostredí chutila predsa len o niečo špeciálnejšie.

Kamarát, ktorý ma sem zobral, chodí do Meridiany pravidelne, a preto mu to všetko prišlo samozrejmé. Ja som sa chvíľu iba obzeral, aby som si to užil. Ale po prvej a druhej Plzničke už bola predsa len zaujímavejšia konverzácia.

Niekde pri prechode z jedného pivka na druhé sme sa zhodli, že by sme si dali niečo pod zub. Nemali sme záujem o niečo príliš sýte ako tatarák, polievky (hubová a hydinová), cestoviny, bravčové rebrá, kačacie prsia, grilovaného srnčeka, burgre či vyprážaný syr. Chceli sme jedlo, o ktoré sa budeme vedieť ľahko podeliť, tak sme si objednali kuracie krídelká vo sweet chilli glazúre s mandľami (za 6,99 eura). Konečne naozaj originálne prevedenie niečoho tak zvyčajného.

Ak si chcete dať iba niečo ľahké pod zub, určite za mňa ochutnajte hranolky s omáčkami, po ktorých sme tiež pokukovali, kým sme sa nerozhodli pre krídla.

Keď sme sa dvihli, už sa blížilo k polnoci. Obaja, správne občerstvení, sme to zobrali krížom cez parčík pred reštauráciou, kde bola vyšliapaná cestička. Logo reštaurácie nám svietilo na cestu.

Ak niekedy budete v Prievidzi, tento podnik skutočne nevynechajte. Myslel som si, že som natoľko zhýčkaný bratislavskými pivárňami a reštauráciami, že ma už nič neprekvapí. Meridiane sa to podarilo.

Sekciu Poď na pivo vám prináša Pilsner Urquell, partner projektu.

Pravidlá pre spoluprácu medzi inzerentmi a redakciou si môžete pozrieť na tomto odkaze.

Komerčné články

  1. Vyrábajú lieky, ktoré poznali naše babky
  2. Ako si sporiť na dôchodok? Odpoveď vás možno prekvapí
  3. Unikátny kamión Hladinka smeruje na Bielu noc do Bratislavy
  4. Mexiko, Keňa či Maurícius. Cestujte za top exotikou z Viedne
  5. Aké tajomstvá skrýva kancelária šéfveliteľa?
  6. Umelá inteligencia už zajtra ovládne 5 miest na Slovensku!
  7. Slováci hlásili v lete až o 35 % viac škôd než minulý rok
  8. Všetkým lepí pred voľbami
  1. Vďaka Blue Berry™ si užívam život naplno!
  2. V sobotu môžete urobiť dobrú voľbu! Union víta nových poistencov
  3. Ako si sporiť na dôchodok? Odpoveď vás možno prekvapí
  4. Unikátny kamión Hladinka smeruje na Bielu noc do Bratislavy
  5. Vyrábajú lieky, ktoré poznali naše babky
  6. Mexiko, Keňa či Maurícius. Cestujte za top exotikou z Viedne
  7. TIPOS prichádza s aplikáciou, ktorá zjednoduší stávkovanie
  8. V PLANEO sú teraz spotrebiče až o 200 eur lacnejšie!
  1. Umelá inteligencia už zajtra ovládne 5 miest na Slovensku! 19 612
  2. Prešov si dlho pýtal obchvat, stáva sa slovenským skokanom 14 045
  3. Všetkým lepí pred voľbami 11 654
  4. Hladinka smeruje do Košíc! 8 210
  5. Až dve tretiny Slovenska majú mäkkú vodu. Čo na to naše cievy? 6 876
  6. Voľba srdcom je nespoľahlivá. Toto je najlepšia pomôcka 4 959
  7. Kaufland postavený z dreva? Áno, Bratislava má európsky unikát 4 447
  8. Aké tajomstvá skrýva kancelária šéfveliteľa? 4 036
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Soňa Makranská (33) vo svojom vegánskom bistre v Prievidzi. Na fotografii je spolu s priateľom Petrom Beňadikom.

Nevzdali to s touto krajinou.


12. sep
Viliam Hujík (vľavo) sa remeslu priúčal od svojho otca.

V rodine Hujíkovcov sa výrobe piva venuje tretia generácia.


19. sep
Niektorých poriadne boľavý chrbát zo zberu ešte len čaká, iní už majú prácu za sebou.

Dobrá úroda je, keď sa zo sto kíl urodí tona.


11. sep
Roman Untermajer, spolumajiteľ Fleur bakery a jeho syn Filip

Fleur bakery založil Roman Untermajer so sestrou Evou.


8. sep
SkryťZatvoriť reklamu