INZERCIA

Charlie Urquell Pub v Pezinku: Dobré pivo a chutný hermelín. Viac vám netreba

Hoci sa do Pezinka chodí skôr na víno, majú tam dobré aj pivo.

Jednoduchý, no vkusný interiér v historickej budove s klenbovými stropmi a k tomu výborné pivo a kamaráti. Niekedy vám naozaj viac netreba.

Charlie Urquell Pub je podnik na ulici M. R. Štefánika v centre Pezinka. Vďaka pútačom Pilsner Urquell a názvu podniku namaľovanom priamo na budove ho ľahko nájdete.

Ja som piváreň spolu s tromi kamarátmi navštívila v chladný nedeľný večer. Keď sme do podniku vstúpili, barman práve umýval pivové krígle a podnik bol plný tak do polovice. Prešli sme do vedľajšej miestnosti a usadili sa k stolu v rohu. Podnik je nefajčiarsky a pozostáva z dvoch nie príliš veľkých miestností. interiér je zariadený jednoducho: nábytkom z tmavého dreva, zaujímavú atmosféru dotvárajú vysoké klenbové stropy. Všade okolo sú obrázky plzenského piva a ďalšie predmety, ktoré nasvedčujú, že Pilsner Urquell je tým najcennejším artiklom, ktorý krčma ponúka.

Prečítajte si tiež: Prečítajte si tiež: Café Marcus v Bratislave: Výbornú Plzeň si tu vychutnajú nielen nadšenci motoriek

Hneď, ako sme si sadli, bola pri nás obsluha. Objednali sme si veľkú čapovanú Plzeň (1,60 eura). Keďže na stole bol aj biely krígeľ s príbormi, opýtala som sa či sa v podniku podáva aj jedlo. “Hermelín alebo utopence,” oboznámil nás barman s ponukou krčmovej klasiky. Hneď sme si objednali aj nakladaný hermelín.

O chvíľku nám na stôl priniesol aj pivá. Vyzerali naozaj ukážkovo. Hrubá vrstva krémovej bielej peny sa držala na zlatistom pive. Hneď, keď sme mali na stole pivo všetci, ktorí sme si ho objednali, štrngli sme si a schuti sa napili. Príjemne horká a svieža chuť padla dobre aj v zimný večer. Neskôr som si všimla, že Charlie Urquell Pub je držiteľom certifikátu kvality, ktorý sa prevádzkam udeľuje ak sa o pivo naozaj dobre starajú, teda čistia pivné potrubia, pivo čapujú do čistých, studených a mokrých pohárov pri ideálnej teplote a pod.

Po pár glgoch piva som sa ešte viac tešila na nakladaný hermelín, ktorý sa k Plzni hodí. O minútku prišiel aj ten. Bielučký syr bol naservírovaný na hranatom tanieriku a ozdobený čili papričkou, čašník k nemu v košíku priniesol aj mäkký biely chlieb. Nemám rada, keď je k syru hŕba cibule, kapusty a čalamády, preto sa mi tento minimalizmus páčil. Syr bol chutný a vyzretý, bolo cítiť, že ho nenaložili do oleja pred pár hodinami.

Charlie Urquell Pub je príjemný podnik. Na svoje si tam prídu najmä tí, ktorí pri pití piva nechcú fajčiť či neustále dýchať cigaretový dym. Ak teda budete v Pezinku a budete mať všadeprítomného vína po krk, zájdite si k Charliemu na dobrú Plzeň.

Sekciu Poď na pivo vám prináša Pilsner Urquell, partner projektu.

Pravidlá pre spoluprácu medzi inzerentmi a redakciou si môžete pozrieť na tomto odkaze.

Hlavné správy zo Sme.sk

DOMOV

Koho odfotili s Kollárom či Lipšicom? Politici a mafiáni na fotkách

Súd na kauciu prepustil z väzby Ľubomíra Kudličku, považovaného za šéfa gangu takáčovcov. Bol na prvej fotke spájajúcej mafiu a politika.

TECH

O krok bližšie k základni na Mesiaci. Je plný vody

Voda sa na Mesiac dostala krátko po jeho vzniku.

Neprehliadnite tiež

Neobmedzujte v sa v jedení a zistite, čo má spoločné Mrlík čilský s avokádom

Všimli ste si, že prvá tretina leta je už za nami? Hoci sa teplé dni striedajú s chladnejšími, viac je tých teplých a tak zhadzujeme nielen jednotlivé kúsky oblečenia, ale taktiež nejaké to kilo, či dva, tri , štyri...

Svet karamelovej vône - čerstvo pražená káva z Caffe4U

Arabské víno, tak mnoho Európanov v minulosti nazývalo kávu. Dnes ju mnohí poznajú len ako tmavé čokoládové zrniečka uchované v rôznych nádobách, ktoré sú skladované v obchodných reťazcoch.

Rýchlo a zdravo vo vlastnej réžii

So zvyšujúcimi teplotami nás prirodzene prechádza aj chuť na ťažké jedlá, ľudia viac preferujú ľahké šaláty, studené polievky či smoothie. Prinášame vám preto pár zaujímavých kombinácií, ktoré vás nie len osviežia, ale aj spoľahlivo zasýtia.

Ako si doma pripraviť suši, pozrite si podrobný postup

Prečo hipsteri uprednostňujú surovú rybu pred údenáčmi?