INZERCIA

Slamená búda na Kolibe: Dobrá Plzeň a slovenská kuchyňa

Boli ste už na Kamzíku? Búda je odtiaľ iba na skok.

V Bratislave je niekoľko miest, ktoré pravidelne odporúčam navštíviť každému, kto chce toto mesto spoznať. Od Starého mesta, jeho pamiatok, cez Železnú studničku, až po Kamzík. Práve bobová dráha, lanovka, výhľad a prechádzka na Kamzík patria medzi moje obľúbené výlety v meste.

Z Kamzíka je to iba kúsok na Kolibu, odkiaľ chodia každú chvíľu trolejbusy do mesta. Keď čakáte na trolejbus, ale v skutočnosti máte ešte hodinku - dve, hneď vedľa je reštaurácia Slamená búda, kde čapujú pivo Pilsner Urquell.

Práve tam sme s bratom zavítali v upršaný decembrový večer. Slamená búda je síce reštaurácia, no v prvom rade si tam môžete prenajať ubytovanie. O siedmej bolo vnútri prázdno, iba za pultom stál mladý čašník.

Posadili sme sa a vypýtali sme si dve veľké Plzne. Hneď nám ich načapoval a položil na stôl spolu s jedálnymi lístkami. Zariadenie reštaurácie je jednoduché a z jedálnych lístkov sme vyčítali, že majú úplne klasickú ponuku - bravčové, kuracie, hovädzie rezne, vyprážané syry, hranolky a dezerty. Jednoducho ponuku, na ktorú je Slovák zvyknutý. Brat si nedokázal vybrať medzi černohorským rezňom a vyprážaným syrom, tak si vybral obe. V ponuke je možné dokonca tieto jedlá skombinovať. Ja som sa rozhodol pre tvarohové palacinky.

Pivko bolo načapované pekne, s riadnou dávkou peny. Štrngli sme si a zhlboka sa napili. Horkosť bola tak akurát a pivo príjemne osviežilo. Hneď bol tento pochmúrny decembrový večer lepší.

Reštaurácia je zariadená jednoducho. Drevené stoličky a stoly prikryté zeleným obrusom. Nad barom, okolo ktorého svižne pobehoval čašník, visela vianočná výzdoba. Kým nám v kuchyni pripravovali večeru, prišlo niekoľko hostí. Dva manželské páry, ktoré mali podľa všetkého prenajaté apartmány.

Palacinky boli ako od babky. Tvaroh bol šťavnatý a sladký a palacinky jemné a hutné. Presne takto mám palacinky rád. Brat bol prekvapený svojou porciou. Jeho prvá reakcia bola, že čakal asi o polovicu menej jedla, než bolo pred ním na tanieri. Aj tak všetko zjedol.

Slamená búda má tradičnú slovenskú kuchyňu s poctivým plzenským pivkom, ktoré sa k nemu úplne hodí. Keď budete na Kolibe čakať na MHD, spravte si pauzu a zbehnite sem na obed alebo večeru. Alebo si rezervujte apartmán a rovno tu pobudnite niekoľko dní.

Sekciu Poď na pivo vám prináša Pilsner Urquell, partner projektu.

Pravidlá pre spoluprácu medzi inzerentmi a redakciou si môžete pozrieť na tomto odkaze.

Hlavné správy zo Sme.sk

PLUS

Ako sa Slovák z Terchovej stal veľkým reformátorom u Márie Terézie

Adam František Kollár, vedec a knihovník bol jedným z popredných osvietenských reformátorov.

PLUS

V kráľovstve polievok sa držková nevarí

Do niekoľkých hrncov naložili Bratislavčania svojho tvorivého ducha.

KOMENTÁRE

Potrebujeme posilniť kultúru záväznosti

Musíme prestať so spájaním LGBTI s ohrozením tzv. tradičnej rodiny.

Neprehliadnite tiež

Čučoriedky v koláčoch, pirôžkoch, zmrzline, raw torte. Vyberte si

Čučoriedky môžete zavariť, zmraziť, odšťaviť, usušiť. Jedným z najpríjemnejších spôsobov ich spracovania je pridať ich do koláča.

Neobmedzujte sa v jedení a zistite, čo má spoločné Mrlík čilský s avokádom

Všimli ste si, že prvá tretina leta je už za nami? Hoci sa teplé dni striedajú s chladnejšími, viac je tých teplých a tak zhadzujeme nielen jednotlivé kúsky oblečenia, ale taktiež nejaké to kilo, či dve, tri , štyri...

Svet karamelovej vône - čerstvo pražená káva z Caffe4U

Arabské víno, tak mnoho Európanov v minulosti nazývalo kávu. Dnes ju mnohí poznajú len ako tmavé čokoládové zrniečka uchované v rôznych nádobách, ktoré sú skladované v obchodných reťazcoch.

Rýchlo a zdravo vo vlastnej réžii

So zvyšujúcimi teplotami nás prirodzene prechádza aj chuť na ťažké jedlá, ľudia viac preferujú ľahké šaláty, studené polievky či smoothie. Prinášame vám preto pár zaujímavých kombinácií, ktoré vás nie len osviežia, ale aj spoľahlivo zasýtia.