SME

Café Marcus v Bratislave: Výbornú Plzeň si tu vychutnajú nielen nadšenci motoriek

Nefiltrovaná Plzeň chutila aj v mrazivý januárový večer.

V mrazivý januárový večer bola asi väčšina obyvateľov Bratislavy doma s horúcim čajom alebo si vo fitness centrách plnili svoje novoročné predsavzatia. My s kamarátom sme si vyšli na pivo do podniku neďaleko Trnavského mýta smerom k zimnému štadiónu Ondreja Nepelu.

Názov Café Marcus síce naznačuje, že ide o kaviareň, no väčšina zákazníkov podnik vyhľadáva kvôli pivu. Kaviareň / piváreň sa nachádza na ulici Pri starej prachárni a spoznáte ju podľa vysvietených pútačov kávy a piva Pilsner Urquell. Pozostáva z dvoch menších miestností, v prvej je bar a v druhej šesť stolov pre dvojice aj väčšie partie ľudí.

Ja som bola v podniku prvý raz, dôvodom návštevy bol aj fakt, že sa v ňom čapuje naozaj dobrá Plzeň. Svedčí o tom aj certifikát kvality za vynikajúcu starostlivosť o kvalitu piva, ktorého je podnik držiteľom. Vošli sme dnu a pri bare sme si (pravdepodobne) od majiteľa objednali dve veľké Plzne. “Obyčajné alebo nefiltrované? Máme posledný sud nefiltrovanej. Potom bude až v októbri,” informoval nás, no zároveň uistil, že klasická čapovaná Plzeň je k dispozícii vždy. Samozrejme, nechali sme sa presvedčiť na nefiltrovanú.

Prečítajte si tiež: Slamená búda na Kolibe: Dobrá Plzeň a slovenská kuchyňa Čítajte 

Usadili sme sa k menšiemu stolu pri stene, okrem nás bola v podniku ešte jedna skupinka kamarátov debatujúcich pri pivku. V telke bežal koncert Davida Bowieho a my sme sa obzerali okolo seba na rôzne plechové tabuľky, zarámované tričká a iné artefakty súvisiace s motorkárskou tematikou.

Po chvíli bol barman pri nás. Na stôl nám rozhodil dva podpivníky a položil dve pekne načapované nefiltrované Plzne (jedna za 1,70 eura) v krígľoch z hrubého skla. Biela pena na dva prsty pôsobila čerstvo a držala sa na nefiltrovanom pive, ktoré bolo narozdiel od klasického čapovaného mútne. Ťukli sme si krígle o seba a schuti sa napili. Chuť piva bola príjemná, harmonická a menej horká ako pri klasickej filtrovanej Plzni. Podľa mňa je nefiltrované pivo ešte bohatšie na chuť než klasické.

Žiadne menu sme na stole nemali, preto sme obsluhy pýtali či ponúkajú aspoň nejaké chuťovky k pivo, ako nakladaný hermelín. “Bohužiaľ. Odkedy sa v celom podniku fajčí, tak jedlo nie je,” znela odpoveď. Chvíľu sme ešte diskutovali o tom či je vôbec správne, že sa v interiéroch podnikov fajčí.

Café Marcus je útulným a originálnym miestom. V lete má k dispozícii aj terasu a z času na čas sa tu konajú aj rôzne stretnutia a akcie fanúšikov motoriek. Bežne tam však natrafíte na všetky možné typy ľudí. Z návštevy som mala dojem, že prevádzke naozaj záleží, aby sa tu ľudia cítili dobre. Nejde o žiadny luxus, ale štandardný podnik s nadštandardným pivom.

Sekciu Poď na pivo vám prináša Pilsner Urquell, partner projektu.

Pravidlá pre spoluprácu medzi inzerentmi a redakciou si môžete pozrieť na tomto odkaze.

Autor: Viktória

Komerčné články

  1. Inštruktorky sebaobrany: Najväčšia hrozba nie je cudzí muž v tme
  2. Dobrý nápad na podnikanie nestačí. Firmy prezradili, čo funguje
  3. Realitný fond IAD IRF dosiahol historicky najvyššie zhodnotenie
  4. Ako zvládnuť podnikanie, rodinu aj voľný čas bez kompromisov?
  5. Môže hudba pomôcť neurologickým pacientom lepšie chodiť?
  6. Veterné parky: vizuálny smog alebo nová estetika energetiky?
  7. Elektrické autá v zahraničí: poplatky za nabíjanie a diaľnice
  8. Muži, nepodceňujte návštevu kardiológa. Srdce máte len jedno
  1. Skvelý sortiment za výnimočne nízke ceny nájdete v Pepco
  2. S nami máte prístup do všetkých záhrad
  3. Dobrý nápad na podnikanie nestačí. Firmy prezradili, čo funguje
  4. Ako pripraviť motorku na sezónu: Rady pre bezpečnú jazdu
  5. Ako zvládnuť podnikanie, rodinu aj voľný čas bez kompromisov?
  6. Realitný fond IAD IRF dosiahol historicky najvyššie zhodnotenie
  7. Emma Tekelyová a tvorenie na jarné dni a Veľkú noc
  8. Inštruktorky sebaobrany: Najväčšia hrozba nie je cudzí muž v tme
  1. Inštruktorky sebaobrany: Najväčšia hrozba nie je cudzí muž v tme 13 390
  2. AI o nej píše, že je symbolom odvahy. Kvôli jedinému protestu 8 966
  3. Dobrý nápad na podnikanie nestačí. Firmy prezradili, čo funguje 7 536
  4. Elektrické autá v zahraničí: poplatky za nabíjanie a diaľnice 6 705
  5. Muži, nepodceňujte návštevu kardiológa. Srdce máte len jedno 6 621
  6. Nevšedný ostrov. Ischia priťahuje pozornosť čoraz viac turistov 5 129
  7. Realitný fond IAD IRF dosiahol historicky najvyššie zhodnotenie 4 568
  8. Slovenskí milionári minulý rok bohatli rekordným tempom 3 325
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Michal Kordoš sa momentálne venuje kurzom varenia a pop-upom.

Varil v michelinských reštauráciách.


22

Hľadáte jedinečné gastronomické zážitky? Objavte výnimočné reštaurácie, ktoré ponúkajú nezabudnuteľné špeciality.


Peter Slačka v januári začal variť pre bistro Jolk.

Varil aj v michelinskej reštaurácii.


11

Vyhľadávaná reštaurácia McDonald's na Hornej Nitre prešla v týchto dňoch výraznou premenou, ktorá prináša viacero noviniek pre ešte lepší zákaznícky zážitok.


SkryťZatvoriť reklamu