INZERCIA

Slamená búda na Kolibe: Dobrá Plzeň a slovenská kuchyňa

Boli ste už na Kamzíku? Búda je odtiaľ iba na skok.

V Bratislave je niekoľko miest, ktoré pravidelne odporúčam navštíviť každému, kto chce toto mesto spoznať. Od Starého mesta, jeho pamiatok, cez Železnú studničku, až po Kamzík. Práve bobová dráha, lanovka, výhľad a prechádzka na Kamzík patria medzi moje obľúbené výlety v meste.

Z Kamzíka je to iba kúsok na Kolibu, odkiaľ chodia každú chvíľu trolejbusy do mesta. Keď čakáte na trolejbus, ale v skutočnosti máte ešte hodinku - dve, hneď vedľa je reštaurácia Slamená búda, kde čapujú pivo Pilsner Urquell.

Práve tam sme s bratom zavítali v upršaný decembrový večer. Slamená búda je síce reštaurácia, no v prvom rade si tam môžete prenajať ubytovanie. O siedmej bolo vnútri prázdno, iba za pultom stál mladý čašník.

Posadili sme sa a vypýtali sme si dve veľké Plzne. Hneď nám ich načapoval a položil na stôl spolu s jedálnymi lístkami. Zariadenie reštaurácie je jednoduché a z jedálnych lístkov sme vyčítali, že majú úplne klasickú ponuku - bravčové, kuracie, hovädzie rezne, vyprážané syry, hranolky a dezerty. Jednoducho ponuku, na ktorú je Slovák zvyknutý. Brat si nedokázal vybrať medzi černohorským rezňom a vyprážaným syrom, tak si vybral obe. V ponuke je možné dokonca tieto jedlá skombinovať. Ja som sa rozhodol pre tvarohové palacinky.

Pivko bolo načapované pekne, s riadnou dávkou peny. Štrngli sme si a zhlboka sa napili. Horkosť bola tak akurát a pivo príjemne osviežilo. Hneď bol tento pochmúrny decembrový večer lepší.

Reštaurácia je zariadená jednoducho. Drevené stoličky a stoly prikryté zeleným obrusom. Nad barom, okolo ktorého svižne pobehoval čašník, visela vianočná výzdoba. Kým nám v kuchyni pripravovali večeru, prišlo niekoľko hostí. Dva manželské páry, ktoré mali podľa všetkého prenajaté apartmány.

Palacinky boli ako od babky. Tvaroh bol šťavnatý a sladký a palacinky jemné a hutné. Presne takto mám palacinky rád. Brat bol prekvapený svojou porciou. Jeho prvá reakcia bola, že čakal asi o polovicu menej jedla, než bolo pred ním na tanieri. Aj tak všetko zjedol.

Slamená búda má tradičnú slovenskú kuchyňu s poctivým plzenským pivkom, ktoré sa k nemu úplne hodí. Keď budete na Kolibe čakať na MHD, spravte si pauzu a zbehnite sem na obed alebo večeru. Alebo si rezervujte apartmán a rovno tu pobudnite niekoľko dní.

Sekciu Poď na pivo vám prináša Pilsner Urquell, partner projektu.

Pravidlá pre spoluprácu medzi inzerentmi a redakciou si môžete pozrieť na tomto odkaze.

Hlavné správy zo Sme.sk

Ilustračné foto.

Logo, ktorým sa ĽSNS chcela dištancovať od fašizmu, strane nezapísali

Nový symbol začala ĽSNS používať začiatkom minulého roka.

Poškodený billboard ĽSNS.
Poslanec Jaroslav Paška (SNS) po skončení rokovania poslaneckého grémia
AUTORSKÁ STRANA PETRY PROCHÁZKOVEJ

Zelené mozgy nahradia chladnokrvní terminátori

Zelené mozgy nahradia chladnokrvní terminátori.

Okrem detských hračiek sa v Rusku vyvíjajú aj naozajstné sofistikované zbrane.

Neprehliadnite tiež

Je výberová káva vždy zárukou úspechu?

Káva je rituál, láska, závislosť, náboženstvo a zodpovednosť. Tieto hodnoty určite zdieľa každý, kto sa čo i len trochu zaujíma o tento všeliek.

Desať receptov na najlepšie zimné dezerty s medom

Koláče, zákusky aj drobné pečivo.

Čokoládová marlenka
Špagety. Varíte ich správne?

Hostinec U Iváka je záhorská istota

Bez nadsádzky sa dá povedať, že v Hostinci u Iváka sa písali dejiny Záhorskej Bystrice. Veď od roku 1928, kedy ho manželia Štefan a Paula Ivákovci otvorili, nebolo v obci vážnejšej udalosti, ktorá by s týmto miestom nebola nejako spojená. Na to sa usilujú nadviazať aj noví prevádzkovatelia.

Zámocká palacinkáreň – Miesto, kde sa mení obyčajné na neobyčajné

Zámocká palacinkáreň je miesto, kde na Vás čakajú jedninečné palacinky, príjemná obsluha a posedenie s nádychom zámockej histórie.