Zimný festival jedla 2017: Exkluzívny gurmánsky zážitok pre každého

Milovníci dobrého jedla a pitia sa majú na čo tešiť aj po sviatkoch. Zimný festival jedla opäť zaútočí na vaše chuťové poháriky aj po piatykrát.

Počas viac ako 30 dní dáva návštevníkom možnosť nahliadnuť do regionálnej gastronómie všetkých kútov Slovenska, objaviť nové kulinárske trendy či spoznanie kvalitných šéfkuchárov z vybraných TOP reštaurácií. Festival je tak oslavou ich umenia a kvalitného varenia.

Výnimočnosť projektu

Zimný festival jedla nesústreďuje reštaurácie do jedného miesta, naopak im dáva možnosť predviesť svoje umenie najlepšie ako vedia – priamo v reštaurácii. Delikátny pôžitok na jazyku, atmosféra reštaurácie a profesionalita personálu tak zaručuje jedinečný zážitok pre každého návštevníka. Každá reštaurácia má v ponuke pripravené jedno-, dvoj- aj trojchodové menu, prípadne niečo navyše. K tomu samozrejme nemôže chýbať niečo na zapitie. To všetko za zvýhodnené ceny v reštauráciách, ktoré môžu byť inokedy pre bežného človeka cenovo nedostupné.

Nováčikovia, ale aj ostrieľaní hráči

Každoročne sa do projektu zapojí takmer 40 reštaurácií z celého Slovenska. Premiérovo sa predstavia napríklad reštaurácia Rosalia, ktorá je súčasťou krásneho štvorhviezdičkového zámockého hotela Galicia Nueva v Haliči. Krásne prostredie zaručuje aj reštaurácia Oravský háj v hotelovom rezorte v žilinskom regióne. Ak chcete zažiť nový prístup k tradičnej kuchyni, určite sa zastavte v reštaurácii SĽUK v Bratislave. Nováčikmi z Košíc sú Carpano restaurant s pestrým festivalovým menu a Pivovar Hostinec, ktorý je vybudovaný v dome, v ktorom naozaj kedysi sídlil najstarší pivovar v meste. Nováčikmi sa určite nedajú zahanbiť ani reštaurácie, ktoré patria ku kulinárskej špičke. Festivalové menu si tak môžete vybrať aj spomedzi reštaurácií ako je FOU ZOO, ktorá sa stala najlepšou reštauráciou roka 2016 a celkovo je ocenená až 3 Zlatými vidličkami, Chateau Čereňany – 2 Zlaté vidličky, UFO watch.taste.groove. – 2 Zlaté vidličky, Villa Rosa – 1 zlatá vidlička či River Bank Grand Hotela River park s jednou Zlatou vidličkou podľa ocenení Gurman Awards.

Na ceste za gurmánskym zážitkom

Okrem degustačných menu v jednotlivých reštauráciách ponúka festival pre svojich návštevníkov aj zážitok v podobe Gurmán busov. Stačí nasadnúť do pohodlného mikrobusu a nechať sa pohodlne odviezť za špičkovou gastronómiou. Welcome drink v podobe šumivého bio-vína zo slovenského vinárstva Tajná je iba začiatok na ceste za kulinárskym zážitkom do troch reštaurácií na vybranej trase. Tie ponúknu dva chody zo svojho festivalového menu, ktoré budú sprevádzané vínkom a minerálnou vodou Fatra. Celodenný program sprevádzaný odborným sprievodcom zaručuje, že sa určite nebudete nudiť.

Pre tých, čo hľadajú viac

Výnimočné sprievodné akcie dávajú festivalu ďalší level. Môžete byť súčasťou oficiálnej otváracej večere festivalu v Bratislave alebo v Košiciach, zúčastniť sa Gurmán Diva Plesu v Bánovciach nad Bebravou pod vedením šéfkuchára Michala Škorca či vychutnať si festivalové raňajky. Taktiež treba spomenúť jedinečnú príležitosť na degustačnú večeru v reštaurácii UFO watch.taste.groove. s austrálskym šéfkuchárom Geoffom Havilandom – ktorý bol dvakrát ohodnotený dvoma michelinovskými hviezdami.

Ako sa zapojiť?

Stačí si vybrať spomedzi reštaurácií na festivalovom webe www.zimnyfestivaljedla.sk, spraviť rezerváciu, uhradiť ju a tešiť sa na kulinársky zážitok.

Hlavné správy zo Sme.sk

EKONOMIKA

O 13. a 14. plate hovoril Danko, teraz ho podporil aj Smer

Koaličné strany sa zrejme dohodnú na úľavách pre firmy, ktoré vyplácajú trináste a štrnáste platy.

KULTÚRA

Rytmus bude nadávať, orchester hrať

Ľahší primitivizmus a ukáznenosť vraj idú dokopy.

SVET

Správca budúcnosti, o ktorom ste nepočuli. Zomrel de Brum

Klimatická dohoda by bez neho nevznikla.

Neprehliadnite tiež

Čučoriedky v koláčoch, pirôžkoch, zmrzline, raw torte. Vyberte si

Čučoriedky môžete zavariť, zmraziť, odšťaviť, usušiť. Jedným z najpríjemnejších spôsobov ich spracovania je pridať ich do koláča.

Neobmedzujte sa v jedení a zistite, čo má spoločné Mrlík čilský s avokádom

Všimli ste si, že prvá tretina leta je už za nami? Hoci sa teplé dni striedajú s chladnejšími, viac je tých teplých a tak zhadzujeme nielen jednotlivé kúsky oblečenia, ale taktiež nejaké to kilo, či dve, tri , štyri...

Svet karamelovej vône - čerstvo pražená káva z Caffe4U

Arabské víno, tak mnoho Európanov v minulosti nazývalo kávu. Dnes ju mnohí poznajú len ako tmavé čokoládové zrniečka uchované v rôznych nádobách, ktoré sú skladované v obchodných reťazcoch.

Rýchlo a zdravo vo vlastnej réžii

So zvyšujúcimi teplotami nás prirodzene prechádza aj chuť na ťažké jedlá, ľudia viac preferujú ľahké šaláty, studené polievky či smoothie. Prinášame vám preto pár zaujímavých kombinácií, ktoré vás nie len osviežia, ale aj spoľahlivo zasýtia.