SME

Café Marcus v Bratislave: Výbornú Plzeň si tu vychutnajú nielen nadšenci motoriek

Nefiltrovaná Plzeň chutila aj v mrazivý januárový večer.

V mrazivý januárový večer bola asi väčšina obyvateľov Bratislavy doma s horúcim čajom alebo si vo fitness centrách plnili svoje novoročné predsavzatia. My s kamarátom sme si vyšli na pivo do podniku neďaleko Trnavského mýta smerom k zimnému štadiónu Ondreja Nepelu.

Názov Café Marcus síce naznačuje, že ide o kaviareň, no väčšina zákazníkov podnik vyhľadáva kvôli pivu. Kaviareň / piváreň sa nachádza na ulici Pri starej prachárni a spoznáte ju podľa vysvietených pútačov kávy a piva Pilsner Urquell. Pozostáva z dvoch menších miestností, v prvej je bar a v druhej šesť stolov pre dvojice aj väčšie partie ľudí.

Ja som bola v podniku prvý raz, dôvodom návštevy bol aj fakt, že sa v ňom čapuje naozaj dobrá Plzeň. Svedčí o tom aj certifikát kvality za vynikajúcu starostlivosť o kvalitu piva, ktorého je podnik držiteľom. Vošli sme dnu a pri bare sme si (pravdepodobne) od majiteľa objednali dve veľké Plzne. “Obyčajné alebo nefiltrované? Máme posledný sud nefiltrovanej. Potom bude až v októbri,” informoval nás, no zároveň uistil, že klasická čapovaná Plzeň je k dispozícii vždy. Samozrejme, nechali sme sa presvedčiť na nefiltrovanú.

Prečítajte si tiež: Slamená búda na Kolibe: Dobrá Plzeň a slovenská kuchyňa Čítajte 

Usadili sme sa k menšiemu stolu pri stene, okrem nás bola v podniku ešte jedna skupinka kamarátov debatujúcich pri pivku. V telke bežal koncert Davida Bowieho a my sme sa obzerali okolo seba na rôzne plechové tabuľky, zarámované tričká a iné artefakty súvisiace s motorkárskou tematikou.

Po chvíli bol barman pri nás. Na stôl nám rozhodil dva podpivníky a položil dve pekne načapované nefiltrované Plzne (jedna za 1,70 eura) v krígľoch z hrubého skla. Biela pena na dva prsty pôsobila čerstvo a držala sa na nefiltrovanom pive, ktoré bolo narozdiel od klasického čapovaného mútne. Ťukli sme si krígle o seba a schuti sa napili. Chuť piva bola príjemná, harmonická a menej horká ako pri klasickej filtrovanej Plzni. Podľa mňa je nefiltrované pivo ešte bohatšie na chuť než klasické.

Žiadne menu sme na stole nemali, preto sme obsluhy pýtali či ponúkajú aspoň nejaké chuťovky k pivo, ako nakladaný hermelín. “Bohužiaľ. Odkedy sa v celom podniku fajčí, tak jedlo nie je,” znela odpoveď. Chvíľu sme ešte diskutovali o tom či je vôbec správne, že sa v interiéroch podnikov fajčí.

Café Marcus je útulným a originálnym miestom. V lete má k dispozícii aj terasu a z času na čas sa tu konajú aj rôzne stretnutia a akcie fanúšikov motoriek. Bežne tam však natrafíte na všetky možné typy ľudí. Z návštevy som mala dojem, že prevádzke naozaj záleží, aby sa tu ľudia cítili dobre. Nejde o žiadny luxus, ale štandardný podnik s nadštandardným pivom.

Sekciu Poď na pivo vám prináša Pilsner Urquell, partner projektu.

Pravidlá pre spoluprácu medzi inzerentmi a redakciou si môžete pozrieť na tomto odkaze.

Autor: Viktória

Bratislava

Komerčné články

  1. Ako často treba čistiť fasádu? Niektoré si vystačia samy
  2. Na Devín kyvadlovou dopravou zadarmo
  3. Za dovolenkové škody vyplatila Allianz o 41 percent viac
  4. Hodnotenie profesionála: Ako je Turecko pripravené na leto?
  5. Inšpirujte sa tajomstvom najšťastnejších krajín sveta
  6. Last minute zájazdov je každé leto menej. Kde ich ešte nájdete?
  7. Letný literárny výber vložený v denníkoch SME a Korzár
  8. Sviatočný Devín otvárame pre všetkých
  1. Koľko stojí dovolenka na lodi a koľko apartmán pri mori?
  2. Na Devín kyvadlovou dopravou zadarmo
  3. Za dovolenkové škody vyplatila Allianz o 41 percent viac
  4. Takto má vyzerať dostupný biznis notebook
  5. Tajomstvo najšťastnejších krajín sveta
  6. Hodnotenie profesionála: Ako je Turecko pripravené na leto?
  7. Inšpirujte sa tajomstvom najšťastnejších krajín sveta
  8. Kaufland pozýva na letnú oslavu plnú farieb: príde Tina aj Kali
  1. Črevné problémy, pohlavné choroby či poškodenie kože 6 633
  2. Last minute zájazdov je každé leto menej. Kde ich ešte nájdete? 6 158
  3. Nízke úspory a dôchodky? Tieto 3 faktory ovplyvnia Slovensko 4 454
  4. Sviatočný Devín otvárame pre všetkých 3 016
  5. Hodnotenie profesionála: Ako je Turecko pripravené na leto? 2 568
  6. Ako často treba čistiť fasádu? Niektoré si vystačia samy 2 456
  7. Hotely Falkensteiner: Letný raj na chorvátskom pobreží 1 918
  8. Letný literárny výber vložený v denníkoch SME a Korzár 1 540
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Eva a Peter Janíčkovci

Keď Eva a Peter Janíčkovci začali budovať Château Gbeľany, mali jasnú víziu - vytvoriť miesto, kde reštaurácia nebude len súčasťou hotela, ale samostatným dôvodom na návrat.


Cenu za TOP inováciu si odniesol autor projektu Štefánik - odkaz pre 21. storočie Matúš Tomáška.


TASR
Najviac bodov v kraji získala reštaurácia hotela Château Gbeľany.

Gault&Millau dal odporúčania.


Top reštaurácie do 10 eur.

Reštaurácie z bedekra Gault&Millau.


8
SkryťZatvoriť reklamu