INZERCIA

El Diablo v centre Bratislavy: Pivo Plzeň a burito spolu ladia

Viete ako chutí Mexiko v centre Bratislavy?

Na vianočných trhoch na Hlavnom námestí pomaly zatvárali. Bolo po deviatej, stánky so suvenírmi už nepredávali, iba okolo Maximiliánovej fontány by ste ešte zohnali cigánsku a varené víno. Skupinky ľudí tam postávali pri stoloch a popíjali. Prešiel som popri nich na Sedlársku ulicu, ktorá prepája námestie s Michalskou ulicou. Po teplom dni vonku klesla teplota pod nulu, tak som dostal chuť na niečo teplé, priam pálivé.

Hacienda & El Diablo Bar sa nachádza uprostred ulice po ľavej strane, keď kráčate od Hlavného námestia. Keď som vstúpil, prvú vec, čo som sa opýtal obsluhy, bola, či majú Plzeň. Povedali, že majú. Tak som pokračoval dnu. Vnútri boli obsadené iba dva stoly a z oboch som počul útržky španielčiny. Podľa výzoru sa mi zdalo, že jedni sú španielski študenti na Erazme. Druhí boli, aspoň podľa mňa, Mexičania.

Prehodil som si kabát cez stoličku, ešte som sa ani neposadil a veľká Plzeň (za 2,7 eura) už bola na stole. Obsluha pochopila, že keď sa pýtam, či majú Plzeň, jednu si určite aj dám. Pivo malo peknú hustú mliečnu penu a správnu teplotu. Potešilo ma, že ho čapujú do tradičných plzenských pohárov z hrubého skla. Keďže z nich mi chutí Plzeň najlepšie. Priniesli mi tiež jedálny lístok a začal som sa rozhodovať, medzi jednotlivými pochúťkami španielsko-mexickej kuchyne.

V reštaurácii panovala vianočná idylka. Interiér bol vyzdobený vianočnými svetielkami, na plátne premietali pesničky z Youtube - od starých vypalovákov od Bon Jovi až po rádiové hitovky Enriqueho Iglesiasa. Ani jedno nie je moja šálka kávy, ale neprekážalo mi to.

Pri listovaní medzi steakmi, paelami, fajitas a tacos som svoj výber zúžil na chilli (fazuľa, mleté bravčové a chilli papričky) a burito plnené fazuľou a kuracím mäsom. V ponuke mali aj vegetariánske buritá. Keďže sa za ostatnú dobu v Bratislave buritá rozmohli, vybral som si práve to. Bol som zvedavý, ako ho pripravujú a či sa vyrovná iným, ktoré som skúšal.

Keď mi ho priniesli, prekvapilo ma, že smotanu a salsu podávajú zvlášt. A tiež, že tvrdým syrom je burrito posypané zvonku. Takže miesto toho, aby som si ho tradične chytil do ruky, som sa natiahol pre príbor. Výhodou bolo, že pri buritách, kde máte všetko v placke, salsa aj smotana zvyknú stiecť na spodok, ktorý sa potom rozmočí. Teraz som si ale mohol vychutnať každý kúsok tak ako som chcel - so smotanou alebo salsou.

Vzhľadom na to, že sa El Diablo nachádza v úplnom centre mesta, je vyššia cena piva aj jedla pochopiteľná (burito stálo 8,5 eura). Pivo bolo načapované dobre, burito upokojilo moju chuť na pálivé jedlo. Dobrá Plznička príjemne schladí po pikantnom jedle. A na to chilli sa určite ešte vrátim.

Sekciu Poď na pivo vám prináša Pilsner Urquell, partner projektu.

Pravidlá pre spoluprácu medzi inzerentmi a redakciou si môžete pozrieť na tomto odkaze.

Hlavné správy zo Sme.sk

Autorská strana Ondreja Podstupku

Ako vyhrať hádku s ľuďmi, ktorí neveria vo vedu

Prečo je GPS satelit a bábovka od babičky tá istá vec.

Neprehliadnite tiež

Zábavný kvíz o varení

Otestujte či máte vzťah k vareniu a patríte do kuchyne. Tak čo, hodí sa vám kuchárska zástera?

Viete v čom je francúzska kuchyňa výnimočná?

Francúzsko je vo svete preslávené najmä kvalitným vínom, syrmi, morskými plodmi, ako aj svojou originalitou, vysokou úrovňou prípravy jedál a pestrosťou pokrmov. Otestujte sa v kvíze o francúzskej kuchyni a zistite, v čom je jedinečná!

Vyznáte sa v svetovej gastronómii?

Otestujte sa a zistite, či ste skutočný odborník vo svete gastronómie. Ak radi varíte, listujete najnovšie kuchárky a trávite čas v kuchyni, tento kvíz určite hravo zvládnete!

Na tradičný japonský ramen chodia do Bratislavy aj Japonci z Olomouca

O tom, čo znamená pravý tradičný japonský ramen, kde si ho môžete dať a či aj Japonec príde na toto typické národné jedlo do bistra v Bratislave, sme sa rozprávali so spolumajiteľom Gonnsuke Ramen Petrom Bohovom.

Byť šéfkuchárom znamená kvalitne variť, ale aj pracovať so svojím tímom

Preto sme vyspovedali šéfkuchára NH Bratislava Gate One, Viliama Turčana, ktorý nám porozprával o svojich začiatkoch, ale aj o miestach, ktoré sa stali inšpiráciou jeho kuchyne.