SME
Piatok, 29. september, 2023 | Meniny má Michal, Michaela

Charlie Urquell Pub v Pezinku: Dobré pivo a chutný hermelín. Viac vám netreba

Hoci sa do Pezinka chodí skôr na víno, majú tam dobré aj pivo.

Jednoduchý, no vkusný interiér v historickej budove s klenbovými stropmi a k tomu výborné pivo a kamaráti. Niekedy vám naozaj viac netreba.

Charlie Urquell Pub je podnik na ulici M. R. Štefánika v centre Pezinka. Vďaka pútačom Pilsner Urquell a názvu podniku namaľovanom priamo na budove ho ľahko nájdete.

Ja som piváreň spolu s tromi kamarátmi navštívila v chladný nedeľný večer. Keď sme do podniku vstúpili, barman práve umýval pivové krígle a podnik bol plný tak do polovice. Prešli sme do vedľajšej miestnosti a usadili sa k stolu v rohu. Podnik je nefajčiarsky a pozostáva z dvoch nie príliš veľkých miestností. interiér je zariadený jednoducho: nábytkom z tmavého dreva, zaujímavú atmosféru dotvárajú vysoké klenbové stropy. Všade okolo sú obrázky plzenského piva a ďalšie predmety, ktoré nasvedčujú, že Pilsner Urquell je tým najcennejším artiklom, ktorý krčma ponúka.

Prečítajte si tiež: Café Marcus v Bratislave: Výbornú Plzeň si tu vychutnajú nielen nadšenci motoriek Čítajte 

Hneď, ako sme si sadli, bola pri nás obsluha. Objednali sme si veľkú čapovanú Plzeň (1,60 eura). Keďže na stole bol aj biely krígeľ s príbormi, opýtala som sa či sa v podniku podáva aj jedlo. “Hermelín alebo utopence,” oboznámil nás barman s ponukou krčmovej klasiky. Hneď sme si objednali aj nakladaný hermelín.

O chvíľku nám na stôl priniesol aj pivá. Vyzerali naozaj ukážkovo. Hrubá vrstva krémovej bielej peny sa držala na zlatistom pive. Hneď, keď sme mali na stole pivo všetci, ktorí sme si ho objednali, štrngli sme si a schuti sa napili. Príjemne horká a svieža chuť padla dobre aj v zimný večer. Neskôr som si všimla, že Charlie Urquell Pub je držiteľom certifikátu kvality, ktorý sa prevádzkam udeľuje ak sa o pivo naozaj dobre starajú, teda čistia pivné potrubia, pivo čapujú do čistých, studených a mokrých pohárov pri ideálnej teplote a pod.

Po pár glgoch piva som sa ešte viac tešila na nakladaný hermelín, ktorý sa k Plzni hodí. O minútku prišiel aj ten. Bielučký syr bol naservírovaný na hranatom tanieriku a ozdobený čili papričkou, čašník k nemu v košíku priniesol aj mäkký biely chlieb. Nemám rada, keď je k syru hŕba cibule, kapusty a čalamády, preto sa mi tento minimalizmus páčil. Syr bol chutný a vyzretý, bolo cítiť, že ho nenaložili do oleja pred pár hodinami.

Charlie Urquell Pub je príjemný podnik. Na svoje si tam prídu najmä tí, ktorí pri pití piva nechcú fajčiť či neustále dýchať cigaretový dym. Ak teda budete v Pezinku a budete mať všadeprítomného vína po krk, zájdite si k Charliemu na dobrú Plzeň.

Sekciu Poď na pivo vám prináša Pilsner Urquell, partner projektu.

Pravidlá pre spoluprácu medzi inzerentmi a redakciou si môžete pozrieť na tomto odkaze.

Komerčné články

  1. Vyrábajú lieky, ktoré poznali naše babky
  2. Ako si sporiť na dôchodok? Odpoveď vás možno prekvapí
  3. Unikátny kamión Hladinka smeruje na Bielu noc do Bratislavy
  4. Mexiko, Keňa či Maurícius. Cestujte za top exotikou z Viedne
  5. Aké tajomstvá skrýva kancelária šéfveliteľa?
  6. Umelá inteligencia už zajtra ovládne 5 miest na Slovensku!
  7. Slováci hlásili v lete až o 35 % viac škôd než minulý rok
  8. Všetkým lepí pred voľbami
  1. Vďaka Blue Berry™ si užívam život naplno!
  2. V sobotu môžete urobiť dobrú voľbu! Union víta nových poistencov
  3. Ako si sporiť na dôchodok? Odpoveď vás možno prekvapí
  4. Unikátny kamión Hladinka smeruje na Bielu noc do Bratislavy
  5. Vyrábajú lieky, ktoré poznali naše babky
  6. Mexiko, Keňa či Maurícius. Cestujte za top exotikou z Viedne
  7. TIPOS prichádza s aplikáciou, ktorá zjednoduší stávkovanie
  8. V PLANEO sú teraz spotrebiče až o 200 eur lacnejšie!
  1. Umelá inteligencia už zajtra ovládne 5 miest na Slovensku! 19 591
  2. Prešov si dlho pýtal obchvat, stáva sa slovenským skokanom 14 178
  3. Všetkým lepí pred voľbami 11 646
  4. Hladinka smeruje do Košíc! 8 207
  5. Až dve tretiny Slovenska majú mäkkú vodu. Čo na to naše cievy? 6 873
  6. Voľba srdcom je nespoľahlivá. Toto je najlepšia pomôcka 4 959
  7. Kaufland postavený z dreva? Áno, Bratislava má európsky unikát 4 447
  8. Aké tajomstvá skrýva kancelária šéfveliteľa? 4 035
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Soňa Makranská (33) vo svojom vegánskom bistre v Prievidzi. Na fotografii je spolu s priateľom Petrom Beňadikom.

Nevzdali to s touto krajinou.


12. sep
Viliam Hujík (vľavo) sa remeslu priúčal od svojho otca.

V rodine Hujíkovcov sa výrobe piva venuje tretia generácia.


19. sep
Niektorých poriadne boľavý chrbát zo zberu ešte len čaká, iní už majú prácu za sebou.

Dobrá úroda je, keď sa zo sto kíl urodí tona.


11. sep
Roman Untermajer, spolumajiteľ Fleur bakery a jeho syn Filip

Fleur bakery založil Roman Untermajer so sestrou Evou.


8. sep
SkryťZatvoriť reklamu