INZERCIA

Piano Club v Prievidzi: Plzeň s kuracími dinosaurami

Aj v Prievidzi dostanete nefiltrovanú Plzeň z tanku. Stojí za to.

Piano Music Club sa nachádza na sídlisku Sever (oficiálne Kopanice) na ulici Energetikov. Spoznáte ho podľa veľkej letnej terasy, ktorá uprostred januára nielen zívala prázdnotou, ale bola pod asi dvadsať centimetrovou vrstvou snehu. Podľa kamaráta, miestneho, nasnežilo už okolo Vianoc a sneh sa držal už takmer mesiac.

Vošli sme dnu a hneď sme zistili, že dnu sa fajčí. Bolo asi šesť hodín večer, vnútri na barových stoličkách posedávali skôr štamgasti. Nad otočnými dverami sme našli nápis, že sa ďalej nachádza nefajčiarska miestnosť. Išli sme si teda sadnúť tam. Interiér sa razom zmenil, zrazu sme sa ocitli v pizzérii Rap!do. Mierne zmätení sme si sadli k stoli a hľadali sme jedálny lístok. Na stole bol položený nápojový lístok Piano Clubu, očividne sme však sedeli v odlišnej prevádzke. Zvažovali sme, či sedíme správne, alebo či sa presunieme späť. Chceli sme si dať totiž pivo, nie pizzu.

Naše zaváhanie ako keby počula čašníčka, ktorá prešla za nami z Piano Clubu a ktorá sa nás hneď spýtala, či si dáme pivo. Vypýtali sme si teda dve Plzne. Odbehla a hneď ku nám prišla aj obsluha z pizzérie, my sme však slušne odmietli. Pivo sme mali na stole skoro okamžite. Fakt som sa tešil, ako si s kamošom štrngneme s originálnymi plzenskými pohármi. Plzeň sme dostali s nezvyčajnou kopcovou penou. Aj sme zvažovali, či ju budeme reklamovať.

Na nápojovom lístku som si však všimol nezvyčajnú vec - pivo tu vedia načapovať aj ako tradičnú plzenskú hladinku, ale tiež “s tvrdou penou”. Obe verzie stáli euro päťdesiat. Keď sme pivo dopili, druhé sme si už pýtali načapované na hladinku - s osviežujúcou, mliečnou penou. Pivko bolo inak nepasterizované z tanku, čiže čerstvé a naozaj chutné. Tiež typicky horké, ako poriadna Plzeň aj má byť.

Pri druhom pive sme už začali zvažovať, či si predsa len nedáme nejakú drobnosť, ktorá dobre padne k pivu. Aj keď sme sedeli vedľa kuchára, ktorý pred všetkými pripravoval pizzu, hojne ju posypával syrom a ďalšími ingredienciami, nemali sme na ňu chuť. Nakoniec sme si objednali kuracie nugetky s hranolkami. Neviem, čo som očakával, ale nugetky v tvare dinosaurov som naozaj nečakal. Spoločne sme sa na tom chvíľu zabávali a pustili sa do toho. S kečupom a k pivu to bolo naozaj skvostné.

Pred odchodom som si ešte prešiel obzrieť celý podnik a zistil som, že je skutočne obrovský. V jeho zadnej časti nájdete miestnosť na koncerty pre sto-dvesto ľudí a s vlastným barom. Škoda, že práve vtedy nebol žiadny koncert.

Piano Club nie je obyčajná sídlisková piváreň. Nájdete v nej nádherné priestory, výbornú tankovú Plzeň a tiež niečo pod zub. Či už sa rozhodnete pre pizzu z Rap!do alebo pre nakladaný hermelín či utopenca z Piana, na hladno neodídete.

Sekciu Poď na pivo vám prináša Pilsner Urquell, partner projektu.

Pravidlá pre spoluprácu medzi inzerentmi a redakciou si môžete pozrieť na tomto odkaze.


          Hlavné správy zo Sme.sk

          DOMOV

          Šéf polície Gašpar ide do civilu. Saková plánuje väčšie zmeny

          Ministerka Saková predstaví nového šéfa polície v pondelok. Ohlasuje väčšie zmeny.

          DOBRÉ RÁNO

          Dobré ráno: Fico sa už dohaduje s opozíciou. Čo sa deje v koalícii?

          Ako Most povedal, že nepodporí návrh Smeru.

          TECH

          Pozemské deti nemajú na Marse šancu

          Budú kolonizátormi červenej planéty ľudia so zmenenou DNA?

          Neprehliadnite tiež

          Viete, ako chutí dobrá káva?

          Iba 5 - 10 % ľudí, ktorí pijú kávu, sa zaujíma o kávový svet a vidí hodnotu dobrej a kvalitnej kávy. K zvyšovaniu tohto čísla napomáhajú kaviarne s ponukou kvalitných výberových a filtrovaných káv. Dávajú priestor novým pražiarňam a ukazujú ľuďom, ako chutí dobrá káva.

          Na tradičný japonský ramen chodia do Bratislavy aj Japonci z Olomouca

          O tom, čo znamená pravý tradičný japonský ramen, kde si ho môžete dať a či aj Japonec príde na toto typické národné jedlo do bistra v Bratislave, sme sa rozprávali so spolumajiteľom Gonnsuke Ramen Petrom Bohovom.

          Byť šéfkuchárom znamená kvalitne variť, ale aj pracovať so svojím tímom

          Preto sme vyspovedali šéfkuchára NH Bratislava Gate One, Viliama Turčana, ktorý nám porozprával o svojich začiatkoch, ale aj o miestach, ktoré sa stali inšpiráciou jeho kuchyne.

          Chuť Japonska v Žiline? Aj vy máte príležitosť byť jeho súčasťou

          Japonská kuchyňa sa stáva čím ďalej, tým viac obľúbenou kuchyňou po celom svete. Výnimkou nie je ani Slovensko.

          Miesto, kde sa snúbi tradícia, idylická príroda a prvotriedna gastronómia

          Každá dovolenka, ktorú strávime na vysnenom mieste a s ľuďmi, na ktorých nám záleží, je doslovne rozprávková. Zažiť však rozprávku počas dovolenky neponúka každá destinácia.