Zimný festival jedla 2017: Exkluzívny gurmánsky zážitok pre každého

Milovníci dobrého jedla a pitia sa majú na čo tešiť aj po sviatkoch. Zimný festival jedla opäť zaútočí na vaše chuťové poháriky aj po piatykrát.

Počas viac ako 30 dní dáva návštevníkom možnosť nahliadnuť do regionálnej gastronómie všetkých kútov Slovenska, objaviť nové kulinárske trendy či spoznanie kvalitných šéfkuchárov z vybraných TOP reštaurácií. Festival je tak oslavou ich umenia a kvalitného varenia.

Výnimočnosť projektu

Zimný festival jedla nesústreďuje reštaurácie do jedného miesta, naopak im dáva možnosť predviesť svoje umenie najlepšie ako vedia – priamo v reštaurácii. Delikátny pôžitok na jazyku, atmosféra reštaurácie a profesionalita personálu tak zaručuje jedinečný zážitok pre každého návštevníka. Každá reštaurácia má v ponuke pripravené jedno-, dvoj- aj trojchodové menu, prípadne niečo navyše. K tomu samozrejme nemôže chýbať niečo na zapitie. To všetko za zvýhodnené ceny v reštauráciách, ktoré môžu byť inokedy pre bežného človeka cenovo nedostupné.

Nováčikovia, ale aj ostrieľaní hráči

Každoročne sa do projektu zapojí takmer 40 reštaurácií z celého Slovenska. Premiérovo sa predstavia napríklad reštaurácia Rosalia, ktorá je súčasťou krásneho štvorhviezdičkového zámockého hotela Galicia Nueva v Haliči. Krásne prostredie zaručuje aj reštaurácia Oravský háj v hotelovom rezorte v žilinskom regióne. Ak chcete zažiť nový prístup k tradičnej kuchyni, určite sa zastavte v reštaurácii SĽUK v Bratislave. Nováčikmi z Košíc sú Carpano restaurant s pestrým festivalovým menu a Pivovar Hostinec, ktorý je vybudovaný v dome, v ktorom naozaj kedysi sídlil najstarší pivovar v meste. Nováčikmi sa určite nedajú zahanbiť ani reštaurácie, ktoré patria ku kulinárskej špičke. Festivalové menu si tak môžete vybrať aj spomedzi reštaurácií ako je FOU ZOO, ktorá sa stala najlepšou reštauráciou roka 2016 a celkovo je ocenená až 3 Zlatými vidličkami, Chateau Čereňany – 2 Zlaté vidličky, UFO watch.taste.groove. – 2 Zlaté vidličky, Villa Rosa – 1 zlatá vidlička či River Bank Grand Hotela River park s jednou Zlatou vidličkou podľa ocenení Gurman Awards.

Na ceste za gurmánskym zážitkom

Okrem degustačných menu v jednotlivých reštauráciách ponúka festival pre svojich návštevníkov aj zážitok v podobe Gurmán busov. Stačí nasadnúť do pohodlného mikrobusu a nechať sa pohodlne odviezť za špičkovou gastronómiou. Welcome drink v podobe šumivého bio-vína zo slovenského vinárstva Tajná je iba začiatok na ceste za kulinárskym zážitkom do troch reštaurácií na vybranej trase. Tie ponúknu dva chody zo svojho festivalového menu, ktoré budú sprevádzané vínkom a minerálnou vodou Fatra. Celodenný program sprevádzaný odborným sprievodcom zaručuje, že sa určite nebudete nudiť.

Pre tých, čo hľadajú viac

Výnimočné sprievodné akcie dávajú festivalu ďalší level. Môžete byť súčasťou oficiálnej otváracej večere festivalu v Bratislave alebo v Košiciach, zúčastniť sa Gurmán Diva Plesu v Bánovciach nad Bebravou pod vedením šéfkuchára Michala Škorca či vychutnať si festivalové raňajky. Taktiež treba spomenúť jedinečnú príležitosť na degustačnú večeru v reštaurácii UFO watch.taste.groove. s austrálskym šéfkuchárom Geoffom Havilandom – ktorý bol dvakrát ohodnotený dvoma michelinovskými hviezdami.

Ako sa zapojiť?

Stačí si vybrať spomedzi reštaurácií na festivalovom webe www.zimnyfestivaljedla.sk, spraviť rezerváciu, uhradiť ju a tešiť sa na kulinársky zážitok.

Hlavné správy zo Sme.sk

AUTORSKÁ STRANA PETRA SCHUTZA

Plagiátor z parlamentu a Orbánov migrant (Schutzov týždeň)

Dankove myšlienky si zaslúžia tvrdé dosky.

DOMOV

Denník SME pripravuje špeciálne vydanie

Distribuovať sa bude na námestí SNP v Bratislave počas piatkového protestu.

Neprehliadnite tiež

Hostinec U Iváka je záhorská istota

Bez nadsádzky sa dá povedať, že v Hostinci u Iváka sa písali dejiny Záhorskej Bystrice. Veď od roku 1928, kedy ho manželia Štefan a Paula Ivákovci otvorili, nebolo v obci vážnejšej udalosti, ktorá by s týmto miestom nebola nejako spojená. Na to sa usilujú nadviazať aj noví prevádzkovatelia.

Zámocká palacinkáreň – Miesto, kde sa mení obyčajné na neobyčajné

Zámocká palacinkáreň je miesto, kde na Vás čakajú jedninečné palacinky, príjemná obsluha a posedenie s nádychom zámockej histórie.

Viete, ako pripraviť dokonalú kávu?

Káva je pre mnohých ľudí veľkým pôžitkom a dajú si na jej príprave a výslednej chuti skutočne záležať. Príprava správnej a kvalitnej kávy má presné pravidlá a pripraviť dokonalé espresso alebo cappuccino nie je vôbec jednoduché. V tomto krátkom kvíze zistíte, či aj vy máte správne znalosti o príprave tohto lahodného moku.

Vybrali sme jedenásť receptov na nepečené jablkové koláče

Jeseň vonia jablkami, pochutiť si môžete aj bez pečenia.