SME
Piatok, 7. október, 2022 | Meniny má Eliška

Zimný festival jedla 2017: Exkluzívny gurmánsky zážitok pre každého

Milovníci dobrého jedla a pitia sa majú na čo tešiť aj po sviatkoch. Zimný festival jedla opäť zaútočí na vaše chuťové poháriky aj po piatykrát.

Počas viac ako 30 dní dáva návštevníkom možnosť nahliadnuť do regionálnej gastronómie všetkých kútov Slovenska, objaviť nové kulinárske trendy či spoznanie kvalitných šéfkuchárov z vybraných TOP reštaurácií. Festival je tak oslavou ich umenia a kvalitného varenia.

Výnimočnosť projektu

Zimný festival jedla nesústreďuje reštaurácie do jedného miesta, naopak im dáva možnosť predviesť svoje umenie najlepšie ako vedia – priamo v reštaurácii. Delikátny pôžitok na jazyku, atmosféra reštaurácie a profesionalita personálu tak zaručuje jedinečný zážitok pre každého návštevníka. Každá reštaurácia má v ponuke pripravené jedno-, dvoj- aj trojchodové menu, prípadne niečo navyše. K tomu samozrejme nemôže chýbať niečo na zapitie. To všetko za zvýhodnené ceny v reštauráciách, ktoré môžu byť inokedy pre bežného človeka cenovo nedostupné.

SkryťVypnúť reklamu

Nováčikovia, ale aj ostrieľaní hráči

Každoročne sa do projektu zapojí takmer 40 reštaurácií z celého Slovenska. Premiérovo sa predstavia napríklad reštaurácia Rosalia, ktorá je súčasťou krásneho štvorhviezdičkového zámockého hotela Galicia Nueva v Haliči. Krásne prostredie zaručuje aj reštaurácia Oravský háj v hotelovom rezorte v žilinskom regióne. Ak chcete zažiť nový prístup k tradičnej kuchyni, určite sa zastavte v reštaurácii SĽUK v Bratislave. Nováčikmi z Košíc sú Carpano restaurant s pestrým festivalovým menu a Pivovar Hostinec, ktorý je vybudovaný v dome, v ktorom naozaj kedysi sídlil najstarší pivovar v meste. Nováčikmi sa určite nedajú zahanbiť ani reštaurácie, ktoré patria ku kulinárskej špičke. Festivalové menu si tak môžete vybrať aj spomedzi reštaurácií ako je FOU ZOO, ktorá sa stala najlepšou reštauráciou roka 2016 a celkovo je ocenená až 3 Zlatými vidličkami, Chateau Čereňany – 2 Zlaté vidličky, UFO watch.taste.groove. – 2 Zlaté vidličky, Villa Rosa – 1 zlatá vidlička či River Bank Grand Hotela River park s jednou Zlatou vidličkou podľa ocenení Gurman Awards.

SkryťVypnúť reklamu

Na ceste za gurmánskym zážitkom

Okrem degustačných menu v jednotlivých reštauráciách ponúka festival pre svojich návštevníkov aj zážitok v podobe Gurmán busov. Stačí nasadnúť do pohodlného mikrobusu a nechať sa pohodlne odviezť za špičkovou gastronómiou. Welcome drink v podobe šumivého bio-vína zo slovenského vinárstva Tajná je iba začiatok na ceste za kulinárskym zážitkom do troch reštaurácií na vybranej trase. Tie ponúknu dva chody zo svojho festivalového menu, ktoré budú sprevádzané vínkom a minerálnou vodou Fatra. Celodenný program sprevádzaný odborným sprievodcom zaručuje, že sa určite nebudete nudiť.

Pre tých, čo hľadajú viac

Výnimočné sprievodné akcie dávajú festivalu ďalší level. Môžete byť súčasťou oficiálnej otváracej večere festivalu v Bratislave alebo v Košiciach, zúčastniť sa Gurmán Diva Plesu v Bánovciach nad Bebravou pod vedením šéfkuchára Michala Škorca či vychutnať si festivalové raňajky. Taktiež treba spomenúť jedinečnú príležitosť na degustačnú večeru v reštaurácii UFO watch.taste.groove. s austrálskym šéfkuchárom Geoffom Havilandom – ktorý bol dvakrát ohodnotený dvoma michelinovskými hviezdami.

SkryťVypnúť reklamu

Ako sa zapojiť?

Stačí si vybrať spomedzi reštaurácií na festivalovom webe www.zimnyfestivaljedla.sk, spraviť rezerváciu, uhradiť ju a tešiť sa na kulinársky zážitok.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Generálnym riaditeľom Všeobecnej zdravotnej poisťovne (VŠZP) je Richard Strapko. Do funkcie ho menoval bývalý minister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽaNO).

Dlh poisťovne presahoval ku koncu júna 131 miliónov eur.


4 h
Ruský tank T-80, ktorého sa ukrajinskí vojaci zmocnili v Bachmute.

Ruská armáda za sebou zanecháva moderné zbrane aj muzeálne kusy.


7 h
Hotelový komplex Borová Sihoť posielajú daniari do konkurzu.

Hotelový biznis sa trápi a najbližšie mesiace neprinesú úľavu.


11 h
Ilustračné foto.

Nový prieskum ukazuje, že až 70 percent ľudí by chcelo postihovať aj obťažovanie na verejnosti.


35m

Neprehliadnite tiež

Čím sú jeho knedle iné?


a 1 ďalší 4. okt
Rodák z Lučenca Palo Sekerka(spodný rad-tretí sprava) zo svojim tímom za vitrínou, ktorou sa na nich môžu dívať hostia michelinskej reštaurácie v Paríži.

Bolo to komplikované, ale nenechal sa odradiť prvým neúspechom.


16. sep
Branislav Cvik a Ľubomír Vančo zo spoločnosti Banskobystrický pivovar

Branislav Cvik a Ľubomír Vančo oživili banskobystrický pivovar zdevastovaný mečiarovským privatizérom.


2. sep
Ilustračné foto.

Zdraženie chleba bolo na Slovensku tretie najvyššie v EÚ.


TASR 20. sep
SkryťZatvoriť reklamu