INZERCIA

Camelot v Košiciach je skvost. Bezchybné pivo a chutné menu

Takto dobrú Plzeň som naposledy pil priamo v pivovare v Plzni.

V Camelote zatvárajú v soboty až o jednej ráno. My sme sa však dvihli už okolo jedenástej. Po celom dni na ceste, počas ktorého sme boli na pive v Spišskej Novej Vsi a Prešove už mal každý dosť. Príjemne unavení sme sa studenými, mokrými a veternými ulicami Košíc dostali až k nášmu hotelu. Po ceste sme rekapitulovali celý deň.

Do Košíc sme dorazili okolo šiestej večer, všade tma, pouličné lampy a reflektory áut sa odrážali od mokrej vozovky. Rýchlo sme sa zložili na hotel a išli si sadnúť do finálnej destinácie nášho tripu, podniku Camelot na Kováčskej v centre mesta. Naozaj, od Dómu sv. Alžbety to je možno 5 minút pešo.

Camelot je rozdelený na piváreň, kaviareň a reštauráciu. Líšia sa však iba interiérom a zatváracími hodinami. V pivárni nebolo miesto, tak sme si sadli do kaviarne. Na naše príjemné prekvapenie, čašníčka nám veľmi rýchlo vysvetlila, že aj tam nám prinesú tankovú Plzeň a čokoľvek, čo si vyberieme z jedálneho lístka.

Keďže sme sa primárne zaujímali o pivo, vypýtali sme si dve hladinky z tanku. Vo svojom živote som vypil už nejednu Plzeň. Tým mám namysli, že som ich vypil toľko, že už len od pohľadu dokážem rozoznať výnimočne dobre načapovanú Plzeň od priemernej alebo podpriemernej. Keď čašníčka položila predo mňa polliter v hrubom skle, po strane ešte stekal pramienok krémovej peny.

Pohár bol vlhký, takže si výčapný dal tú námahu a poriadne ho prepláchol. Pena siahala tesne pod nápis Pilsner Urquell na pohári, čo je podľa Václava Berku, obchodného sládka, ideálne. Pena bola sladkastá a vlhká. Na dva-tri dúšky mi z pohára ubudla polovica a na opačnej stene pohára sa sformovali krúžky.

Poviem len jedno: Takto dobrú Plzeň (1,99 eura) som naposledy pil priamo v pivovare v Plzni.

Hneď som sa pýtal čašníčky, že kto je za výčapom, či tam náhodou nestojí niekto zo súťaže v čapovaní Master Bartender, na ktorú som sa bol v lete osobne pozrieť. Meno sa mi zdalo povedomé, tak som sa išiel presvedčiť. Nakoniec som ho nepoznal, no kožená zástera, ktorú mal na sebe ho prezradila, že sa súťaže zrejme zúčastnil.

Po pive zvykne človeku vyhladnúť, tak som vypýtal jedálny lístok. Mám rád tematické podniky, také, ktoré si zvolia identitu a idú do toho naplno. Camelot jasne naznačuje, že bude mať historickú výzdobu a že v menu nájdete “stredoveké” špeciality. Názvy jedál nesú mená rytierov. Napríklad ja som si dal Obed Sira Lancelota (12,9 eura), čo boli grilované kačacie prsia na višňovej omáčke, podávané s domácou karlovarskou knedľou zo slaniny, húb a kapie. Famózne. Odporúčam si pozrieť jedálny lístok tu.

Keď si v partii niekto objedná pražené mandle, môže to znamenať iba dve veci. Prvá je, že je pred výplatou a k pivu si nič iné nemôže dovoliť, alebo že večer pokročil a hlavy pomútneli. Pri stole sme hrali karty, upíjali si z pollitrákov Plzne a všeobecne sa tešili zo vzájomnej spoločnosti.

Camelot je skvost. S ich bezchybnou Plzňou, originálnym a skutočne chutným menu odporúčam každému zájsť tam. Ja už v Košiciach asi inam chodiť nebudem.

Sekciu Poď na pivo vám prináša Pilsner Urquell, partner projektu.

Pravidlá pre spoluprácu medzi inzerentmi a redakciou si môžete pozrieť na tomto odkaze.

Hlavné správy zo Sme.sk

DOMOV

Trebišov, mesto syfilisu. Už osem rokov sa mu nedarí nad chorobou zvíťaziť

Syfilis šíria nezriedka detské prostitútky, ktoré majú len osem rokov. Za sexuálne služby si pýtajú iba päť eur.

DOMOV

Dobré ráno: Kto vôbec myslí na naše deti?

Ako sa u nás narába so školstvom.

DOMOV

Frešo, Kusý, Ftáčnik. Komu nesedia čísla župnej kampane

Most-Híd minul najviac, no do nákladov zarátal aj sumy na vlastnú propagáciu.

KOMENTÁRE

Stačilo by, keby sa nekradlo. Základy politického hochštaplerstva

Politici neprestanú nepoctivo zavádzať.

Neprehliadnite tiež

Slovensko bude chutiť gurmánskymi špecialitami

Od 15. januára do 25. februára môžete prostredníctvom šiesteho ročníka Zimného festivalu jedla ochutnať Slovensko. Účastníci sa stanú gurmánmi v 37 reštauráciách vo všetkých krajoch po celom Slovensku.

Gurmánsky zážitok pre každého už šiesty rok

Najlepšie reštaurácie Slovenska opäť na Zimnom festivale jedla 2018.

Už ste skúsili Chilteco street food v Žiline ?

Pod taktovkou mexickej kuchyne jedlá spievajú farebnosťou, pikantnosťou a exotikou.

Zelená káva na chudnutie. Mýtus alebo fakt?

Zelená káva zažívala svoju najväčšiu slávu hlavne tak dva -tri roky dozadu a to prevažne v spojení s chudnutím.

Aj vynikajúcou kávou sa dá podporiť dobrá vec

V multižánrovej kaviarni HalmiSpace v Košiciach vyberajú pre svojich zákazníkov vždy tú najlepšiu kávu.