INZERCIA

Charlie Urquell Pub v Pezinku: Dobré pivo a chutný hermelín. Viac vám netreba

Hoci sa do Pezinka chodí skôr na víno, majú tam dobré aj pivo.

Jednoduchý, no vkusný interiér v historickej budove s klenbovými stropmi a k tomu výborné pivo a kamaráti. Niekedy vám naozaj viac netreba.

Charlie Urquell Pub je podnik na ulici M. R. Štefánika v centre Pezinka. Vďaka pútačom Pilsner Urquell a názvu podniku namaľovanom priamo na budove ho ľahko nájdete.

Ja som piváreň spolu s tromi kamarátmi navštívila v chladný nedeľný večer. Keď sme do podniku vstúpili, barman práve umýval pivové krígle a podnik bol plný tak do polovice. Prešli sme do vedľajšej miestnosti a usadili sa k stolu v rohu. Podnik je nefajčiarsky a pozostáva z dvoch nie príliš veľkých miestností. interiér je zariadený jednoducho: nábytkom z tmavého dreva, zaujímavú atmosféru dotvárajú vysoké klenbové stropy. Všade okolo sú obrázky plzenského piva a ďalšie predmety, ktoré nasvedčujú, že Pilsner Urquell je tým najcennejším artiklom, ktorý krčma ponúka.

Prečítajte si tiež: Café Marcus v Bratislave: Výbornú Plzeň si tu vychutnajú nielen nadšenci motoriek

Hneď, ako sme si sadli, bola pri nás obsluha. Objednali sme si veľkú čapovanú Plzeň (1,60 eura). Keďže na stole bol aj biely krígeľ s príbormi, opýtala som sa či sa v podniku podáva aj jedlo. “Hermelín alebo utopence,” oboznámil nás barman s ponukou krčmovej klasiky. Hneď sme si objednali aj nakladaný hermelín.

O chvíľku nám na stôl priniesol aj pivá. Vyzerali naozaj ukážkovo. Hrubá vrstva krémovej bielej peny sa držala na zlatistom pive. Hneď, keď sme mali na stole pivo všetci, ktorí sme si ho objednali, štrngli sme si a schuti sa napili. Príjemne horká a svieža chuť padla dobre aj v zimný večer. Neskôr som si všimla, že Charlie Urquell Pub je držiteľom certifikátu kvality, ktorý sa prevádzkam udeľuje ak sa o pivo naozaj dobre starajú, teda čistia pivné potrubia, pivo čapujú do čistých, studených a mokrých pohárov pri ideálnej teplote a pod.

Po pár glgoch piva som sa ešte viac tešila na nakladaný hermelín, ktorý sa k Plzni hodí. O minútku prišiel aj ten. Bielučký syr bol naservírovaný na hranatom tanieriku a ozdobený čili papričkou, čašník k nemu v košíku priniesol aj mäkký biely chlieb. Nemám rada, keď je k syru hŕba cibule, kapusty a čalamády, preto sa mi tento minimalizmus páčil. Syr bol chutný a vyzretý, bolo cítiť, že ho nenaložili do oleja pred pár hodinami.

Charlie Urquell Pub je príjemný podnik. Na svoje si tam prídu najmä tí, ktorí pri pití piva nechcú fajčiť či neustále dýchať cigaretový dym. Ak teda budete v Pezinku a budete mať všadeprítomného vína po krk, zájdite si k Charliemu na dobrú Plzeň.

Sekciu Poď na pivo vám prináša Pilsner Urquell, partner projektu.

Pravidlá pre spoluprácu medzi inzerentmi a redakciou si môžete pozrieť na tomto odkaze.

Hlavné správy zo Sme.sk

Autorská strana Ondreja Podstupku

Ako vyhrať hádku s ľuďmi, ktorí neveria vo vedu

Prečo je GPS satelit a bábovka od babičky tá istá vec.

Neprehliadnite tiež

Zábavný kvíz o varení

Otestujte či máte vzťah k vareniu a patríte do kuchyne. Tak čo, hodí sa vám kuchárska zástera?

Viete v čom je francúzska kuchyňa výnimočná?

Francúzsko je vo svete preslávené najmä kvalitným vínom, syrmi, morskými plodmi, ako aj svojou originalitou, vysokou úrovňou prípravy jedál a pestrosťou pokrmov. Otestujte sa v kvíze o francúzskej kuchyni a zistite, v čom je jedinečná!

Vyznáte sa v svetovej gastronómii?

Otestujte sa a zistite, či ste skutočný odborník vo svete gastronómie. Ak radi varíte, listujete najnovšie kuchárky a trávite čas v kuchyni, tento kvíz určite hravo zvládnete!

Na tradičný japonský ramen chodia do Bratislavy aj Japonci z Olomouca

O tom, čo znamená pravý tradičný japonský ramen, kde si ho môžete dať a či aj Japonec príde na toto typické národné jedlo do bistra v Bratislave, sme sa rozprávali so spolumajiteľom Gonnsuke Ramen Petrom Bohovom.

Byť šéfkuchárom znamená kvalitne variť, ale aj pracovať so svojím tímom

Preto sme vyspovedali šéfkuchára NH Bratislava Gate One, Viliama Turčana, ktorý nám porozprával o svojich začiatkoch, ale aj o miestach, ktoré sa stali inšpiráciou jeho kuchyne.