INZERCIA

Charlie Urquell Pub v Pezinku: Dobré pivo a chutný hermelín. Viac vám netreba

Hoci sa do Pezinka chodí skôr na víno, majú tam dobré aj pivo.

Jednoduchý, no vkusný interiér v historickej budove s klenbovými stropmi a k tomu výborné pivo a kamaráti. Niekedy vám naozaj viac netreba.

Charlie Urquell Pub je podnik na ulici M. R. Štefánika v centre Pezinka. Vďaka pútačom Pilsner Urquell a názvu podniku namaľovanom priamo na budove ho ľahko nájdete.

Ja som piváreň spolu s tromi kamarátmi navštívila v chladný nedeľný večer. Keď sme do podniku vstúpili, barman práve umýval pivové krígle a podnik bol plný tak do polovice. Prešli sme do vedľajšej miestnosti a usadili sa k stolu v rohu. Podnik je nefajčiarsky a pozostáva z dvoch nie príliš veľkých miestností. interiér je zariadený jednoducho: nábytkom z tmavého dreva, zaujímavú atmosféru dotvárajú vysoké klenbové stropy. Všade okolo sú obrázky plzenského piva a ďalšie predmety, ktoré nasvedčujú, že Pilsner Urquell je tým najcennejším artiklom, ktorý krčma ponúka.

Prečítajte si tiež: Café Marcus v Bratislave: Výbornú Plzeň si tu vychutnajú nielen nadšenci motoriek

Hneď, ako sme si sadli, bola pri nás obsluha. Objednali sme si veľkú čapovanú Plzeň (1,60 eura). Keďže na stole bol aj biely krígeľ s príbormi, opýtala som sa či sa v podniku podáva aj jedlo. “Hermelín alebo utopence,” oboznámil nás barman s ponukou krčmovej klasiky. Hneď sme si objednali aj nakladaný hermelín.

O chvíľku nám na stôl priniesol aj pivá. Vyzerali naozaj ukážkovo. Hrubá vrstva krémovej bielej peny sa držala na zlatistom pive. Hneď, keď sme mali na stole pivo všetci, ktorí sme si ho objednali, štrngli sme si a schuti sa napili. Príjemne horká a svieža chuť padla dobre aj v zimný večer. Neskôr som si všimla, že Charlie Urquell Pub je držiteľom certifikátu kvality, ktorý sa prevádzkam udeľuje ak sa o pivo naozaj dobre starajú, teda čistia pivné potrubia, pivo čapujú do čistých, studených a mokrých pohárov pri ideálnej teplote a pod.

Po pár glgoch piva som sa ešte viac tešila na nakladaný hermelín, ktorý sa k Plzni hodí. O minútku prišiel aj ten. Bielučký syr bol naservírovaný na hranatom tanieriku a ozdobený čili papričkou, čašník k nemu v košíku priniesol aj mäkký biely chlieb. Nemám rada, keď je k syru hŕba cibule, kapusty a čalamády, preto sa mi tento minimalizmus páčil. Syr bol chutný a vyzretý, bolo cítiť, že ho nenaložili do oleja pred pár hodinami.

Charlie Urquell Pub je príjemný podnik. Na svoje si tam prídu najmä tí, ktorí pri pití piva nechcú fajčiť či neustále dýchať cigaretový dym. Ak teda budete v Pezinku a budete mať všadeprítomného vína po krk, zájdite si k Charliemu na dobrú Plzeň.

Sekciu Poď na pivo vám prináša Pilsner Urquell, partner projektu.

Pravidlá pre spoluprácu medzi inzerentmi a redakciou si môžete pozrieť na tomto odkaze.

Hlavné správy zo Sme.sk

KOMENTÁR PETRKA TKAČENKA

Babiš nám ponúkol pohľad do hlavy rozviedčika

V tomto svete sú ľudia kockami domina.

DOMOV

Sabotáž vyšetrovania korupcie u Kaliňáka už nevyšetrujú

Prokurátor Vasiľ Špirko podáva sťažnosť.

DOMOV

Bývalého príslušníka SIS Kosíka pustili z väznice v Mali

Kosík strávil v malijskom väzení dva roky.

Neprehliadnite tiež

Hostinec U Iváka je záhorská istota

Bez nadsádzky sa dá povedať, že v Hostinci u Iváka sa písali dejiny Záhorskej Bystrice. Veď od roku 1928, kedy ho manželia Štefan a Paula Ivákovci otvorili, nebolo v obci vážnejšej udalosti, ktorá by s týmto miestom nebola nejako spojená. Na to sa usilujú nadviazať aj noví prevádzkovatelia.

Zámocká palacinkáreň – Miesto, kde sa mení obyčajné na neobyčajné

Zámocká palacinkáreň je miesto, kde na Vás čakajú jedninečné palacinky, príjemná obsluha a posedenie s nádychom zámockej histórie.

Viete, ako pripraviť dokonalú kávu?

Káva je pre mnohých ľudí veľkým pôžitkom a dajú si na jej príprave a výslednej chuti skutočne záležať. Príprava správnej a kvalitnej kávy má presné pravidlá a pripraviť dokonalé espresso alebo cappuccino nie je vôbec jednoduché. V tomto krátkom kvíze zistíte, či aj vy máte správne znalosti o príprave tohto lahodného moku.

Vybrali sme jedenásť receptov na nepečené jablkové koláče

Jeseň vonia jablkami, pochutiť si môžete aj bez pečenia.