INZERCIA

El Diablo v centre Bratislavy: Pivo Plzeň a burito spolu ladia

Viete ako chutí Mexiko v centre Bratislavy?

Na vianočných trhoch na Hlavnom námestí pomaly zatvárali. Bolo po deviatej, stánky so suvenírmi už nepredávali, iba okolo Maximiliánovej fontány by ste ešte zohnali cigánsku a varené víno. Skupinky ľudí tam postávali pri stoloch a popíjali. Prešiel som popri nich na Sedlársku ulicu, ktorá prepája námestie s Michalskou ulicou. Po teplom dni vonku klesla teplota pod nulu, tak som dostal chuť na niečo teplé, priam pálivé.

Hacienda & El Diablo Bar sa nachádza uprostred ulice po ľavej strane, keď kráčate od Hlavného námestia. Keď som vstúpil, prvú vec, čo som sa opýtal obsluhy, bola, či majú Plzeň. Povedali, že majú. Tak som pokračoval dnu. Vnútri boli obsadené iba dva stoly a z oboch som počul útržky španielčiny. Podľa výzoru sa mi zdalo, že jedni sú španielski študenti na Erazme. Druhí boli, aspoň podľa mňa, Mexičania.

Prehodil som si kabát cez stoličku, ešte som sa ani neposadil a veľká Plzeň (za 2,7 eura) už bola na stole. Obsluha pochopila, že keď sa pýtam, či majú Plzeň, jednu si určite aj dám. Pivo malo peknú hustú mliečnu penu a správnu teplotu. Potešilo ma, že ho čapujú do tradičných plzenských pohárov z hrubého skla. Keďže z nich mi chutí Plzeň najlepšie. Priniesli mi tiež jedálny lístok a začal som sa rozhodovať, medzi jednotlivými pochúťkami španielsko-mexickej kuchyne.

V reštaurácii panovala vianočná idylka. Interiér bol vyzdobený vianočnými svetielkami, na plátne premietali pesničky z Youtube - od starých vypalovákov od Bon Jovi až po rádiové hitovky Enriqueho Iglesiasa. Ani jedno nie je moja šálka kávy, ale neprekážalo mi to.

Pri listovaní medzi steakmi, paelami, fajitas a tacos som svoj výber zúžil na chilli (fazuľa, mleté bravčové a chilli papričky) a burito plnené fazuľou a kuracím mäsom. V ponuke mali aj vegetariánske buritá. Keďže sa za ostatnú dobu v Bratislave buritá rozmohli, vybral som si práve to. Bol som zvedavý, ako ho pripravujú a či sa vyrovná iným, ktoré som skúšal.

Keď mi ho priniesli, prekvapilo ma, že smotanu a salsu podávajú zvlášt. A tiež, že tvrdým syrom je burrito posypané zvonku. Takže miesto toho, aby som si ho tradične chytil do ruky, som sa natiahol pre príbor. Výhodou bolo, že pri buritách, kde máte všetko v placke, salsa aj smotana zvyknú stiecť na spodok, ktorý sa potom rozmočí. Teraz som si ale mohol vychutnať každý kúsok tak ako som chcel - so smotanou alebo salsou.

Vzhľadom na to, že sa El Diablo nachádza v úplnom centre mesta, je vyššia cena piva aj jedla pochopiteľná (burito stálo 8,5 eura). Pivo bolo načapované dobre, burito upokojilo moju chuť na pálivé jedlo. Dobrá Plznička príjemne schladí po pikantnom jedle. A na to chilli sa určite ešte vrátim.

Sekciu Poď na pivo vám prináša Pilsner Urquell, partner projektu.

Pravidlá pre spoluprácu medzi inzerentmi a redakciou si môžete pozrieť na tomto odkaze.

Hlavné správy zo Sme.sk

ŠPORT

Ramsaymu premiéra vyšla, slovenskí hokejisti zdolali v príprave Česko

Víťazstvo je dobré, ale vieme, že musíme hrať lepšie, priznal nový kouč Slovákov.

KOMENTÁRE

Podomový šmejd s jadrom Únie

Žiadna „super EÚ“ s jedným pevným jadrom sa nechystá.

EKONOMIKA

Kedy dostanete 13. a 14. plat? Fico podporil Dankov návrh

Koalícia sa zrejme dohodne na úľavách.

KOMENTÁRE

Odsedel si trest za protest proti okupácii ČSSR. Neľutuje

Zorjanov príbeh je ťažko uveriteľný.

Neprehliadnite tiež

Čučoriedky v koláčoch, pirôžkoch, zmrzline, raw torte. Vyberte si

Čučoriedky môžete zavariť, zmraziť, odšťaviť, usušiť. Jedným z najpríjemnejších spôsobov ich spracovania je pridať ich do koláča.

Neobmedzujte sa v jedení a zistite, čo má spoločné Mrlík čilský s avokádom

Všimli ste si, že prvá tretina leta je už za nami? Hoci sa teplé dni striedajú s chladnejšími, viac je tých teplých a tak zhadzujeme nielen jednotlivé kúsky oblečenia, ale taktiež nejaké to kilo, či dve, tri , štyri...

Svet karamelovej vône - čerstvo pražená káva z Caffe4U

Arabské víno, tak mnoho Európanov v minulosti nazývalo kávu. Dnes ju mnohí poznajú len ako tmavé čokoládové zrniečka uchované v rôznych nádobách, ktoré sú skladované v obchodných reťazcoch.

Rýchlo a zdravo vo vlastnej réžii

So zvyšujúcimi teplotami nás prirodzene prechádza aj chuť na ťažké jedlá, ľudia viac preferujú ľahké šaláty, studené polievky či smoothie. Prinášame vám preto pár zaujímavých kombinácií, ktoré vás nie len osviežia, ale aj spoľahlivo zasýtia.