SME

Charlie Urquell Pub v Pezinku: Dobré pivo a chutný hermelín. Viac vám netreba

Hoci sa do Pezinka chodí skôr na víno, majú tam dobré aj pivo.

Jednoduchý, no vkusný interiér v historickej budove s klenbovými stropmi a k tomu výborné pivo a kamaráti. Niekedy vám naozaj viac netreba.

Charlie Urquell Pub je podnik na ulici M. R. Štefánika v centre Pezinka. Vďaka pútačom Pilsner Urquell a názvu podniku namaľovanom priamo na budove ho ľahko nájdete.

Ja som piváreň spolu s tromi kamarátmi navštívila v chladný nedeľný večer. Keď sme do podniku vstúpili, barman práve umýval pivové krígle a podnik bol plný tak do polovice. Prešli sme do vedľajšej miestnosti a usadili sa k stolu v rohu. Podnik je nefajčiarsky a pozostáva z dvoch nie príliš veľkých miestností. interiér je zariadený jednoducho: nábytkom z tmavého dreva, zaujímavú atmosféru dotvárajú vysoké klenbové stropy. Všade okolo sú obrázky plzenského piva a ďalšie predmety, ktoré nasvedčujú, že Pilsner Urquell je tým najcennejším artiklom, ktorý krčma ponúka.

Prečítajte si tiež: Café Marcus v Bratislave: Výbornú Plzeň si tu vychutnajú nielen nadšenci motoriek Čítajte 

Hneď, ako sme si sadli, bola pri nás obsluha. Objednali sme si veľkú čapovanú Plzeň (1,60 eura). Keďže na stole bol aj biely krígeľ s príbormi, opýtala som sa či sa v podniku podáva aj jedlo. “Hermelín alebo utopence,” oboznámil nás barman s ponukou krčmovej klasiky. Hneď sme si objednali aj nakladaný hermelín.

O chvíľku nám na stôl priniesol aj pivá. Vyzerali naozaj ukážkovo. Hrubá vrstva krémovej bielej peny sa držala na zlatistom pive. Hneď, keď sme mali na stole pivo všetci, ktorí sme si ho objednali, štrngli sme si a schuti sa napili. Príjemne horká a svieža chuť padla dobre aj v zimný večer. Neskôr som si všimla, že Charlie Urquell Pub je držiteľom certifikátu kvality, ktorý sa prevádzkam udeľuje ak sa o pivo naozaj dobre starajú, teda čistia pivné potrubia, pivo čapujú do čistých, studených a mokrých pohárov pri ideálnej teplote a pod.

Po pár glgoch piva som sa ešte viac tešila na nakladaný hermelín, ktorý sa k Plzni hodí. O minútku prišiel aj ten. Bielučký syr bol naservírovaný na hranatom tanieriku a ozdobený čili papričkou, čašník k nemu v košíku priniesol aj mäkký biely chlieb. Nemám rada, keď je k syru hŕba cibule, kapusty a čalamády, preto sa mi tento minimalizmus páčil. Syr bol chutný a vyzretý, bolo cítiť, že ho nenaložili do oleja pred pár hodinami.

Charlie Urquell Pub je príjemný podnik. Na svoje si tam prídu najmä tí, ktorí pri pití piva nechcú fajčiť či neustále dýchať cigaretový dym. Ak teda budete v Pezinku a budete mať všadeprítomného vína po krk, zájdite si k Charliemu na dobrú Plzeň.

Sekciu Poď na pivo vám prináša Pilsner Urquell, partner projektu.

Pravidlá pre spoluprácu medzi inzerentmi a redakciou si môžete pozrieť na tomto odkaze.

Autor: Viktória

Komerčné články

  1. Inštruktorky sebaobrany: Najväčšia hrozba nie je cudzí muž v tme
  2. Dobrý nápad na podnikanie nestačí. Firmy prezradili, čo funguje
  3. Realitný fond IAD IRF dosiahol historicky najvyššie zhodnotenie
  4. Ako zvládnuť podnikanie, rodinu aj voľný čas bez kompromisov?
  5. Môže hudba pomôcť neurologickým pacientom lepšie chodiť?
  6. Veterné parky: vizuálny smog alebo nová estetika energetiky?
  7. Elektrické autá v zahraničí: poplatky za nabíjanie a diaľnice
  8. Muži, nepodceňujte návštevu kardiológa. Srdce máte len jedno
  1. Skvelý sortiment za výnimočne nízke ceny nájdete v Pepco
  2. S nami máte prístup do všetkých záhrad
  3. Dobrý nápad na podnikanie nestačí. Firmy prezradili, čo funguje
  4. Ako pripraviť motorku na sezónu: Rady pre bezpečnú jazdu
  5. Ako zvládnuť podnikanie, rodinu aj voľný čas bez kompromisov?
  6. Realitný fond IAD IRF dosiahol historicky najvyššie zhodnotenie
  7. Emma Tekelyová a tvorenie na jarné dni a Veľkú noc
  8. Inštruktorky sebaobrany: Najväčšia hrozba nie je cudzí muž v tme
  1. Inštruktorky sebaobrany: Najväčšia hrozba nie je cudzí muž v tme 13 380
  2. AI o nej píše, že je symbolom odvahy. Kvôli jedinému protestu 8 966
  3. Dobrý nápad na podnikanie nestačí. Firmy prezradili, čo funguje 7 532
  4. Elektrické autá v zahraničí: poplatky za nabíjanie a diaľnice 6 703
  5. Muži, nepodceňujte návštevu kardiológa. Srdce máte len jedno 6 619
  6. Nevšedný ostrov. Ischia priťahuje pozornosť čoraz viac turistov 5 129
  7. Realitný fond IAD IRF dosiahol historicky najvyššie zhodnotenie 4 566
  8. Slovenskí milionári minulý rok bohatli rekordným tempom 3 341
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Michal Kordoš sa momentálne venuje kurzom varenia a pop-upom.

Varil v michelinských reštauráciách.


22

Hľadáte jedinečné gastronomické zážitky? Objavte výnimočné reštaurácie, ktoré ponúkajú nezabudnuteľné špeciality.


Peter Slačka v januári začal variť pre bistro Jolk.

Varil aj v michelinskej reštaurácii.


11

Vyhľadávaná reštaurácia McDonald's na Hornej Nitre prešla v týchto dňoch výraznou premenou, ktorá prináša viacero noviniek pre ešte lepší zákaznícky zážitok.


SkryťZatvoriť reklamu