INZERCIA

Café Marcus v Bratislave: Výbornú Plzeň si tu vychutnajú nielen nadšenci motoriek

Nefiltrovaná Plzeň chutila aj v mrazivý januárový večer.

V mrazivý januárový večer bola asi väčšina obyvateľov Bratislavy doma s horúcim čajom alebo si vo fitness centrách plnili svoje novoročné predsavzatia. My s kamarátom sme si vyšli na pivo do podniku neďaleko Trnavského mýta smerom k zimnému štadiónu Ondreja Nepelu.

Názov Café Marcus síce naznačuje, že ide o kaviareň, no väčšina zákazníkov podnik vyhľadáva kvôli pivu. Kaviareň / piváreň sa nachádza na ulici Pri starej prachárni a spoznáte ju podľa vysvietených pútačov kávy a piva Pilsner Urquell. Pozostáva z dvoch menších miestností, v prvej je bar a v druhej šesť stolov pre dvojice aj väčšie partie ľudí.

Ja som bola v podniku prvý raz, dôvodom návštevy bol aj fakt, že sa v ňom čapuje naozaj dobrá Plzeň. Svedčí o tom aj certifikát kvality za vynikajúcu starostlivosť o kvalitu piva, ktorého je podnik držiteľom. Vošli sme dnu a pri bare sme si (pravdepodobne) od majiteľa objednali dve veľké Plzne. “Obyčajné alebo nefiltrované? Máme posledný sud nefiltrovanej. Potom bude až v októbri,” informoval nás, no zároveň uistil, že klasická čapovaná Plzeň je k dispozícii vždy. Samozrejme, nechali sme sa presvedčiť na nefiltrovanú.

Prečítajte si tiež: Slamená búda na Kolibe: Dobrá Plzeň a slovenská kuchyňa

Usadili sme sa k menšiemu stolu pri stene, okrem nás bola v podniku ešte jedna skupinka kamarátov debatujúcich pri pivku. V telke bežal koncert Davida Bowieho a my sme sa obzerali okolo seba na rôzne plechové tabuľky, zarámované tričká a iné artefakty súvisiace s motorkárskou tematikou.

Po chvíli bol barman pri nás. Na stôl nám rozhodil dva podpivníky a položil dve pekne načapované nefiltrované Plzne (jedna za 1,70 eura) v krígľoch z hrubého skla. Biela pena na dva prsty pôsobila čerstvo a držala sa na nefiltrovanom pive, ktoré bolo narozdiel od klasického čapovaného mútne. Ťukli sme si krígle o seba a schuti sa napili. Chuť piva bola príjemná, harmonická a menej horká ako pri klasickej filtrovanej Plzni. Podľa mňa je nefiltrované pivo ešte bohatšie na chuť než klasické.

Žiadne menu sme na stole nemali, preto sme obsluhy pýtali či ponúkajú aspoň nejaké chuťovky k pivo, ako nakladaný hermelín. “Bohužiaľ. Odkedy sa v celom podniku fajčí, tak jedlo nie je,” znela odpoveď. Chvíľu sme ešte diskutovali o tom či je vôbec správne, že sa v interiéroch podnikov fajčí.

Café Marcus je útulným a originálnym miestom. V lete má k dispozícii aj terasu a z času na čas sa tu konajú aj rôzne stretnutia a akcie fanúšikov motoriek. Bežne tam však natrafíte na všetky možné typy ľudí. Z návštevy som mala dojem, že prevádzke naozaj záleží, aby sa tu ľudia cítili dobre. Nejde o žiadny luxus, ale štandardný podnik s nadštandardným pivom.

Sekciu Poď na pivo vám prináša Pilsner Urquell, partner projektu.

Pravidlá pre spoluprácu medzi inzerentmi a redakciou si môžete pozrieť na tomto odkaze.

Hlavné správy zo Sme.sk

SVET

Pomýlil som sa. Trumpove výhovorky kritiku nezastavili

Trump tvrdí, že vyjadrenia v Helsinkách myslel presne naopak. Nie je to prvýkrát.

KULTÚRA

Čím je starší, tým je horší? Merčiak má zodpovednosť, akú si nikto neželá

Niekto má smolu, že jeho práca nie je anonymná.

Neprehliadnite tiež

Zábavný kvíz o varení

Otestujte či máte vzťah k vareniu a patríte do kuchyne. Tak čo, hodí sa vám kuchárska zástera?

Viete v čom je francúzska kuchyňa výnimočná?

Francúzsko je vo svete preslávené najmä kvalitným vínom, syrmi, morskými plodmi, ako aj svojou originalitou, vysokou úrovňou prípravy jedál a pestrosťou pokrmov. Otestujte sa v kvíze o francúzskej kuchyni a zistite, v čom je jedinečná!

Vyznáte sa v svetovej gastronómii?

Otestujte sa a zistite, či ste skutočný odborník vo svete gastronómie. Ak radi varíte, listujete najnovšie kuchárky a trávite čas v kuchyni, tento kvíz určite hravo zvládnete!

Na tradičný japonský ramen chodia do Bratislavy aj Japonci z Olomouca

O tom, čo znamená pravý tradičný japonský ramen, kde si ho môžete dať a či aj Japonec príde na toto typické národné jedlo do bistra v Bratislave, sme sa rozprávali so spolumajiteľom Gonnsuke Ramen Petrom Bohovom.

Byť šéfkuchárom znamená kvalitne variť, ale aj pracovať so svojím tímom

Preto sme vyspovedali šéfkuchára NH Bratislava Gate One, Viliama Turčana, ktorý nám porozprával o svojich začiatkoch, ale aj o miestach, ktoré sa stali inšpiráciou jeho kuchyne.