SME

Zimný festival jedla 2017: Exkluzívny gurmánsky zážitok pre každého

Milovníci dobrého jedla a pitia sa majú na čo tešiť aj po sviatkoch. Zimný festival jedla opäť zaútočí na vaše chuťové poháriky aj po piatykrát.

Počas viac ako 30 dní dáva návštevníkom možnosť nahliadnuť do regionálnej gastronómie všetkých kútov Slovenska, objaviť nové kulinárske trendy či spoznanie kvalitných šéfkuchárov z vybraných TOP reštaurácií. Festival je tak oslavou ich umenia a kvalitného varenia.

Výnimočnosť projektu

Zimný festival jedla nesústreďuje reštaurácie do jedného miesta, naopak im dáva možnosť predviesť svoje umenie najlepšie ako vedia – priamo v reštaurácii. Delikátny pôžitok na jazyku, atmosféra reštaurácie a profesionalita personálu tak zaručuje jedinečný zážitok pre každého návštevníka. Každá reštaurácia má v ponuke pripravené jedno-, dvoj- aj trojchodové menu, prípadne niečo navyše. K tomu samozrejme nemôže chýbať niečo na zapitie. To všetko za zvýhodnené ceny v reštauráciách, ktoré môžu byť inokedy pre bežného človeka cenovo nedostupné.

SkryťVypnúť reklamu

Nováčikovia, ale aj ostrieľaní hráči

Každoročne sa do projektu zapojí takmer 40 reštaurácií z celého Slovenska. Premiérovo sa predstavia napríklad reštaurácia Rosalia, ktorá je súčasťou krásneho štvorhviezdičkového zámockého hotela Galicia Nueva v Haliči. Krásne prostredie zaručuje aj reštaurácia Oravský háj v hotelovom rezorte v žilinskom regióne. Ak chcete zažiť nový prístup k tradičnej kuchyni, určite sa zastavte v reštaurácii SĽUK v Bratislave. Nováčikmi z Košíc sú Carpano restaurant s pestrým festivalovým menu a Pivovar Hostinec, ktorý je vybudovaný v dome, v ktorom naozaj kedysi sídlil najstarší pivovar v meste. Nováčikmi sa určite nedajú zahanbiť ani reštaurácie, ktoré patria ku kulinárskej špičke. Festivalové menu si tak môžete vybrať aj spomedzi reštaurácií ako je FOU ZOO, ktorá sa stala najlepšou reštauráciou roka 2016 a celkovo je ocenená až 3 Zlatými vidličkami, Chateau Čereňany – 2 Zlaté vidličky, UFO watch.taste.groove. – 2 Zlaté vidličky, Villa Rosa – 1 zlatá vidlička či River Bank Grand Hotela River park s jednou Zlatou vidličkou podľa ocenení Gurman Awards.

SkryťVypnúť reklamu

Na ceste za gurmánskym zážitkom

Okrem degustačných menu v jednotlivých reštauráciách ponúka festival pre svojich návštevníkov aj zážitok v podobe Gurmán busov. Stačí nasadnúť do pohodlného mikrobusu a nechať sa pohodlne odviezť za špičkovou gastronómiou. Welcome drink v podobe šumivého bio-vína zo slovenského vinárstva Tajná je iba začiatok na ceste za kulinárskym zážitkom do troch reštaurácií na vybranej trase. Tie ponúknu dva chody zo svojho festivalového menu, ktoré budú sprevádzané vínkom a minerálnou vodou Fatra. Celodenný program sprevádzaný odborným sprievodcom zaručuje, že sa určite nebudete nudiť.

Pre tých, čo hľadajú viac

Výnimočné sprievodné akcie dávajú festivalu ďalší level. Môžete byť súčasťou oficiálnej otváracej večere festivalu v Bratislave alebo v Košiciach, zúčastniť sa Gurmán Diva Plesu v Bánovciach nad Bebravou pod vedením šéfkuchára Michala Škorca či vychutnať si festivalové raňajky. Taktiež treba spomenúť jedinečnú príležitosť na degustačnú večeru v reštaurácii UFO watch.taste.groove. s austrálskym šéfkuchárom Geoffom Havilandom – ktorý bol dvakrát ohodnotený dvoma michelinovskými hviezdami.

SkryťVypnúť reklamu

Ako sa zapojiť?

Stačí si vybrať spomedzi reštaurácií na festivalovom webe www.zimnyfestivaljedla.sk, spraviť rezerváciu, uhradiť ju a tešiť sa na kulinársky zážitok.

Komerčné články

  1. Mladým sa nič nechce? Rodičia často netušia, ako deti na sebe pracujú
  2. Maldivy mimo sezóny. Dážď prišiel dvakrát, vila za cenu izby
  3. Na Devín kyvadlovou dopravou zadarmo
  4. Za dovolenkové škody vyplatila Allianz o 41 percent viac
  5. Hodnotenie profesionála: Ako je Turecko pripravené na leto?
  6. Inšpirujte sa tajomstvom najšťastnejších krajín sveta
  7. Letný literárny výber vložený v denníkoch SME a Korzár
  8. Last minute zájazdov je každé leto menej. Kde ich ešte nájdete?
  1. Stanovisko LESY Slovenskej republiky, š. p.
  2. Maldivy mimo sezóny. Dážď prišiel dvakrát, vila za cenu izby
  3. Apartmány pri mori nie sú len pre smerákov. Kde nájdete lacné?
  4. Na Devín kyvadlovou dopravou zadarmo
  5. Za dovolenkové škody vyplatila Allianz o 41 percent viac
  6. Takto má vyzerať dostupný biznis notebook
  7. Hodnotenie profesionála: Ako je Turecko pripravené na leto?
  8. Tajomstvo najšťastnejších krajín sveta
  1. Maldivy mimo sezóny. Dážď prišiel dvakrát, vila za cenu izby 14 926
  2. Hodnotenie profesionála: Ako je Turecko pripravené na leto? 4 399
  3. Last minute zájazdov je každé leto menej. Kde ich ešte nájdete? 3 665
  4. Apartmány pri mori nie sú len pre smerákov. Kde nájdete lacné? 3 525
  5. Črevné problémy, pohlavné choroby či poškodenie kože 2 948
  6. Na Devín kyvadlovou dopravou zadarmo 2 896
  7. Ako často treba čistiť fasádu? Niektoré si vystačia samy 2 515
  8. Inšpirujte sa tajomstvom najšťastnejších krajín sveta 2 403
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Eva a Peter Janíčkovci

Keď Eva a Peter Janíčkovci začali budovať Château Gbeľany, mali jasnú víziu - vytvoriť miesto, kde reštaurácia nebude len súčasťou hotela, ale samostatným dôvodom na návrat.


Cenu za TOP inováciu si odniesol autor projektu Štefánik - odkaz pre 21. storočie Matúš Tomáška.


TASR
Najviac bodov v kraji získala reštaurácia hotela Château Gbeľany.

Gault&Millau dal odporúčania.


Top reštaurácie do 10 eur.

Reštaurácie z bedekra Gault&Millau.


8
SkryťZatvoriť reklamu